קווין לאב

Puskas

New member
קווין לאב

בESPN ישנו דיון בין שני פרשנים בכירים לגבי האם לאב הוא אוברייטד או אנדרייטד.
הסרטון היה כשמיני היו במאזן 30-30 שזה לפני כמה שבועות.

בכל מקרה, בצד של האוברייטד נאמר שלאב עם כל הכבוד לא הוביל את מיני לפלייאוף מעולם,
אפילו בUCLA כשהייתה לו קבוצת חלומות עם ווסטברוק, קוליסון וא-מוטה עם עפו בחצי גמר האזורי מול ממפיס של רוז,
והטענה היא שהוא בכלל לא סופרסטאר (על זה אגב שניהם הסכימו) אלא אולסטאר גבולי.
הטענה היא שהלייקרס לא צריכים לבנות עליו כמושיע בעוד שנה כי הוא פשוט לא השחקן הזה,
הוא לא יכול לסחוב קבוצה לבד, פשוט לא יכול.

בצד השני נאמר כי הוא לא ספורסטאר אבל המספרים שלו עושים אותו אולסטאר ודאי,
שהוא אמנם לא מסוגל לסחוב קבוצה לבד כמו דוראנט/לברון אבל אם יהיה לידו כוכב רציני נוסף, זה יספיק.
הם משווים אותו למלו, עוד שחקן שהוא כישרון גדול, מביא מספרים אדירים אבל לא מנהיג, פשוט לא.
הם אומרים שהם השניים ישחקו יחד בניקס זה יספיק לאליפות בתיאוריה.
שניהם מסכימים גם כי הוא לא אתלטי, לא שומר מספיק טוב ומשחק האולאראונד שלו לוקה בחסר,
עם זאת הם משבחים את זה שהוא מפצה על כך פלוס מינוס עם הרבה רב' ועם משחק התקפה איכותי.

בסרטון אחר של ESPN, חדש יותר, היה דירוג של חמשת ה-PF הכי טובים בליגה,
לאב יצא שני מאחורי אלדרידג' אבל הקדים את גריפין.

אז מה דעתכם? האם אנחנו נסחפים עם החשיבות של לאב? האם הוא באמת סופרסטאר או שהוא אכן מקסימום אולסטאר כמו רבים אחרים?
האם זה שחקן ששווה ללייקרס לחכות בשבילו ולבנות סביבו את העתיד? האם לניקס שווה לחשוב על כיוון כזה?
מה דעתכם על הבחור הזה?
 
אם הוא היה שחקן שסוחב קבוצה, היינו כבר יודעים

זו דעתי - הוא כאן כבר שש שנים. הוא משחק כדורסל טוב - יש לו ידית, יש לו חוש טוב לריבאונד (זה לא מעט לדעתי), הוא יציב ויש לו הרבה איכויות.
אבל הוא לא שחקן שיסחוב קבוצה. הוא יכול להיות מספר 2 מעולה, אבל צריך מישהו אחר שיוביל. בסך הכל במיני לא חסר כשרון סביבו וגם לא נראה לי שהמאמן הוא הבעיה. הם היו צריכים להיות לפחות קבוצת סף פלייאוף.
 

rapgamer4ever

New member
לפני כמה ימים כתבתי על משחק ההתקפה של לאב

בתגובה לכך שנועם העלה את הטענה שקווין לאב קצת התאהב בשלשה והפך לסוג של ראיין אנדרסון משופר. לדעתי זה יכול להוסיף לדיון אז אני פשוט עושה קופי-פייסט:

"לא מסכים לגבי קווין לאב והמספרים המגוכחים שלו (בקטע טוב...) מחזקים את זה.

בעיקרון משחק ההתקפה של מינסוטה מבוסס על פיק אנד רול של רוביו ולאב. לאב משחק בעיקר בצד שמאל ולפחות 6-7 פעמים במשחק הם מריצים פיק אנד פופ לשלשה של לאב מה-left wing, או פיק אנד רול של רוביו ופקוביץ' במהלכו לאב יוצא החוצה להתפנות לשלשה. לזכותו של לאב אפשר לומר כמה דברים:
1. הוא זורק הרבה פחות contested shots ביחס לכוכבים אחרים בסדר הגודל שלו.
2. הוא קולע את השלשות האלה מהכנף ב-39%. זה אחוז נהדר שמעיד על כך שגבוהים לא מצליחים למנוע ממנו את הזריקה הזאת.

