קורס חובשים??????????????????????

קורס חובשים??????????????????????

שוב אני כאן עם שאלות הקיטבג שלי. אני לא יודעת אם אני מבולבלת, הבן שלי מבולבל או הצבא התבלבל לגמרי. שולחים אותו לקורס חובשים - בהתחלה חשבתי שזה מן "מעיפים אותו מהטירונות כי סוף סוף קלטו שהוא לא מתאים" עכשיו אני כבר יודעת שזה אות להערכה רבה...וכו... שוב מזכירה, מוזיקאי מחונן, פציפיסט (מסתבר שלשעבר), ADD עם אבחונים שיש לצבא... מסתבר שחייל מצויין משקיע וערכי... ובכל זאת.... כולנו כאן מאוד גאים (אמרו לנו שאנחנו אמורים) ויחד עם זאת מרימים גבה. טיפים, הסברים על הקורס ושוב... מה כדאי להביא... ואל תרביצו לי. אנחנו מעריכים מאוד את הילד שלנו ומתפוצצים מגאווה, אבל זה פשוט לא מוכר...

פולי44

New member
קורס חובשים זה טוב

ברור שמעריכים אותו אם חושבים שהוא מתאים. אין לי יותר מדי מידע על הקורס. אני לא זוכרת כרגע אם החייל שלך עם פרופיל קרבי או לא. אם לא, הוא יהיה מוצב כנראה בבסיס עורפי ורוב הזמן יתן אקמולים ופלסטרים אבל זה ממש לא חשוב, העיקר שיצא מהצבא עם רקע של קורס חובשים. זה ממש טוב בהצלחה!

הוא קרבי וקצת קשה לו עם זה שהוא מופרד מהחברה

שלו, והרבה דואג על איך ובאיזה כושר הוא יחזור לאימון המתקדם. הוא בנח"ל - אם למשיהו יש נסיון, אשמח לשמוע. ואם הוא ישמע על אקמולים הוא יפרוש לפני שהוא מתחיל.

etti1000

New member
אצלי זה די טרי

לפני כחודש סיים קורס חובשים קרביים ושייך לנח"ל - אז קצת טיפים - במידה והוא יוצא לקורס חובש קרבי 1. לימודים קשים - לפחות לחייל שלי - כל לילה עד 3:00 בבוקר ללמוד - קבוצה היתה מגובשת למדו ביחד 2. משמעת לא היסטרית 3. ביחידות קרביות זה נחשב המון - כיום ביחידה שלו הוא מרגיש את החשיבות 4. לא בטוח שיחזור ליחידה שלו - מכל קורס גורעים אחד או שניים למז"י (מרכז חובשים צהל"י ארצי ומשם ליחידות אחרות - חלקן לאקמול וחלקן לא - לא ידוע) 5. חשוב ביותר ציתנות ולא להראות "חוכמולוגיות".... כיום , ממליצה בחום , בשיא הקורס היו רגעים שהיססתי...

תודה

הם בני גרעינים וכבר מורעלים למדי. הבטיחו להם מפורשות שהם חוזרים לגדוד. מקווה לטוב.

מניסיון בבית - קורס חובשים לדעתי

הוא הקורס החשוב ביותר שיש לחייל, חייבת להגיד לך, שהבן שלי נסע ל"טיול הגדל" , הייתי רגועה יחסית, כי ידעתי שהוא חובש , הלימודים אצלו היו אינטנסיביים, אבל ממש לא קשים, הוא יודע ללמוד, ולכן היה לו יחסית קל, הוא פחד מלהצטיין, כדי שלא "יופרש" מהיחידה שלו, אז "סידר" לעצמו את ההצלחות בבחינות, (כשראה שיש לו יותר מידי ציונים טובים, לא למד לבחינה הבאה והוציא נמוך יותר...) הוא לא עשה את הקורס תוך כדי טירונות, אלא בזמנו , התגייס, יצא לקרס חובשים, וחזר ליחידה ואז התחיל טירונות מההתחלה עם מחזור מאוחר יותר. דרך אגב, הם מאוד מוערכים, וכשסיימו את המסלול, אני זוכרת שהמצטיינים הפלוגתיים והמחלקתיים שניבחרו היו לרוב החובשים. בקיצור - הקורס מומלץ ביותר !!! בן של חברה שלי התקבל כעת לקורס מדריכי חובשים ואמור להתגייס בנובמבר - הוא שמח מאוד.

