הייתי במיוני הדרכה של קצינים
זה היה ממש מזמן, אני זוכר שנתנו לנו 5 דקות ודף עם נושאים והיינו צריכים לבחור נושא ולהכין עליו מערך שיעור.
הרעיון היה שאם פתאום נוצר חלון זמנים, שתהיה היכולת לאלתר בזמן קצר - להכניס לכיתה ולהעביר "שיעור" - דיון על סוגיות חברתיות כאלה ואחרות וכו'.
אח"כ כל אחד קיבל 5 דקות לנהל דיון, כמובן לעמוד מול האחרים וכו'.
היו עוד דברים שאני לא זוכר.
בסוף עשו סימולציה (שעשו לי בכל מיון בצבא - גם לפרוייקטים במודיעין, תלפיות וכו').
מדובר על הסיפור עם החללית - הולך להגיע סוף העולם, יש חללית עם 9 מקומות, כל מי שיעלה ינצל, ויש מס' אנשים:
אישה בהריון, זמר, דוגמנית מפורסמת, רב, מורה וכל מיני כאלה.
יש זמן מוגבל לנהל דיון ולהחליט את מי מעלים לחללית ומצילים. בתום הזמן כולם צריכים להסכים על הדמויות שיועלו לחללית,
אם אחד לא מסכים - אז אף אחד לא ינצל.
עברתי בהצלחה כמה מיונים כאלה - מניסיון אני יכול לומר שעדיף לא להיות הכוכב ש"עומד על שלו" ולא מתפשר עם האחרים ולא מסכים.
אני גם יכול לספר מניסיוני שעדיף לא לקחת חלק פעיל בדיון, אלא חלק פעיל בארגון - אני למשל הצעתי שכל פעם אקריא דמות,
ואם מישהו לא מסכים הוא ינמק למה, אם כולם מסכימים - נרשום אותה.
כך גם עובדים מהר. כמובן שנתתי לכל אחד את זכות הדיבור, ואם היה מישהו שקט ביקשתי שיביע את דעתו כי אולי היא תתרום לדיון.
התנדבתי גם לקחת זמן ולהקריא זמנים.
בקיצור - תראי שאת מנהלת את הדיון כמו שצריך, תראי שאת אחראית ותני לאחרים לחשוב שבאמת מעניין את הממיינים מי יעלה לחללית (אין צודק ולא צודק בסיפור הזה).
בסוף היה סוציומטרי גלוי - כל אחד היה צריך להגיד על אחד המשתתפים שלדעתו הוא מתאים להדרכה והיה בולט באותו יום, ועל אחד המשתתפים שהוא לדעתו לא מתאים להדרכה ולא היה בולט.
אם יש לך את זה - שימי לב שאת עניינית - לציין מישהו לטובה זה לא להגיד "יש לו עיניים כחולות וכל החניכות יריירו עליו - הוא מתאים להדרכה", אלא "עמד זקוף, דיבר בקול בוטח והעביר הנושא בצורה ברורה".
אם את מציינת מישהו לא לטובה - העבירי ביקורת בונה: "אתה קצת היית חסר לי בדיון, לא שמעתי אותך נוקט עמדה, שאולי היא חכמה וחשובה ויכלה לקדם הדיון. בנוסף, בחרת נושא מעניין מאוד, אבל אישית הייתה לי שאלה, לכן ממליצה שלהבא תשאל בסוף: "יש שאלות?" - וכך תסגור את השיעור היטב ותוודא שהמסר עבר".
אלו כמה דוגמות.
בהצלחה!