קוספליי פורים 2009

Winged Serpent

New member
כמה דברים

דבר ראשון, אני לא לא מבין מה רע בלרצות האירוע יתחיל מוקדם כדי שאנשים שנאלצים ללכת מסיבה זו או אחרת יראו חלק ממנו. למען האמת, אני חושב שזה טוב לרצות כזה דבר ובכלל אני טופח לעצמי על השכם על זה. הא. ההצעה שלך של לשפוט עד שעה לפני האירוע לא תעבוד כי שעה זה בכלל לא מספיק זמן בין לבין, הכנס הזה לימד אותי את זה היטב. אם כבר אז אפשר לעשות שני צוותי שופטים מ- 10 עד 2, ואז הם יתכנסו לשפוט. אבל זה לא אידאלי אלא אם יהיו להם שעתיים להחליט החלטות. וזה שוב מחזיר אותנו ל- 16:00, סעמק.

akane

New member
אל תעוות את הדברים שלי :}

זה יפה ומבורך לרצות שהארוע יהיה מוקדם ככל האפשר, אבל - וזה אבל גדול: זמן השיבוץ לא צריך לבוא על איכותו של הארוע. אם עוד שעתיים לשפיטה או לארגון זה מה שיעשה את המאסקארייד לארוע מוצלח, אז צריך לקחת את השעתיים האלה. ואוקי, אז גם אם לא ישפטו שעה, ישפטו שעתיים? זה נותן לאנשים 5 שעות לבוא להבחן. ומי שלא מגיע מוקדם בבוקר או בזמן צריך לדעת שלא בטוח שהוא יוכל להכנס לתחרות. סוררי, אני לוקחת את זה ברצינות - למה שגם השאר לא? בכלל, המציאות מחייבת אותך לדעת ולעכל שאי אפשר תמיד לשפוט את כולם :X במיוחד לא בכנסים של ישראל שחצי מהאנשים לא רציניים/ רוצים לעלות כי הם זונת צומי/קנו-את-התלבושת-ולבשו-אותה-בבוקר-אבל-שכחו-שיש-פיאה-ונעליים-ואביזרים-אבל-הם-הוציאו-כסף-אז-חייבים-לעלות-לבמה >> תאמין לי שמי שרציני בקשר לתחפושת שלו ולהשקעה - יתייצב בזמן ויספיק.

saarshemer

New member
אני חושב שבוריס התכוון במילה "שיפוט"....

אני חושב שבוריס התכוון במילה "שיפוט"....אני חושב שבוריס התכוון במילה "שיפוט".... לתהליך שהשופטים עוברים אחרי שכבר לא מכניסים יותר אנשים "להיבחן".... ד.א אם כל האנשים שמגיעים לכנסים היו רציניים כמוך.....היה לנו (הממוצעים יותר) הרבה ממה לפחד...... (לא להעלב הפעם....נווו)

innocence

New member
אני חושבת שהיא התכוונה לשיטת נקודות.

ואם אכן תצא לפועל שיטת נקודות שכזו יהיה הרבה יותר קל לסנן את הלא מתאימים כבר בשלב השיפוט הראשוני (לא יגיעו לפאנל הגדול של השופטים גם ככה) ואח"כ יסננו מבין אלו שעברו את השלב הראשון מבחינת ניקוד.

