קורס מוקפץ

zamibc

New member
קורס בהפלגה בים סוער

פעם ראיתי פרסום של בית ספר באנגליה שמציע קורס בהפלגה בים סוער לא מצליח לאתר את שם בית הספר או אתר האנטרנט אני יודע שיש גם בתי ספר בגרמניה מישהו יכול לעזור באיתור בית ספר כזה? תודה

מאיר ריבא

New member
Heavy weather sailing

רצ"ב הקישור. http://www.challengebusiness.com/training/voyage_details.asp?voyage=Heavy%20Weather%20Sailing%20Techniques הם עורכים בדרך כלל קורס אחד באביב ואחד בסתיו. הקורס הבא מתחיל ב - 16.02.05 ועולה 650 ליס"ט. באביב שעבר כמעט הצטרפתי. נסעו לשם שני חברים שלי (אחד גם לקח ממני את בגדי הסערה - החליפה מאוד נהנתה...). חזרו עם דעה חיובית אבל לא נלהבת.

zamibc

New member
שווה את הכסף (יש להוסי כרטיסי טיסה)

ושאר הוצאות, האם ניתן לדבר עם החברים שעברו את ההשתלמות הזאת? האם היית מצטרף לקורס הזה אחרי ש"פספסת" את הקודם? תודה זמי

האתר שלהם לא פעיל

האתר שלהם: www.btchallenge.com לא פעיל. לדעתי, שאם משתתפים בפעילות שייט מודרכת (או תחרות) במקום הנכון ובזמן הנכון (מבחינת ההתכנות לים סוער) אז אפשר לכסות היטב את הנושא הזה. כל זאת, בהנחה שמפליגים עם ימאים שהם כבר מנוסים במצבים אלה. לדוגמא: פעילות שייט מודרכת של 10 ימים בחורף בים האירי...

בת ים

New member
חבל שאף אחד לא מרים את הכפפה

ומציע קורס כזה כאן. אני בטוחה שהיו "קופצים" לא מעטים.

zamibc

New member
לא יודע למה לא מציעים

גם אני משוכנע שיש פוטנציאל גדול, למה לטוס לאנגליה ולהוציא (מראש) 9000 ש"ח בלי הבטחה שבכלל יהיה ים סוער ולהפליג על ספינה 65 פיט שבחיים לא תהיה לי, בתעלה האנגלית שמי יודע מתי יזדמן לי להפליג בה אם בכלל. יש ספינות בית ספר, אפשר לארגן קורס בחורף בן שבוע,ראשון - שבת, כשמזג האוויר מתאים, יש כיתת לימוד בהרצליה, יש את חיל הים בהיכון, יש כמה מדריכים "תותחים", אז מה הבעיה. בתמחור נכון ניתן למלא את העונה החלשה. אני מוכן להיות הנרשם הראשון, אם יש עוד 3-4 אני בטוח שניתן לארגן מחזור ראשון. אלון סולומון, תרים את הכפפה ???, מוכן לעבוד אתך על סילבוס + תמחיר הוגן, תחסוך לי נסיעה לאנגליה בחורף.

גל קדר

New member
חיל הים?

למה הוא צריך לצאת ולחלץ את מי שיוצא בים סוער? חיל הים לא נועד לחילוצים ולא פעם אחת הפך למחולץ כשניסה לחלץ. הרעיון שלך נהדר אבל אסור שיסתמך על חיל הים כמחלץ אלא על כלים יותר מתאימים. ועוד דבר, גם את מזג האויר בארץ לא ניתן לתאם לפי הקורס.

zamibc

New member
כי אין לנו USCG

לא חייב להיות חיל הים אבל זה מה שיש, באשר למזג אוויר הקורס נפתח בהתראה קצרה על פי מזג אוויר, הרי אין טעם לקיים אותו ביום חורפי קר אבל עם ים כמו בכינרת ורוח חורפית נעימה, לכן רושמים יותר אנשים עם כאלו בהיכון למקרה שהרשומים המקוריים לא יכולים להתחיל בהתראה של 2 - 3 ימים, שזהו בד"כ החלון שאנחנו יכולים לצפות מזג אוויר

