קורס מדריכי רכיבה

1barii

New member
ראיתי את העניין וחשבתי הרבה על הנושא

והגעתי למסקנה שכרגע לא מתאים לי ספורטיבי.. אולי בעוד כמה שנים אלך לספורטיבי... בכל מקרה, תודה על העזרה :)

1barii

New member
אני מודעת לכך שלחפש אח"כ מקום זה קצת בעייתי

אבל אין מה לעשות.. אני לא אלך לקורס שלא אעבור אותו במשך שנתיים.. זה בזבוז זמן. לפי מה שהבנתי, גם את הקורס שאני מתכוונת ללכת אליו דיי קשה לעבור כי הוא אינגליש. בכל מקרה, אני בטוחה שאמצא חווה שתסכים לקבל אותי, אפילו אם היא לא טובה

kenz

New member
פה את טועה ובגדול !!!!!

וזו בדיוק הבעיה של כולנו. את מניחה שבשביל טיפולי צריך רמה בסיסית של רכיבה. אז לא! א. בשביל טיפולי צריך רמה טובה של רכיבה, מעל הבסיס, כי את צריכה תמיד להיות שתי רמות מעל התלמיד שלך, טיפולי או ספורטיבי. ב. דווקא בשביל מדריך טיפולי הייתי דורשת קורס קשה יותר, שבודק גם רמת רכיבה וגם הורסמנשיפ טוב. כי האחריות שלהם יכולה להיות הרבה יותר כבדה. ג. מכיון שהרבה מהנגשים לקורסים הטיפוליים חושבים כמוך, הם דופקים את הענף ולפעמים עושים צחוק מהמקצוע. קחי לדוגמא מורה לנהיגה. את היית רוצה לנהוג אצל מישהו שיש לו מינימום נסיון על הכביש, ועשה קורס חאפרי? או כזה שיש לו נסיון לא רק בנהיגה על כביש בתנאים אופטימליים? אלא יודע להגיב היטב במקרה שרכב מחליק, או יש בעיה אחרת? ועשה לא רק הכשרת מורי נהיגה, אלא גם קורסי החלקה, והעשרה אחרים ? זה מה שאת צריכה לחשוב. הקורס הקשה, דורש ממך יותר ברכיבה, אבל בדר"כ על שאת מגיעה לרמה הזו את נתקלת בסוסים שלפעמים יותר קשים (כי הגעת לרמה יותר גבוהה, או נאלצת להיות יותר מדויקת מבעבר), נתקלת ביותר סיטואציות בטיחותיות, ועוד כל מיני דברים, שאולי את לא חושבת עליהם עכשיו, אבל בהחלט חשובות לפני ותוך כדי ובשביל מעבר של קורס. עכשיו, עוד נקודה. מדריך "טיפולי" טוב, יודע ללמד את הילדים רכיבה נכונה, ולהשתמש ברכיבה בשביל הטיפול (והיה פה בדיוק דיון ע-נ-ק על זה) במקום רק להשתמש בסוס ככלי, ולשחק כל היום בחישוקים. וככל שרמת הרכיבה והידע שלך יהיו יותר גבוהים (ותתאימי לקורסים עם הדרישות הגבוהות), את תגלי שגם הרבה יותר קל להדריך, וגם את יכולה להרגיש הרבה יותר בטוחה עם עצמך. לא יודעת אם הדרכת אי פעם, אבל כל תלמיד שאני מעלה על סוס, תמיד יש דאגה, ותמיד יש חשש. כי זו חיה מדהימה, אבל שניה אחת, חוסר ריכוז אחד, או (וזה קורה הרבה) חוסר ידע של מדריך איך להגיב בצורה הטובה ביותר לסיטואציה מסויימת (וזה בד"כ מחוסר נסיון), יכול להגמר רק מאוד. סורי. אני ממש לא מגזימה. אני מציאותית. גם מתוך התחום וגם מחוצה לו. אני, בתור הורה הדיוט, בא לחוה מסודרת ובטוח שהכל סבבה, שכל המדריכים הם ברמה, ועם תעודה, ונכון, זו צריכה להיות האחריות של החווה, אבל כמות החאפרים, והמדריכים שבאמת לא הייתי נותנת להם אף ילד, גם של אויבים שלי, היא ממש גדולה. לצערנו הקרוסים האלה רוצים לעשות כסף, ולכן הדרישות יורדות, והבורות עולה.

