קוסם - מטיל לחשים?

ASP zone

New member
אני בתור אחד שאוהב לשחק spellcaster

ואני משחק רק בDND כרגע חושב שהקסם אחן צריך להיות שונה. ציינת שהקסם תלוי באסטרולוגיה, באתר של מו"ד הציעו מערכת אסטרולוגיה לשימוש הDM. אני גם חושב שמרכיבים לקסמים זה דבר מיותר (לך תשיג אין סוף חומרים בשביל כל קסם). לפי דעתי הקסם צריך להיות איזו מין משוואה של איזון בין כוחות, המרה של כוח אחד לאחר ע"י שימוש בכוח הרצון והמילים. המילים גם חשובות שכן הן מבטאות את האיזון החדש שנוצר. הקסם אמור להיות בכל מקום אפשרי אם העולם מונע על ידו, לפחות בכל עולם שאני בונה זה ככה. הקסם משתלב עם החיים ועם המתים וכו.

snift

New member
"קוסם במשחק תפקידים פנטסטי ממוצע"

לספרים/סיפורים יש מטרה שונה מאשר למשחק תפקידים. בספר קל מאוד להשאיר את הקוסם ברקע ולתת לו להשתמש בקסם רק כאשר המצב אבוד ואז פתאום הדבר המוזר הזה שהוא עושה מציל את כולם. בקבוצת משחק תפקידים שמורכבת ממספר שחקנים, יש הכרח (ברוב המקרים) לתת לכל השחקנים להשתתף כל הזמן. "קוסם" שיודע להדליק להבה בקצה הזרת יהיה רלוונטי פעם אחת ביום כאשר חונים ורצים להדליק מדורה. באגדות ובספרים הקוסם הינו לרוב קודם כל, אדם חכם ו/או מלומד שיודע הרבה ולכן רצוי להקשיב לו. יצא לי לשחק פעם ילד אנושי קטן בן 10 שגדל באוניברסיטת קסם. הוא היה קטן, מעצבן ויודע הכל (בלי מרכאות, הוא באמת ידע כמעט הכל). בתיאוריה, הוא ידע המון המון קסם, בפועל, הוא לא היה מסוגל לבצע אותו. מאחר והוא נזרק בזמן קדימה, גם את הקצת שהוא ידע הוא לא היה מסוגל לבצע. כל מה שהיה לו זה המוח שלו, תיק מרי-פופינס שיכול להכיל כל דבר ושומר על טריות האוכל ומכבס ומקפל את הבגדים כל לילה והמון המון מזל כי האלים, שאומנם לא יכולים להתערב ישירות, היו בעבר חברים טובים של הוריו. זה היה אחד המשחקים היותר מהנים ששיחקתי בהם, למרות שהדמות שלי כמעט ולא עשתה כלום בתכלס, כל הקרבות והפעילויות נעשו על ידי שני השחקנים אחרים.

במשחק תפקידים פנטסטי ממוצע

הקוסם בסך הכל מחליף את התותחים והקטפולטות של משחקי המיניאטורות - הוא לא יכול לעשות כלום חוץ מלכשף את דרכו החוצה, ולכן זה מה שהוא עושה.

Ihavenonick

New member
היו את המכשפים בהתחלת המכות

שהפכו גם כן מטות לנחשים וצרעו את עצמם וגם מים לדם

drall

New member
מטיל ועוד איך מטיל

אתה צודק. בספרים שהזכרת אכן אין יותר מדי קסמים להטיל. מצד שני אצל קורום , אלריק ושות' החברה עוברים בין העולמות , רוכבים על דרקונים , משנים צורה וכל זה בין ארוחת צהריים לערב. ולדעתי , מגילת החרבות לא אמינה פחות משר הטבעות. לכן אני בעד משחק גדוש קסם ולחשים ואני חושב שהאתגר של מנחה טוב , הוא בין היתר , לדעת לאזן את הכישוף במטלות ובהרפתקאות מתאימות , שלא תהפוכנה את הקוסם לכל יכול או לגורם המרכזי במשחק. בהזדמנות אני אספר איך במשחקים אצלי איזנתי את מטילי הלחשים לא רק קוסמים , אלא גם פסיונים וכוהנים

The Evil Rabbit

New member
לא הבנת את הנקודה:

הוא התכוון לכך שהקסם הופך להיות זול, שגרתי ו"לא קסום" ולא לכך שקוסמים הופכים להיות חזקים מדי.

למעלה