קדימה, בואו נפתח את זה לדיון תרבותי...
גם אני דורשת מהתלמידים להגיע בזמן.... גם בבוקר וגם אחרי שיעור. דמיינו לעצמכם את רבע השעה הראשונה של השיעור... כל הילדים יושבים בשקט, מרוכזים בקריאת הבוקר שלהם. אני יושבת עם תלמיד בשקט על שיפור קריאה. לפתע נתפחת הדלת ומשה נכנס "סליחה שאחרתי, לאמא שלי היה פנצ'ר באוטו והיינו צריכים להחליף גלגל". הילדים מרימים עיניים, מביטים במשה ההולך למקומו וגורר את התיק שלו. הוא מוריד את הכסא המורם, מניח אותו בחבטה על הריצפה, מזיז אותו, מתיישב, מוציא ספר, סוגר את התיק, מדפדף לעמוד הנכון ומתחיל לקרוא. הילדים מורידים את עיניהם לספר הקריאה שלהם, מחפשים את המקום בו עצרו לפני 2 דקות, כשמשה נכנס. לא עוברת דקה של קריאה והדלת נפתחת. ירדן נכנסת... "המורה, סליחה שאחרתי... אחותי לא רצתה לקום מהמיטה ואמא שלי צעקה עליה והיא בכתה אז אחרנו". ירדן יושבת בקצה הכיתה. היא עוברת את כל הילדים, נותנת כיף קטן לחברתה שני, שמחייכת אליה ומביטה בה עד שהיא מגיעה לכסאה. גם ירדן מורידה את הכסא, מנסה אומנם בשקט אבל לא כל כך מסתדר לה. הכסא נופל על התיק של תום ותום צועק עליה. הילדים ממשיכים להביט ב"הצגה". "ששששש.... בשקט"... מבקשת המורה וירדן מתיישבת, פותחת את הריצ'רץ' של התיק, אומרת "אוףףףף, שכחתי את הספר בבית"... ניגשת לספרייה, מזיזה את הכיסא, הילדים מביטים. לוקחת ספר וחוזרת למקום. הכסא זז וחורק. הספר נפתח והדפים מרעישים. השקט חוזר אט אט לקדמותו. הילדים חוזרים לקריאתם. ואז, שוב, הדלת נפתחת והסיפור חוזר על עצמו... ועכשיו אני שואלת אתכם... האם זה נראה לכם לעניין להתחיל ככה את היום? האם לא חבל לכם, כהורים, על זמן הקריאה היקר והמבוזבז של ילדיכם??? כאשר ילד מאחר, אני ממש לא לוקחת את זה בקלות... הרי אם זו היתה טיסה- לא הייתם מאחרים, נכון? אז למה לא להתייחס בכבוד הראוי למסגרת הבית ספרית? כן! זה באחריותכם ה-מ-ל-א-ה להביא את הילדים בזמן לבית הספר. לא מצליחים להתארגן בבוקר? קומו 5 דקות קודם לכן. ברור מאליו שישנם מקרים חריגים ויוצאי דופן. קורה. מקבלת. אבל זה קורה פעם בשנה. לא פעם בשבוע. בבית הספר שלנו התחלנו להפעיל תוכנית מדרגים לאיחורים. עד כה, זה עובד יופי וכולם מרוויחים- קודם כל- התלמידים בכיתה שיכולים להתמיד ב- 15 דקות של קריאת בוקר נעימה ללא הפרעות של מאחרים ודופקים בדלת. הילד המאחר- שכבר קיבל את הסטיגמה הזו עקב איחוריו החוזרים ונשנים... עכשיו כבר לא. וכמובן- גם המורה, היכולה לשבת ולעבוד אינדיבידואלית עם ילדים על שיפור הקריאה. יחד עם זאת, אני חייבת לציין שהעונש עליו דובר בהודעה הראשונה לא מקובלת עלי.