giri

New member
אנחנו משני עבריה של תהום

אבל אני אנסה בכל זאת לזרוק איזה חבל, אולי נצליח לגשר... בעיני, העובדה שמישהו שהוא לא תותח בתור רוכב, בכלל חושב להדריך רכיבה, זה הזוי עד חסר אחריות. אם מבחן דראסז' ב' ומסלול במטר הם לא משהו שאת מסוגלת להגיע אליו תוך זמן קצר בהכנה לקורס אצלך בחווה, לדעתי את לא בשלה להדריך מבחינת הידע ברכיבה. את מרגישה את כובד האחריות שאת לוקחת על כתפייך? כל כך הרבה יכול להשתבש, גם עם מדריך מנוסה וסוסים מעולים, על אחת כמה וכמה עם מדריך חסר נסיון. איך שאני רואה את זה, יש שני מסרים שונים במה שכתבת - אחד - את לא רוצה קורס ספורטיבי, כי לא מעניין אותך הצד הספורטיבי ושניים - את לא רוצה קורס קשה מדי, שלא תצליחי לעבור. לגבי העניין הספורטיבי, זה המצב כרגע בארץ, יש קורסים ברמות שונות אבל כולם מחוברים לספורט כלשהו, ואם את רוצה תעודה, את צריכה לבחור ענף ספורטיבי וללכת עליו. לגבי עניין הקורס הקשה מדי, אני מצטערת, אבל מנקודת המבט שלי כרוכבת וכבנאדם מבוגר, המשמעות היא נורא פשוטה בעיני. אם את לא מצליחה לעבור את הקורס, סימן שאת לא מוכנה עדיין להיות מדריכה, ואת צריכה ללמוד רכיבה הלאה עד שתהיי מוכנה. ברור לי שאת מסתכלת על זה אחרת, ובגלל זה אני אומרת שאנחנו משני צידי תהום, אבל לי זה מרגיש כאילו את מחפשת רק את חתיכת הנייר, ולא עוצרת לחשוב עם עצמך בשביל מה את עושה קורס, איזו רמה של אחריות יש לך על התלמידים אח"כ, ומה בעצם יותר חשוב - תעודת מדריך או יכולות כמדריך. ועוד אחת קטנה לסיום - את אומרת שאת מעדיפה ללכת לקורס קל, לעבור, לצבור נסיון ואז להשלים לקורס ספורטיבי - זה נשמע לי לא ישים בעליל. גם כי הקורסים נורא יקרים, גם כי הם מאד תובעניים בזמן (וכשתשלימי לספורטיבי, מי ילמד בינתיים את התלמידים שלך שישארו תקועים בלי מדריך?) וגם כי אין דבר יותר קבוע מהזמני. המשמעות של הדרך שאת מציעה היא שסביר שתעשי קורס מאיכות נמוכה, שיעביר אותך למרות שאין לך את מה שצריך בשביל להיות מדריכה טובה, ואח"כ רק הנסיון ילמד אותך הלאה. אם תהיי במקום טוב, אולי תצמחי לכיוון טוב. אם לא - לא.

1barii

New member
גם בקורס ספורטיבי לא מקבלים ידע

את הידע אני אקבל מאימונים שלי בחווה ומניסיון שאצבור מהדרכה. אין מה לעשות לא משנה כמה אלמד ואשתפר תמיד יש לאן לשאוף. אני חושבת שבשביל מדריך שרוצה ללמד מתחילים לא צריך לדעת לקפוץ מסלולים של מטר- מה הקשר בכלל?! גם דרסאז' רמה ב' זה בהחלט מיותר אם אני הולכת לעבוד עם תלמידים שלא יגיעו איתי אפילו ל-א'. סתם ללכת לקורס הכי קשה ולהוציא תעודה אחרי שנתיים של מועדי ב' בשביל להגיד שהייתי בקורס הכי קשה זה באמת מיותר. ולא כתבתי שאני רוצה ללכת לקורס הכי קל, אלא לקורס הכי טוב שאוכל לעבור אותו. יש הבדל גדול. ובגלל זה אני גם מבררת לגבי שלושת הקורסים... הכי קל לי זה ללכת לאורי פלג אבל אני באמת לא רוצה ללכת לקורס שמעביר כאלה בלי ניסיון, למרות שגם על אורי פלג שמעתי שהוא לא מעביר כל אחד. בכל מקרה, הבנתי את מה שאתם רוצים להגיד.. תודה רבה על הדעה אבל הייתי רוצה עזרה לגבי הקורסים ששאלתי ולא לגבי קורסים שאין סיכוי שאעבור אותם. הדיונים האלה באמת הופכים למיותרים

