קונספירציות!!

night mare

New member
../images/Emo58.gif לספר השישי

מעניין, אם וולדי היה עושה ילדים, האם העיוות של שמשפחה של אמא שלו היה יוצא מחדש? כי לא יכול להיות שככה בדור אחד מוחקים עשורים של שחיקה גנטית... אוקי, שימי לב: בסוף של הספר השישי מאלפוי מספר לדמבי איך נהיה לו הרעיון עם הארון הנעלם (אגב אני מתרגמת בתרגום חופשי כי אף פעם לא קראתי את הספרים בעברית). אז הוא אומר לו שכשמוטנגיו היה תקוע בארון ולא יכל לצאת, בסוף הוא disapparated משם, למרות שהוא אף פעם לא עשה את זה בעבר וזה כמעט הרג אותו. אבל!!! הרי בערך כל שלושה עמודים אומרים לנו שאי אפשר להופיע ולהיעלם בתוך הוגוורטס. אז חשבתי, אולי הוא עשה את זה כשהוא היה בחנות של בורגין, ומשם יצרו קשר עם הבית-ספר שיקחו אותו. אבל אז חזרתי לקטע בספר החמישי שבו מאלפוי בא לקרוא לסנייפ ולהגיד שהם מצאו את מנטגיו (והם משאירים את הארי לבד במשרד של סנייפ לחלל את הסודות הכי כמוסים שלו), ושם מאלפוי אומר שמצאו אותו תקוע בתוך תא של שירותים. אזזזז, איך בדיוק הוא הופיע לתוך הוגוורטס?! הא?! הא?!!!! זה מה שקורה למי שעסוקה בלהשריץ ילדים כשהיא אמורה להשקיע את כוחותיה בספר!

Zeitonie

New member
או הו.... איזה באג...

למרות שאולי היא מתכננת להסביר את זה איכשהו. לי יש כמה בעיות עם הסופר סצינה בספר השלישי, אבל אפשר להבין את זה רק אם מכירים תיאוריה נורא נורא ארוכה על כך שדמבי הוא הסופר מניפולטור של ה-כל. יעני, כל מה שקרה בשנה הראשונה, הוא תכנן. גם בשנה השנייה, וכן הלאה. רק שמן הסתם, קצת מתפקששות לו התכניות כי בני אדם הם לא ממש דמויות שחמט ולא תמיד עושים בדיוק מה שהוא מצפה שהם יעשו.

Zeitonie

New member
נה.. לא ממש "איויל דמבלדור". יותר

"דמבלדור מכין את הארי למות למען המולדת"))) אגב, אם כבר נגענו בנושא של אנושיותו של וולדמורט- הקדשתי לנושא מחשבה בזמן האחרון, והגעתי למסקנה, שכאן היא הטעות של רולינג. דמותו של וולדמורט, היא שלא מאפשרת לספרים להתפתח ולגיבורים להתבגר. היא שלא מאפשרת לספר כולו להתבגר, ולעבור מסטאדיית ספר ילדים נחמד, לספר שהוא כבר לא כל-כך תמים, ולא כל-כך מובן לילדים, שזה בעצם מה שרולינג מנסה לעשות בשלושת הספרים האחרונים. הבעיה היא שבעוד שרב הדמויות עוברות איזשהי התפתחות, וולדמורט נשאר ברמה התפתחותית של דמות משנית. או יותר נכון - וולדמורט ודמבלדור. בעוד שכל שאר הדמויות מגלות צדדים רעים, ומשנות את צבען משחור-לבן טהור למשהו מעורב, דמבלדור נותר לבן. התגלמות הטוב. התגלמות האנושיות, חפי מה שרולינג מנסה להראות לנו, אבל בעצם, ממתי האנושיות היא "טוב"? בעצם, הוא עושה מספר טעויות, והז הופך אותו ממושלם לסתם בן אדם טוב מאוד, אבל וולדמורט לא עובר אפילו שינוי כזה. בעצם, הוא לא חווה שום תהליך מתחילת הספר. הוא רע כשהוא קטן, הוא רע כשהוא גדול, והוא שומדבר חוץ מ"רע". הוא לא אנושי, וזה הופך אותו למשהו שולי בסיפור. רולינג נוטלת ממנו כל אנושיות, כאילו שרוע הוא לא אנושי. היא הופכת אותו לחסר רגשות, ומנסה להראות כמה שהוא מפלצת, למרות שמה שמניע אותו - רגשות ורצונות אנושיים, תסביכים אנושיים. פרויד היה חוגג על וולדמורט. לעומת זאת, אם הדמות שלו כן הייתה מתפתחת, כן הייתה מתבגרת, זה היה מפחיד הרבה יותר. זה היה נותן לספר תוקף מציאותי, ופותח אפשרות לשאלות מוסריות ופילוסופיות כאלה ואחרות, שללא ספק היו תורמות לכל הספר. בעצם, כשחושבים על זה, סנייפ הוא המניע של כל העלילה באיזשהו אופן, כי רק הוא ממש אנושי וחי, לפי איך שרולינג הציגה את הדברים. מצטערת על כל המגילה הזו...=)

