קולה קפה

joeg1

New member
קולה קפה

שלום,
רציתי לדעת האם קיימים קולי קפה חשמליים מלבד הג'ין, ז"א, קטנים וזולים יותר. בהקשר לזה קרוב משפחה טס לארצות-הברית, האם שם יש סיכוי למצוא אם בארץ אין והאם שווה לקנות ולהביא לארץ מבחינת הצורך לטפל בעניין מתח החשמל השונה.

תודה לכל המשיבים.

Lechoke Lames

New member
יש. Fresh Roast SR 300.

http://www.amazon.com/Coffee-Storehouse-SR-300-Fresh/dp/B00338L398

למיטב ידיעתי תצטרך לקנות ממיר מתח בעל הספק מתאים. כדאי לברר פרטים לפני שאתה מזמין.

הקולה עצמו נראה סבבה. וגודל הבאטצ' (120 גרם) אידאלי לדעתי לקליה ביתית (היה לי בעבר קולה HWP עם באטצ' של 80 גרם, וכיום אני משתמש בג'ין עם באטצ' של 250-300 גרם).

milch

New member
ביקורות

הביקורות הטובות לא רלוונטיות! כנראה שאלה אנשים שלא יודעים מה צריכה להיות התוצאה.
הביקורות השליליות מציינות את אותן תופעות: אין מספיק כוח לעירבול הפולים הירוקים לפחות עד הפיצוץ הראשון. זה גורם לשריפת הפולים בתחתית ולקליה לא אחידה. הפיתרון "היצירתי" הוא לנער את כל המכשיר (לנער אפשר גם מחבת) או לפתוח את המיכסה ולערבב עם כפית ארוכה, רק שכך המוץ עף החוצה. תקלות סידרתיות מן ההתחלה וחוסר אמינות של הרכיבים הפעילים הקריטיים כגון: גוף חימום, מאוורר, טרמוסטאט וטיימר.

כדי לשקול היטב את כדאיות ההשקעה, מה גם שבארץ צריך להוסיף גם שנאי.

Lechoke Lames

New member
לא הייתי ממהר לדלג על הביקורות הטובות

ציטוט רלוונטי:

"My roast was perfectly event without any additional stirring. The Sweet Maria's review had me worried about the fan, but watching the beans roast, I could see that they were moving around well. I'm thinking my beans are a little smaller than whatever they started with."

ייתכן שכדאי להמנע מפולים גדולים וכבדים מהרגיל עם הקולה הזה, או לשלם עוד 50 דולר וללכת על ה-SR500 שמאפשר להגביר את עוצמת המאוורר.

אילו קולים עדיפים לדעתך בתקציב דומה?

milch

New member
בתקציב דומה?

הדעות לא שונות בהרבה גם על ה-SR500. פתרון "יצירתי" נוסף שאתה מציע הוא לברור את גודל הפולים או פשוט לוותר על איכויות מסוימות שבאות לידי ביטוי בין היתר בגודל הפולים.
למען האמת, בתקציב דומה, אני מעדיף להשאר עם המחבת.

Lechoke Lames

New member
אני לא מציע לברור את גודל הפולים

אלא פשוט להמנע מקניה של פולים גדולים או כבדים מהרגיל.

בביקורת של ה-SR500 קראתי ששימוש במאורר בעוצמה גבוהה בתחילת הקליה פותרת את הבעיה.

רוב הביקורות על הקולים האלה חיוביות ואפילו חיוביות מאוד. אני מניח שאם הם היו בעייתיים וקשים לשימוש כמו שאתה מתאר אז אנשים היו הרבה פחות חיוביים.

למעלה