הרמיוניDanger
New member
קונסיפרציה!!!
משעמם לי, אז קחו משהו שרשמתי לפני שנה, משהו כזה ***************************** המומינים: קנוניה נחשפה ********************** מי לא מכיר את סדרת האנימציה הנוסטלגית "מומינים" המשודרת כל יום בערוץ הראשון? מי לא מוצף בזכרונות נעימים בכל פעם שהוא שומע את שיר הפתיחה ההוא... --- דוגמה אישית: אני זוכרת איך הייתי באה לבקר אצל סבתא שלי בכפר, ולא היה לה כבלים בטלויזיה! וכל יום בצהרים כולם היו הולכים לישון ואני הייתי צריכה לשבת בחדר הקטן עם הטלויזיה המעצבנת הזאת שלא היה בה כבלים, והיה שם רק את ערוץ-2 ואת ערוץ 1 המחורבן!!!! וכל הזמן בשעה הזאת היה את המומינים ואני ממש שנאאאאאתי את התוכנית המגעילהה הזאת! סעאמ עאמ עאמוק, שיזדיינו המומינים האלה, אמן יפלו חלל! זונות! --- אכן, לסדרה "מומינים" שמור מקום קטן וחמים בליבינו. א-ב-ל... האם אכן זו סדרה כל כך תמימה ונחמדה? האין יתכן כי מסרים שפלים ובלתי חינוכיים מסתתרים מאחורי האפים הגדולים ונטולי הנחיריים של משפחת מומין?
אני רוצה לספר לכם חוויה שעברה עלי. רק אתמול פתחתי לתומי עיתון כלשהו, שאת שמו לא אזכיר כי אני לא זוכרת איזה עיתון זה היה. בכתבה היה מסופר על הצורה בה משפיעה הטלויזיה (לרעה, כמובן) על הנוער הלבנבן ומנוון הגוף של ימינו אנו. אכן, תוצאות התחקיר בכתבה היו עגומות למדי. בשלב כלשהו, החלה הכתבת לפרט את הערוצים המיועדים לילדים, תוך שהיא מספרת מה הסגנון של הערוץ, לאיזה תווך גילאים הוא מומלץ, תוכניות נבחרות עליהן היא ממליצה וכו´. נראה כי הכתבת לא היתה מרוצה לגמרי מהסדרות המיועדות לילדים כביכול. היא התנגדה נחרצות ל"דפנה ודודידו" ול"בית חולים לחיות". ואני מצטטת: "משדרות מסרים שוביניסטיים". שוביניזם? אצל ´הופ!´? מה פתאום! אבל כשהיא הגיעה לחלק עם המומינים, זה פשוט הציף אותי. היא כתבה שעוד אין מה לדבר על המומינים. ואולי היא רק התכוונה לכך שמומינאמא מכינה לכולם את האוכל, מפטמת את מומין כמו אווז ונותנת לכל מומינלנד לתקוע לה מאחורה אבל סבירה גם האפשרות, כי התכוונה לכך שנוסף על המסרים השובינסטיים למיניהם, "המומינים" היא סדרה נבזית, אכזרית ומעוררת חלחלה בכל בנאדם שהוא מעל גיל 4 וקולט מה הם בעצם משדרים שם! הם מנצלים את תומם וצרות מוחיהם של זאטוטים, ומחדירים לראשם הקטן שפלות, גזענות, חתרניות ויצר הרס!
משעמם לי, אז קחו משהו שרשמתי לפני שנה, משהו כזה ***************************** המומינים: קנוניה נחשפה ********************** מי לא מכיר את סדרת האנימציה הנוסטלגית "מומינים" המשודרת כל יום בערוץ הראשון? מי לא מוצף בזכרונות נעימים בכל פעם שהוא שומע את שיר הפתיחה ההוא... --- דוגמה אישית: אני זוכרת איך הייתי באה לבקר אצל סבתא שלי בכפר, ולא היה לה כבלים בטלויזיה! וכל יום בצהרים כולם היו הולכים לישון ואני הייתי צריכה לשבת בחדר הקטן עם הטלויזיה המעצבנת הזאת שלא היה בה כבלים, והיה שם רק את ערוץ-2 ואת ערוץ 1 המחורבן!!!! וכל הזמן בשעה הזאת היה את המומינים ואני ממש שנאאאאאתי את התוכנית המגעילהה הזאת! סעאמ עאמ עאמוק, שיזדיינו המומינים האלה, אמן יפלו חלל! זונות! --- אכן, לסדרה "מומינים" שמור מקום קטן וחמים בליבינו. א-ב-ל... האם אכן זו סדרה כל כך תמימה ונחמדה? האין יתכן כי מסרים שפלים ובלתי חינוכיים מסתתרים מאחורי האפים הגדולים ונטולי הנחיריים של משפחת מומין?