קצת בלגן באמור לעיל
לפני כשנתיים-שלוש התארגנה בארץ קבוצה של מורים ותלמידים, עבדכם הנאמן בינם, תחת העמותה לאומנויות לחימה סיניות רכות/פנימיות, ונגשה לוונגייט במטרה לעבור קורס. "מאה אחוז" אמרו בוונגייט - "אבל אנחנו לא יודעים טאי צ´י או אמנויות לחימה סיניות פנימיות..." לאחר דיוק קצר, סוכם שאבי מוריה (היחיד מהעמותש כבר היתה לו תעודה, ומורה מוצלח מאד גם בלעדיה) ירכז את הקורס, שאותו יעבירו מורי העמותה (שהיו גם התלמידים בקורס- להזכיר), ושמבחינת ווינגייט אנחנו מחוייבים לשלושים שעות (מתוך המאה וחמישים) של נושאים מסויימים, וכן מבחני כניסה וסיום. גם את שלושים השעות (עזרה ראשונה, אנטומיה/פיזיולוגיה, מתודיקה ותורת האימון) לא אילצו אותנו לקחת בווינגייט, אלא הסכימו שנמצא גופים/אנשים, המקובלים על המוסד מבחינה מקצועית, יעבירו אותם. בסופו של דבר העברנו תשלום של 95 שקלים לאדם (אם אני לא טועה) לוויגייט עבור התעודה, ובכל שאר אלפי השקלים שילמנו לנותני השירותים ולמרצים השונים. ולמה אני מספר כל זאת - מכיוון שהתברר לי שגם אם עבר החוק המטופש הזה, היו אנשים בווינגייט (ובראשם רוני קלוגר ואיזידור פלג, מחליפו), שהבינו את האבסורד, ואיפשרו גמישות מכסימלית! אפילו לרגע אחד לא הבחנתי באיזו "תאוות בצע" מצד כל גורם בווינגייט, להיפך! ומאז אני לא משמיץ את ווינגייט, רק את החוק! זאב