סמדר בנ

New member
זה טוב

כמובן למי שאוהב את זה. לרוב אמורים לחזור ליחידה - היחידות מוציאות לקורס כדי שהחייל יחזור להיות חובש קרבי באותה יחידה. לא בטוחה מה זה אומר שהוא יוצא באמצע טירונות - אם יצטרך להצטרף לטירונות של המחזור הבא. אצל הבת שלי בגדוד יצאו לחובשים אחרי שהיו כבר חיילים בגדוד.

עוף לנשמה

ראשית - התגעגענו. בענין החובשים. אני מכירה 2. האחד יצא באמצע הטירונות של מגלן. קיבל את זה כיוון שמוערך. עוד לא יצא לי לשמוע חוויות. השני, במודיעין שדה, נמצא באמצע השרות, קיבל את זה כצ'ופר. מפסוט עד הגג. מסכימה עם חברותי, שזה אולי הדבר הכי טוב לחיים בכלל שאפשר לרכוש בצה"ל. והמעבר מחנון לפטריוט - עוד תעברו הרבה מעברים כאלה, אתם רק בתחילת הדרך.

אחרי שכתבתי כמה שזה טוב וכו', קראתי שוב את

מה שאת כתבת, וכעת אני קצת מהססת, כי כתבת שהו ADD - שאם אני לא טועה, זה הפרעות קשב וריכוז, ואני כעת קצת בהתלבטות לגבי ההתאמה, להיות חובש צריך סופר ריכוז, וקור רוח - לתפקוד בשעת לחץ. צריך לחשוב על זה, ועל יכולת הריכוז בעת לימודים לשעות ארוכות בהצלחה

etti1000

New member
יש לי יש לי גם ...

גם החייל שלי הוא ADD ....... וברגעים קשים רטלין עזר אך סה"כ היה ללא הכדור...

אני לא כל כך בטוחה

בדברים שאמרה הרוזנת לגבי ההפרעות קשב וריכוז. הבן שלי - מקרה קשה, מעיד על עצמו שהלימודים בצבא בשבילו זה החלק הקל (הסגלגל), ושהוא הפתיע את עצמו בגדול. גם הבן שלי נטל רטלין בתקופות שונות (לא בצבא).

ומה לגבי התיפקוד בעת לחץ לא צפוי, פתאומי?

אני לא מכירה היטב את הנושא, ורק העליתי מחשבה

אני יכולה להעיד רק

על המקרה שלנו. והתפקוד במצבי לחץ - מעולה. הסגלגל שלי כמפקד בבפנימיה הצבאית הפגין יכולות מנהיגות מדהימות. נכון, זה לא בעת קרב, אבל לדוגמא כשהיה קצין תורן הגיע מישהו ואיים עליו שהוא חבר של.. וכד', והיה גם מגע פיזי, והבן התנהל למופת, ואפילו קיבל על כך הערכה מהמפקד שהבחור האלים היה חבר שלו. הוא ידוע במהירות לחשב סיכונים ולהחליט נכון וחכם - תכונות חשובות מאוד אצל מפקדים. צה"ל פיספס אותו כמפקד. החברה שלו טענו שהוא הדוגמה הכי מרשימה שהייתה להם למפקד. קשוב לבעיות של החברה, יודע לחשוב גדול, מתי להחליק ומתי להתעקש. בכלל לדעתי בעיות קשב וריכוז, שגם אני לוקה בהן, שונות לגמרי בין אדם לאדם לפי אופיו. בני שונה מאוד ממני ולכן הבעיות אצלו שונות מאוד משלי, אע"פ שהלקות עצמה מאוד דומה.

