קוראת וחושבת

nightroll

New member
קוראת וחושבת

כמה זה עצוב לחיות בבית ובחברה שבהם חשיבה עצמאית היתה דבר רע ואפילו אסור. עם כל התלונות שיש לי לבית בו גדלתי, לפחות נתנו לי להחליט במה אני מאמינה, ואיך אני רוצה להאמין, ואיך אני רוצה לחיות. וכיבדו את ההחלטה שלי. אני חושבת שזה עוול לא לעשות הפרדה בין אלוהים לבין רבנות. חילול ה´ של ממש. אני חושבת שאפשר להיות אדם מאמין בלי ללבוש תלבושת אחידה ולחשוב מחשבות אחידות ולהתנהג התנהגות אחידה. אני אוהבת את האלוהים שלי, ומאמינה שהוא אוהב אותי ככה, כמו שאני. האלוהים שלי נותן משקל למוסריות, לטוב לב, לאהבה וכבוד הדדי, ולא לציות עיוור ללא שאלות. אני אביא לכם פעם כמה דברים שכתבה בטי ג. אידי בספר "embraced by the light".

Le Fay

New member
כמו שאמרה אנה בת השש ב"מר אל,

כאן אנה": "ההבדל בין איש ומלאך הוא פשוט, המלאך הוא בעיקר מבפנים, והבן-אדם הוא בעיקר מבחוץ". עכשיו הציבי "רבנות" במקום "איש" ו"אלוהים" במקום "מלאך". וגם: "המילים אומרות לא לדרוך על הדשא... המילים האלה דומות לכנסיה ההיא שהלכנו אליה בבוקר", כי "התפילה בכנסיה לא היתה בעיני אנה אלא שלט המצווה לא לדרוך על הדשא. הוא הפריע לה להנות מהמנה המובחרת ביותר". ומה אם האלוהים של היהדות בכלל קרוב יותר לזה של הרבנות מאשר לזה שלך?

פייקו

New member
מחכה לקרוא..

ובעניין התלבושת האחידה מעניין מה היו אומרים על כך אדם וחוה..

טעות../images/Emo70.gif

אני חושב שהאומרים "חסמו אותנו" "לא נתנו לנו אפשרות לחשוב" טועים ובגדול. ולא בגלל שבאמת כן נתנו להם את האפשרות לחשוב, אפשר אולי, והם צודקים נורא באמירתם, אכן, לא נתנו להם לחשוב. אבל כל חינוך הוא מגביל ולא נותן לחשוב, גם את ואני נחנך את ילדינו לערכים מסוימים, ולא ניתן בפניהם את זכות הבחירה להחליט עליהם. הבן שלי ישמע כבר משחר נעוריו שלגנוב זה רע, ושלכבד לתת לעזור להועיל זה טוב, האם בזה אין מן האטימות? יש! בהחלט יש. דברייך מזכירים לי את דבריו של חוזר בתשובה מפורסם שטען בפני שהוריו, בזה שהם לא השקיעו בחינוח מספיק כדי להקנות לו את ערכי היהדות הם עשו איתו עוול. אני לא חושב.

פייקו

New member
אני ממש לא מסכים איתך..

באמירתך -"אפשר אולי, והם צודקים נורא באמירתם, אכן, לא נתנו להם לחשוב אבל כל חינוך הוא מגביל ולא נותן לחשוב" - אני לא מסכים אתך - הן תינוק שיולד היום אתה לא תתן לו לרוץ מחר אלא אתה נותן לו כלים להבין את הסביבה כי הוא לא ידע לנצל את הזמן נכון וחוכמתו תתבצר במה שהוא רואה ולומד מול חייו.. לגבי החוזר בתשובה או בשאלה - אני מניח שהוא מאשים את הוריו כי יותר קל להיטפל אליהם ולהאשים אותם מהסיבה שהם הכי קרובים אליו והכי סופגניים לקבל את הביקורת של הבן ובלבד שיירגע אין לי ספק שהנטל שההורים לקחו מדבריו אולי יעשה בתוכם שריטות קטנות אך הטעות היא שלו בלבד על כי לא לקח על חייו אחריות לעשות בהם כאשר היה נראה לו לנכון בזמן שהתחיל להבין לאיזה כיוון נוטה הרוח שלו -(וזה לעניות דעתי טפשי -ואני מניח שאדם זה יתקע וישקע שם ולא יתקדם קדימה בחייו וחבל לו)-

nightroll

New member
תראה,

אתה נכנס לדקויות של ערכיות ושיפוט. בנושא הזה יש המון מה לומר. בגדול: ברור שכל הורה מעביר לילד שלו את הערכים שלו ואמות המידה שלו. אבל לדעתי: אם אתה הורה חכם, אתה אומר לילד שלך לא לרצוח ולא לגנוב ולא לנאוף אם אתה הורה נבון, אתה נותן לילד שלך את הכלים לפתח מצפון, להבין מה טוב ומה רע, מה מותר ומה אסור, כדי שהוא יבין למה לא תרצח ולא תגנוב ולא תנאף. וההבדל הוא בכך, שילד של הורה חכם יודע שאסור, וילד של הורה נבון מבין למה אסור. ההבדל בהתניה גורר הבדל גם בתצורת התגובה. עזוב, אני נגררת לפסיכולוגיה. אבל אני מצביעה כאן על זה שרוב הדברים שקראתי כאן מצביעים על קשירה טוטאלית בין אלוהים-רבנים-דת וזה לא ממש מאפשר לאדם להפנים כל אחד מהערכים האלו בנפרד. ולכן - כשערך אחד נפגע - כל הערכים הקשורים בו נפגעים ברמה זו או אחרת.

nightroll

New member
חייבת להוסיף

שזה נכון לגבי כל המערכת הסוציאלית סביב האדם, לא רק לגבי ההורים. ההורים הם רק סוכני החיברות (סוציאליזציה) הראשונים. החברה היא זו שמצביעה על הערכים שהיא רואה כחשובים בסופו של דבר, ומתחזקת אותם.

למעלה