קוונטים

עוד שם1

New member
קוונטים

יש לי כמה שאלות ממש בסיסיות, אבל אני חושבת שיהיה קל יותר להפנות לעמ' בספר מכניקת הקוונטים, יש למישהו כאן את הספר ויכול לעזור לי, או שלסרוק את השאלות? תודה רבה!

montag26

New member
איזה ספר?

יש מספר ספרים בעולם על מכניקה קוונטית...

עוד שם1

New member
רשמתי בהודעה :)

"Quantum mechanics" של כהן טנודג'י, כרך אחד. אפשר לשאול?

עוד שם1

New member
וליתר ביטחון סרקתי

מקווה שזה מספיק ברור. אז ככה: בC17- הנקודה אחרי הדטרגנט (?) k מסמלת כפל? ב-c-19 מה זה פונקצית דלתא? כתוב לי שזה מופיע בנספח 2 ואין לי את הכרך עם הנספחים. ב-c-20, בצד ימין של המשוואה יש את המזלג של הפונקציה עם קו מעליו, מה הקו מסמל? ואם יש למישהו את הספר, אז אשמח אם הוא יוכל להסביר לי איך התבצע המעבר מD-16 ל-D-17 תודה רבה רבה ושנה טובה! :)

AnarchistPhilosopher

Well-known member
תשובות...

ב-c-19 זו פונקציית דלתא של דירק. ב-c20 זו פשוט דרך להפריד בין ערך של פונקציית הגל עצמה ברכיב פורייה x לבין ערך של פונקציית הגל ברכיב p, או במילים אחרות מדובר בהתמרת פורייה של פונקציית הגל, כלומר הפסי עם הקו למעלה שווה ל-
S exp(-ipx/hbar) psi(x) dx​
ייתכן שחסר פקטור נירמול. בנוגע למעבר הוא פשוט העביר את צד ימין של המשוואה לצד שמאל וחילק במקדם שכופל את אופרטור הגזירה. זה לא ממש מעבר, אלא אותה משוואה. השאלות שלך נראות מאוד מוזרות, באיזה מסגרת את לומדת?

עוד שם1

New member
וואו

זה היה ממש סינית. אני מניחה שהכי טוב יהיה אם אקרא על הדברים שרשמת דרך גוגל? (התמרת פוריה, פונקצית דלתא וכו') (זה אינטגרל שם באותיות?) האמת היא שאני לומדת כרגע בעצמי, ויש לי בסיס דל בפיזיקה, אז השאלות בהתאם. יש לך המלצה אולי על דרך טובה יותר ללמוד את החומר הזה, חוץ מלקרוא את הספר? ותודה רבה!

AnarchistPhilosopher

Well-known member
בתל אביב לפני שעוד התחלתי ללמוד את הקורס

הראשון בקוונטים, עברתי את כל החומר של שנה א' בפיזיקה + מכניקה אנליטית + גלים ושיטות עיוניות בפיזיקה. אם אין לך בסיס כזה, אז חבל להתחיל לקרוא ספר בקוונטים. תגידי מה ההשכלה שלך? השאלה על המעבר עצמו בין D16 ל-D17, נראה לי שאלה מאוד מוזרה, זה אפילו לא שאלה שיש בה ידע בפיזיקה, סתם עניין של מעבר אלגברי פשוט. העניין עם פיזיקה ומתמטיקה שהכל הולך בשלבים ואם מנסים לקפץ שלב בסוף צריך לחזור. כשמתחילים לקרוא בשביל מחקר אמנם הקריאה לא ליניארית, אבל את עוד לא בשלב הזה. אני לא יכול להמליץ על ספרים וקישורים בלי לדעת מה את כן יודעת כבר.

עוד שם1

New member
בפיזיקה

למדתי מכניקה וחשמל. ומעט מאוד אופטיקה. על סמך רקע כזה, על מה אתה ממליץ? לגבי המעבר הזה, אני אסתכל עליו שוב, כנראה שסתם פספסתי שם. אני מודעת לזה שהרקע שלי בסיסי, ובכל זאת חשבתי לנסות. הרי משהו אולי כן אצליח לקלוט וזה לא יכול להזיק. אז לפי דעתך אני מבזבזת את זמני?

יש ספר טוב (ברמה אוניברסיטאית)

שמלמד קונטים ברמה גבוהה עם רקע מאד בסיסי במתימתיקה ופיזיקה הרצאות פיינמן - Volume 3 http://en.wikipedia.org/wiki/The_Feynman_Lectures_on_Physics#Volume_3._Quantum_mechanics הייתי ממליץ שתלמדי משם (ובמקביל אולי תלמדי גם מתימתיקה) הסדרה הזאת של ספרים היא מאד מפורסמת...

עוד שם1

New member
תודה רבה.

זה ממש מעולה! אילו קורסים במתמטיקה מהווים רקע מתאים לקוונטים?

עבר המון זמן מאז שלמדתי באוניברסיטה

אז אומר נושאים לפי דרגת חשיבות. 1. אלגברה לינארית: מרחבים סופיים ואין סופיים (להגיע למרחב הילברט) - זה מאד יעזור לך בקונטים אם תשחי בליניארית. 2. אינטגרלים בכמה ממדים 3. סדרות 4. פתרון משואות דיפרנציאליות.

עוד שם1

New member
כמה קורסים וביניהם קוונטים

לגבי חומר של תיכון, אנליטית-אפשר לשכוח? במשוואות דפרנציאליות-עד איזה רמה צריך לדעת? ומה הכוונה "אינטגרל בכמה מימדים"? (יכול להיות שלמדתי, לא טובה בכותרות)

תשובות

גאומטריה אנליטית זה לפעמים שימושי בפתרון בעיות במכניקה וחשמל. משוואות דפרנציאליות (בשביל קונטים) - צריך לדעת מה זה משואה דיפרנצילית רגילה, וחלקית איך נראה פיתרון (איך לודא שהוא פיתרון), איך נראים תנאי שפה (לרגילה ואולי לחלקית). פיתרון בצורת סידרה למשואה דיפרנצילית רגילה. אין צורך לדעת לפתור משואות דיפרנציליות (ממילא חוץ מאשר כמה משואות שתלמדו בכיתה משואות אחרות אף אחד לא יודע לפתור בצורה אנליטית). אנטגרל בכמה ממדים - כמו שאפשר לחשב את הגודל שבין a0 ל-a1 (אינטגרל במימד אחד) כך אפשר לחשב את הסכום שבתוך כל משטח סגור. כמובן כדאי שתלמדי קצת אנליזת פוריה. לפעמים לומדים חלק מהחומר בקורס קונטים . הספר של פינמן שהזכרתי מלמד קונטים ברמה גבוהה(לתואר I) אך גישתו שונה מגישתם של קורסים "רגילים". אם את רוצה ללמוד קונטים לפני לימוד מתימתיקה, הספר של פינמן מומלץ.

למעלה