קורס חובה

קורס חובה

יש לי קורס עם מרצה נוראית שלא יודעת ללמד וכתוצאה מכך הנוכחות בהרצאות שלה היא בהתאם , מתוך מאתיים אנשים שאמורים להיות נוכחים בהרצאות מגיעים מקסימום שלושים או ארבעים איש . לפני שבוע בערך היא החליטה שהיא מתחילה לרשום נוכחות בהרצאות שלה . השאלה היא האם היא באמת יכולה לעשות את זה , במיוחד אחרי שרוב הסמסטר לא רשמה נוכחות ? האם זה באמת חובה להיות נוכחים בהרצאות של קורסי חובה ?

מֵירַב

New member
מניסיון, בשנת תרפפ"ו...../images/Emo8.gif

אפשרי, הכל אפשרי. אין חוקים למרצים, בייחוד למרצים מסויימים. לדוגמא, מרצה בקורס "אוריינות מחשב" בסמסטר א' (סוף שנת 2000
) - באולם של 200+ סטודנטים, שנה א' - החליט שנמאס לו שהנוכחות מממממממש דלילה, אבל ממש ממש ממש דלילה.. (מי השתגע להגיע ביום ראשון ב08:30 לאוניברסיטה?!) - ואיים להתחיל לרשום נוכחות. בסוף הוא לא עשה את זה - אבל הוסיף, כנקמה, עוד חלק ענק במבחן. גמכן זה.. בקיצור, מה שרציתי לומר זה ש.... זכות המרצה לרשום נוכחות, גם אם לא עשה זאת עד נקודת זמן זו. ולגבי הרצאות של קורסי חובה ונוכחות - תלוי-מרצה, תלוי-חוג וכו'. אאל"ט, אין זה משנה אם הקורס הוא חובה או בחירה - חובת נוכחות מונהגת לפי גחמות המרצים. מירב.

deathcaster

New member
השאלה היא אחרת לגמרי

והשאלה הנכונה מחולקת למס' חלקים: 1. האם יש סילבוס לקורס ? 2. במידה וכן האם הוא חולק בתחילת הסמסטר ? 3. במידה וכן ... האם בסילבוס כתובה איזו שורת כסת"ח כמו: תוכנית הקורס נתונה לשינויים. במידה והתשובות הן : "כן, כן, לא" (בהתאמה), אתם לא חייבים להיות נוכחים ועליכם להבהיר לה זאת. במידה והבינום של ניוטון אינו מאפשר את הקומבינצית תשובות הנ"ל... זבש"ך הערת אגב: עלייך לזכור שבסופו של דבר שהעשן מתפזר והאבק שוקע... היחידה שתתן ציון על הקורס היא אותה המרצה... לכן הייתי ממליץ להתכופף ... להכניע ראש... ולהגיד: " חטאנו פשענו אבינו מלכנו"... ולהפגין נוכחות (אפילו עם דגל פלורסנטי) בשיעורים שנותרו הסמסטר זו הייתה עוד הודעה דרמטית, חסרת רגישות לחלוטין, אך מציאותית לא פחות, מאת הקולמוס הוירטואלי שלי.....שיודע כ"כ טוב לשרבט שרבוטי שרבוטים...
לא נשאר עוד הרבה לסמסטר... יהיה בסדר... תביאי להרצאות הבאות איתה חוברת תשבצים.

בדקתי בסילבוס

של הקורס ואכן אין שום זכר להערה כלשהי בקשר לנוכחות בשיעורים או הערות כסת"ח למיניהן . אבל אני כנראה אפעל על פי עצתך ופשוט אביא כרית לשיעורים הבאים שלה , רק עוד 5 שיעורים עד סוף הסמסטר!! :)

היה לי מרצה כזה בסמסטר א

בתחילת השיעור הוא הודיע שאין נוכחות חובה ולקראת הסוף התחיל פתאום למלא רשימת נוכחות בכיתה. הוא טען שהמזכירות חייבו אותו לכך. מה אכפת לי. אני הייתי נוכחת בכל השיעורים שלו וקיבלתי בסוף ציון טוב.

למעלה