קורס בקארטה..

orii

New member
זה אכן הבעיה המוכרת

אבל ניתן לדפדף אחורה בזמן....

תעלולי וינגייט בענייני אומנויות לח

מי שלא בענינים לא יודע. המצב כיום שונה לחלוטין מימיו של מר רוני קלוגר שניסה באמת לעזור ולהתיחס לעמיתיו מכל הענפים (הוא היה יוצא דופן בעניין זה). בשנתייים האחרונות נושבות רוחות אחרות (ולא בגלל איזידור שהוא "אחלה" אדם) שליליות ביותר - כל הכסף זורם לוינגייט, כולם לומדים בוינגייט ואין שום התיחסות יותר לבעיות ולהתמחויות ענפיות. הכל מקריבים על מזבח עוד ועוד כסף לקופת וינגייט. המונופול בהתגלמותו המאיימת והשלילית ביותר. זאב ידידי היקר בימים אלה לא תוכלו לחזור על סידרי הקורס שהיה לפני כמה שנים.

budoka

New member
לצערי הרב, הנסיון אצלי דומה../images/Emo46.gif

כשאני עברתי את קורס המדריכים ב- 98´, הסידור היה כזה שאת הקורסים של אנטומיה, פיסיולוגיה ומתודיקה נקבל בוינגייט ממרצים של וינגייט, וכל השאר יועבר ע"י המורים הבכירים אצלנו וכן מורים אורחים משיטות אחרות. שילמתי משהו כמו 1000-1500 ש"ח לוינגייט על החלק שהם נתנו. כלומר, אז עוד היתה איזו מידה של גמישות. עכשיו, אנחנו כבר כמעט שנה במו"מ מול וינגייט כדי להרים קורס שיהיה בעל איזושהי רלוונטיות עבור המועמדים. ממש בזיון. זה מה שקורה עם מונופולים.

ולכן, הדבר המתבקש כרגע -

להכשיר יותר מדריכים בדוג´ו, ורק כשאין ברירה ללכת לוינגייו (וגם זה בשביל תעודת הסמכה, ולא כדי לדעת).

במלים פחות יפות ../images/Emo10.gif,

משלמים כדי לקנות תעודה, לא ידע. וה"השתתפות" בקורס היא חלק מהמחיר, שתמורתו מקבלים חתיכת נייר לתת למתנ"סים, מכוני-כושר, מועדוני קאונטרי-קלאב ושות´. משאיר טעם רע בפה...

טעם רע מאוד.

אבל ממש לא מצופה ממקום ממוסחר, שגם ידע להעניק ולהקנות ידע אמיתי ואיכותי...

fa jing

New member
One remark

I Zee´v, I bet you rmember the criteria you guys set up for teachers course. It was a joke and abled amatures to teach today martial arts. The Criteria was: 1. To practice more then 3 years in a raw. 2. To have students more then 2 years. 3. May be I forgot some. I thought and still am..that it´s a joke. I looking on some pepole that are teaching today ( without names) and they don´t have Gong Fu and they dont understand martial arts not talking about aplications. The garduares from that course that you did. That course was a joke...... I mean the Criteria pepole got accepted back then.​

zoti

New member
עוד בנושא מאמנים / מדריכים והכשרה

אם כי בכיוון קצת שונה. רציתי לדעת מה אומר החוק בישראל. האם כל אחד יכול לפתוח מכון לאומנויות לחימה ? האם ישנן דרישות כל שהן, מבחינת החוק, לגבי ידע ונסיון ? האם תעודה מחו"ל תקפה בארץ ? נאמר פה (ואני לא יודע אם זה נכון או לא) שמדריך בניגוד למאמן יכול להדריך עד חגורה כחולה. מה קורה אם בשיטה שלי אין חגורות ? לכמה מהחברה שנמצאים פה ובבעלותם מכון לאומנות לחימה כל שהיא יש הכשרה מוינגייט ? או מקום אחר בארץ ? או מחו"ל ? מהן דרישות הביטוח ? (ואם לא איכפת לכם לענות, מהן עלויות הביטוח ?) ========== חלק זה מיועד לג´ינג´י ================== לא מעניין אותי לדעת על המכון של מושיקו או מה הכשרתו אתה מוזמן לתרום בצורה רצינית ואני מבקש שלא תהפוך את השירשור הזה לאחת מהבדיחות שלך.

zoti

New member
אני גם מת עליך ../images/Emo24.gif

ולפעמים אתה מצחיק אותי, מודה. אבל כשאתה עונה בצחוק לשאלה רצינית והדיון הופך לבדיחה אחת גדולה זה מרגיז אותי ובא לי לתפוס אותך ולתלוש לך את הג´ינג´ים מהפנים אחד אחד עם פינצטה.

