קולושששששש

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
20 שנה לאחר ההתנתקות, הוועדה המקומית לתכנון ובנייה בשומרון אישרה תוכנית היסטורית ליישוב שא-נור, שתשלש את היקף הבנייה בו

התוכנית משתרעת על פני 65 דונם ותכלול בנייה צמודת קרקע ובנייה רוויה, וכן שטחים המיועדים למבני ציבור, בתי כנסת, מעונות, גני ילדים וגינות ציבוריות, שייבנו באזור המצודה ההיסטורית.

Harrington

Well-known member
מנהל
20 שנה לאחר ההתנתקות, הוועדה המקומית לתכנון ובנייה בשומרון אישרה תוכנית היסטורית ליישוב שא-נור, שתשלש את היקף הבנייה בו

התוכנית משתרעת על פני 65 דונם ותכלול בנייה צמודת קרקע ובנייה רוויה, וכן שטחים המיועדים למבני ציבור, בתי כנסת, מעונות, גני ילדים וגינות ציבוריות, שייבנו באזור המצודה ההיסטורית.

בָּרוּךְ אַתָּה ה', אֱלקינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם
מַצִּיב גְּבוּל אַלְמָנָה.

boriska1

Well-known member

אכן קולולולווווששששש. לא כדאי שתקליטי את הקולולוש? אצל הפרסים זה גם עובד? חשבתי רק אצל המרוקאים :) השפעה רב תרבות?

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
אכן קולולולווווששששש. לא כדאי שתקליטי את הקולולוש? אצל הפרסים זה גם עובד? חשבתי רק אצל המרוקאים :) השפעה רב תרבות?
הלו הלו בוריסקה, המרוקאים גנבו לנו את המימונה, ואת הקולולוששש, המרוקאים עושים קולולולולו חחחחחה.
התמינים החליפו אותנו בקמצנות, לא נשאר לפרסים מסורת.

boriska1

Well-known member
הלו הלו בוריסקה, המרוקאים גנבו לנו את המימונה, ואת הקולולוששש, המרוקאים עושים קולולולולו חחחחחה.
התמינים החליפו אותנו בקמצנות, לא נשאר לפרסים מסורת.
הסתכלתי בויקיפדיה, מקובל אצל ערבים. בעברית קוראים לזה צהלולונים. מקובל אצל ערבים. באירן מעט מאוד ערבים. והיהודים אימצו תרבות פרסית אריסטוקראטית

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
הסתכלתי בויקיפדיה, מקובל אצל ערבים. בעברית קוראים לזה צהלולונים. מקובל אצל ערבים. באירן מעט מאוד ערבים. והיהודים אימצו תרבות פרסית אריסטוקראטית
בורסיקה, צהלולונים הדבר הכי יפה שיש בזמן שמחות.
האשכנזי הראשון שנכנס למשפחתי, אמר בערב חתונה לא לעשות קולולולוששש, אז אמר :) חמותי עליה השלום, התאפקה רוב החופה , בשבירת הכוס חשבה שלא ישמעו אותה, והיא ידעה לעשות קולולווששש ברח קולשש אחד יפה, והחתן האשכנזי הפך למזרחי.

סיפור שני
החתן האשכנזי שלי גדל על האחים רביבו, עד היום משפחתו טוענת שהחינה הייתה שמחה ויפה יותר מאשר החתונה, עשיתי להם חינה בנוסח פרסי אסלי
ומחובר לאוכל פרסי יותר מכל אוכל אחר.

הנכדים שלי משום מה החליטו שהם פרסים :) אולי בזכות הקולולושש בזמני שמחות. :-):

boriska1

Well-known member
בורסיקה, צהלולונים הדבר הכי יפה שיש בזמן שמחות.
האשכנזי הראשון שנכנס למשפחתי, אמר בערב חתונה לא לעשות קולולולוששש, אז אמר :) חמותי עליה השלום, התאפקה רוב החופה , בשבירת הכוס חשבה שלא ישמעו אותה, והיא ידעה לעשות קולולווששש ברח קולשש אחד יפה, והחתן האשכנזי הפך למזרחי.

סיפור שני
החתן האשכנזי שלי גדל על האחים רביבו, עד היום משפחתו טוענת שהחינה הייתה שמחה ויפה יותר מאשר החתונה, עשיתי להם חינה בנוסח פרסי אסלי
ומחובר לאוכל פרסי יותר מכל אוכל אחר.

הנכדים שלי משום מה החליטו שהם פרסים :) אולי בזכות הקולולושש בזמני שמחות. :-):
למה יש לא אשכנזים שנכנסו למשפחה שלך? הפרסים לא מכניסים כל אחד. או פרסי מטהרן או אשכנזי :) נכון?

דורון-55

Well-known member
לדעתי זה נקרא צהלולים
אבל תגיד למרוקאים צהלולים יצחקו עלייך :ROFLMAO:

ריקי זו אני

Well-known member

אין ספק שהקמת שא נור אחרי 20 שנה זו חדשה עצומה, להתישבות לעם ישראל ולארץ ישראל. הגרוש הגדול היה הגרוש מגוש קטיף, טבל היה גם גרוש 'קטן' שאני בטוחה שלא ניתן לזה הסבר מהיח את הדעת...
בפועל הבנו את הגירושים כולם בדרך הכי קשה והכי אלימה שבני אדם יכולים להביא לעולם. רצועת עזה וחמאסטאן בה... וג'נין שהפכה לחמאסטן לצד עפולה...
עכשיו ממשלת ישראל חייבת לתמוך בכל הכוחות בישוב מחדש של כל ההתישבות בצפון השומרון... להגדילם ולפתחם תוך הבנה שברירות הם שתיים... או אנחנו בארץ הזו או הם. הוכיחו לנו שאין צד נוסף למטבע...

למעלה