קורס מדריכים

jgut

New member
גם אני לא נתקלתי

אני בטוחה שזה יועיל במידה הנכונה, גם בעניין הזה צריך לבנות את הדברים בצורה הדרגתית. אבל אני לא מרגישה מקצועית בכדי לייעץ.

אגב לגביי אנשים עם גמישות יתר, אני לא יודעת האם רכיבה בלי ארכובות אכן לא תזיק. יש לי חברה שסובלת מבעיה של גמישות יתר, אני אשאל אותה האם יש לה משהו לתרום לנושא.

JuSt A d i

New member
אני עבדתי עם סוסה פורצת

והייתי עכל הזמן עוברת לקנטר מעבר מסודר מהליכה דוחפת ישבן והיא בתוך הידים הייתה כבר מתה לפרוץ אחרי כמה צעדים שהיא ממהרת הייתי עוצרת אותה מסדרת פוזיציה ועולה שוב גם עשרים מעברים כאלה עד שהיא הייתה עושה איזה מעגל שלם בלופ הייתי עוזבת אותה לפעמים הייתי מורידה להליכה הולכת אחורה ומסתובבת ויוצאת לצד השני כדי לגוון

popi199

New member

אהבתי...

giri

New member
עוד נקודה לגבי הסוס

את אומרת שהסוס מתאפס מהר כשהמדריך עולה עליו, מצד שני את לא רוצה לעשות רע לסוס. קחי בחשבון שלפעמים סוס "מתאפס" גם במצב של אי נוחות בגלל שהוא נכנע בפני גישה אסרטיבית מספיק. לא בטוח שזה מה שמתאים לך אישית.
בלי לראות קשה לומר מה בדיוק הסיפור שם, אבל יכול להיות שיש משהו במה שהמדריך עושה שלא מתאים לך / לא ישים לך לעשות ממילא - למשל שהוא יושב בצורה מאד שונה ממך, או מפעיל כח רב יותר. את צריכה למצוא את שיווי המשקל האישי שלך עם הסוס (מבחינת איך אתם מתקשרים ואיך את מפעילה אותו), ואין בהכרח כלל אצבע לזה.
אצלי למשל יש רגל אחת שהיא יותר חלשה. אני עובדת עליה כל הזמן אבל היא יותר חלשה. אני מוצאת את הדרכים שלי לפצות על זה, אבל זה אומר שאני רוכבת בהגדרה אחרת מהמאמנת שלי (טוב, בעוד שמונים מדדים, אבל לצורך הדוגמה). מציאת הדרך שבה אני יכולה לשמור שיווי משקל למרות הרגל הזו, ולתת איתה סימנים מדוייקים יותר, היתה תהליך אישי שהייתי צריכה לעבור מול הסוס.

hanyou12

New member
הממ...

מה שאת אומרת מאוד מעניין ונשמע מאוד הגיוני...
איך אני עולה על הדברים האלה? כלומר, עד עכשיו מצאתי את הדרך לשבת על כל סוס שפגשתי ולתקשר עם כל סוס שעבדתי איתו, אבל הסוס הזה ממש מעמיד בפני אתגר רציני. ושוב אני חוזרת לנקודה שאולי אני בדרך הנכונה, פשוט לוקח לזה זמן. אני מניחה שאי אפשר להוציא תוצאה טובה לטווח ארוך תוך פעם פעמיים נכון? או שכן אפשר? אם אתם עובדים עם סוס קשה ומגיעים למשהו באחת הרכיבות, בפעם הבאה שתעלו עליו הוא ימשיך מאותו מקום שעזבתם אותו? או שתצטרכו לעזור לו להגיע לשם - אמנם בקלות רבה יותר מבהתחלה - ורק אז להמשיך?
ד"א אני מאובחנת בגמישות יתר והרבה פעמים אחרי הרכיבות כואב לי ממש בקרסוליים כי קשה לי להחזיק אותם ישרים. למישהו יש עצה בנושא? אני מתחילה לחשוש משברי מאמץ... ניסיתי להאריך ארכובות אבל אז אני פחות יציבה.

