קורס דייבמאסטר

ziziub

New member
עוברים גם את מבחני הרשות...

אחרי מבחני padi, ישנו גם מבחן מטעם הרשות, כך שאין מצב שעושים מבחנים בטאבה כדי לעקוף את הרשות. ושוב בוחנים מטעם padi מגיעים מחו"ל ויש הבוחנים בטאבה וכאלה הבוחנים באילת. העדיפות מבחינתנו לקיים את קורס המדריכים במנטה, היא כיוון שפדי הוא אירגון מוכר בחו"ל, ואישי היקר מעוניין להשתלב בעבודה ברחבי העולם. עם כל הכעס על מנטה, איני חושבת שזהו המקום לרדת לפסים קטנוניים עם קטילות אחד אל השני. כגולשת בפורום אחר, אני חושבת שפורום צריך להיות מעין בית, יש לומר את דעתכם, אך מכאן ועד לניבולי פה המרחק רב. אנא נסו להתמתן כדי שיהיה נחמד להמשיך לקרוא ולהביט בתמונות הנהדרות שאתם מצלמים, עזבו אותכם משטויות. האמינו לי שאני ויקירי נפגעי אייל סייג באופן אישי, אך מנטה ודורון התנערו ממכתבו ומבחינתי נגמר הסיפור. ד.א- אייל הוא פרילנסר והוא עובד בעוד מועדונים באילת, שלא כולם יודעים עליהם, אז מה, נחרים את כולם? בכל מקרה שיהיה לכם המשך מהנה וצלילות מרגיעות ומדהימות. סי

שרקי..

New member
הינה אני מפרט ../images/Emo67.gif ../images/Emo93.gif ../images/Emo7.gif

בפאדי בקורסי נדריכים בנוסף למערכים הרגילים שנלמדים תמדריך איך לייצר צוללים מסוכנים הזקוקים למטפלת צמודה והחלפת טיטולים מלמדים גם אך לקמבן על מנת לחסוך במע"מ מס הכנסה מלווה עננים וקופונים של פאדי ישראל כמו כן חוסכים בתכנים וכאילו עושים את הקורס במצריים הכל בכאילו.. הכל בכאילו

רק חבל שאתה בדעת מיעוט

כי עדיין פאדי שולטת בלמעלה מ- 90% משוק הצלילה. אבל שמע גם דון קישוט נלחם נגד תנות רוח . בהצלחה.

שרקי..

New member
שמעת פעם על המכנה המשותף הנמוך

פאדי אירגון שהמטרה שלו לעשות כסף על חשבון הצוללים בלי לתת תמורה והיא פועלת בשיטות אגרסביות ביחסית לארגונים שלא למטרות רווח שהמטרה שלהם ללמד צלילה בצורה איכותית אז גם אני מחזיק בתעודה אחת לפחות של פאדי אז מה? תראה את השטויות שהארגון הזה עושה

albanetc

New member
90%? לא נסחפת קצת?

Today PADI is a marketing force in the diving industry. Because of all the benefits and resultant income to their affiliates, they have more dive shop and independent instructors affiliated with them than all other agencies, though some are certified by more than one agency. For many diving business people, it is a financial decision, almost a necessity. By their figures, about 70 percent of North American and 55 percent of divers worldwide are certified by them. However, along the way they lost respect. It is a fact of life and business that the atmosphere and philosophy of a business are set at the top. Despite the many fine PADI instructors who teach good, thorough classes, PADI, as an organization, is not highly regarded by many experienced divers and instructors. In making diving easier for more people, increasing the numbers of divers, they lowered the overall quality of diving education.​
מתוך..

