את רוכבת רק 45 דקות בשבוע?
ממש לא מספיק... אם את רוצה להיות מדריכה, זה הדבר הראשון שחייב להשתנות. לא ברור לי איך אפשר להגיע לרמה של הדרכה מכל כך מעט רכיבה.
לגבי השאלה שלך - אני לא מהענף שלך ואולי הדברים נעשים אחרת, אבל אני מאה אחוז עם הורסמאן לגבי אורך החימום.
אצלי חימום הוא בערך חצי שעה, ויש בו מעט מאד קאנטר למען האמת. אני עושה הליכה של הרבה יותר משלושה סיבובים, ותרגילי גמישות בהליכה (מעגלים, לג יילד, החלפות כיוון וקצב מרובות), וטרוט באורכי צעד משתנים, וגיוון של תרגילים, כשהמטרה של החימום היא גם לחמם את השרירים (והסוס צריך להיות חם בסוף החימום) וגם להכניס את הסוס לראש של עבודה.
מאד ייתכן שהמדריך שלך, כשהוא עולה על הסוס, משדר לו נינוחות וסמכות בצורה יותר ברורה ממך, ולכן הסוס נרגע. לזה באמת אין פתרון חוץ משעות באוכף.
נ.ב. בעיני קורס מדריכים צריך להיות משהו שעושים אנשים שהם כבר אנשי סוסים מנוסים, בשביל לקבל תעודת הדרכה וללמוד איך להדריך. אם את מגיעה לקורס מדריכים כשאת לא רוכבת מאד טובה, לדעתי את עושה טעות. אני לא יודעת עד כמה את רוכבת טובה - אני כותבת את זה כי כתבת שאת מקווה שבקורס תצברי תאוצה, ובעיני זו תפיסה שגויה שקיימת אצל הרבה רוכבים בארץ כאילו הולכים לקורס מדריכים בשביל לשפר את הרכיבה.