אמא של פיונה
New member
קופי בר- בפעם ה-100/ ארוך
הגיעו אלינו אתמול מירושלים חברים מקסימים ומיוחדים שהתחתנו לפני 3/4 חודש ולכן לקחנו אותם למקום בו ידענו שאין סיכוי שנתאכזב. היא- יפה ומוכשרת- נשמה וחברה טובה
הוא- שוטר קשוח ושרמנטי- לא שוטר טיפוסי
לאחר בילבול ונסיון להושיבנו באיזור מעשנים- חלילה
! הובאנו למרפסת המאווררת ומלצרית אנרגטית וחיננית, שהתברר כי גם היא במקור ירושלמית, דבקה אלינו והיתה למופת ולעונג
. מוחיטו- לחיננית מרפי מהברז- למהמם מיץ תפוזים- ליפה, שהיתה קצת חולה מכבי מהחבית- לקשוח רביולי בטטה, שמנת ובייקון (למי שתוהה-אי אפשר להוציא את הבייקון מהמנה וממש לא כדאי, בעצם...לֶמַה?)- לחיננית ולמהמם ריזוטו שרימפס- לקשוח השרמנטי פטריות בחמאה- ליפה הרביולי היה "TO DIE 4"
- רך, נימוח ובעל טעמים עדינים והרמונים של מתיקות עדינה של הבטטה, המליחות העדינה של הבייקון והמרקם המחבר של שמנת עם משהו ירוק -עירית/פטרוזיליה- לא דומיננטי מדי= מעלף
. על פטריות אני לא מתה- אבל אני יודעת שהם טעימות נורא... הריזוטו היה בצבע ורדרד-כתמתם יפה ומיוחד ונאכל בתאבון. עיקריות: פטה כבד אוז- לחיננית- המנה בעיקרון היא "ראשונה" אבל זה מה שבא לי
. המבורגר מדיום רייר למהמם סינטה ליפה ולשרמנטי. הפטה בא עם 4 טוסטונים עם אופציה לבקש עוד, עם אגס מתקתק ובעל צבע בורדו מפתה וחושני. פרוסה יפה ומספקת שנמרחה בהנאה מרובה והשתלבה עם האגס באהבה
ההמבורגר- כרגיל- עסיסי מאד, לחמניה טעימה מאד, ירקות טובים ותוספת של תפו"א קטנים עם בצל ושמן זית- רכים ומתובלים במדויק- שילוב מנצח ותמיד טעים
הסינטה- נתח עגול ועבה שבא עם תפו"א ותרד. לא טעמתי אבל נראה לי שהם נהנו. לקשוח היה חסר רוטב ובעיקר- מזגן- הוא נורא סובל מחום
ולכן וינטלטור ענק הופנה אלינו וגרם לנו להרגיש כמו בצילומי דוגמנות...
לקינוחים: קנולי- לחיננית 2 סופלה שצריך לבקש מבעוד מועד כי הם זקוקים ל-20 דקות בתנור (אל דאגה- המלצרית מתריעה על כך)- למהמם ולשרמנטי טירמיסו ליפה
בקנולי- עליו פינטזתי מהצהריים יש מילוי קרם ריקוטה עם גרידות למינהן-תפוז/לימון. בכל אופן- לדעת כל יושבי השולחן- המילוי מחוספס ולא נעים ללשון
ולכן, לאחר שבא מומחה מטעם המטבח ושמע את הביקורת הממצה שלי (זה מחוספס ובעעע
), הוא החליט לקחת את המנה באלגנטיות ובחיוך אטרקטיבי
. המנה הוחלפה לסלט הפירות הענק שבא טרי מאד, מגוון ביותר+כדור גלידה (כמו בסופלה ע"ע)ורוטב תות- הלוואי עלי כל יום
הסופלה- שוקולד לוריד, פריך מבחוץ, רך ונוזלי מבפנים עם גלידת וניל טובה ואיכותית שנוזלת פנימה. עונג לאוהבים
. טירמיסו- מנה נדיבה מאד, טעימה ועשירה...נחת
. עם אספרסואים הסוף היה 580 שקלים לא כולל שירות- ציון לשבח שהם לא מדגישים זאת בהגשת החשבון ולא הוסיפו "דמי אבטחה". הקנולי, כמובן, ירד מהחיוב... באופן אישי, זו הפעם החמישית שלי בקופי בר ועדיין גורם לי לחזור. אין ספק שיש לו מקום בליבי
הגיעו אלינו אתמול מירושלים חברים מקסימים ומיוחדים שהתחתנו לפני 3/4 חודש ולכן לקחנו אותם למקום בו ידענו שאין סיכוי שנתאכזב. היא- יפה ומוכשרת- נשמה וחברה טובה