לעניין הסלקציה ולbariii - עניין המתחילים
תגדיר מקומות עם סטנדרטים? אני חשבתי שאני גדלית באחד כזה, עם כמעט 70 סוס, אחוז מיובאים ומתחרים גבוה מאוד, בי"ס עמוס, וכו' וכו'... להגיד לך שהמדריכים בו ידעו להדריך? חלקם... ועל חלקם אני מצטערת בדיעבד שלא ידעתי מהחיים שלי, וההורים שלי הוציאו שם את מיטב כספם, על לימוד רכיבה בינוני. גם אני הדרכתי לונג'ים, וקייטנות בגיל יחסית צעיר והרבה לפני תעודת המדריך, להגיד היום שזה בסדר ? לא... להגיד שאם הייתי אמא הייתי שולחת לשם ילד, ספק גדול. למזלי דברים השתנו, יש יותר דרישות כיום, ואני מניחה שהם עומדים בקריטריונים לפחות של מדריכים מוסמכים, מעבר לזה, כל אחד ומה שהוא מביא מעצמו. אני רוצה לראות את הענף שלי מתפתח לא רק מבחינה מספרית, אלא גם מבחינת הרמה. במקום להגיד, אני רוצה המון אנשים, כי זה מביא לי כסף, אבל בשביל זה אני צריך להוריד את הרמה - אני רוצה (והסברתי את זה מקודם), להעלות את הרמה של מי שיוצא מהקורסים האלה, כי בדרך זו יצאו אומנם מעט אנשים (כי יתקבלו מלכתחילה מעט אנשים), אבל !!! אותם אנשים יהיו ברמה גבוהה ויעלו את הרמה בארץ. אותם אנשים שירצו להתקבל ידעו שהם צריכים לעבוד קשה, וילכו באמת להתמקצע, ולא סתם "יוציאו תעודה". כבר אמרתי מזמן, שאני מתביישת שאת אותה תעודה שאני הוצאתי, יש לאנשים שהם זוועה של מדריכים. זה מבייש לי את התעודה. אז סלקציה חמורה, תהווה "מכשול" רק לאלה שבאמת לא מתאימים (שזה או יוריד אותם מהעסק, ואם הם לא מוכנים לקדם את עצמם בשביל תעודה, אז עדיף שלא ידריכו, בשום מסגרת), ורק תעלה במשך הזמן את הרמה שלנו בארץ. הגרידיות של בתי הספר להדרכה, היא ירייה ברגל של הענף. ומי שיסבול בסוף זה אנחנו. ולעניין המתחילים ? מה זה בעינייך הדרכת מתחילים ? לימוד לונג' של הליכה וטרוט? לימוד שיעורים פרטיים/קבוצתיים כולל קאנטר הכנה לקפיצות ולדרסאז' הכנה לליגות בתי ספר במקצועות השונים ? מתחילים זו הגדרה מסובכת. כמדריכה את תתקלי בכל מיני סוגים של תלמידים - כאלה שאחרי כמה שיעורים בלונג' תרגישי בטוחה מספיק לשחרר, וכאלה שלא... כאלה שמתקדמים כל כך מהר, כי הם פשוט כשרוניים, מה לעשות, וכאלה שהם פחדנים/עקומים/חסרי כל כשרון what so ever, שאת תקרעי את התחת עליהם במשך שנים כדי להגיע לרמה בסיסית טובה. ואז מה? כשתגיעי לסיכום הגדרת ה"מתחילים" שלך ? ונורא יתחשק לך לקטוף עוד קצת פירות מהם, בין אם כי נחמד לך איתם, ובין אם כי הם ה"שם" שלך, ואלה שאת מתגאה בהם. לרוב המדריכים קשה לעזוב... קשה לשחרר ולהגיד, אני כבר לא מתאים, תעבור למדריך אחר. גם לתלמידים קשה. אז לפני מעבר למאמן, לא תרצי ללוות אותם עוד קצת ? לא תרצי להמשיך ? למה לא להתקדם עוד קצת ברכיבה, בנסיון, בהרגשה עם עצמך שאת יכולה לתת יותר, ורק אז, ללכת בראש מורם ולהגיד, אני הולכת להיות אחלה מדריכה, וגם עברתי את הקורס שנחשב לקשה, כי זה מה שתרצי שתלמידים שלך יעשו... או שפשוט תשארי תקועה בהדרכת מתחילים, תלמדי אותם כמו מדריכי מתחילים שפגשתי, קליק קליק בום בום, ואח"כ אנשים כמוני יצטרכו לעבוד קשה ולתקן את זה, כי בשביל ללמד בסיס צריך לדעת לרכב, קצת יותר מבסיס, ובשביל זה צריך להשקיע קצת יותר לפני שאת קוראת לעצמך מדריכה. עכשיו, דבר נוסף - קראתי את עצמי שוב, ואני נשמעת מאוד מתנשאת, ומצד אחד, אני לא אוהבת להשמע ככה, כי זה סתם יוצר אנטגוניזם, ומצד שני - רבאק, הרווחתי את זה. אני קרעתי את התחת שלי ביושר, כדי להגיע למצב שאני יכולה להגיד את הדברים האלה. ואני מקווה שיום אחד תהיי ותרגישי כמוני, ותכנסי פה לפורום להגיד את זה לאנשים

כי באמת יהיה אכפת לשתינו מהרמה של הענף.