giri

New member
אני מבינה

ולגבי נחיצותו של הדיון - זה פורום, ולדעתי חשוב לקיים את הדיון מעבר לשאלה של מה שתחליטי, בשביל אנשים שיחפשו מידע בעתיד ויקראו שירשורים, אז קבלי באהבה את תרומתך למאגר הידע בתחום
רציתי להוסיף עניין קטן שעלה לי כשקראתי את ההודעות הנוספות בשרשור (וכבר ברור לי שכנראה שלא נסכים, אבל לא נורא). בכניסה לכל מוסד לימודי יש בדר"כ דרישות כניסה, ולעיתים קרובות הן לא לגמרי (עד בכלל לא) קשורות ללימודים, אלא לאיזה רף שאמור לייצג משהו. ניתן להביא בתור דוגמה פשוטה את הפסיכומטרי בכניסה לאוני', הוא לא כלי טוב בכלל, אבל הוא כלי כלשהו לקבל איזו תחושה לגבי יכולות מסויימות של סטודנטים פוטנציאלים, ואחריו מגיעים הקורסים עצמם ומי שמתאים ללמוד את התואר יעבור אותם ומי שלא - לא. ניתן לטעון במידה רבה של צדק שבשביל לדעת מדעי המחשב לא צריך ללמוד בהכרח קורסים מסויימים במתמטיקה, אם אין לך כוונה אח"כ להתעסק באלגוריתמים מהסוג הזה. מצד שני, ישבו אנשים וחיברו יחד סל של קורסים, שהוא אולי קשה אבל סביר לביצוע לבנאדם שיש לו מחשבה לוגית, שזה מה שצריך בשביל מדעי המחשב, וגם אם הוא יצטרך קצת להזיע ולקלל, הוא יכול לעבור אותם. והם מהווים סנן מסויים. מבחינת הנמשל, בעיני מסלול במטר ומבחן דראסז' ב' הם ממש לא דרישות בשמיים. זאת ועוד, לא הייתי רוצה ללמוד אינגליש אצל מדריך שלא מסוגל לעשות אותם. אני חושבת שאלו מדדים ספציפיים שבאים לבדוק שיש לך רמת מיומנות מסויימת, כי אפשר לזייף הורסמנשיפ וקשה למדוד הורסמנשיפ, אבל יותר קשה לזייף מקצה ספורטיבי מאד מדוד שיש בו רשימת אלמנטים ואו שעברת או שלא. צריך איזשהו מדד. וזה מדד לא רע בכלל - שוב, בעיני מבחן ב' ומסלול מטר זה לא בשמיים, ואני לא מחשיבה את עצמי כבכלל פוטנציאל כלשהו להדרכת רכיבה. ובהקשר של הדיון הפילוסופי - איזה מדד היית מציבה לקורס לא ספורטיבי, שיאפשר למדוד באופן מובהק את איכות הרוכב? קחי בחשבון שמדדים סובייקטיביים כמו איך זה נראה הם בעייתיים, כי אפשר לערער עליהם וקשה להוכיח.

1barii

New member
אני לא מסכימה איתך לגבי הרף שלא קשור

ובכל מקרה, לגבי מדריך שלא מסוגל לעמוד ברף של הספורטיבי- תלמידים מתחילים לא באמת מתעניינים ברמה של המדריך- רק אחרי שהולכים למדריכים ספורטיביים זה באמת נהיה חשוב כמה המדריך קופץ ומה הוא יודע בדרסאז'. אין לי ממש משהו חדש להגיד בנושא הזה ואני דיי חוזרת על עצמי כל הזמן. אם הייתי רוצה ללמד תלמידים לקפוץ או לעשות דרסאז' ברמה גבוהה אז הייתי הולכת לכנות ולא לקורס קל יותר. ועוד פעם, ברור שהקורס של כנות יותר טוב ואם אעשה את הקורס הזה ולא את הקורסים האחרים זה יעיד עליי דברים יותר טובים.. אבל יש לי את הבעיה שכרגע זה מוקדם מדי בשבילי לעשות את הקורס הזה ובשביל לעבור אותו אצטרך לחכות כמה שנים טובות.. וכמובן שיש את ההפסקה שבתקופת הצבא.. לכן, אני מעדיפה לנצל את הזמן שלפני הצבא לפחות בלהדריך מתחילים ואם ארצה אח"כ בעתיד, אתאמן גם לקורס ספורטיבי ויהיה לי אפילו יתרון כי יש לי ניסיון בהדרכה. חוץ מזה, בעניין ההדרכה זה הרבה עניין של ניסיון.. אין מה לעשות אחרי תקופה מסויימת של הדרכה "משתפשפים" ונהיים מדריכים טובים יותר. ועד כמה שידוע לי, לא באמת עובדים הרבה על ההדרכה בקורסים. בקורס של עמרי לבני לפי מה שהבנתי צריך לדעת לרכוב רמה א'- זאת גם דרך טובה לבדוק את האיכות של הרוכב.

למעלה