הקרפיון

New member
שרקי, תרגע

עם כל הכבוד (הרב, דרך אגב) שאני רוחש לך ולדיעותיך וידועותך, אתה ממש מגזים. אתה לא אוהב את פאדי. OK. זה ליגיטימי וסביר. אתה חושב שהארגון הזה מסוכן, מרמה, זדוני וגם מפחיד ילדים קטנים כשההורים שלהם לא מסתכלים. OK. זכותך. אבל אם אתה רוצה לתקוף את פאדי בגלל שהם, למשל, מסמיכים בטאבה, בבקשה תנמק למה זה מוכיח שהם לא בסדר. הם מבצעים איגוף לרשות לצלילה? זכותם כל עוד אינם עוברים על החוק. אתה חושב שיש עם זה בעיה, תסביר מה לא בסדר, ואם במקרה תקבל תשובה (סבירה ואמינה) שמראה שאתה אולי טועה, אז לפחות תשקול שאולי אתה באמת טועה, ושפאדי אולי היא הסיטרה אחרה, אבל ההסמכות בטאבה הם לא הוכחה לזה. אתה מאבד את הקהל שלך, שרקי. אתה צועק ויורה לכל עבר, והתגובה של אנשים היא לא לקרא בכלל או לא להתיחס ברצינות. וזה מאוד חבל, כיאני יודע מהודעות בנושאים אחרים שיש (לי לפחות) הרבה מה ללמוד ממך.

שרקי..

New member
קרפיונוש אני רגוע כמו הים היום

הבעיה שלי שאולי חלק ממה שאני מרגיש נובע מתחושת בטן ואולי אני טועה בקשר לפאדי, אני הייתי עם ווסת בפה עוד לפני שפאדי נולדה ובוודאי לפני שהפכה גורם משמעותי בענף הצלילה בארץ וראיתי איך כולם מיישרים קו עם הרמה הנמוכה של הארגון הזה שהיה הארגון הראשון שהוקם למטרות רווח מלימוד צלילה. תקרא את הלינק הבא הסכם הכרה PADI/CMAS מהסכם זה עולה בברור כי פאדי מכירה בעובדה שהסמכת AOW שלה נחותה מההסמכה של ** CMAS שהיתה ההסמכה הישראלית לפני שפאדי נכנסה לענף. זה הסכם שפאדי חתומה עליו, תוסיף לעניין את עדותו של אייל סייג מדריך מדריכים מבחירי פאדי בארץ על כך שהוא מסמיך צוללים לא ראויים הזקוקים לכל ימיי חייהם למדריך צמוד ותבין את העמדה שלי, ולא שפאדי לא עשתה גם דברים טובים כמו מערכי שעור מובנים ומסודרים וקלטות ווידאו וכדומה. ובכלל הסטטיסטיקות שלהם לא מחמיאות לא בארץ ולא בעולם, כבר סיפרתי לכם שבעבר הרחוק כאשר היה מגיע צולל OW לאילת במרבית המועדונים היה מותר לו לצלול רק בצלילת אינטרו, וAOW רק בצלילה מודרכת, ולא סתם, אשתי דרך אגב עשתה קורס במנטה לפני משהו כמו שלש שנים לכן אני יודע בדיוק איך ניראה קורס כזה. ובכלל הנושא של הקומבינה של הסמכות בטאבה הייתה סוד ידוע לכל העוסקים בענף במשך שנים רבות ולא מהיום. לך תברר כמה DM ישראלים לא ראויים הוסמכו בשיטה זו, ובכלל הייתה לי שיחה ארוכה יום אחד אם בוחן מדריכים שהגיע שהכיר לי בני מסנובה וישבנו שם כמה שעות בזולה של בני ושחחנו בניחותה על פאדי והוא הודה בפה מלא כי יש לפאדי התנגשות אינטרסים בן הצורך להעמיד סטנדרט מנימלי לצולל ובין הצורך למקסם רווחים מהענף.

חי בר

New member
למה אתה מתיקש על הרמה הנמוכה?

בימים אלו מתנהלת תביעה של PADI נגד DIVERLINK על משהו בסגנון הזה (טענת DIVERLINK על הרמה הנמוכה שלהם). פה ושם התפרסמו טבלאות השוואה בין תכני הקורסים של הארגונים השונים, וראה איזו הפתעה: הם לא שונים בהרבה זה מזה. אתה חושב שכולם ישרו קו עם פאדי בגלל הרמה הנמוכה של פאדי? נראה לי קצת תלוש. הם יישרו קו אולי כי הבינו שצריך להזניק את ענף הספורט הזה כמה צעדים קדימה, כי הבינו מה הפוטנציאל הכלכלי שטמון בו ועוד אלף סיבות אחרות.

ziziub

New member
המבחנים מתקיימים גם באילת וגם...