night mare

New member
../images/Emo58.gifלא, את צודקת, זה נכון.

ובאמת סנייפ הוא הדמות הכי מעניינת, ולפי מה שיקרה בספר הבא (נו מתי כבר?!) אולי הגיבור האמיתי של הסיפור. הטרגדיה של סנייפ היא גם בזה שהארי כל הזמן גונב לו את התהילה. כשסנייפ ריגל לטובת דמבלדור בזמנו (אם אנחנו מקבלים את התיאוריה הזאת), הוא בטח קיווה לקבל על זה קרדיט יום אחד כשוולדמורט יובס בזכותו. ואז מגיע הפישר הקטן הזה וברגע אחד גורף את כל התהילה בלי לדעת איך בכלל, וסנייפ צריך רק להתפלל שכושר השיכנוע של דמבלדור יציל אותו מהכלא. לא קל. אבל אחרי זה גם, סנייפ לוקח על עצמו סכנות מטורפות ועושה עבודה כ"כ חשובה בשביל המסדר, ושוב כולם רק מתלהבים מפוטר (ועוד בגלל המעשה המטומטם שלו בסוף הספר החמישי) וסנייפ נשאר - השקרן והמרגל והרוצח. זוועה.

מלאכית16

New member
וואו...../images/Emo110.gif../images/Emo186.gif

את כל כך צודקת..*מזילה דמעה* *רוצחת את הארי*

Zeitonie

New member
זה פשוט שדמבלדור מכריח אותו

לשחק את הרע כל פעם מחדש. סנייפ פשוט מציל את עולם הקוסמים, מציל את הארי, ממחנך אותו, לפי תוכנית 007
של דמבלדור להיות האידיוט שיציל את העולם, עושה את כל העבודה השחורה, ובסופו של דבר עוד נאלץ להעמיד פנים שהוא פיכסה, להרוג את דמבלדור, הבנאדם היחיד שאהב אותו, להיות מגעיל אל הארי, ולסבול ממנו שנאה והעלבות. כשחושבים על זה, אני לא בטוחה עד כמה הוא ממש שונא את הארי. הוא בטח יותר פגוע מכועס.

Zeitonie

New member
אגב

חשבתי על זה. מסתבר שגם אוכלי מוות יכולים להיות ימורים רגשניים ואוהבי אדם. ממש הרשימה אותי האהבה של נארקיסה ללוציוס. הייתי בטוחה שהם ביחד סתם בשביל הדם הטהור והמשך השושלת האצילית.=\

מלאכית16

New member
או אהבתה לדראקו...../images/Emo110.gif../images/Emo186.gif

הם לא כאלו רעים למרות הכל.. לדעתי זוהי סתם המציאות שמובילה אנשים לעשות דברים.. אני בטוחה שאם נחפור טוב טוב בעברם של שלושתם נגלה מה דחף אותם לעשות כל צעד בחייהם...

Zeitonie

New member
אבל דראקו הבן שלה. הגיוני שתאהב

אותו. לא תמיד מתחתנים עם האהבה שלנו, אבל רב הפעמים אוהבים את "דם מדמה". למרות שאני לא בטוחה שלוצי מרגיש אותו הדבר כלפיי כל אחד משניהם.

מלאכית16

New member
לונכון..../images/Emo110.gif../images/Emo186.gif

לפעמים גם לא אוהבים את הצאצאים... לגבי לוציוס, אני חושבת שאני מסכימה איתך..

Zeitonie

New member
לפעמים, אבל לא לעיתים קרובות כל-כך.

תוך כדי כדתיבה, חשבתי על עוד משהו - מה נראה לך שדמבי באמת רואה בראי של ינפתא?

