קורות חיים

sitUBUsit

New member
קורות חיים

לחברי הפורום שלום אני עתודאי, שלומד מדעי המחשב (מתחיל מחר את השנה השלישית), ואני צריך לשלוח קורות חיים לצה"ל. צירפתי להודעה את קורות החיים שכתבתי, ואני זקוק לפידבק והערות (ממי שזה רלוונטי עבורו). תודה מראש למגיבים.

vinney

Well-known member
לומדים מדעי המחשב באוני' חיפה?

ועוד בעתודה??? קו"ח צריך להיות במבנה הזה: * פרטים אישיים * השכלה * נסיון * שירות צבאי (לא חובה, רק אם תורם) ושפות * ידע רלוונטי נוסף * דברים נוספים (ממליצים, תחומי עניין וכו) כל הדברים הכרונולוגיים כדאי לשים מהעדכני ביותר לישן ביותר בסדר יורד.

אכן לומדים ../images/Emo13.gif

אני מקווה שאתה זוכר שהבחור עתודאי. לעתודאים כולם יש מאפיינים די דומים. כולם סיימו תיכון ומיד לאחר מכן התחילו ללמוד לתואר ראשון. ההשכלה הפורמאלית של כולם היא די דומה, ולכן עליו להדגיש בעיקר את הדברים שמייחדים אותו ביחס לעתודאים אחרים. לדוגמא לרוב העתודאים אין ניסיון בעבודה מעשית במקצוע --> זה משהו שיכול לייחד אותו. רוב העתודאים לא מתעניינים בתחומים שונים ולא קוראים ספרים בתחום באופן עצמאי מחוץ ללימודים --> גם זה משהו שיכול לייחד אותו. בסופו של דבר הוא צריך לשכנע את מפקדי היחידות שכדאי להם לקחת דוקא אותו ולא עתודאי אחר. ואני חושב שפרטים אישיים לא ממש מעניינים. שם ומס' אישי הם הפרטים האישיים היחידים שיש לדעתי צורך לציין. בצה"ל יודעים עליו כל פרט אישי שהם צריכים, זה מיותר חלוטין. נ.ב. תום, זה אלכס

vinney

Well-known member
צודק

עדיין מראה של קורות חיים מראה על רצינות בן אדם. אותי הזמינו לראיון העבודה הראשון שלי אחרי שהשתחררתי מהצבא רק כי התרשמו מהקו"ח ה"מקצועי" (שהעתקתי ממישהו אחר, כמובן)
, אז אם כבר עושים משהו - עושים בצורה מסודרת. ולגבי השכלה - שמע, מגמות בגרות גם יכולות להועיל, כנ"ל נסיון במקצוע - אני מכיר עתודאים שעובדים בתחום במשרות חלקיות, ובאופן כללי - אני לא מכיר את הבחור אישית (אתה כנראה שכן), אבל אני מכיר אנשים שקוראים קורות חיים
הא, אגב, הבחור די מפריך בדוגמא את מה שאתה אומר - קורא ספרים בתחום באופן עצמאי מחוץ ללימודים, מתעניין, ויש לו נסיון בעבודה מעשית במקצוע

sitUBUsit

New member
היי אלכס

תיארתי לעצמי שיש סיכוי סביר שתהיה חבר בפורום הזה
התגובות שלך בהחלט עודדו אותי
לויני: אנחנו (העתודאים, עם גאה, אפילו אם אנחנו לומדים באוני' חיפה), עברנו הרצאה מטעם הצבא על כתיבת קורות חיים, בה הוא אמר לנו להתעלם מהמבנה הסטנדרטי של קורות חיים, וליצור ייחוד בקורות החיים שלנו כדי שנבלוט מעל לשאר. כמובן שלבלוט מעל השאר זה לא תמיד חיובי, ולכן אני בטוח שיהיו לא מעט עתודאים שיתעלמו מרוב הצעתיו, למרות שאותי הוא שכנע.

