קושיות גן ../images/Emo4.gif
בשבוע האחרון האפרוח לא כל כך רוצה ללכת לגן, אחרי שהיא מאוד התלהבה ממנו קודם. בגן לא השתנה הרבה: הגיע ילד חדש (ואחד ההורים שלו עדיין איתו שם בשעות היום), היו כל מיני ימי חופש בחגים. היום היא בכתה שהיא לא רוצה ללכת לגן. כשהגענו לשם היא נפרדה ממני מהר אבל עם קצת דמעות. גם הגננת אמרה לי שבשעות היום היא מתחילה פתאום לבכות ובצהרים נרדמת עם המנטרה "אמא תבוא לקחת אותי כשאני אקום". לפני שהיא התחילה ללכת לגן (באוגוסט) אמרתי לעצמי שאם היא לא תרצה ללכת לגן, היא לא תלך. אני בבית 3 ימים בשבוע וזה לא שאין לי מה לעשות בימים האלה, אבל היא יכולה בעיקרון להישאר איתי בבית. מה לעשות? לתת לה להישאר בבית או לשלוח אותה לגן? אני חוששת שאם אתן לה להישאר בבית כשהיא מבקשת היא לא תרצה יותר לחזור לגן לא בגלל שרע לה שם אלא בגלל שיותר קל להישאר בבית ובכל זאת את אמא היא הכי אוהבת
ואין באפשרותי לא לשלוח אותה לגן בכלל מה גם שממה שראיתי עד עכשיו, היא מקבלת מהגן המון דברים שמשמחים אותה כמו חברת ילדים, פעילויות וכו'. ושאלה שניה - האפרוח נולדה מנומסת (גנים מהצד של חמותי
) - תמיד העדיפה לאכול בכפית על פני לאכול עם הידיים, אח"כ העדיפה לאכול יפה במזלג במקום כפית, לעסה תמיד בפה סגור בלי שאמרנו לה מילה ולא דיברה עם אוכל בפה. בגן היא למדה לאכול עם הידיים (כולל למעוך בכף היד את חתיכות העגבניה מהסלט לפני שהיא "דוחפת" אותן לפה), ללעוס בפה פתוח, לדבר נונסטופ בזמן האוכל ולעשות מן "פפפפפפפ" בשפתיים משורבבות בזמן האוכל שמתיז רוק ולפרוץ בצחוק עז
. חלק מהדברים האלה אנחנו יודעים בדיוק ממי היא למדה בגן כי היא מספרת בשמחה.......... מה עושים? האם היא צעירה מדי ללמוד נימוסי שולחן מכוונים (שנתיים ו-5 חודשים)? אם אומרים לה להפסיק והיא לא מפסיקה לקחת לה את האוכל? (היא נעלבת מאוד ומתחילה לבכות) להגיד תודה על הכמעט שנה וחצי (בערך) חסד שהיו לנו ולחכות שתגדל ובינתיים לשאת את הברדק והרעש באורך רוח?
בשבוע האחרון האפרוח לא כל כך רוצה ללכת לגן, אחרי שהיא מאוד התלהבה ממנו קודם. בגן לא השתנה הרבה: הגיע ילד חדש (ואחד ההורים שלו עדיין איתו שם בשעות היום), היו כל מיני ימי חופש בחגים. היום היא בכתה שהיא לא רוצה ללכת לגן. כשהגענו לשם היא נפרדה ממני מהר אבל עם קצת דמעות. גם הגננת אמרה לי שבשעות היום היא מתחילה פתאום לבכות ובצהרים נרדמת עם המנטרה "אמא תבוא לקחת אותי כשאני אקום". לפני שהיא התחילה ללכת לגן (באוגוסט) אמרתי לעצמי שאם היא לא תרצה ללכת לגן, היא לא תלך. אני בבית 3 ימים בשבוע וזה לא שאין לי מה לעשות בימים האלה, אבל היא יכולה בעיקרון להישאר איתי בבית. מה לעשות? לתת לה להישאר בבית או לשלוח אותה לגן? אני חוששת שאם אתן לה להישאר בבית כשהיא מבקשת היא לא תרצה יותר לחזור לגן לא בגלל שרע לה שם אלא בגלל שיותר קל להישאר בבית ובכל זאת את אמא היא הכי אוהבת