קונאי

rowshi2

New member
קונאי

מישהו יודע איך להכין קונאי מעץ, ואיפה אפשר לקנות/להכין אחד ממתכת? וגם , האם אפשר לחזק עץ ( תהליכים כימים)? אני מתחיל להתאמן עם קונאי השנה... השני משמאל (עם העיגול בקצה), הכי שווה לדעתי....

אני יכל לצקת לך מאלומיניום ...

כל כלי אימון שתביא לי ... רצוי להזמין מס' יחידות כדי להוריד את מחיר היציקה... זה לא זול כמו עץ אבל גם לא מאוד יקר ואין כמו כלי אימון עם אופי מתכתי - שעדיין בטיחותי וקל...

instr

New member
יובל,

האם אתה יכול לצקת משקולת מברזל? בתשלום, כמובן. מצ"ב תמונה. ענף זה נודע ברוסיה כ"הרמת משקולות בסגנון עממי". משקל 16, 24, 32 ק"ג. כולל הנפה של אחת כל יד לסירוגין ודחיקה של שתיים , כמה שיותר, זמן מוגבל. מצויין למתאמנים באומנויות לחימה מפני שמפתח סיבולת כוח, מהירות, סיבולת מהירות.

שי רגב

New member
אפשר לייצר לבד.

קח פח/מיכל ברזל או קופסת פלסטיק, מלא בבטון, שים ידית מתכת והנה קיבלת "משקולת עממית". כדי לקבל את המשקל הרצוי - יש להיעזר במשקל, לשקילת התערובת לפני ההתקשות. בהצלחה.

שי רגב

New member
יובל כפרה, תרשום:

הזמנה ל-15. כמה יכול לעלות? ושאלה? האם הצורה משפיעה על המחיר? ועוד דבר: מה בדבר שוריקנים (לא אלומיניום! ברזל!!)? יש אפשרות? שוקראן.

שי רגב

New member
הרביעי מימין (קונאי)

ו/או החמישי מימין. ומה בדבר שוריקנים??? (הזמנה לכ- 40-50 כאלו...)

שוריקנים לא: אלומיניום לא יתאים

שוריקן צריך להיות "אמיתי" וחותך - לא טריינר... אשר לקונאי: אם התרשמתי נכונה וגודלו כ- 30 סמ', אני מ-ע-ר-י-ך כי לנוכח הזמנה של 50 חתיכות, תהיה עלות כל יחידה, כ- 40 ש.ח... להמשך - צור קשר במסרים.

rowshi2

New member
אוקיי

בו, האמבו, סכין ( טנטו אם תרצה...), קטנה (חרב), חבל, ואני מניח שעוד כמה....אתה רוצה שאני אנסה להיזכר בכל אימון עד היום....אין מצב..עושה כאב ראש... וכמובן, חול אבנים וכל הבא ליד...

broadaxe

New member
ליוצקים למיניהם: עיצרו לרגע וקראו

אין דין יציקת ברזל כדין יציקת אלומיניום. חפצים מיציקת ברזל הם חסרי ערך שימושי מכיוון שהם שבירים עד סף פריכות! ניתן לבצע יציקות פלדה מחוסמות- באופן תיאורטי מכיוון שזהו תהליך תעשייתי המצריך ידע, יכון והשקעה ניכרים. המשקולות הנראות בצילום ההנפה החופשית הרוסית הן משקולות מסחריות (לשקילה בשוק) רוסיות-אימפריאליות עתיקות, ביחידות לא-מטריות ויש להן ערך אספני. אגב, מהו קונאי? לפי התמונה זו משקולת של קצה חבל/שרשרת? אם כך אלומיניום (שלא לומר עץ) לא יהיה קל מדי?

broadaxe

New member
שי ידידי, לא ענית לי על השאלה...

גם אם זה במקור כלי חקלאי, עדיין יכול להיות מורכב ממשקולת... אולי יש לו שם אחר? למה שימש בעבר ולמה משמש היום כוונתי.

שי רגב

New member
יש כלי דומה לזה גם היום, במערב...

כפרה, אם תתחיל לטפל בגינה, במקום בילדים - תגלה את הכלי הזה!
היום, במערב, זה מין כף צרה (יחסית) וארוכה, עם ידית, שבעזרתה חופרים בגינה לשם שטילת פרחים/צמחי נוי (עושים זאת בכריעה על הברכיים). הקונאי שימש/משמש באותה צורה בערך ביפן, לעבודת השדה (שטילת אורז? תיחוח הקרקע...).

broadaxe

New member
אני סיימתי כבר לטפל בגינות

מקווה שלא אצטרך יותר לעשות את זה (טראומות ילדות, מה לעשות). מה שאתה מתאר לא מסתדר לי, כלי הגינון היפני שאני מכיר - מין סכין רחבה וקצת קעורה לחפירה (דומה לכף גננים מערבית רגילה אבל זו סכין מחוסמת עם להבי חיתוך, צד אחד משונן לשורשים)- נקרא hori-hori ויכול לשמש ללחימה כמות-שהוא.

אני רק בעניין האלומיניום

לכלים להביים כי זה נראה אמיתי. אני מזמין אותם כהים כדי לא להסתכן בפציעה ומקבל כלי יפה, קל, אינו מחליד וזול. החומר נקרא 356 והתהליך התרמי הוא T6 (לא תמיד צריך). לא מחפש יציקות ברזל ולא איכפת לי מהוא קונאי... תבקש - תשלם מקדמה ואסדר לך גם יציקות של קובה במייה

Uber Scorpion

New member
כמה זה זול?

כמה תעלה למשל איזה קטנה נחמדה באורך סטנדרטי (כמה שזה לא יהיה...)

למעלה