קורס מדריכים

הורסמאן

New member
חיחיחיחי יש עוד כמה דברים שאת לא יודעת

אבל אולי את תוכלי לגלות לי משהו שאני לא יודע.
למה השם סליחות?
זה אחד השירים הכי יפים שאני מכיר, אבל אני לא מוצא בו שום קשר לסליחות.

giri

New member
לא חסרים שירים כאלה

שהשם לא ממש קשור...

אבל בשיר הזה הוא קשור לסיום -
תנני ללכת, הו, תנני ללכת
לכרוע על חוף הסליחה

מצד שני, הסיום לא ממש מתחבר לשאר השיר. שוין.
אכן שיר יפיפה. כשהייתי קטנה וחסרת מודעות עצמית הייתי שרה אותו לפעמים. היום ברור לי שאני לא יכולה לעשות את זה כמו שצריך

הורסמאן

New member
כן נכון, אבל...

אני עדיין שר אותו ולא איכפת לי מי מודע לעצמי, או מי סובל כששומע אותי. :)

fliperit

New member
שמחה שהכנסתי קצת תרבות לפורום

אין על יהודית רביץ...

giri

New member
אנחנו זקוקים לזה

אנשי סוסים הם כידוע חסרי תרבות.
מה שמזכיר לי שמסתובבת פה אמירה משועשעת לגבי הפרובינציה שאני חיה בה (שסוסים הם ממש קטע פה):
yogurt have more culture than Alberta

giri

New member
אוי ואבוי

yogurt has more culture than Alberta

פעם הבאה לא לעשות קופי פייסט ממשפט שאלה

fliperit

New member
סליחה, אני שומעת זלזול בארקדי?

ואיז שורה שלו הבאתי? זה ממש לא זכור לי

הורסמאן

New member
ואת ההערצה שהבעת

לגפן את זוכרת?
או שמע את עדיין חושבת שהוא יכול לשיר? :)))

אני שואל, כי זה לא מסתדר עם ההערכה שלך לרביץ.

giri

New member
את רוכבת רק 45 דקות בשבוע?

ממש לא מספיק... אם את רוצה להיות מדריכה, זה הדבר הראשון שחייב להשתנות. לא ברור לי איך אפשר להגיע לרמה של הדרכה מכל כך מעט רכיבה.

לגבי השאלה שלך - אני לא מהענף שלך ואולי הדברים נעשים אחרת, אבל אני מאה אחוז עם הורסמאן לגבי אורך החימום.
אצלי חימום הוא בערך חצי שעה, ויש בו מעט מאד קאנטר למען האמת. אני עושה הליכה של הרבה יותר משלושה סיבובים, ותרגילי גמישות בהליכה (מעגלים, לג יילד, החלפות כיוון וקצב מרובות), וטרוט באורכי צעד משתנים, וגיוון של תרגילים, כשהמטרה של החימום היא גם לחמם את השרירים (והסוס צריך להיות חם בסוף החימום) וגם להכניס את הסוס לראש של עבודה.
מאד ייתכן שהמדריך שלך, כשהוא עולה על הסוס, משדר לו נינוחות וסמכות בצורה יותר ברורה ממך, ולכן הסוס נרגע. לזה באמת אין פתרון חוץ משעות באוכף.

נ.ב. בעיני קורס מדריכים צריך להיות משהו שעושים אנשים שהם כבר אנשי סוסים מנוסים, בשביל לקבל תעודת הדרכה וללמוד איך להדריך. אם את מגיעה לקורס מדריכים כשאת לא רוכבת מאד טובה, לדעתי את עושה טעות. אני לא יודעת עד כמה את רוכבת טובה - אני כותבת את זה כי כתבת שאת מקווה שבקורס תצברי תאוצה, ובעיני זו תפיסה שגויה שקיימת אצל הרבה רוכבים בארץ כאילו הולכים לקורס מדריכים בשביל לשפר את הרכיבה.

