קוונטים.
שלום לכולם ! יש לי שאלה לגבי מכניקת הקוונטים : מי יכול להסביר לי אותה !?
למרות שאני כבר לומד את זה סמסטר שלם , וטפו טפו טפו מצליח לפתור תרגילים , הרעיון עצמו של מכניקת הקוונטים לא חלחל לי ! בתמונה הקלאסית של הפיסיקה , יש לנו המון חלקיקים בפוטנציאל ואז לפי הגראדיאנט של הפוטנציאל ( הכוח) אפשר למצוא מד"ר שיתן את מיקום החלקיק בכל זמן שהוא . ברור ביותר ואינטואטיבי . התמונה הקוונטית קצת מוזרה לי , יש לנו ווקטור מצב ערטילאי במרחב הילברט של המצבים שמשתנה במרחב הזה כפונקציה של הזמן , ולפי השינוי שלו ערכי התצפית של המקום, התנע , האנרגיה וכל אופרטור הרמיטי אחר משתנים. אם מישהו יכול להביא לי אולי הסבר איכותי , מאיפה בא פתאום ווקטור המצב הזה ? איך הגדלים שאנחנו מודדים הפכו לאופרטורים ? ואם אפשר אולי הקבלה קלאסית , כלאמר תמונת העולם של המכניקה הקוונטים ( ווקטור מצב וכו'..) על מצב קלאסי ( ללא חוסר וודאות , נראה לי . ) או להדגים על דוגמא נורא פשוטה ( למשל חלקיק בשדה כבידה או משהו פשוט מאוד , רק לא חלקיק חופשי , זה פשוט מידי
) איך נוצר המעבר מקלאסי לקוונטי ?! תודה רבה מראש לכל מי שיהיה לו את הזמן והאנרגיה לנסות להסביר למבולבל כמוני את הבסיס ! אני אשמח לקבל הסבר אינטואטיבי יותר ופחות מתמטי ! תודה !
שלום לכולם ! יש לי שאלה לגבי מכניקת הקוונטים : מי יכול להסביר לי אותה !?