vinney

Well-known member
תציין שאתה טוב גם בשיטת הסנדוויץ../images/Emo6.gif

DadleFish

New member
בתור מי שבתקופות מסוימות

עבר על 100 קו"ח ביום - אם תעייף את המסנן במבנה מוזר של קו"ח, הוא לא יחשוב עליך פעמיים. הוא פשוט יתעייף ויזרוק אותך באמצע הדרך. יש דברים שאנחנו מצפים להם, ויש דברים שאנחנו מנסים לתפוס תוך 10 שניות, בלי לקרוא את כל הקו"ח. אם הדברים האלו מוצאים חן בעיני הקורא, הוא ימשיך לקרוא הכל - אבל אם תעייף אותו מראש במבוך מסובך, לא תעבור את 10 השניות הראשונות. הוא צריך להמשיך לעבוד, אתה יודע

Zack DA

New member
שלום תום,

אני חושב שהטיוטה שהצגת היא טובה, לדעתי לא נתת מספיק דגש לתחומי עניין מקצועיים. אמרת מה עשית עד כה, אך לא ציינת תחומים ספציפיים שמעניינים אותך מבחינה מקצועית. מאוד יכול להיות שפרט כזה יתן לך עדיפות לאותו תחום ספציפי. כמו נסה לשלב גם תכונות אישיות הקשורות בהרגלי עבודה שנראה לך שהן חשובות, כגון התמדה, השקעה, פרפקציוניזם וכו'.

sitUBUsit

New member
תודה צח

אני חייב להודות שהשפעת לטובה על קורות החיים שלי

DadleFish

New member
תגובה

1. סדר הסקציות לא נכון. מתחילים בפרטים אישיים, עוברים להשכלה, ממשיכים בנסיון מקצועי, ובסוף אם אתה ממש חייב - הערות. 2. ההערות לא ממש רלוונטיות ולא יוסיפו לך ממש. זכור שהרזומה שלך הוא גוש שצריך לעבור דרך מסננת. כל מה שהוא לא אנליטי וברור, כמו תואר ראשון או שנתיים נסיון - לא רלוונטי לקו"ח. אני מסייג את ההערה שלי בכך שדווקא תכונות אופי יכולות להיות רלוונטיות, אם תציג אותן בצורה עניינית ולא בצורה של סיפור. 3. אין זמנים בנסיון המקצועי שלך. עליך לציין משנה עד שנה. בנוסף, דבר בגוף ראשון - אל תכתוב בגוף שלישי על עצמך. 4. קורסים שלקחת בגילאי 12-14 לא מעניינים אף אחד, וכך גם הבגרות. 5. "שפות אדם"?
אתה יכול לציין "שליטה באנגלית ברמת שפת אם". מניחים שאתה שולט בעברית ממילא, ואתה לא יודע ספרדית/צרפתית/גרמנית/יפנית, ולכן כל השאר לא משנה. 6. לגבי ידע מקצועי - נסה להרחיב ככל האפשר את היריעה. 7. כללית, העימוד שלך לא מסודר, אין כותרות לחלקים השונים, לא כתוב "תום רוזנפלד" בגדול בכותרת. תקן את הרזומה, תחזור ונמשיך.

אני לא מתכוון לערער על נסיונך..

אבל אני מקווה שאתה מודע לבעובדה שהבחור עתודאי ומי שיעבור על קורות החיים שלו הם מפקדי היחידות השונות בצה"ל. בנוסף היתה לנו סדנה בבקו"מ שבה תארו לנו מבנה שונה לגמרי של קורות חיים ממה שאתה תיארת. כמו שאמרתי קודם, ההשכלה של רוב העתודאים היא די זהה, ומה שחשוב, לדעתי, זה להבליט את מה שמייחד אותו ביחס לעתודאים אחרים. פרטים אישיים זה משהו שבצה"ל כבר יודעים עליו. כל מה שצריך על מנת לזהות אותו הוא מס' אישי ושם. זה הכל. על ההשכלה שלו גם יודעים בצה"ל. זה לא משהו שצריך לבוא בתחילת קורות החיים. אלא אם כן ההשכלה שלו שונה מזו של עתודאים אחרים והוא רוצה להבליט אותה. אני לא מקצוען, אבל אני חושב שמבנה קורות החיים ששולחים לחברות אזרחיות על מנת להתקבל לעבודה הוא שונה ממבנה קורות החיים שעתודאים שולחים לצה"ל. מי שקורא את קורות החיים הם לא אותם אנשים, והאנשים איתם הוא מתחרה על התפקיד הם לא אותם אנשים. בנוסף צה"ל לא מגייס כל כך הרבה עתודאים בכל מחזור, והם מתגייסים פעם בשנה. אז אין שם אדם שיושב וקורא כל הזמן קורות חיים. הוא עושה את זה פעם אחת בשנה כשיש מחזור גיוס של עתודאים. אז אני חושב שהוא יכול להרשות לעצמו לקרוא לעומק את קורות החיים של כולם.