05 מיכל

New member
כאמא ADD לבן ADD

אני רוצה לחזק את דברייך: כשהבן שלי התגייס ליחידה של "סופרמנים צעירים" (לא אפרט) חששתי מאוד מהתפקוד שלו, בגלל הקושי שלו להצליב כמויות מידע ולקבל החלטות. מאוחר יותר, כשדיברתי איתו על כך - הוא אמר לי שבמצבי לחץ הוא מקבל החלטות מהירות ומדויקות (כבר היו לו הזדמנויות להכיר את עצמו במצבים כאלה). זה הגיוני: הלחץ מעלה את האדרנלין, והאדרנלין פועל כ"רטלין טבעי". (אתן מכירות את אלה שמצליחים לכתוב את העבודה רק בלילה האחרון לפני ההגשה או להתכונן למבחן רק בשעות האחרונות לפני המבחן, או לארוז רק בדקות שלפני הנסיעה? זו הסיבה!) את הבן שלי, אגב, רצו לשלוח לקורס חובשים בטירונות והוא התנגד כי לא רצה להצטרך להתרכז שעות רבות כל כך ואולי גם להזדקק לרטלין (הוא שונא רטלין). בסוף ויתרו לו ולא שלחו אותו. אישית הצטערתי שהוא לא הלך - אבל אני מבינה אותו. זה גם להצטרך להתרכז כל כך הרבה זעות כל כך הרבה שבועות, וגם לדעת שזה בעצם קריטי - אם אתה מפספס משהו זה יכול לעלות למישהו אחר במחיר כבד, כלומר זה גם כרוך בלחץ נפשי כבד. ** בהצלחה לבן שלך!

אוסיף ואומר

שיש כל כך הרבה דברים מפתיעים. למשל תיק בית ספר - הסגלגל שלי מעולם לא סידר. בי"ב למד איתנו בבית על אף שהיה שייך לבית הספר, אבל גם בי"א לא סידר תיק לבד. היום, הוא מגיע הביתה, מיד מפריד את הכומתה והחגורה, יודע בדיוק היכן הארנק וכל האביזרים. הכל מתוקתק. ביום ראשון, מתארגן לבד וגם מסדר את התיק לבד, ואף פעם לא מבקש שנסיע אותו. השוטר לעומתו, כמו תינוק. מאבד, אין לו מושג מה נמצא איפה וכו', קם שעתיים קודם כדי שלא יתפספס לו שום דבר. הנינוחות של הסגלגל, גם אם אני כועסת - הוא לא מתרגש, עניני, קולי ואי אפשר לעשות לו דרמות שישפיעו עליו. הוא עשוי מחומר מיוחד של עוצמה. אי אפשר לדעת איך דברים מתגלגלים. כל דאגותי בעבר היו נתונות בעיקר לו.

בנוגע לתפקוד תחת לחץ אני לא דואגת בכלל

הוא ממש טוב בזה, ובשנה האחרונה (שנת שרות מלחיצה במיוחד) הוא הוכיח את היכולות שלו להחליט ולבצע בתנאי מתח ולחץ מעל ומעבר. הוא גילה יכולות החלטה ומנהיגות יוצאות דופן - וזכה על כך להערכה מכל הכיוונים כמו שכתבו כאן, האנדרנלין עובד כריטלין טבעי... הוא סרב בתוקף לקחת ריטלין כל החטיבה והתיכון, לא היה לו קל אבל בסופו של דבר הוא הוציא תעודת בגרות מרשימה מאוד... בעצם מה אני מבלבלת לכן את המוח, הילד הזה כל הזמן רק מפתיע אותי ומוכיח לי שהוא יכול. אני חושבת שרק אני זו שנשארתי עם הילד הקטן והמבולבל בראש. בכל מקרה שוב תודה ואיזה כיף שאתן כאן להזכיר לי שהוא גדל ומתפתח

