קורס חובשים??????????????????????

כחלחל

New member
אחרי 21 שנות מילואים כחובש קרבי.....

אני הגעתי לקורס חובשים רק במילואים אחרי 3 שנות קבע בתפקיד שאין בו מילואים. ולאור התפקיד הקודם, ניתנה לי בחירה חופשית בין כמה וכגמה קורסים המתאימים לפרופיל שלי ואני יכול רק להעיד שלו הייתי צריך לבחור שנית, הייתי בוחר שוב בקורס חובשים. וכשנשאלתי בשעתו, המלצתי בחום. חוץ מהידע לחיים שאין צורך לפרט ולהסביר, וחוץ מהשליחות והמעמד ביחידה זה גם תחום מעניין ותורם. לגבי הADD וחבריו, אין צורך לחשוש, נהפוך הוא. שיטת האימון ותרגול (כמעט "אילוף") והסביבה התומכת של החבר'ה והסגל יגרמו לבחור להפנים כלים למידור ולתפקוד שאולי אפילו יעזרו לו מעבר לתפקיד. אין חשש מחוסר קרביות, כי חובש קרבי ביחידה הוא קודם כל לוחם מן השורה. אני חושש קצת להעלות נושא שלא הוזכר, אבל בהיותי כאחד מ"זקני השבט" אני מרגיש חובה לציין שיש חסרון מסויים להיות חובש קרבי במילואים בעיקר במשימות בט"ש. בתוך פלוגה של כך וכך עשרות לוחמים תמיד אפשר לסדר סבב יציאות ולגייס אנשים לחלק מהימים ולעשות כל מיני החלפות וכיסתו"חים' אבל את החובש יכול להחליף רק חובש ובמקרים מסוימים החובש "נדפק" מבחינת יציאות יחסית לשאר החיילים. כמובן שכמו כל דבר במילואים לא לוקח הרבה זמן ללמוד את המערכת ואת היחידה האורגנית ולשפר את המצב אין ערוך, אבל על זה לא כותבים כאן. מוקדש לזכרו של דרור שהיה חובש קרבי ולוחם פלח"נ גבעתי 28.09.2005

לכולם המון תודה ולכחלחל ... הערה

אני בקושי מעכלת את הטירונות.. אין מצב שיכולה לדמיין אפילו, מילואים! בכל מקרה תודה.

את זה לא היה לי נעים לכתוב...

אבל כעת הבכור אוטוטו מילואימניק, וקיבל חודש מילואים ש"נופלים" גם על תחילת הלימודים, וכבר אמרנו לו שכניראה תהיה לו בעיה, אבל אין מה לעשות

למעלה