קוונטים אם נוסף להמילטוניאן גורם קבוע . איך זה ישפיע על המצבים העצמיים ? תודה מראש
פ פתיל תכלת New member 13/5/09 #1 קוונטים אם נוסף להמילטוניאן גורם קבוע . איך זה ישפיע על המצבים העצמיים ? תודה מראש
א ארול01 New member 13/5/09 #4 לא ישפיע בהצבה פשוטה ניתן לראות שהמצבים העצמיים לא ישתנו והערכים העצמיים יגדלו בקבוע.
פ פתיל תכלת New member 13/5/09 #5 תודה רבה .שאלה נוספת יצא לי שרמת האנרגיה הראשונה של רוטור צפיד היא 0 . יכול להיות ?
פ פתיל תכלת New member 13/5/09 #7 גוף דמיוני סימטרי לסיבובים הכוונה ל" כדור קשיח " שיכול להסתובב במרחב בשלושת המימדים . ההמילטוניאן - L^2/2I = H L התנע הזוויתי . I מומנט התמדה ( מסה כפול הרדיוס בריבוע ) .
גוף דמיוני סימטרי לסיבובים הכוונה ל" כדור קשיח " שיכול להסתובב במרחב בשלושת המימדים . ההמילטוניאן - L^2/2I = H L התנע הזוויתי . I מומנט התמדה ( מסה כפול הרדיוס בריבוע ) .
א ארול01 New member 14/5/09 #8 נראה לי שאתה צודק אם אני לא טועה, הפונ' העצמיות של תנע זויתי בריבוע הן Ylm "spherical harmonics" z כך שהתנע הזויתי עובד רק על הזוית והתנע הקווי רק על הרדיוס כך שהפונ' העצמיות הן מכפלה של פונ' של חלקיק חופשי ו Ylm . ואכן האנרגיה הנמוכה היא 0.
נראה לי שאתה צודק אם אני לא טועה, הפונ' העצמיות של תנע זויתי בריבוע הן Ylm "spherical harmonics" z כך שהתנע הזויתי עובד רק על הזוית והתנע הקווי רק על הרדיוס כך שהפונ' העצמיות הן מכפלה של פונ' של חלקיק חופשי ו Ylm . ואכן האנרגיה הנמוכה היא 0.