קושיה אומנותית.

קושיה אומנותית.

פתח דבר- לאור ביקורי היום במוזיאון ת"א לאומנות החלטתי לחוד לכם חידה. בעודי משוטטת במוזיאון נצבתי מול שני פסלים, מאת אותו אומן <גאורג קולבה> . הראשון- אישה כורעת על ברכיה והשני אישה יושבת ורגליה משולבות. שניהם נקראו בעברית "אשה כורעת" בעוד באנגלית הראשון נקרא- Kneeling Woman והשני- Squatting Woman <יתכן ומיסספלטתי את המילה הזו>. שאלתי היא, איך זה יתכן שתרגמו את שתי היצירות אותו הדבר? האם אין מילה מתאימה אחרת? מה ההבדל <הדק כפי הנראה> בין שתי מילים אלו? תודה לכל המתייחסים.

אורי רז

New member
לא יודע למה תרגמו אותו דבר

אבל kneel נגזר מ knee ופירושו לכרוע ברך, בעוד squat פירושו לשבת על הקרקע (squatter's rights פירושו זכויות פולש על קרקע, או על נכס דלא-ניידי כמו דירה). בשליפה הייתי מתרגם את שמות הפסלים כ'אישה כורעת' ו'אישה יושבת'.

עשית לי חשק ללכת למוזיאון../images/Emo42.gif

טרם ראיתי את הפסלים הללו, אך נראה שהשני מתאר אשה משתופפת או אפילו רובצת. איך זה ייתכן? כנראה, מי שתרגם את שמות הפסלים מאנגלית שכח להתייעץ אתנו

ללילילל

New member
squatting

לא בדיוק לשבת אלא (אנסה לתאר) ישיבה-עמידה בברכיים כפופות כשהישבן מורם מהקרקע... מעין תנוחה של שירותי שדה. זה באמת לא אותו דבר כמו kneeling אבל אולי למילה "לכרוע" יש את שתי המשמעויות?

Rivendell

New member
הכוונה היא אכן בד"כ למעין ישיבה על

העקבים ולא על הברכיים. מעין פוזת "על המשמר". הבעיה היא כנראה ש"אישה יושבת על עקביה" זה לא שם כ"כ אטרקטיבי לפסל

ומה עם "אשה משתופפת"?

תמיד נראה היה לי שזו המילה המתארת את התנוחה האהובה כל כך על רוב תושבי אסיה.

ססילי

New member
זה לא כורעת בדיוק כמו בביטוי

כורעת ללדת? ככל הידוע לי התנוחה הזו בה כוח המשיכה עוזר לתינוק לצאת נחשבת לתנוחה "טבעית" יותר מזו בה האישה שוכבת ומאפשרת לרופאים או למיילדים גישה נוחה. אני מכירה את המילה כורעת גם במובן זה, ובהחלט גם במובן של "ישיבה מזרחית". קיים כמובן גם הבטוי לכרוע ברך שגורם לי לחשוב שהמילה על משמעויותיה הספציפיות מכוונת אולי לתנוחת הפסיקה של הרגליים כשהברכיים מקופלות, בשילובי תנוחות שונים. מה דעתכם?

למעלה