Serf SaN

New member
דעתי בנושא. ../images/Emo88.gif

כן, כי גם אני רוצה להיות קוספליי נאצי כמו עינב! אניוויז, מה שרציתי להגיד כבר דיי אמרו. אני רק אצטט כמה דברים שנראו לי חשובים מאוד - "אבל זה מצב בעייתי ביותר לאנשים שלא יכולים להגיע יומיים עם אותה תחפושת מחשש שהיא תתפרק." - בוריס. סג בוריס, יצאת פה מצחיק. משהו שקצת קפץ לי ברגע שקראתי את זה- החשש הגדול הוא לא שהתחפושות יתפרקו, אלא שאנשים לא יוכלו לבוא עם שתי תחפושות לכנס בגלל מה שהולך עם השפיטה והעלייה לבמה. אתה כותב בפורום קוספליי כאילו אתה לא מבין שמרבית האנשים פה הולכים להכין שני קוספליים לכנס. זה שאתם עושים כנס דו יומי הוא מתנה בשבילנו, הופך את השגרה מ3 קוספליים בשנה, ל4. שזה פשוט מתנה לכל קוספלייר בפורום הזה.
[וכבר היה דיון שלירון פתחה וכולם התחילו לפנטז על איזה 2 קוספליים הם יכינו. XD] לא כלכך חשוב לחיים, וסתם חפרתי על זה טיפה, אבל הצחיק אותי שחששת שאנשים ירצו לבוא עם אותה תחפושת פעמיים, במקום ההפך.
[במיוחד כשאתה כותב את זה בפורום של פריקים של קוספליי XD] לא יודע, עזבו אותי, אני אידיוט. בכל מקרה, דברים נוספים- מה שאבי הציע נראה לי רעיון נהדר. פשוט נהדר. זה יהיה מגניב בטירוף, כיפי, גם יוריד מהביקורת והזעם על השופטים ["מהההההה רק רציתי לעלות עם הL שלי ולהתנשק איתו על הבמהההה למה אתם מונעים את זה ממני?!?!?"], וגם לי זה יהיה חביב בתור כך שאני יודע שאת אחת התחפושות שלי אני לא אוכל להציג, כי זה לא יהיה ביום של התחרות, ואז זה היה יכול להיות קצת מעפן. אך במקום זאת אני אוכל לעלות איתה למאסקרייד צ'יבים~~ D: דבר נוסף שחשוב לשים עליו דגש- כמו שעינב אמרה - זה יהיה ממש, אבל מממממממממממממש לא פייר להגיד לאנשים "אתם יכולים לבוא עם שתי תחפושות, לצלם את זאת שאתם רוצים להשתתף איתה בתחרות ביום השני, ולהביא תמונות לשיפוט ביום הראשון, כשאתם לבושים בתחפושת אחרת בכלל" דברים נראים שונה מאוד במציאות מאשר בתמונה. מממממממש אי אפשר לשפוט ככה תחפושת של בנאדם. לקוספליי יש נוכחות. דברים שאתה לא יכול לראות בתמונה, כי הכל תלוי מי צילם, ואיזה מצלמה, ואיזה תאורה הייתה בחדר וכו'. השופטים צריכים לראות תחפושות במו עיניהם [וגם לא על קולב, או סתם לא על הבנאדם. זה היה יוצא אותו דבר מבחינתי], ואם תעשו זאת בכל מקרה זאת תהיה טעות פשוט גורלית.

Hyde Snow

New member
דעתי בנושא על דעתך בנושא ../images/Emo88.gif

גמני רוצה פטיש. >: אם אנשים יבואו ליומיים עם שני קוספליים - שזאת די מתנה , בהחשב בנסיבות שלי - באופן נורא תיאורטי - למה אין אפשרות לעשות שתי תחרויות [תחרות לכל יום[ ולתת לאנשים להשתתף בשתיהן? כמובן שזה יוצר עומס על המערכת באופן כללי , אבל אם אנשים יירתמו למשימה , אפשר לארגן שני צוותים של בוחנים עד מנת להקל על העומס. לי אישית לא אכם להשתתף רק בתחרות אחת , אבל אני בטוחה שהקאסט שלי יירצה להשתתף בתחרות אחת , בעוד שאני מעדיפה להשתתף עם הקוספליי היחיד שלי , במידה ואצטרך לבחור , אך אני לא יכולה גם להרוס לשאר הקבוצה והשתתפותם עם תמונה שלי זה בהחלט לא לעניין.

akane

New member
אבל תחשבי שעד עכשיו לא היתה

תחרות אחת ויחידה שהיתה הגיונית, פיירית, מעניינת לצפייה ושהלכה חלק. זה לא קיים. לא בארץ לפחות. את לא חושבת שעדיף להשקיע את כ-ל המאמצים כדי ליצור משהו שלם ותקין ובשנה הבאה אולי ליצור ממנו שתי תחרויות? פשוט לדעתי כרגע כל עוד אין תחרות אחת תקינה, אין הרבה פואנטה בלדבר על איך מרחיבים או מגדילים אותה, זה רק יצור יותר בלאגן וסיבוך ובלבול ממה שהיה עד היום.