DadleFish

New member
אתה כמובן צודק.

פספסתי את הנקודה הצה"לית, והסתכלתי על קורות החיים מנקודת מבט אזרחית.

the another one

New member
אהםמממ......

אל תיעלב, אבל ... "תוכנה שמקבלת קלט של מיקום התחלתי וסופי של חפצים מלבניים בתוך מבנה של חדרים מלבניים ומעבירה את החפצים למקומות המתאימים, צעד אחר צעד (התוכנה ידעה להתמודד עם מצבים מסובכים)." ???
קודם כל, ל"דבר" הזה קוראים בעיית תכנון בבינה מלאכותית - עדיף שתקרא לה ככה (לדעתי זה מעיד קצת יותר על מקצועיות...) ואיפה הלימודים האקדמאיים שלך? אני לא רואה אותם חוץ מזה אם אתה מתנדב איפשהוא, לקחת קורסים עודפים ודברים כאלה - עדיף שתוסיף. ואני באמת מקווה שאתה מתכוון לעצב את הקורות חיים האלה... בהצלחה !

the another one

New member
מצאתי את הלימודים האקדמיים שלך

בדיוק כאן ! זה אחד הדברים החשובים שלך ואתה דוחף אותם לשורה אחת ובסוף ?? עדיך שזה יהיה בולט יותר + השנים שבהן למדת...

הלימודים האקדמיים שלו..

ידועים טוב מאד לצה"ל. למען האמת מדור עתודה עוקב אחריו כל סמסטר, בודק האם קצב צבירת הנקודות שלו תקין, ואילו ציונים הוא מקבל בכל מני קורסים. אל תדאג לזה, הם יודעים את זה. אני אפילו לא מבין למה צריך לציין את זה במקום בולט, אלא אם כן זה משהו שמבדיל אותו מעתודאים אחרים וגורם לו להראות יותר נחשק בעיני מפקד היחידה.

the another one

New member
אתה לא תאמין אילו טעויות עושים שם

גם אם אני אספר לך. אל תסמכו על אף אחד ! או באנגלית : Al tismekhu Al F1 !

אני עדיין חושב..

שהדברים הראשונים שצריכים להופיע בקורות החיים הם הדברים שלדעתו מבדילים אותו הכי טוב מעתודאים אחרים. הוא צריך לתת להם סיבה למה לבחור דוקא אותו ולא אותי, לדוגמא (כן, אני והוא לומדים יחד, וכנראה שנינו מתחרים על אותם תפקידים). אלדד אמר כאן לפני שמי שקורא את קורות החיים מתמקד בעיקר בדברים הראשונים שהוא קורא. זה מה שנותן לו את הרושם הראשוני על המועמד. ואם הרושם הראשוני שלו יהיה שהמועמד "שמו תום, הוא למד מחשבים בתיכון ותואר ראשון במדעי המחשב באוניברסיטה" זה יהיה קצת טיפשי. אז מה? כמעט כל העתודאים למדו את זה.

the another one

New member
אבל כמו שאני כמעט לא שמתי לב

גם מי שבודק את קורות החיים לא ישים לב ולו יש הרבה יותר קורות חיים לקרוא וכנראה שפחות סבלנות לכל אחד ובטח שפחות זמן. מה שסביר להניח שהוא יעשה ברגע שהוא לא ימצא את הנתונים האלה זה פשוט... לזרוק את קורות החיים האלה לפח (או לפחות להתעלם מהם...) וחבל.

למעלה