קוראת פה קבוע

שי ז.

New member
לא עונש אלא הגנה על שאר הכיתה

אם יש סיבה מוצדקת לאיחור אז כולם מתחשבים וסובלים בשקט את ההפרעה אבל אם אין סיבה מוצדקת למה שיספגו את זה רק בגלל שלא התאים למישהו לבוא בזמן? אני גם נגד ילדים רובוטים אבל יש הבדל גדול בין ילד אד ל 10 ילדים שנכנסים בשיעור. את יכולה לקבוע ששלושת המאחרים הראשונים יכנסו ומהרביעי ואילך לא?

בגן היה "מותר" לאחר

ובכל זאת - כמעט כל הילדים הגיעו בזמן. אני לא אומרת להעלים עין מאיחורים כשהילד יבוא-אז שיבוא. אלא לפעול בכמה מישורים - וענישה אינו אחד מהם. כשילד מאחר כרוני - אז צריכה להיות פניה ברורה להורים ונסיון לראות איך אפשר לעזור (אם צריך עזרה). בגיל מבוגר יותר - ילד צריך להרגיש שלא כדאי לו לאחר. לאר כי הוא יענש - אלא כי הוא יפסיד אם יגיע מאוחר. (אצלנו בביה"ס הרוב מגיעים בהסעות. ככה שברבע לשמונה כולם בביה"ס. יש ילדים שגרים ממש מול ביה"ס וגם באים בשבע וחצי. כי הם לא רוצים להפסיד את "ההפסקה הראשונה" שבאה לפני השיעור הראשון. זה זמן למשחקים. אם לילד לא יהיה כדאי לאחר - הוא לא יאחר). ואני מאד לא אוהבת את "חקירות השבכ" בנוגע לאיחטרים. למה איחרת ולהחליט אם זה מוצדק או לא..... בתכלס, ילד שמגיע מאוחר לא פוגע בכלל בכתה, שמתחילה ללמוד בזמן. ככה שאין כאן את העניין של "הגנה על הכתה".

מחשבות

New member
להורים שבגללם האיחור הופך לאיחור

כרוני יש בעיה בארגון הזמן שלהם ובהתייחסות אל החברה בה הם חיים. אותם לא מעניין שהילד נכנס באיחור וחייב לחטוף נזיפות. אחרי הנזיפה השלישית הילד כבר מבין שכך דרכו של עולם ומפסיק להתרגש. אם הילד היה נשאר בחוץ ומוכנס רק בשעה השניה ומספר על כך להוריו, ההתייחסות היתה שונה. מאחר ודרכם של בתי הספר היא להיות רחמנים בני רחמנים, המדינה אבודה והחינוך אבוד מזמן.

אסור להשאיר ילד "בחוץ".

ילד בא כדי ללמוד. ואם הוא לא בכתה, זה רק בגלל הפרעה, וגם אז עליו להיות תחת השגחה של מבוגר. הטיפול באיחורים צריך להיות ע"י חיזוקים חיוביים.

מחשבות

New member
טוב, בואי נבהיר כמה נושאים: הילד ישב

ליד המזכירות או בחדר עיון, עד כאן לנושא השגחת המבוגר. גם אני, בארבע הדקות בהם ניסית להיות שמאלן עיגולד חשבתי שחיזוקים חיוביים עוזרים. הטיפול באיחורים חייב להיות בעונשים כבדים מנשוא. כך הם יעברו בן לילה ושום טראומה לא תרשם. חיזוקים חיוביים לחוסר הצלחה מתמשך זה פטנט רשום להתאשפזות במחלקה הסגורה.

ממש לא נכון

כשילד בכתות א-ב-ג מאחר לא תרוויח כלום אם תעניש אותו. כי הוא לא אשם. אם הוא מגיע מאוחר מההפסקה , זו כבר כן אשמתו. כלל לא מענישה על איחורים וילדים לא מגיעים מאוחר כמעט בכלל. ואם ילד מאחר מההפסקה - אני נשארתאיתו להשלים מה שלמדנו בהפסקה הבאה. ככה הוא גם לא מפסיד חומר, אבל גם מבין שהוא מפסיד מזה.

