קורס מפקדי טנקים

תמי57

New member
קורס מפקדי טנקים

הבן שלי הודיע לי אתמול שייעדו אותו לקורס. אני מלאת גאווה. מקווה שצפויים לו חוויות. just wanted to share תמי

סמדר בנ

New member
מזל טוב ../images/Emo140.gif

אכן גאוה. הוא מתחיל את הקורס הקרוב? יש סיכוי שיגיע גם לבת שלי להדרכה.

תמי57

New member
לבת שלך

יש חבר סמדר ? סתםםםםםםםםםם

סמדר בנ

New member
../images/Emo6.gif רעיון טוב

אפשר לפתוח כאן אתר שידוכים. מכיון שיחסית יש מעט בנות כאן בפורום נראה לי שיהיה לנו מבחר.....

תמי57

New member
אם יש מעט בנות

אז אבקש לרשום שאני פניתי ראשונה.... לו רק ידע הבן שלי כמה אני דואגת לכל צרכיו
יש זמן להיכרויות בזמן הקורס ?

סמדר בנ

New member
את הקטע המקצועי

(כמו בזמן ה"מקצועות") מעבירות מדריכות השיריון. אין לי מושג מה מידת ה"דיסטנס" אבל לא חושבת שזה יחסי מפקד-פקוד. אני יודעת שגם בזמן המקצעות, המדריכות ניגשות בסוף היום למגורי החניכים לעזור להם בלימודים. חוץ מזה, הבת שלי תהרוג אותי על השרשור הזה....

אימשל2

New member
יישר כח

קחו בחשבון שמדובר בקורס תובעני. חוץ מללמוד את כל המקצועות בטנק, כלומר להשלים את הידע על המקצועות בנוסף למקצוע שלו, הוא ילמד לפקד על הטנק שזו מיומנות בפני עצמה (להבדיל מחי"ר זה לא רק להיות מפקד ולראות את התמונה הגדולה, זה מקצוע בפני עצמו ועל פיו יישק דבר בטנק. כל מה שנעשה מתבצע על פי הוראות המפקד, אף אחד לא מזיז או עושה משהו בלי הוראה של המפקד. הטנק נוסע קדימה, או אחורה, במהירות X, מצודד את הצריח, טוען סוג X של פגזים, יורה למטרה ספציפית, הכל לפי הוראות המט"ק). זה החלק הכיפי. מעבר לכך, הוא יצטרך לעבור בוחן מסלול (מכשוללים כמו קיר חבלים וכד' שצריך לעבור בפרק זמן מוגדר) ברמה גבוהה בהרבה מזה שהוא מכיר עד כה וימשיך להבחן גם כאשר יהיה כבר מפקד (שומרים עליהם שלא יפתחו כרס של שריונרים). הם נמצאים הרבה מאד זמן בשטח על הטנקים וגם בלעדיהם, במסעות ניווטים ועוד כל מיני פעילויות חי"ר דומות. אם הוא מאד אוהב את הטנק, הוא יהנה מימים ולילות שלמים ברציפות של שהיה בטנקים. הכל נעשה תחת השגחה צמודה וביקורתית של הגננים (כן כך קוראים למפקדים בקורס - עושים עבודה של גננת). סופגים הרבה ביקורת, בונה ולפעמים גם לא, כל הזמן. זה חלק לא נעים ויש כאלה שזה החלק שהכי קשה להם בקורס. בקיצור, בשביל כבוד צריך לעבוד... שיהיה בהצלחה.

תמי57

New member
תודה אימשל2

על התיאור המדוייק. WOW. מחכה לו תקופה לא קלה. האם הוא יודע למה הוא נכנס ? האם הסבירו לו מראש שכך הם הדברים ? על כל מקרה, הוא מאד אוהב אתגרים. אני מאמינה שיעמוד במשימה... תודה על האיחולים.

3תיתי

New member
ברוכה המצטרפת

לאמהות שמתחילות להסתכל על קירות בעין של "אפשר לעבור מעל או לא". שיהיה בהצלחה.

אימשל2

New member
הם לא יודעים מראש וטוב שכך

אם הוא אוהב להגדיל ראש ואתגרים, הוא יהיה בסדר. התקופה באמת לא קלה, בין השאר גם כי הם לא אוכלים כמו שצריך. כיוון שהם הרבה בשטח הם ניזונים ממנות קרב ובקושי רואים מזון מבושל. אחרי הקורס הבן שלי לא יכול היה לראות מוצרים שקיימים במנות קרב כמו בוטנים וחלבה. יכול להיות שהם יהנו ממנות הקרב המתקדמות שהוכנסו ואז הפן הזה יהיה פחות בעיתי. בכל מקרה המאמץ משתלם.

3תיתי

New member
אצלי הילד ידע מראש

כי המפקד שלו הזהיר אותו. אבל הוא לא האמין.

3תיתי

New member
טקס הסיום של הקורס שלו

ביום רביעי הבא. היה לו קשה. הוא קיטר נורא. היו לנו לילות ללא שינה, וכאמור, המסלול האימתני והמאיים. בסוף עבר.

תמי57

New member
אז הרבה הבנה וחום

מדברייך אני מבינה שיהיה זקוק להרבה ! האם מוטב היה שלא הייתי יודעת מראש מה יעבור עליו ? באנגלית יש פתגם ignorance is bliss 3תיתי - כל כמה זמן הם באים הביתה ?

שלום לכולם

יש קצת זמן להיכרויות אבל לא הרבה כי את רוב הקורס הם לא עושים עם מדריכות או בקרבתן הם יהיו עם מדריכות רק בשבועיים הראשונים של הקרוס. כמו כן יש דיסטנס בקורס קוראים למפקד המפקד ויש עוד כל מיני שטויות כלה של דיסטנס אבל זה לא כמו טירונים. קראתי שפותחים פה שידוכים גם אני מצטרף. מרץ 06 מגיעים למבצעיות ב7 בנובמבר אחרי שהם מקבלים רבוש בבית וגם כמה שיעורי הכנה ואז אני יטחן קצת עד שהם יגיעו אבל לא נורא זה כולה שבוע . מקורס מפקדים יוצאים כמו בטירונים כל שבת שניה בערך לפעמים סוגרים 21 . נ.ב סמדר נראה לי חבר שלי היה אחד המפקדים של הבת שלך. ואם רוצים עוד דברים לדעת על קמ"ט אפשר לשאול אוכלים שם הרבה גריז טנקים וחול זה בקשר עם צריל לשלוח אוכל. נכתב ע"י אמיר

תמי57

New member
מרץ 06 זה "אנחנו"

כלומר הבן שלי. בנוסף לדברים שנכתבו כאן על שירות ורזון, חול וגריז, ספרו משהו טוב !!!

3תיתי

New member
תמי, החייל שלי תותחן, לא טנקיסט

הקורס בבסיסו, לפחות לפי הסיפורים, דומה. האוכל זיפת, היחס חוזר ל"נהלים" וזה קשה לחבר'ה. הפיקוד על החברים לצוות, שאחר כך יפקדו עליו בחזרה, הוא לא פשוט. המסלול הזה עם הקיר, החבל ושאר מרעין בישין. בקיצור: תקופה לא קלה ודי מלחיצה. ואנחנו ההורים, יכולים רק להיות אוזן קשבת, קצת לייעץ (נו, עוזר לכפרות) והרבה להחזיק אצבעות (דוקא עזר!)

למעלה