קורס מוקפץ

מטש

New member
יש קורס מצוין : Xmas Regatta

מומלץ לאלו המעונינים להתנסות בים חזק. לדעתי זו דרך הלימוד הטובה ביותר - נסיון בים. לא לסקיפרים מתחילים.

Alex33

New member
התנסות בים חזק -כן, האם זה קורס..?

זה כבר תלוי בסקיפר, בצוות, בהכנות.. אבל לבטח זה מלמד הרבה בדרך הכי רצויה, "דרך הרגליים"..

zamibc

New member
למה לא ללמוד באופן מסודר?

תקראה לזה ימאות 201, קורסי המשך

מאיר ריבא

New member
Heavy Weather Sailing # 3

הרעיון לערוך קורס בארץ נראה נכון: איתן נייק & אלון - אולי תרימו את הכפפה? אשמח לעזור במחשבה על הנושא. דרך אגב - לא חייבים ים סוער במהלך כל הקורס. חלק מהענין הוא ללמוד פעולות והכנות שאפשר לעשות גם בתנאים רגועים. להלן רעיונות ראשוניים לנושאים ללימוד: 1. נתוח תחזית מזג אוויר וכווני הפלגה מומלצים ל"בריחה" מהסערה. 2. הכנת הסירה/ציוד לקראת סערה. 3. הכנת צוות + מזון, טפול במחלת ים. 4. זריקת עגן צף, Para-anchor 5. שימוש ב - drogue 6. גרירת חבלים - trailing warps 7. חילוץ לספינה, להליקופטר 8. היגוי בים גבוה ועוד, ועוד, ועוד.... 7. הגוי חרום ובניית מערך חרום (נזקים לתורן, מנור וכיוצ"ב). 8.

דרך הים1

New member
קורסי המשך

מבלי להיכנס ספיציפית לקורס מז"א קשה ולמה מורכב יחסית לקיים אותו בארץ (כלי השייט, הים וכו') רציתי להתייחס באופן כללי לנושא של השתלמויות המשך בכל מיני נושאים: אנחנו בדרך הים ניסינו פעמים רבות לארגן השתלמויות המשך בנושאים מכונאות, תחזוקת כלי שייט וקורסי שייט מתקדמים. ההעינות יש לציין היתה דלה ביותר. אני מתחייב שכל נושא שתהיה לו דרישה נביא אנשי מקצוע מתאימים ונעביר השתלמות בנושא. נ.ב. (זה בדיוק מה שעושים במועדון).

בת ים

New member
יתכן שכיום יש יותר דרישה

ספרו לנו כאן. מהתגובות מעל דפי הפורום ובמסרים,יש קהל מעונין וצמא לתאוריה ומעשי.

מלבד העובדה שאני משתתף

בקריסמס רגטה, אם היה קורס כזה הייתי ללא ספק נוטל בו חלק.

zina71955

New member
מעניין היה לקרוא את השירשור הזה

יש לי כמה תגובות: א. ברור לי שקיום קורס כזה בארץ עדיף על פני השתתפות בקורס באיים הבריטים, ולא רק מטעמי תקציב. מי מכם יגיע להפלגה בים סוער באזור ההוא אחרי הקורס? אנחנו משייטים במזרח ים תיכון ומשטר/אופי הגלים כאן במזג אויר סוער שונה מאשר שם. ב. בעיית הבעיות היא תאום הבקרה והפיקוח. יש חילוץ של ארוע אקראי ולא מתוכנן ואז לא חושבים אלא עושים. אין לנו בים כאן את המערכת שקיימת בים הצפוני למשל, וזה לא רק משמר החופים של הארצות הגובלות בו על כלי השייט והטייס שלהם, אלא גם מערכת של מתנדבי Life Boats (ועל זה תבוא מתי שהוא כפפה) מיומנים עם כלי שייט מיוחדים לכך. כאן הדבר הזה חייב להיות מתואם מראש עם הגורמים השונים וזה יכול להרוג את העסק. צריך אולי לעניין את הרשות להדרכת ימאים ומספ"ן בין השאר. ג. בפיראוס יוון היו עושים פעם קורסים כאלה. במקרה נתקלתי באחד מהם בים. חזרתי פעם בנובמבר לגליפדה במזג אויר סוער ונתקלתי בקבוצה של 5 יכטות של 30 רגל מתרגלות על יד סאוניון. רק אנחנו היינו בים ולשאלתי ענו לי שהם בקורס כזה. צריך לבדוק ביוון, אם יש זה יותר מתאים. ד. ומה שכתב מטש נכון כנכון הסערה - קריסמס רגטה. אין כמו האימון הלא מתוכנן, ובלבד שתהיה עם האדם המתאים.

בעיה לקיים כזה קורס במרכז

מנסיון אישי וטעות גדולה שלי בשיקול דעת- אם יוצאים לים מהרצליה או תל אביב- בים קשה- מאוד מסוכן ולמעשה בלתי אפשרי לחזור.

