קופות גמל

mirivet

New member
קופות גמל

שלום רב! שמי מירי, ויש לי שאלה שקשורה לקופות גמל. אני מתנצלת מראש אם זה לא המקום הנכון לשאול, פשוט לא מצאתי פורום אחר שמתאים לנושא כל כך. בחודש הקרוב משתחררת קופת גמל שלי לאחר חמש עשרה שנים ואני רוצה להעביר בבנק מסויים ואני רוצה להעביר אותה לקופת גמל אחרת בבנק שבו אני נמצאת היום. השאלה שלי היא איך אני יודעת באיזו קופה לבחור - קטנה או גדולה? על פי מה לבחור? אני גולשת באתר גמל.נט על מנת לקרוא ולהבין יותר ואני עדיין לא ממש מצליחה לבחור לאן להעביר את הכספים. למי כדאי לפנות על מנת לקבל ייעוץ מעמיק והאם בכלל יש צורך לקבל ייעוץ כאן או שאני יכולה לעשות את זה בעצמי לאחר קריאה מעמיקה? סליחה על כמות השאלות. אשמח לקבל טיפים והכוונה כלשהי. תודה ויום טוב, מירי

It is not funny

New member
חייבים ייעוץ

ממליץ בחום לקבל ייעוץ מגורמים מקצועיים. דרך אגב, את לא חייבת לחכות לזמן "השחרור" של קופת גמל, היום ניתן להעביר מתי שרוצים וכמה שרוצים (כל חודש). לי לקח חודשיים לקבל החלטה לאן להעביר את הקופה. אפשר לפנות לכמה חברות מצליחות ולהיפגש עם הנציגים שלהן. בכל מקרה הקופות הבנקיות, בד"כ, נשארות מאחור מבחינת התשואות.

ettt

New member
צריך להבדיל

יש המון קופות פרטיות שמתופעלות (אבל לא מנוהלות) בבנקים. זה מאפשר לך לקבל שירותים בסניף הבנק- למשל בירורים למינהם או סתם להפקיד, סניף הבנק. אבל הניהול הפיננסי של הקרן (ז"א- השקעת הכספים ע"מ להביא לעמיתים תשואה) נעשה ע"יהנהלת הקרן. כל קרן בחרה לעצמה גוף תפעולי- רוב הגופים התפעוליים הם בנקים, פשוט כי יש יתרן לגודל בנושא עלויות התפעול. אם בחרת למשל בקרן השתלמות פרפקט לא תוכלי לפתוח אותה בבנק הבינלאומי כי היא מתופעלת בפועלים. תבחרי קרן ורק אח"כ את ניגשת לגוף המתפעל או לקרן עצמה (מה שיותר נח לך) ופותחים את הקרן ומבצעים את ההעברה. כמובן שתמיד ניתן להעביר ולא צריך לחכות לנקודת ההתנזלות של הכסף

sansap

New member
קופת גמל

את יכולה להכנס לאתר של משרד האוצר שנקרא = גמל-נט http://gemelnet.mof.gov.il/ אתר מצויין שמסביר הכול . תוכלי לבצע השוואת ביצועים בין קופ"ג אחת לשניה , פילוח השקעות של כול קופה וקופה ועוד המון נתונים אובייקטיביים (אתר ממשלתי ) . רק יש לזכור שביצועי העבר לא מעידים בהכרח על העתיד ....

קופת גמל

אינני חושב שיש טעם לעשות פרסומת לקופ"ג כזו או אחרת . ישנם מספר כללי ברזל בסיפור הזה שאסור ל ח ר ו ג מהם . לדוגמא : לבדוק מהיא עמלת ניהול ( % 1.5 - % 2.0 ) בשנה . בדוק והשווה ביצועי עבר מול קופה אחרת ( יכולה להיות הקופה שאת/ה נמצא בה כעת מול קופ"ג שאת/ה מעוניין להצטרף ) . יש צורך לוודא (חובה ) דרך איזה בנק מנוהלת קופ"ג ( כספי קופ"ג נמצאים בבנק - והגוף הפיננסי שמנהל את הקופה מבצע את ההשקעות דרך הבנק הנ"ל ) כך שלך יש ביטחון מלא שכספי הקופה לא " יתאדו " לפתע פתאום . יש צורך לקבל כרטיס עדכון או סיסמת כניסה אישית לאינטרנט של הגוף המנהל את הקופ"ג לצורך ב ר ו ר יומי/שבועי/חודשי של מצב החשבון בקופ"ג - והאם מניבה רווחים או לא . וזו רק דוגמית ממה שיש לבדוק . חדי העין שמו לב בוודאי שכול סוכן מכירות של קופ"ג הנפגש איתכם מציג לכם בגאוה את גרף הביצועים של קופ"ג כך שתמיד תמיד לקופ"ג שלהם יש את הביצועים הטובים ביותר - כולל הצגת גרפים וכו' וכו' - זהוא שקר גס , ויש להזהר מאנשים שקרנים , פרט לעובדה שביצועי הקופ"ג רשומים באתר גמל-נט , וקשה יותר למכור לוקשים לציבור ... אילן.

mirivet

New member
תודה רבה על התגובות והמידע השימושי

האמת שאני גלשתי לאתר של גלובס כדי לקרוא קצת על הקופות הטובות ביותר בשנה החולפת וגם השנה, שם קיבלתי מידע על קופות גדולות וקטנות שעשו את הרווח הטוב ביותר בשנה החולפת ואותם אחר כך בדקתי באתר של גמל.נט נראה לי שעל סמך המידע הזה אני אקבל החלטה. שוב תודה לכולם בברכה, מירי

למעלה