לפי מה שאני יודע, דרישה לתעודות

קיימת רק ב"מוסדות מוכרים" וחברות ביטוח. "מוסדות מוכרים" = מתנ"סים, בתי-ספר, מועדוני-כושר וכו´. עד כמה שאני יודע, מלבד גורמים אלה אין אכיפה של החוק הזה, ופחות-או-יותר איש הישר בעיניו יעשה. אני יודע שבבית-הספר בו אני לומדף קורס המדריכים הוא חלק "רשות" ממסלול הלימודים, וחלק גדול מהקורס מועבר אצלנו, ע"י מדריכים משלנו, בהסכמת וינגייט. אין לי מושג מה קורה בבתי-ספר אחרים, אבל אני יודע שמצד אחד,יש נסיונות לשבור את ה"מונופול" של וינגייט על התחום; מצד שני, יש מורים שפשוט מתעלמים מכל הענין. הם למעשה עוברים על החוק, אבל כאמור אין אכיפה.

budoka

New member
חוק הספורט קבע

כל אדם שמדריך פעילות ספורטיבית ובכלל זה אמנויות לחימה, חייב לשאת תעודת מדריך ממכון וינגייט. אין אכיפה בעניין, אבל יש בעיות עם ביטוחים. במקרה הטוב, חברת הביטוח תדרוש לראות תעודת הסמכה מוינגייט לפני חתימה על חוזה איתך, ובמקרה הפחות טוב היא תסכים לקבל את כספך ותסרב לשלם במקרה שתלמיד נפצע חו"ח, בטענה שנתת מצג שווא לגבי ההסמכה שלך, ואז כל הסיכויים שתיאלץ לשלם מכיסך את הפיצויים עד הגרוש האחרון, וזה הרבה. לגבי הסמכה מחו"ל, אתה צריך לפנות למכון וינגייט ולקבל הכרה בהסמכה שלך. בעניין הסעיף האחרון, מוסדות חליפיים לוינגייט, זה עדיין ב-"צינורות", אבל עושה רושם שזה יצליח. אני, על כל פנים, מחזיק לזה אצבעות. כמו שאמיר אמר בדיון האחר בעניין, ניתן בקלות לעקוף את סיפור החגורה הכחולה ע"י זה שלא תהיה חגורה כזו בביה"ס.

למה לעשות רק חצי עבודה?

אם כבר לינק, למה לא לחלק הרלוונטי (והפעם עם טבלה) לנו?

isaacl

New member
"השר יקבע"

מיתר. לפי מיטב הבנתי הליימנית לא הבנת משום שאין מה להבין עדיין. "חוק הספורט" כפי שציטטת אותו נראה כמו מיזוג של שני מרכיבים משפטיים עמוקים ונוקבים עד התהום, הנוגעים לשני איברים הנמצאים, בדרך כלל, אצל גברים, אחד מלפנים ואחד מאחור. בשניהם קיימת הצהרת הגודל המוחלט. בלשון פשוטה יותר, עיקרון אחד קובע שהסמכות נשארת בידי השר (חרף העובדה שהוא לא קבע דבר עדיין). האחר קובע שבמקרה שקיימת תביעה, לא השר אשם, לא משרד החינוך, לא המפלגה ואפילו לא כנסת ישראל אלא הצדדים הנוגעים בדבר בלבד, או שוב במילים אחרות: כסת"ח. כמאמן אני חושש מאוד מתביעות במקרה של פציעה. אולם למיטב ידיעתי, אין פוליסה במחיר השווה לכל נפש המטפלת בפציעות בדוג´ו, ואין פוליסה כזו משום שהרשויות עדיין לא החליטו. אני מרשה לעצמי להאשים את הפוליטיקאים משום שהם הממונים על חוק הביטוח ועל עיצובו, אבל גם בנו האשם. אם לא יהיה לחץ מלמטה לא יתכונן החוק לעולם. מאידך גיסא אני חושש מכפייה של דרישות מן המאמנים שרוב הציבור לא יוכל לעמוד בהם, והנהנים העיקריים יהיו מכונים הקרובים לצלחת כמו מכון וינגייט. מי שזוכר את הפירסומות של מורים מסוימים לקורס מאמנים יבין את כוונתי. יצחק

למעלה