מחשבות

New member
אני מדבר רק על איחורי בוקר. את ההורים צריך

להעניש ובחומרה. ילד שיישב יום אחר יום במזכירות וזה יירשם במחברתו, ההורים ישנסו מתניים מיד. אם לא, זה הילד שיגדל ואפס יהיה שמו. ובדיחה לסיכום: מנהלת בית ספר החליטה שאצלה אין חיה כזו איחורים. בשמונה ועשרה השער ננעל וזהו. אחרי שבועיים נשברה וויתרה - חצי מהמורים נשארו בחוץ.

זו נקודה כואבת אחרת (נושא הבדיחה)...

נתקלתי לא פעם בבית הספר בכך שבבוקר (ואצלינו יש 2 צילצולים) רק כשנשמע הצילצול השני חלק מהמורות מתארגנות ומתחילות בכלל לצאת מחדר המורים לכוון הכיתה (וזה תוך כדי דיבור בדרך). אני רוצה לציין, שבדרך כלל דווקא המורות לכיתה א' נמצאות בכיתה לפני הצילצול. ודבר נוסף, אני לא מתכוונת לעשות כאן הכללה ואני לא רוצה שיפתח מזה שוב ויכוח הורים - מורים אבל כן קיימת הבעייה הזו מהצד השני של מורה מאחר, ומורה שמאחר לא יכול לדרוש שהתלמידים יגיעו בזמן (כלומר יכול לדרוש, אבל זה נראה מגוחך).

הצלצול הראשון לא נועד למורים

הוא עבור התלמידים שרצו לשחק - להזכיר להם שעוד מעט צריך להכנס לכתה (ומי שלא התפנה ושתה - זה הזמן). הצלצול השני קורא לכניסה לכתות. המורות לא אמורות לפתוח בריצה קלה לכיוון הכתות. הן אמורות להגיע דקה-דקותיים אחרי התלמידים ואז מתחילים. נכון שמורה לא אמור לאחר -0 לא בבקר ולא אחרי ההפסקה. בסך הכל האחריות על הילדים שלנו היא שלו בזמן הזה.

לא ברור לי (וזה לא מקנטרנות), המורה לא אמורה

להיות בכיתה בשעה 08:00? אני לא מדברת על שעה שנייה או אחרי זה שיש מעבר בין כיתות, אלא על השעה הראשונה של היום?

חני ב

New member
בשעה 8 צלצול בכל בי"ס

המסמן לילדים ולמורות להכנס לכתות. המורות מגיעות קצת אחרי הילדים כי רוב הילדים בבוקר נמצאים בכתה ולא בחצר, והמורות בחדר המורים.

חני ב

New member
צודקת!

ונכון שיש אצלנו מספר מורות שלא מגיעות בזמן לכתה.

להעניש הורים?! הצחקת אותי!

היום הילדים לועגים לך בפרצוף כשאתה מעניש אותם. אז הורים, שהם במעמדך, אם לא יותר יתרגשו מזה??? אם אני כאימא אקבל דיווח שהבן שלי יושב כל היום במזכירות, אני פשוט אפסיק לשלוח אותו לבית הספר הזה, ואעביר אותו לאחר, או שאשים אותו כבר בחינוך ביתי (שבכל מקרה לפי השקפתי הוא הכי טוב). הוא ממש לא יצא אפס, כי אימא שלו לא כזאת, ואף אחד במשפחה לא כזה, הוא ילמד ואף טוב יותר מבבית הספר, ומצידי שבית הספר ימשיך להשתמש בשיטות של שנות ה-50, לא עם הילד שלי.

מחשבות

New member
אצלך זה כנראה לא יקרה שהילד יישב במזכירות.

להורים שאותם צריך לחנך הילד יישב גם יישב. לא כל כך פשוט להעביר בית ספר ובשיטת המשמעת הקשה שלי בכל בית ספר הילד יישב במזכירות עדש שהוריו יחונכו. ילד היושב במזכירות אין אפשרות לחינוך ביתי. בחינוך ביתי גורלו נחתם.