giri

New member
משחקים

זו הדרך שלי,
כלומר לנסות דברים שונים וממש לשאול את עצמך איך הסוס מגיב.
זה יותר קל כשיש מאמן טוב שמצליח לתת לך כיוונים של מה לנסות ולציין באזנייך מתי זה נראה טוב (לא תמיד מצליחים להרגיש את הדקויות).
בגדול, למשל, אני אשחק עם אורך המושכות - אנסה לקצר אותן, לרכב זמן מה, לראות איך הסוס מגיב. להאריך, לרכב זמן מה, לראות איך הסוס מגיב. עוד משהו שעוזר זה אם את מצליחה לקבל איזו זווית אחרת להסתכל על בעיה שאת כבר נאבקת בה זמן מה. למשל היה לי מקרה, שברגל החלשה פשוט לא הצלחתי להחזיק את העקב למטה, שנים אני מנסה (עקבים למטה, עקבים למטה, עקבים למטה...) לפני כמה חודשים המאמנת שלי זרקה לי - עזבי אותך עקבים, תתרכזי בלהשאיר את הקרסול גמיש. שיחקנו עם זה קצת, ופתאום הסוויץ' במחשבה באמת גרם לי לשנות את איך שאני מחזיקה את הרגל, ואני לא אגיד לך שהעקב אף פעם לא בורח לי למעלה, אבל השיפור משמעותי. וזה בסה"כ אותו הדבר, במילים אחרות.
אם את לבד במגרש וזה שיעור, את יכולה לנסות בנקודות מסויימות לעצום עיניים ולנסות להרגיש את התנועה של הסוס והתגובות שלו, זה עוזר אח"כ להתמקד במה שהגוף מרגיש ולא במה שהעיניים או השכל רואים וחושבים. זה בעיני תרגיל טוב מאד לעדינות בידיים. המטרה הסופית שלך היא לפתח עירנות כזו בידיים, רגליים, גוף, שאת מנהלת כל הזמן דיאלוג עם הסוס, ושמה לב איך הוא מגיב, ואת מספיק שולטת בעזרים שלך כדי לכוונן אותם אל הסוס בצורה הכי יעילה. כשזה עובד מספיק טוב, את מתיישבת באוכף ולסוס ברור מיד שאת שם להוביל אותו, וזה לא עניין של כח פיזי.

hanyou12

New member
אני אנסה ליישם את זה

הרבה פעמים המדריך אומר שזה נראה טוב, אני פשוט אוהבת ביקורת עצמית... וכמובן יש את שאר הפעמים שבהן הוא אומר מה לא טוב ואיך לשפר.
לעצום עיניים זה קצת בעייה כי אני אף פעם לא לבד במגרש, אבל אני אנסה לעשות משהו דומה.
תודה!

jgut

New member
יש ארכובות מסוגים שונים

אני בזמנו חשבתי לקנות את אלה.אני לא יודעת האם אלה אכן יקלו עליך או יעשו ההפך.
אני סובלת מבעיות ברכיים ולכן חיפשתי פתרון וכך נתקלתי בסוגים שונים. אני מניחה שקיים גם סוג שיכול לעזור לך, צריך רק לחפש.

כשאת אומרת שקשה לך להחזיק את הקרסוליים ישרים, את מתכוונת אופקית או מאוזן?

giri

New member
מה הייחוד של הארכובות הללו?

לא מכירה ציוד ווסטרן מספיק בשביל להבין מה ההבדל בעצם?

jgut

New member
ההבדל הוא בעומק של הארכובה

היא נותנת יותר תמיכה לכף רגל. ראיתי בזמנו גם כאלה לאינגליש.

רכיבה על סוסים נחשב לתחום שמזיק לברכיים. לכן יש כל מיני פתרונות בצורה של נניח ארכובה גמישה ומסתובבת (באינגליש אין צורך בכזו בגלל רצועות הארכובות). יש כאלה שהן רחבות יותר, יש גם כאלה שהרצועה עצמה גמישה יותר, או מסובבת מראש.

JuSt A d i

New member
התחתית של הארכובה

הוא רחב מאוד ביחס לארכובה רגילה לדעתי ברגע שחלק גדול יותר מהכרית של כף הרגל מקבל תמיכה זה מוריד קצת לחץ מהברך זה לפי הבנתי ודעתי אני לא בטוחה שזה נכון

hanyou12

New member
וואו

הכנסת אותי לקצת בעייה... אני חושבת שאופקית. כלומר, כשאני מפעילה עליהם לחץ כף הרגל שלי מתעקמת לכיוון הבטן של הסוס.
הדברים האלה זה פשוט רטיות גומי שמתקינים על הארכובה הרגילה? או שזה ממש ארכובה נפרדת?

jgut

New member
אגב את יכולה לבדוק אצלכם בחווה

האם יש אוכף עם ארכובות יותר עמוקות ולנסות אותן.
זה יכול לתת לך מושג כלשהו האם זה משפר לך את המנח של כף הרגל.

hanyou12

New member
חהחהחה

שאלתי את המדריך שלי היום אם אפשר לסדר לי ארכובות יותר שמנמנות. הוא אמר ככה:
"יש לי הסכם איתך. אני אעשה מה שאת רוצה ואת תעשי מה שאני אומר לך במגרש. עכשיו תעופי לי מהפנים ותתחילי חימום."
:)
כנראה שבשבוע הבא זה כבר יסודר :p.

למעלה