hanyou12

New member
אני האחרונה שיכולה להעיד על עצמי

אבל מי שבדק אם אני מתאימה קיבל אותי בלי צורך בהכנות מקדימות כלשהן.
הדבר היחיד שאני יכולה לומר הוא שצריך לראות איך אני רוכבת כדי לדעת מה הרמה שלי. אני אשאל את המדריך שלי מה הוא באמת חושב על הרמה שלי ואחזור עם תשובה לגבי זה.
דרך אגב, לקח לי שלוש שנים להחליט שאני רוצה להירשם לקורס וזה אחרי שכל מי שמכיר אותי בחווה שאל אותי מתי אני ניגשת למבחנים. הייתי בטוחה שאני לא אעבור וזה גם מה שאמרתי לשואלים, אבל כולם, כולל אחת המאמנות המוכשרות ביותר שלנו (זה בסדר לתת פה שמות של אנשים?), אמרו שאני מגיעה לרמה הנדרשת ועוקפת אותה. אני מאמינה שאם אחרי שלוש שנים החלטתי שהגיע הזמן, אז כנראה שאני ברמה לא נוראית כל כך...
מה שכן, אני מסכימה עם מה שאמרתם לגבי זה שהרמה הבסיסית של הקבלה לקורסים בארץ היא לא ממש גבוהה. ראיתי איזה אנשים מגיעים וזה דיי מביך... אבל אני חושבת שאין דבר שזמן לא יכול לפתור, וזו הסיבה שבמקום שאני לומדת לא שולחים אנשים סתם לקורס אם הרמה לא מספקת אלא שולחים אותם לקדם מכינה, מכינה, יישור קו ורק אז הם מתחילים את הקורס. עד אז אני מניחה שהם צוברים לא מעט שעות אוכף.
יכול להיות שבווסטרן זה שונה מבחינת הזמנים (אמרת שאת לא מהענף שלי אז אני מניחה שאת רוכבת אינגליש?) הכי הרבה שרוכבים עם סוס בפעם אחת זה שעה וברגע שהוא עושה משהו טוב עוזבים אותו. אני מניחה שאם את יוצאת מנק' הנחה שזמן העבודה עצמו אורך 5-10 דקות, אז חימום של חצי שעה וקירור באורך דומה הגיוניים. יש פה מישהו מתחום הווסטרן שמכיר משהו אחר?
ואם כבר אנחנו פה, כמה מכם רוכבים ווסטרן וכמה אינגליש? סתם בשביל להכיר אתכם יותר טוב...

giri

New member
כן, אני רוכבת אינגליש

גם אצלנו רוכבים בדרך כלל איזור השעה (לפחות בארץ זה היה ככה, האמת שפה רוכבים יותר) אבל החימום הוא חלק קריטי וארוך. בארץ הייתי מחממת חצי שעה, עובדת על מה שחשוב לי עוד איזה עשרים דקות - חצי שעה ומקררת עשר דקות (פלוס מינוס). היום יש מצבים שאני רוכבת גם שעה וחצי-שעתיים, אבל כמובן שלא מדובר על סיבובים-סיבובים בקנטר

כמו שאמרתי, אני לא מכירה אותך ומעולם לא ראיתי אותך רוכבת. ראיתי בהודעה אחרת שלך שאת רוכבת עשר שנים - ייתכן שבמשך זמן זה, למרות שאת רוכבת רק פעם בשבוע, הצלחת להגיע לרמה מעולה. בשיא הכנות, מעולם לא ראיתי מישהו שרוכב פעם בשבוע ולדעתי אמור לצאת לקורס מדריכים, מצד שני באמת שהתיאוריה שלי על דרישות הקדם מאד שונה מהמציאות של הקורסים היום.
בעיני מדריך צריך להיות מנוסה מאד, ולהסתדר עם כל סוס ותלמיד שהוא נתקל בהם, וקשה לי לראות איך אפשר להגיע לרמה כזו של רכיבה משיעור בשבוע. יכול להיות שבווסטרן זה אחרת, למרות שמההודעה של פליפרית נשמע לי שגם שם זה יוצא דופן.
אם הסגל שלך חושב שאת מוכנה, הם בטוח יודעים יותר מאיתנו - הם, למשל, ראו אותך רוכבת.

hanyou12

New member
יכול להיות

שאני לא יודעת להגדיר מה בדיוק זמן החימום שלי. יכול להיות שיש דברים שאני מתייחסת אליהם כעבודה והם עדיין ברמת החימום.
הגישה של ביה"ס שבו אני לומדת היא שמדריך כל הזמן לומד. כמובן שהם לא ייקחו מישהו שלא ראה סוס בחייו, בשביל זה יש את כל הקדם-קדם-קדם הזה. אבל הם גם לא מאמינים שיש איזו רמת-על שרק ממנה אפשר להתחיל ללמוד הדרכה. אני מאמינה שהקורס לא אומר שאתה מוכן להיות מדריך, רק שיש לך תעודה ואתה כל הזמן ממשיך להתפתח. בהתחלה סומכים עליך פחות, ולאט לאט יותר ויותר וכמובן שממשיכים להתאמן תוך כדי.
אם הייתי ממשיכה בגישה של "אני לא ברמה מספיק גבוהה בשביל זה" אז בחיים לא הייתי נרשמת לקורס, אבל בינינו, מי יכול לקבוע מה זה רמה מספיק גבוהה? יש את הדברים הבסיסיים, אבל מעבר לזה שזה מובן מאליו, אצל כל אחד קו הניפוי שונה...