מזל שאתה לא בין מקבלי ההחלטות

ביה"ס אמור להיות מקום נעים שבו מפתחים את המחשבה וקונים ידיעות - בצורה נעימה ומעניינת. ביה"ס שלך נשמע יותר כמו מאסר עם עבודת פרך.... יש גבול עד כמה המדינה רשאית להתערב בחיי אזרחיה. אז יש חוק חינוך חובה. או-קיי. רוצים אזרחים לא אנלפבתים. אבל מכאן ועד קבעון של צלצולים, עמידה בזמנים, הכל כתוב ומחוקק ונוקשה - לא מתחברת לזה וגם לא מלמדת ככה (ואני לא מלמדת ב"ביהס דמוקרטי" בהגדרה). ותאמין לי, שאצלי אין איחורים כמעט ויש למידה ברמה מצויינת והכל נינוח.

מחשבות

New member
מזל שאת לא בין מקבלי ההחלטות משום בלבנט

אנחנו כבר. אם אני הייתי בין מקבלי ההחלטות, היינו נדמים לשוויץ, רחמנא ליצלן.

לא רוצה להידמות לשווייץ!

לא ליפן, לא לגרמניה ולא לרוסיה. רק המחשבה על זה מעבירה בי חלחלה. יש הרבה מה לשנות במערכת החינוך - אבל לא בכיוון שאתה מצביע עליו.

אני מסכימה לגמרי שילדים שמאחרים מפריעים לכלל

הכיתה. זה כמו שיש תאטראות שכשאתה מאחר, נותנים להכנס רק בהפסקה. אבל, אני גם מסכימה עם מה שנאמר קודם שלרוב בגילאים הנמוכים זו בדרך כלל לא אשמת הילד, אלא התנהלות לא טובה של ההורים. אם זו אכן בעייה שנובעת מהילד (ויכוחים בבוקר, לא מוכן לקום וכו') ניתן לדעתי לדבר עם המורה ולסכם שהילד כן יקבל איזהשהוא עונש על האיחור. אני לפעמים אומרת לגדולה, שאם היא לא תהיה מוכנה בזמן, אני לא אקח אותה לחוג כי אני לא מוכנה שהיא תגיע באיחור - אבל בנושא בית ספר עדיף שילד יאחר מאשר לא יגיע כלל וכאן אולי כן יש מקום לעונש מצד המורה. מה זו תוכנית מדרגים לאיחורים?

מחשבות

New member
אם האיחור הוא פעם בשנה אפשר לשלוח עם הילד פתק

וזהו. אצלי אף ילדה מעולם לא איחרה לשום מקום וגם אני לא. אין בכלל חיה כזו בקרקוב.

תוכנית של מדרגים

פועלת אצלנו נגד אלימות, אי הכנת שיעורי בית והבאת ציוד וכמובן איחורים... הנה, מעתיקה לך...
מדרג התגובות: * המדרג יופעל החל מהאיחור השלישי. שני האיחורים הראשונים ירשמו ביומן הכיתה אך לא ידווחו להורים בדפי המדרג. * תתקיים חובת דיווח של המורה המקצועית למחנכת הכיתה באמצעות דף דיווח שיוכנס ללוח המוגנות בחדר המורים. מדרג ראשון (לאחר 3 איחורים): רישום במזכירות בית הספר וביומן הכיתה והישארות בכיתה או בחדר המורים (חדר נפרד או מסדרון) בזמן ההפסקה (כולל משימה לתעסוקה)+ יידוע ההורים בכתב. מדרג שני (לאחר 4 איחורים): רישום במזכירות וביומן הכיתה והישארות בכיתה או בחדר המורים במהלך שתי הפסקות (כולל משימה לתעסוקה)+ יידוע ההורים בכתב. מדרג שלישי (לאחר 5 איחורים): רישום במזכירות וביומן הכיתה ושיחה עם הורים, מחנכת וסגנית משמעתית / מנהלת ביה"ס. מדרג רביעי (לאחר 6 איחורים): רישום במזכירות וביומן הכיתה והורדת ציון בהרגלי העבודה (הגעה בזמן לשיעורים) וכן בהתנהגות החברתית (כיבוד כללי הכיתה וביה"ס). מדרג חמישי (לאחר 7 איחורים): דיווח לקצינת ביקור סדיר. כל איחור נוסף= הורדה נוספת בהרגלי העבודה ובהתנהגות החברתית. אני חייבת לציין שמאז שמדרגים אלה נכנסו לתוקף- כמות האיחורים ירדה כמעט ב- 100%.

למעלה