מלאכית16

New member
וואו..../images/Emo110.gif../images/Emo186.gif

גם אני חשבתי על זה שהוא לא באמת רואה גרביים..
לדעתי הוא רואה בת-זוג, או סתם חבר ממשהו טוב...מישהו שיאהב אותו.. ראית כמה הוא התרגש כשהארי אמר לו שהוא אמר לשר הקסמים שהוא דמבלדור מן.. אחרי שיצא הספר קראתי מלא קטעים שרולינג כתבה..ואז קראתי קטע אחד שגרם לי להבין- הוא בנאדם חזק, אבל הוא מסתגר, והוא לבד..ולוידעת..זה גרם לי לחשוב מלא..בקיצור- בטוח שהוא רואה סוג של חֶברה בראי...

Zeitonie

New member
כע. כי זה נורא מוזר-

למרות שהוא כזה טוב, וחכם, ואוהב ילדים - אין לו. אין לו משפחה, רק איזה אח, ששמענו עליו פעמיים, אבל הוא לא נראה כזה סלב כמו אלבוס. הואשם בקסמים מגונים עם עז |אבוילי. מה זה אמור להיות???| ואנשים שראו אותו אמרו שהוא מוזר, ושהם כולה לא הרירו אותו. איפה הוא עכשיו? מה היה הקטע שלו? אני משוכנעת שמקגונגל אוהבת את דמבי. מה הטראומה של כל האנשים בסיפור הזה??!?

מלאכית16

New member
אני בטוחה שהיא אוהבת אותו..../images/Emo110.gif

כולם אהבו אותו...רק אף אחד לא אהב מספיק בכדי להתקרב.. את מכירה את זה, שמישהו דגול מידי אז חושבים שהוא זקוק לשקט שלו ולזמן שלו כדי להמשיך ולהיות דגול.. אני לא חושבת שהוא לא רצה..הוא בטח אף לא ישב וחשב על זה..בטח העבודה גומרת לו את כל הזמן...אם מישהי הייתה מכוונת אותו לעבר קשר, אני בטוחה שבסוף הוא היה זורם איתה.. ואולי זה היה משנה דברים.. אוף...הוא היה צריך לאמץ את הארי אחרי שההורים שלו מתו..

Zeitonie

New member
גמאני חשבתי על זה.

אני די בספק שהוא בעצמו אף פעם לא ניסה להתקרב אל אף אחת. זה לא הגיוני. בנאדם ששם כזה דגש על כוחה של האהבה, ולא מתאהב? לא רוצה משפחה? הואהרי בכל זאת מצא זמן לכל מיני מסיבות ודברים כאלה. אני די בספק שהוא ישב וחיכה שמישהי תתקרב אליו. אבל סביר להניח שדווקא בגלל הקטע של ה"דגול מדי" הוא לא נשוי. זה לא אומר שהוא לבד. רק שלנו זה נראה ככה. הו! נראה לך שוולדמורט יכול לייצר פטרונוס? איך בכלל יכול הפטרונוס שלו להראות? נחש? כי משום מה נראה לי שלמרות כל הגאווה במסורת של סלית'רין, נחשים לא באמת מייצגים בשבילו אושר.

מלאכית16

New member
אני חושבת שהוא..../images/Emo110.gif../images/Emo186.gif

מצא לעצמו תירוצים ללמה לא להתקרב למישהי כל הזמן.. אם הוא היה מתקרב, אני בטוחה שהוא היה מוצא לו מישהי מהר מאוד.. בוודאי.. הרי אני בטוחה שיש משהו שגורם לו לאושר...סבל של אנשים וכל מיני דברים כאלו..אולי הפטרונוס שלו הוא סוהרסן או משו כזה..זה נראה לי מגניב לראות את הפטרונוס שלו..זה בטח יהיה אחד המיוחדים..והמסקרנים...

Zeitonie

New member
כע.

יש המון אנשים שאת הפטרונוס שלהם הייתי רוצה לראות. אני די בספק. הוא לא בדיוק הטיפוס שיעמוד בצד, בקטע של "לא, אני לא יכול. היא לא תאהב אותי. אני לא מספיק טוב" ובלע. הוא גם לא בדיוק חוטא בחטא הצניעות =P בקיצר, אני די בספק שהוא חי לו חיים חסרי אהבה ואומללים. נהפוך הוא.

מלאכית16

New member
ממממממ...../images/Emo110.gif../images/Emo186.gif

בהחלט
תשמעי, יכול להיות שאולי מהיהירות הוא הגיע למסקנה שאף אחת לא תהיה טובה בשבילו.. או שפשוט הוא נכווה...או לוידעת, אהב מישהי והיא מתה או משו כזה..

למעלה