הבעיה לא בים הבעיה מעגני ישראל

מבנה החוף והקרקע בארצנו הוא כזה שכשיש סערה רצינית, בדך כלל דרום מערבית, צריך לברוח לחיפה - המקום הפחות גרוע. הבעיה היא לא רק בסערה חזקה אלה גם בסערה בינונית ברוב מעגני ישראל. כשהפעלתי שנים ספינה של 55 רגל (27 טון) הפלגתי איתה בים גבוהה (עד כ- 3 מטר גובה גלים), זה כאשר הייתי יוצא איתה מנמל אשדוד (לפני שהיתה שם מרינה). למרינה תל אביב לא העזתי להתקרב אם הגלים היו מעל 1.5 מטר, להרצליה מעל 2 מטר. המצב הזה לא היה קיים כאשר מרינות אשקלון ואשדוד היו חדשות, לאשקלון יצא לי להיכנס בגלים שמעל 2 מטר ולאשדוד כחודש אחרי פתיחתה בגלים בסביבות 3 מטר. אבל היום זה לא אפשרי, ואסביר מדוע. שוברי הגלים המערביים גורמים לעצירת חול, בזמן הסערות הדרום מערביות בעומקים של 5 -7 מטר מצטבר חול שיוצר שירטון באורך של עשרות מטרים (כל שנה)- צפונה. שירטון זה גורם להוצרות של גל נישבר ממש בהמשך שובר הגלים תוך תזוזה מיזרחה, כל מי שצריך להיכנס באותו זמן וניתפס על גל דומה ניזרק הצידה. תופעה זו היא החוסמת כניסה ויציאה בים שעדיין אפשר לשייט בו. זה לא היה כשהמרינות היו חדשות (את בנית המרינות בדרום לויתי במעקב צמוד). אפשר לבטל תופעה זו אם מישהו יואיל לממן חיסול שירטונות אלו שלא מפריעים לעומק השייט אבל משפיעים על שבירה מוקדמת של גלים.

קורס של USCG למז"א סוער. לא מומלץ לבעלי לב חלש - קורס למפעילי סירות הצלה מנועיות בהחלט מקיף, רציני ומקצועי. אני ממליץ גם לראות את קטעי הווידאו. בווידאו של הגולדנגייט כדאי לחשוב איך לא נחבטים בגוף הספינה, אחד בשני, עפים החוצה ונושמים הפוך מתחת למים? http://www.uscg.mil/hq/g-o/nmlbs

zamibc

New member
קוורס מזג אוויר קשה

אני מבין שיש כבר נרשמים, לפחות 2 מי עוד היה רוצה להרשם ובואו נפתח קורס עם דרך הים אלון: יכין תוכנית במתכונת מקובלת בעולם תמחור סביר לצוות של 5 איש שילוב של הרצאות + מעשי ים מציע הפלגה לכיוון מפרץ חיפה, לשם ניתן להיכנס בביטחון יחסי אם נתקעים ללא יכולת לשוב, חוזרים ברכב ומביאים את היאכטה אחרי שהים נרגע לא רואה שום בעיה מעשית, רק רצון. לגבי שאר הקורסים, אני בטוח שבמינימום שיווק ניתן לפתוח קורסי המשך איתן נייק לימד ניווט אסטרונומי (למדתי אצלו), הכיתה הייתה מפוצצת יאללה

gerson1

New member
היי זמי

עוד בהיותי בחיל הים חיפשתי ציוד שאבד בקירבת חוף בעקבות תרגיל סיום שנערך בים קשה וחלק מהכלים הגיעו עם שדריות למעלה. מתוך ניסיון חיים קצר שכלל מפרש מצומצם וקרוע מול החוף המערבי של אלבה בים הטירני (בין איטליה לקורסיקה) בסערה שבאוגוסט 2002 שכללה אפילו חילוץ של צוות איטלקי שנטש והסירה ברחה לו ליד cavo כאשר הצוות הנפלא כלל את אישתי ו5 ילדים אין לי ספק שהעיקר הוא להפליג. בקריסטמס רגטה הקודם חזרו מספר סירות בשל הים הקשה לנמל היציאה. קורס בא להכין ולדמות מצב.המצב האמיתי קורה בהתנסות, ביכולת לקבל ולהבין את הסיטואציה, מי נשאר בחוץ אם בכלל, גוף הסירה והתורן ומערכת הזרמים, הרוחות שהסירה חוטפת וכד', הסירות שלנו זקוקות להכנה, לקשירה, לסידור הפיולים וכל הארוניות-סגירה נכונה, אבטחה וקשירת חפצים וכד'. הים שלנו יחסית רגוע ושלו, הגאות והשפל קטנים יחסית, אין כמעט מצבי סלעים חשופים נוסח החוף בנורמנדיה ו/או איי שטלנד. הקורס יכול לסייע לנו לדמות חוויה, לכייף במצב קיצוני יחסית, אך העיקר להכין את הכלי ולהפליג כמה שיותר. בכל מקרה: ספור אותי בהתנסות

למעלה