קוף המחט

rocio2010

New member
קוף המחט

צריכה עזרה במציאת משחקי מילים עם בע"ח בשפה העברית כמו הנ"ל אודה מאוד לרעיונות יצירתיים :)

rocio2010

New member
תודה

אני מחפשת הכלאות של בעל חיים (או חרק) עם חפץ או חלק מחפץ ולא עם מילים

sailor

New member
נסי שמות צמחים

כמו: אזן הפין, צפרני חתול... זה מהזכרון, את החיפוש המפורט אשאיר לך.

מוגג

New member
אוזן המה?

trilliane

Well-known member
מנהל
אוקיי, בהודעתך כתבת "משחקי מילים"

ולא הגבלת לחפצים בלבד, אז זה לא היה ברור. בכל מקרה, לא מצליחה לחשוב על דוגמאות כאלה, צר לי.

Orsp

New member
ברי לך שאין זה אותו קוֹף (מקפץ), נכון?

קוּף [לראשונה בתלמוד] (ז') [ארמית: קוּפָא] 1. [עברית חדשה] חֹר בְּרֹאשׁ הַמַּחַט שֶׁמַּשְׁחִילִים בּוֹ אֶת הַחוּט. 2.[תלמוד] הַחֹר שֶׁבְּקַרְדֹּם אוֹ בְּגַרְזֶן אוֹ בְּכָל כְּלִי אַחֵר שֶׁקּוֹבְעִים בּוֹ אֶת הַקַּת: "קַרְדֹּם... נִשְׁבַּר מִקּוּפוֹ – טָהוֹר" (כלים יג ג). [קוּף-, קוּפִים, קוּפֵי-] מתוך אב"ש 2003, בשינויים קלים.

rocio2010

New member
כבש המטוס זה מעולה :)

מחפשת עוד מושגים שהמילה הראשונה היא כמובן שם של בע"ח/חרק

מוגג

New member
זהירות מהכבש!

ומה
. אלא אם השפהדבורה אינה חשובה אלא רק הכתיבה.

trilliane

Well-known member
מנהל
זה לא מעולה, זה מטעה! לא להשתמש בזה עם ילדים

כי זה רק יבלבל אותם והם יקבלו מושגים מוטעים על השפה. כֶּבֶשׁ (kevesh) המטוס אינו כֶּבֶשׂ (keves) מהדיר ואין קשר בין השניים. אלה שתי מילים נבדלות לחלוטין שאמנם נראות זהה בכתיב חסר ניקוד אך נהגות אחרת. גם שפה דבוּרה אינה קשורה לדבוֹרה, כמובן. אלה משחקי מילים מתוחכמים שיכולים להיות נחמדים לתשבצי היגיון או משהו שמיועד למבוגרים, אבל ילדים זה רק יטעה ויבלבל.

trilliane

Well-known member
מנהל
נדמה לי שמקובל יותר "שירות דוב"

אם כי היא כתבה שהיא לא מחפשת צירופי מילים עם שמות חיות אלא דברים מוחשיים.

המקור איזופוס שעבר ללה פונטיין

שקרילוב תרגם לרוסית .חנניה רייכמן לעברית.והוסיף משלו. כמו שכתב חנניה."מהים הכללי וטיפה משלי" שרות דב "היֹה היו אדם ודוב אשר הפכו לחברים קרובים, והיו איש לרעו תמיד עוזרים. באחד הימים, כאשר ישן האדם, ראה הדוב זבוב על חוטמו של הנרדם. מתוך כוונה טובה לגרש את המטרד המציק, פן זה על חברו יעיק, הרים הדוב אדיר הממדים סלע, והטיחו לעבר הזבוב באותו הרגע. מובן שהזבוב הזריז חמק ללא בלימה, ואפו של הידיד נמחץ מן המהלומה." – ז'אן דה לה פונטיין , והנה מוסר ההשכל: "עזרה בשעת הדחק - אין שי יקר ממנה. אך לא כל איש ואיש בשכל יושיטנה אוי לעזרת טיפש טוב לב: הוא מסוכן מכל אויב." – משלי קרילוב‏[1] ב

למעלה