משחקים
זו הדרך שלי,
כלומר לנסות דברים שונים וממש לשאול את עצמך איך הסוס מגיב.
זה יותר קל כשיש מאמן טוב שמצליח לתת לך כיוונים של מה לנסות ולציין באזנייך מתי זה נראה טוב (לא תמיד מצליחים להרגיש את הדקויות).
בגדול, למשל, אני אשחק עם אורך המושכות - אנסה לקצר אותן, לרכב זמן מה, לראות איך הסוס מגיב. להאריך, לרכב זמן מה, לראות איך הסוס מגיב. עוד משהו שעוזר זה אם את מצליחה לקבל איזו זווית אחרת להסתכל על בעיה שאת כבר נאבקת בה זמן מה. למשל היה לי מקרה, שברגל החלשה פשוט לא הצלחתי להחזיק את העקב למטה, שנים אני מנסה (עקבים למטה, עקבים למטה, עקבים למטה...) לפני כמה חודשים המאמנת שלי זרקה לי - עזבי אותך עקבים, תתרכזי בלהשאיר את הקרסול גמיש. שיחקנו עם זה קצת, ופתאום הסוויץ' במחשבה באמת גרם לי לשנות את איך שאני מחזיקה את הרגל, ואני לא אגיד לך שהעקב אף פעם לא בורח לי למעלה, אבל השיפור משמעותי. וזה בסה"כ אותו הדבר, במילים אחרות.
אם את לבד במגרש וזה שיעור, את יכולה לנסות בנקודות מסויימות לעצום עיניים ולנסות להרגיש את התנועה של הסוס והתגובות שלו, זה עוזר אח"כ להתמקד במה שהגוף מרגיש ולא במה שהעיניים או השכל רואים וחושבים. זה בעיני תרגיל טוב מאד לעדינות בידיים. המטרה הסופית שלך היא לפתח עירנות כזו בידיים, רגליים, גוף, שאת מנהלת כל הזמן דיאלוג עם הסוס, ושמה לב איך הוא מגיב, ואת מספיק שולטת בעזרים שלך כדי לכוונן אותם אל הסוס בצורה הכי יעילה. כשזה עובד מספיק טוב, את מתיישבת באוכף ולסוס ברור מיד שאת שם להוביל אותו, וזה לא עניין של כח פיזי.