קונטראסט סוֹדֵק

בלשנות דידקטית- עד אן?

הפעולה הרגילה להצמד לטל בלשון המקרא היא ירידה, ואחריה, סטטיסטית, נזילה. ההסבר לכך הוא שטל מצין גם טל (במֻבנו המודרני) וגם גשם קל מאד. ובאשר לחולם, הוא מלא, רק שהוו נפלה. (קורה). עם כל זאת, אני מסכים אתך בהחלט כי הקוות טל היא התרחשות מרגשת ביותר.

גנגי

New member
צר לי לספר לך

שגם במילה "מובן" צריכה להיות ו' בנוסף לשאר האותיות, ושום נקודה שתשים ממעל לא תחפה על חסרונה של ה-ו'... אולי הגיע הזמן להתחיל לכתוב בכתיב מלא ולזנוח את הנסיונות האלה להתחכם עד בלי די? כך מובטח לך שלא תטעה ולא תשכח שום ו'...

גנגי

New member
כמובן לא התכוונתי לנקודה ממעל

אלא לקובוץ מתחת. אבל הרעיון זהה בשני המקרים: כתיב מלא, בבקשה!

../images/Emo3.gif ../images/Emo122.gif

בינתַיִם מאמציך לא רק שאינם נושאים פרי, אלא אף נתקלים בהוכחות לכשלונם. לדידי- די היה לראות את השלט "ציפורניי חתול" בדרך נגבה בר"ג ע"מ לאבד את כל החשק לכתֹּב בכתיב מלא לתקופת זמן בלתי מֻגבלת. ליילה טוב מיבניי ברק.

shellyland

New member
ומה עם מאמצי?

רוב ההודעה היתה דוקא בסדר, חוץ מת' אחת שישר הקפיצה לי את הציפורן שמגרדת את הלכלוך מהמסך.

וחולם וחיריק הן לא נקודות בשבילך?

מהרשלנות הזאת אני מסיק שזה לא מקפיץ לך את הצפרן (איך אני?) על באֵמת
.

תבורך גנגי על מאמציה.

נראה, שההתעקשות לכתוב בכתיב חסר אין בה יותר מאשר התעקשות לשמה וחוסר רצון להשקיע בלימוד מספר כללים פשוטים. אשר לדוגמאות שהבאת כדי להגחיך את הכתיב המלא, צר לי אך כולן אינן כתובות נכון ורב בהן הגודש והייתור (וליתר דיוק, המיותרוּת). "ציפורני חתול" ולא "ציפורניי חתול" - ה-י' היא אם קריאה כאן ולא עיצור. "בני ברק" ולא "בניי ברק" - מאותה סיבה. "מבני ברק" ולא "מיבני ברק" - הברת "מב" הינה הברה סגורה בעליל (לא צריך להיות מומחה להברות, מספיק להקשיב לאופן הגיית המילה, וגם אם טועים לפעמים, ברוב המקרים זיהוי ההברה כפתוחה או כסגורה, נכון). "לילה" ולא "ליילה" - כאן יש מילכוד* קטן, שכן לכאורה היה צריך להיות אכן ליילה, וסיבת הכתיבה "לילה" היא שמילה זו היא יוצאת מן הכלל. אך המילכוד הינו קטן, כי מספר המילים היוצאות מן הכלל הינו זעום, ולא בעיה ללמוד את הרשימה שלהן בעל-פה. ______ * לפי הכללים הנוקשים צריך להיכתב מלכוד, אך אני מרשה לעצמי סטיות קלות מהם, כדי למנוע טעויות בהבנה או אי נוחות בקריאה.

אחי,

כדרכי בקֹּדש, אסרב גם עתה להגיב ברצינות. אֱמֹר אם הרֹשם שלי מֻטעה: על-פיו דָּרך מישהו על החלק הבהמי והאלמנטארי ביותר של חוש ההומור שלך, ולא זו בלבד, אלא שעשה ברגלו תנועת-מעיכה נמרצת. או, לחלופין, נחמד לך, מסִבּות השמורות עִמדך, לחשֹב את בן שיחך למנקה רצפות.

אל נא באפך.

כמעט קט ואתה פושט את נבלתי בשוק משל הייתי בהמה (כשרה לפחות, כך אני מקווה) , ואתה בורסי מיומן (ולא מנקה רצפות
חלילה וחס). לא התכוונתי לפגוע בך, לא אישית ולא בשום אופן אחר. כוונתי הייתה לצאת כנגד התופעה, שלדעתי מגדילה את האפשרות ליצירת פער בין כוונת הכותב להבנת הקורא את הכתוב. ואם נפגעת, אני מתנצל.

כְּתִיב מָלֵא כְּרִמּוֹן

בכל שנות הכרותי עם העברית לא הצלחתי למצֹא חֻקיות כלשהי לגבי המצאות ווים ויודים או אי המצאותן. כוַנתי לחֻקיות מֻחלטת, שכן חֻקיות ברמת סבירות מצאתי גם מצאתי. ולכן, אם הצלחת למצֹא ברזי רזים חֻקיות מיסטית שכזו, נתונה לך הערכתי. ושוב: בלשנות דידקטית עד אן? אד אשר תהיה זאת חתימתי?

zimes

New member
תודה לנטמג, תודה לכולכם

אז - חוצמזה שנהנתי, כמו כולם, הנה הצד של הילדים: ישבתם כ"כ יפה ובשקט, שהם לא היו בשוק מכמות האנשים, ואפילו לא נבהלו בשלב ההפסקה לאוכל-והסתופפות. נטמג - את הפעמון אני הורדתי, כדי למנוע את חידוש החגיגה
ו... תודה על ההזדמנות שניתנה לגברים לשכב מתחת למכונה.

zimes

New member
לא ראית

את הדולב שוכב מתחת למקרר, מנסה להציץ במנוע?

גנגי

New member
הילד מעשי,

הוא לא פלספן כמונו, ולא ימצא את עצמו יום אחד בלי עבודה. כך יאה וכך נאה. אגב, חשבת אולי להלביש אותו בסמרטוט רצפה, באותה הזדמנות? הייתי מנצלת את הנטייה שלו לזחול מתחת למכונות כדי לעשות שם גם איזה ניקיון... אבל זה רק מפני שאני פולנייה.

למעלה