בטאבה, תלוי בביטוח הבוחן, יש כאלה שמבוטחים מפני "מדינת ישראל" ופיגועייה ויש כאלה שמעדיפים ביטוח מוגבל, אלה המוגבלים כמו זה שבחן את אישי (למדריכים) בשבוע שעבר, אך המשך המבחנים בעוד שבועיים יתקיימו באילת במנטה. ואין מה לדאוג מר סייג אי שם בהוואי וטוב שכך. סמיר הוא מקצוען וסופר נחמד מאוד מומלץ. ד.א נורא חבל לי שלא ניפגשתי עם הצוללים בסוף השבוע האחרון, בכלל בחודש האחרון שהיתי באילת שבועיים לא רצופים ובזאת סיימתי את מכסת צלילות החובה ואני כבר צוברת ניסיון לקראת תאילנד. ערב טוב סיגל

ariocarpus

New member
מבחני מדריכים בטאבה

מבחני המדריכים של PADI אומורים להיות באותה הרמה בכול מקום בעולם ולהתנהל באותה הצורה ! בטאבה הם מועברים ע"י בני פורטנוי שנחשב לאחד המדריכים הטובים באירופה ובארץ כיום. הסיבה שלבחינות בטאבה הגיעו חניכים ממנטה היא שלא הייתה אפשרות לבחון אותם בארץ והחליטו לחסוך בזמן ולצרף אותם לחניכי אקווה ספורט שעשו את הקורס בטאבה.

fishfishgarden

New member
ממקורות יודעי דבר בפאדי

נמסר כי הם שוקלים להוסיף למבחנים החלצות מצוללת בעליה חופשית מעומק 50 מטר כדי לרצות את שרקי. יש מדריכים שעדיין צוללים עם סכין בין השינים אך לשמחתנו הם לא פעילים או הורשעו בפלילים. מי דיבר על פילים ?

שרקי..

New member
פאדי מנצחת בגדול בגוויות צוללים

ישראלים שמתו בארסבע השנים האחרונות ומספר ההסמכות של פאדי בארץ שולי אם לא זניח. אחלה ארגון פישפיש שיוסיפו קודם שיעורים בשימוש בקאמ"ס וצלילה נכונה בסקובה לקורס גבית הכסף בתמורה לתעודה שלהם אחר כך אפשר לדבר על החלצות מצוללת והחלפת או רינג במיכל מי יודע מה ראשיי התיבות של PADI ???

חי בר

New member
אני נאלץ שלא להסכים עמך

קודם כל פאדי הם כנראה היחידים שעוד משאירים את השנורקל ברשימת הציוד עמה צולל נדרש להכנס למים. בחינת מספר הצוללים שנהרגו או נפגעו בתאונת צלילה באילת בשנה האחרונה אינה מדד לשום דבר. יש גם דברים טובים שארגון מסחרי יכול להביא עימו. אחד הדברים הכי טובים שקרו זה שצלילה הפכה להיות ספורט עממי, נחלת הכלל. זה הופך את זה לזמין ונגיש לכל אחד, בכל מקום בעולם. ולפאדי יש לא מעט תרומה מהבחינה הזו. חלק מין התרומה הזאת הופכת בסופו של דבר גם לתרומה בשמירת טבע ועוד כל מיני דברים. דע לך שלתיירות (מכל סוג שהוא) יש המון השפעה והרבה מדינות מתפתחות מתחילות להווכח שעדיף למשוך תיירים שמביאים הרבה $$$. למה הכוונה? אילולא היו מתחילים לזרום תיירים לאיי דאחלאק באריתראה ומביאים איתם פוטנציאל כלכלי אדיר לאזור המקום המדהים הזה היה נחרב לחלוטין. בפיליפינים היו משמידים את כל הריפים בתפישת דגים לאקווריומים, בזמביה היו משמידים את כל הגורילות ויש עוד הרבה דוגמאות כאלו. בסופו של דבר מבינים שעדיף להשאיר את הדברים האלו בשביל דבר אחד: תיירים (=$$$). גם בארץ אפילו מודעים לתרומה של תיירות ולמידת הנזק העצומה כשאין דבר כזה. כשהאחים המוסלמים רצו לפגוע בשלטון המצרי הם עשו זאת ע"י פגיעה ישירה באחת ההכנסות הראשיות של מצרים: תיירות. ויש לפאדי עוד הרבה תרומות. גם אם לא תודה וזה, וגם אם זה מרגיז אותך או אחרים, פאדי במובן מסויים הם המשכוכית של עולם הצלילה.