קרוסלה

New member
קורס חשוב מאד

כשהבן שלי נשלח לקורס, שאלתי את אחי (שהוא אל"מ היום), והוא אמר שזה הקורס החשוב והטוב ביותר שהוא עבר בצבא. הקורס היה מענין עבור הבן שלי (למד ביולוגיה בתיכון), הוא נהנה מאד, וחזר בתום הקורס לגדוד.

pjj

New member
קורס מעולה

הבו שלי היה חובש קרבי בשריון, הקורס מאד אינטנסיבי אבל עם המון סיפוק. לומדים המון !!!!!! מוכרחה גם לציין שזה מאד השפיע על הביטחון העצמי והדימוי העצמי שלו, הוא מאד הצליח בקורס וקיבל המון פידבקים חיוביים. פתאום הוא ראה שכן יכול להצליח (אחרי שבתיכון, המורים הורידו לו את כל המוטיבציה ללמוד !!) החלק שהיה הכי חשוב היה כמובן לחזור לפלוגה, לחברים ואת זה הבטיחו לו כשיצא לקורס. השירות בתור חובש היה בלי יותר מידיי אקשן...תודה לאל. אבל יש הרבה יתרונות כשחוזרים לפלוגה/גדוד, כי אתה הופך להיות חלק מהסגל, אם כל המשתמע מכך. וגם לא יכול לעשות טורנויות מטבח....שזה בכלל יתרון עצום :) בני כבר השתחרר וחזר מהטיול ה"גדול" ויכולה לאמר שהייתי מאד רגועה בקשר לתאונות, פציעות ומחלות כשהיה בטיול, הוא לקח איתו בית מרקחת נייד....וידעתי שידע להסתדר בתחום הזה. יצא לו אפילו להגיש עזרה ראשונה כשהיה עד לתאונת דרכים מחרידה בתאילנד, והוא היה הראשון שהגיע לאזור התאונה. גם נראה מאד טוב עכשיו בקורות חיים שהוא שולח לכל מיני הצעות עבודה. כי זה מראה על יכולות לעבוד בצוות ותחת לחץ וכו'. בקיצור, קורס מאד מומלץ, לעניות דעתי. בהצלחה.

shay419

New member
כל הכבוד, לפחות נותן תרומה למדינה, כמו

כולם. שום דבר לא מביאים. בנך ילמד כמה חודשים, יחזור הביתה פעם בשבועיים, ואח"כ בשבוע. בני מסיים השבוע, ואנו גאים בו. נקודה!

Indianit Jones

New member
כדאי מאוד לצאת

הנסיכה הקרבית שלי יצאה לקורס חובשים וחזרה לגדוד כחובשת (נוסף על הפעילות הרגילה שלה). היא מספרת שזה הקורס הכי כייפי שיכול להיות בצבא. על חשיבותו ושאר היתרונות כתבו לך כבר. הלימודים אינטנסיביים וקשים יחסית, אבל כמעט כולם עוברים בסוף. למתקשים במיוחד מצמידים חונך מבין הטובים בקבוצה ויש גם מועדי ב' לנכשלים בבחינות. הוא יהיה עם לוחמים מכל מיני חיילות, יכיר חברים חדשים וטובים (בקורס של בתי, כולם נשארו חברים טובים גם אחרי שכל אחד ואחת חזרו לגדודים שלהם) ככל הידוע לי כאשר יחזור לגדוד שלו ישלימו את מה שהחסיר במסלול והוא יחזור לאותם חברים (כך זה היה אצלנו). שייקח ציוד לשבועיים, כי יש אפשרות שיסגור שבת ראשונה. הקורס 3 חודשים, יוצאים חמשושים או שושים וסוגרים 4-3 שבתות שיהיה לו בכייף ובהצלחה

למעלה