giri

New member
זה בהחלט נכון - הרף שונה ממקום למקום

וכמו שאמרתי - אני לא יודעת איך את רוכבת, יכול להיות שאת מעל לרמה הנדרשת.

jgut

New member
אני רוכבת ווסטרן

אני יכולה לתאר מה הולך אצלנו ברכיבות, אבל גם זה משתנה מעט מסוס לסוס.
בדרך כלל החימום לוקח בסביבות ה20 דקות. הוא כולל הליכה, טרוט מהיר, ג'וג ולופ. עוברים למקצב הבא כאשר מרגישים שהסוס זז משוחרר כמה מעגלים באותו מקצב.
לגבי גמישויות, יש אצלנו שוני רב בין הסוסים וכל אחד עובד לפי מה שמתאים לו. יש סוסים שזקוקים להרבה תרגילי גמישות ויש כאלה שפחות.
אחרי שאנחנו מסיימים את החימום אנחנו עובדים עם המאמן על התרגילים שמתוכננים לאותו היום. זה באמת לוקח בין 5 ל10 דקות. תלוי מתי אפשר לסיים עם הסוס את העבודה.
ואז מגיע הקרור שזו הליכה על חופש או סבוב הליכה בחוץ. זה לוקח גם כן מספר דקות.

אגב כשאני חושבת על זה, כשהייתי לוקחת שיעורים מסודרים המטרה היתה יותר לקדם אותי ופחות את הסוס. באותה תקופה היינו עושים חימום קצר יותר ולפעמים הסוסים כבר עבדו לפני ולא היו זקוקים לחימום ארוך. זה נתן לנו את האפשרות יותר לעבוד בשיעור. העבודה היתה יותר שלנו כרוכבים ופחות של הסוסים.

hanyou12

New member
מה שאת כותבת גרם לי לחשוב על עוד שאלה :)

את אומרת שכל סוס זקוק לאימון שונה ואין לי שום ספק בנכונות של זה. לגבי הסוס הזה, האם את (ואחרים כמובן), חושבת שהסוס הספציפי שאני מדברת עליו זקוק לעבודה לטרלית? מאחר והוא אוהב לפרוץ, דיי ברור שלא חסר לו בעבודה על ציר קדימה-אחורה. אפשר לומר שדווקא בגלל זה אני צריכה לעבוד איתו על עצירות ועל הליכה אחורה, אבל אולי דווקא עבודה לטרלית תרגיע אותו?

עד לפני שנה באמת המטרה הייתה לקדם אותי. אבל מאז המדריכה הקודמת שלי החליטה לתת לי סוסים "בעייתיים", ואז המדריך הנוכחי שלי פשוט החליט שזה יהיה נחמד אם פעם בשבוע אני אביא עוגה. (לא באמת קרה! אני סומכת עליו במאה אחוזים)

jgut

New member
אני לא מבינה מספיק

כדי להבין למה הסוס זקוק. אני אישית עובדת עם מאמן ומתייעצת איתו על כל שינוי שאני עושה בעבודה. הוא אומנם מסביר לי את הסיבות להכל, אבל זה לא מספיק כדי לזהות דברים כאלה ובוודאי מבלי לראות את הסוס.

האמת שללא קשר, זה שהעלת את נושא התנועות הלטרליות משעשע מעט.
בדיוק התחלתי לכתוב לך תגובה להודעה הראשית שלך, כששאלת על איזה דברים כדאי לעבוד. בדיוק רציתי לכתוב לך שעל תנועות לטרליות. לפחות בקורס שאני עשיתי, רוב התלמידים התקשו בחלק הזה. כדאי לך להתאמן על זה ולדעת את הדברים ברמה גבוהה. אם יש לך אפשרות, אז לדעת לעשות חלק מהתנועות במקצבים השונים.

giri

New member
תנועה לטרלית

עוד לא נתקלתי בסוס שלא יועיל לו לעבוד על זה
ולמען האמת גם ברוכב

זה, ורכיבה בלי ארכובות (מועילה לרוכב, לא לסוס...)

למעלה