גל קדר

New member
במצב כיום

חיל הים נגרר לחילוצים כאילוץ ולא מרצון. ראה ערך כל החילוצים במדבר יהודה ובגולן. הבעיה היא שכלי השיט של חיל הים נועדו בעיקר למלחמה ולא לחילוצים. הנורמה שהשתרשה בארץ שצה"ל תמיד יחלץ גורמת לנו לפעמים לא לחשוב לפני פעולות. מה לעשות, צה"ל מחלץ בכל מקרה, ואנחנו לא נשלם.... אין גוף מאורגן בארץ למקרי חילוץ כמו הRNLY. את המשימה מבצעים חיל הים וספינת משמר החופים, שקצת יותר מותאמת למשימה.

soso_sami

New member
בדיוק בדיוק בדיוק עיין ערך...

אכן עיין ערך חילוצים בגולן במדבר יהודה בנגב ובכלל. שם בעקבות ריבוי המקרים והסתבכות האנשים פשוט הוקמו יחידות אזרחיות בעיקר על בסיס התנדבותי העוסקות בחיפוש, חילוץ והצלה. הקמת יחידה כזו המתבססת על השיטור הימי והמשמר האזרחי היא היחידה המתאימה. אחזקת כלי שייט מתאימים להתמודדות עם ים סוער ביחידות אלו מתוך תקציבים שיופנו מאגרות ומיסים שמשלמים הימאים ואימון הצוותים למשימה הברורה והמוגדרת של חיפוש והצלה יביאו להתמקצעות ושיפור הנושא. יחד עם זאת אני לא יכול שלא להסתייג ולומר שהעלויות הכרוכות בתפעול יחידות כאלה לפחות בשלושה מוקדים לאורך חופי המדינה אל מול הסיכונים והסכנות וההסתברות לתאונה מהווים שיקול מכריע ובעייתי בהחלטה לפניה למודל הנ"ל.

superyuv

New member
חיל הים

לחיל הים יש כלים מתאימים עם מנועים חזקים ולכן טבעי שבמקרה של צורך יוזעק חיל הים. כאיש חיל הים סיעתי בעבר לכלי שייט אחרים זה נכון שגם היו כשלים אך גם הם הסתיימו באופן חיובי !!!!!!!!!!!

גל קדר

New member
מנועים זה לא הכל בים,

בים סוער כלי שיט שאין לו דופן חצי קשיחה שניגש לסייע בחילוץ ליאכטה מסתכן בגרימת נזקים חמורים יותר. הכלי האידאלי בישראל היום הוא סירת המשטרה החדשה שהיא חצי קשיחה, עם מבנה עילי סגור ושני מנועי ג'ט חזקים.

זמי זה לא על 65 פיט

היה בארץ משוגע אחד שלמד במועדון שייט מיוחד באנגליה שמבחן הסיום שלו הוא להפליג SINGLE HANDED על סירה בגודל 26 פיט בחורף מדרום אנגליה לביסקיה. שכחתי רק את שם המועדון והאיש (יהודה זומר גם הכיר אותו אולי הוא יודע).

איה01

New member
ספרים

לפני שקופצים למים הסוערים...יש לא מעט ספרות בנושא, ממליצה על הספרים של steve dashew או earl hinz אני מניחה שיש עוד ....

מאיר ריבא

New member
Heavy Weather Sailing #2

זמי אני אשאל את החברים ואם הם יסכימו - אקשר ביניכם. לגבי ספרים בנושא - אני יכול להמליץ על שניים: Heavy Weather Sailing K. Adlard Coles Storm Tactics Handbook Lin Pardey, Larry Pardey

למעלה