קורס ואוצ'ר

Loud Radio

New member
קורס ואוצ'ר

היי

אז ככה.. אני מעוניינת לגשת לפסיכומטרי (בפעם השנייה), כשהפעם הקודמת שנבחנתי הייתה בערך ב-2011, כשעוד הייתה המתכונת הישנה.
אני חושבת לצאת לקורס ואוצ'ר לחיילים, שכמובן ידוע כקורס לא משהו, אבל הגעתי למסקנה שאני רק צריכה מסגרת וכל השאר זה החלטה אישית והשקעה שלי, ככה שזה די מסתדר לי.

רציתי לדעת לאיזה מכוני פסיכומטרי הוואוצ'ר רלוונטי בכלל?
האם אתם ממליצים על קורס מהסוג הזה? יתרונות? חסרונות?
שעות של הקורס?
וכמה בערך הוא עולה בכל מכון?

תודה

Loud Radio

New member
ושאלה נוספת

כמה זמן הקורס אורך? השאיפה היא לגשת למועד אפריל 2014

Sideitself

New member
ממה שזכור לי

אני קיבלתי וואוצ'ר שהיה תקף לחצי שנה מהשחרור (לא בזמן השירות)
והייתה אפשרות בחירה בין אנקורי, לחמן, ו- o.k (לא יודעת אם זה ככה היום)
אין הבדל בין תכני קורס למי שמשלם בוואוצ'ר ומי שמשלם בכל אמצעי תשלום אחר - הקורסים הם אותם קורסים ולכן גם השעות/אורך הקורס בהתאם.

אני הייתי הולכת על זה, במיוחד אם את באה בגישה שהכל תלוי בך (כי זה באמת נכון) אני פספסתי בחודש את התוקף של השובר והתבאסתי ממש כי נאלצתי להפרד מסכום נכבד בפיקדון.

תבררי איזה חברות היום עובדות עם השובר הזה, ותעשי סקר שוק.. יש פה בפורום המון שרשורים על הקורסים השונים, שווה לך להציץ :)

שיהיה בהצלחה!

bsomthing

New member
יתרונות/חסרונות

החסרונות הם די ברורים, לא מדובר בקורסים הכי מבריקים בשוק. אומנם יש אמת בכך שהכל תלוי בתלמיד, אבל ברור שיש משקל למדריך שמלמד אותך, לאיכות החומרים והסימולציות, לזמן שעורך הקורס... קשה לי להגיד שאם תלמיד עושה קורס במכון זול, והיה עושה אותו במקום במכון איכותי יותר, הוא היה מוציא אותו ציון כי הכל תלוי בו. אבל יש ויש ויש כאלה שגם שהוציאו ציונים מטורפים במכונים לא משהו. לדעתי מה שחשוב אם הולכים על קורס במכון כזה, זה לחקור שיטות ודרכים נוספות דרך האינטרנט, להתעניין וכו', לא לסמוך רק על המדריך וגם כמובן לא לקחת את הקורס בסטלה ולחרוש כמו שצריך, גם אם שאר החברים שלך בכיתה לוקחים את זה בסטלה כי זה ואוצ'ר מהצבא והם הרגע השתחררו ומה בראש שלהם פסיכומטרי.. (ויש כאלה לא מעט)
חיסרון נוסף הוא שאם את ניגשת למועד אפריל כי את מעוניינת להירשם לשנה הבאה, ואנחנו חוזרים לתיאוריה שבמכון אחר היית מוציאה יותר, אז בזבזת שנה. (או סמסטר)
אבל אם זמן לא דוחק לך, אז היתרון של זה הוא ברור. לדעתי קודם כל אם עושים שני קורסים ובכלל ניגשים פעמיים לפסיכומטרי, החומר משתפשף יותר טוב, יותר מוכנים לבחינה, יותר באים עם ידיעה למה לצפות. לדעתי בפסיכומטרי הראשון מקבלים איזשהו הלם תרבות, נמצאים לפני זה באיזשהו סטרס מטורף מהמפלצת הזאת, וכשמגיעים לבחינה הרבה יותר לחוצים מאשר בפסיכומטרי שני כשאת יודעת למה את מגיעה והכל (וזה למרות שיש סימולציות של הקורס שכביכול אמורות להכין אותך לזה, אין שום דבר לא משתווה ללשבת פתאום בבחינה בפסיכומטרי ולעשות אותה בפועל) נוסף על כך שבאמת יודעים לאיזה דברים של המדריך להתייחס, על מה לשים דגש, יותר מכירים את עצמך וכמה שאתה צריך לתרגל, וגם מפיקים לקחים מהבחינה הקודמת. אגב, זה לא אומר בהכרח שצריך לעשות שני קורסים - אם מישהו מספיק עצמאי ואחראי לספק לעצמו שגרת למידה מתאימה לפעם השנייה שהוא ניגש גם ללא מסגרת זה אותו הדבר בדיוק.
ככה שזה משהו שהוא חינם, אם לא יילך לך מספיק טוב בפעם הראשונה- את יכולה או לבזבז את הכסף שהיית מבזבזת עכשיו אם היית הולכת לקורס לא מהואוצ'ר, אבל עדיין תאמיני לי שיועיל לך שניגשת לפסיכומטרי בעבר ועשית כבר קורס, או שאפילו תביני שאת לא צריכה קורס נוסף, אלא ערכה ללימוד עצמי תספיק.

או שכמובן תוציאי 750 מהקורס הזה, את לא תהי הראשונה.

בהצלחה :)

sivan3004

New member
אני ניגשתי עם ואוצ'ר

ועשיתי באנקורי והייתי מאוד מרוצה, אני בגישה שלך, זה יותר חשוב כמה משקיעים בבית.. חוץ מזה שלדעתי הקורס היה גם בסדר גמור

למעלה