Sezuke

New member
עצה נוספת ../images/Emo88.gif

...XD גם רלוונטית למה שראיתי באנימה אקספו, לכל קטגוריה לא היה רק מנצח אחד, היו 2. לכל קטגוריה היה Runner Up שזה היה סוג-של מקום שני, ו-Best שזה היה המקום הראשון לדוגמא - Best Intermediate Craftsmanship (לול עינב). שם גם כל שופט בנפרד נתן את החביב שלו ולא היה רק חביב השופטים בכללי. זכור לי שגם הפרס הסופי ואני מאמין שכביכול הכי גבוה היה BEST OF SHOW, שזה מישהו או קבוצה ששילבו את הכל בצורה הכי טובה בתחרות. בהצלחה בכל אופן. ועכשיו בלי קשר - עוד מישהו שם לב שבפרסומת של לרדת בגדול יש את המנגינה TO ZANARKAND מ FF10????? XDDDDDDDDD וביום שישי היתה איזו כתבה על בעלים של סופר שמוכר את העופות שלו בפחות משקל או משהו, וברקע היתה המנגינה של נייטמר ביפור קריסמס ם-ם;;; וטף.

saarshemer

New member
זנרקנד...לא חשבתי שעוד מישהו שם לב

גם אורנג' אימצו את המנגיננה שמתנגנת במהלך הבליטצ'בול

Winged Serpent

New member
יהיו מקומות שניים

למרות שקטגוריות יצטרכו לעבור בחינה מחושדת, בעייתי כל העניין הזה.

akane

New member
תחשוב שניה למה זה בעייתי :}

הסיבה כ"כ ברורה - כי מנסים לשפוט משהו קנוי מול משהו עשוי בעבודת ידיים. וזה אף פעם לא יכול להיות משהו קל.

דעה שלי

אני אישית לא חושבת שאפשר להתרשם מתחפושת רק מתמונות בלי לראות אותה במציאות.. .כי יש דברים שלא רואים בתמונות... ויש דברים שיכולים להראות טוב יותר בתמונות. אני בעד לעשות את זה במקום קרוב לאכסנייה/מלון זול כלשהו כי זה הרבה יותר נוח ומגניב לישון ליד הכנס אם הוא יומיים! אבל אויל זה לא כל כך בר עשייה XDD בכל מקרה רק חזרתי הבייתה אחרי כמה ימים לא הייתי ואני גם ככה צריכה שעות עכשיו לחרוש על הפורום אז לא חרשתי על השרשור הזה, אבל מה שכן אני מסכימה עם עינב וגיא ב100%. אני חושבת שזה כבר הבהיר את העמדה שלי :} (וחסך לי כתיבה כי אני חצי מתה XD)

saarshemer

New member
אולי אפשר לעשות את מה שעשו ב-i-con האחרון

אולי לא האחרון....אלא האחרון שאני הייתי בו.. היו הקרנות של סרטים בהשפעתו של H.P lovecraft היה אפשר לישון בתחום בית הספר הקרוב בכיתות (עם אבטחה והכל) אבל בגלל שזה בפורים הכנס חייב להיות ביום הראשון והשני (הרי לומדים יום אחרי) ולא יהיה נחמד להתעורר ולריב עם איזה תלמיד (לא שיש לי משהו נגד תלמידים)

Winged Serpent

New member
אין טעם לדבר איתי על מיקום

כי אני לא יודע אפילו האם התחילו לחשוב על זה (נראה לי שעוד לא)

bat118

New member
המקום וכו'...

אני חושבת שהמקום צריך להיות בעיר כמו תל,הרי היא במרכז ואני חושבת(לא בטוחה) שרובנו גרים בה...=)

למעלה