שרקי..

New member
למה הצוללים שנהרגו הם לא מדד? ../images/Emo46.gif

כי אתה אמרת? כל אחד מהם הוא יותר ממדד הוא עולם ומלאו שקופד לחינם.

חי בר

New member
הצוללים שנהרגו באילת בשנה האחרונה

הם לא מדד לאיכות הקורסים של פאדי, לא בארץ ולא בעולם. אם אתה באמת חושב שיש איזו בעיה באיכות הקורסים של פאדי (כי אתה מרמז שפאדי מכשירים צוללים שמתים כמו זבובים) אז כדאי אולי לבדוק את זה בצורה יותר מעמיקה מאשר לומר כל הצוללים שמתו באילת בשנה האחרונה היו פאדי אז קורס של פאדי הוא תת רמה ומסוכן לציבור. הקורסים של פאדי לא שונים בהרבה מקורסים של ארגונים אחרים. אני מסכים איתך שכל אדם שמת בנסיבות כאלה הוא עולם ומת לחינם. כל מי שהולך לצלול אמור להיות אחראי למעשיו ולדעת שיש איזה סיכון מסוים בעיסוק בצלילה.

שרקי..

New member
אני לא אומר כלום אייל סייג אומר

והוא הרי אוטריטה בנושא הקורסים של פאדי. לא? וחוץ מזה לא תמצא שאמרתי שכל הצוללים שמתו באילת בשנה האחרונה היו צוללי פאדי אבל כן אמרתי שמרביתם ומאחרי זה אני עומד.

worried diver

New member
שרקי, ההצלחה שלך להפוך כל דיון

בכל נושא שהוא לדיון בתוכניות הזדוניות של מנטה ובן השטן אייל סייג היא ממש אומנות. מדוע כל שרשור בו אתה מופיע הופך לחילופי מהלומות מילוליות בינך לבין אחד מ"ידידיך"? (ברגע שאתה מכנה מישהו ידידי ברור לי שהולך להיות אקשן). למען הסר ספק אני נציג של מנטה, פאדי, אקוה ספורט, אני נשוי לשתי דלפקיסטיות (אחת מכל מועדון), אב ל- 6 מדריכי צלילה של פאדי, ואיבדתי את בתולי בין מיכלי האויר של מנטה תחת עינו הפתוחה של אייל סייג.

שרקי..

New member
שמע ידידי "צולל מודאג"

אין לי שום דבר נגד מנטה נהפוך הוא, לצערי אני אוהב את המועדון ואת האנשים שם כולל דורון והדלפקיסטיות אני מקווה מאוד שחת מהן לא אשתך ואם כן הריני מתנצל לא היה בוונתי להרוס משפחה בישראל אפילו לא של ביגמיסט כמוך, כן גם לי היה מיקרה דומה כמו שקרה לך בין המיכלים רק שאצלי זה קרה מאחור בחדר המדחסים בין המדחס באוור הכחול הישן לבין המדחס החדש על הרצפה. ואת גני מנטה והמקלחת החמה וכרטיס החבר שלי.. רק מה אני חושב שהקשר ההדוק מדי בין מנטה מועדון הצלילה, לפאדי ישראל יותר מקלקל למנטה מאשר מוסיף לה. מה לעשות פאדי זה חרא של ארגון. לגבי אקווה ספורט שהיה עד לפני מספר שנים נמל הביית שלי אני מכיר ומחבב עוד מהיימים של ווילי והצריף ואפילו עשיתי שם קורס שלשה כוכבים איפשהו בתחילת שנות השמונים. מה שמדאיג אותי באמת איך זה שאתה לא מודאג בכלל מזה שהצאונה היחידה כמעט בעולם שהסתיימה במותם של שני הצוללים בו זמנית הייתה אצלנו, אז תעשה לי טובה ואל תעליב את האינטליגנציה של כולם התאוריות קונספירציה ותוכניות זדוניות.

liorl

New member
אתה יודע ולא מספר ../images/Emo35.gif

כל הכבוד על הבקיאות אבל למה לא שיתפת אותנו קודם בסטטיסטיקות העולמיות? אולי תספר לכולנו על מה מבוססת הטענה שלך ש "התאונה היחידה כמעט בעולם שהסתיימה במותם של שני הצוללים בו זמנית הייתה אצלנו" ?

למעלה