לאב כמובן לא רק זורק שלשות מהכנף. יש לו יכולת מצוינת להוריד כדור לרצפה ביחס לביג מן, הוא הרבה פעמים עובר את השומר שיוצא באטרף למנוע ממנו את השלשה ואז הוא שהוא מנסה לסיים בעצמו או מנצל את הגבוה של פקוביץ' שבא לעזרה ונותן דיש ללייאפ/פאול על פקו.
כדאי להוסיף שלאב קצת הרחיק את המשחק שלו מהסל בין השאר מהסיבה שפקוביץ' לא יעיל בהתקפה מחוץ לצבע (אלא אם הוא בדיוק מתגלגל לכיוון הצבע). אדלמן מנצל את היד של לאב כדי למנוע פקק בצבע ומאפשר לפקוביץ' לחנות בפנים, להשיג הרבה אופנסיב ריבאונד ולנצל את הסיומת הנהדרת שלו מתחת לסל.

מה עוד לאב עושה בהתקפה? פוסט אפ מה-left block. הוא יודע לעלות לג'אמפ שוט, הוא יודע להיות אגרסיבי ולהגיע בכוח לצבע. צריך לזכור שהוא מגיע 8.4 פעמים במשחק לעונשין, זה מספר מאוד גבוה ועל אחת כמה וכמה כשהוא קולע אותן ב-80%. זה לא מתיישב עם האמירה שהוא מגביל את עצמו כמעט אך ורק לשלשות. גריפין לשם השוואה מגיע לעונשין אותו מספר פעמים אבל קולע באחוזים נמוכים יותר, מה גם שאם אתה לא שולח אותו לעונשין סביר להניח שתחטוף דאנק בפרצוף. הגבוה השלישי שזורק מהעונשין בסדר גודל כזה הוא דוויט הווארד, מסיבות מובנות.
בקיצור אם לאב מגיע לעונשין כמו גריפין ודוויט סימן שהוא שחקן חכם שמשחק גם בפנים וגם יודע ליצור מגע ולהגיע לעונשין.

בתור אחד שרואה הרבה את לאב אני יכול להעיד שהוא מאוד מגוון, אין אף שחקן בליגה שיכול באמת לעצור אותו (זה הרבה פעמים מה שמפריד אולסטארים מסופרסטארים).
חוץ מזה אפשר פשוט להתסכל על המספרים המטורפים שלו ולהבין שזה לא קורה סתם ככה, 26 נקודות למשחק ב-TS% (אחוז קליעה משוקלל) מצוין (טיפה מעל גריפין, עומד לצד נוביצקי ודוויט).

עד עכשיו אמרתי על לאב רק דברים טובים, ובתחום ההתקפי באמת יש הרבה כאלה. אני יכול לומר בכל זאת שלפעמים הוא כן זורק קצת יותר מדי שלשות בעיני אבל אני מייחס את זה בעיקר לדינמיקה שיש לו עם פקוביץ'. לפני שפק פרץ לאב באמת שיחק יותר בצבע ועשה את זה מצוין. הוא הטוטאל פקאג'."
 
שתי שאלות:

בתור אוהד מיני, להשאיר אותו על חוזה מקס?
בתור GM בקבוצה היפותטית, שצריך לבנות קבוצה - היית בונה סביבו?

שאלה שלישית, בעצם, הכי מעניינת: לדעתך הוא סוחב קבוצה לגמר איזורי?
 

rapgamer4ever

New member
תשובות

בתור אוהד מיני, להשאיר אותו על חוזה מקס?
אם תהיה אפשרות, ודאי שכן. לא כל יום קבוצה כמו מינסוטה זוכה להחזיק בשחקן עלית. אם הוא לא יתאים מקצועית אפשר גם לבצע עליו טרייד. בסופו של דבר שחקן כזה בקבוצה שלך הוא נכס.

בתור GM בקבוצה היפותטית, שצריך לבנות קבוצה - היית בונה סביבו?
שמע, זו שאלה שאני לא יודע איך לענות עליה. אם האלטרנטיבה שלי היא אנת'וני דיוויס או פול ג'ורג' אז הייתי מעדיף לבנות סביבם. אם האלטרנטיבה שלי הייתה לבנות סביב למרכוס אלדריג' או מארק גאסול אז הייתי מעדיף לבנות סביב לאב.
לדעתי לאב לא נופל מכוכבים גדולים אחרים. הוא פרנצ'ייז פלייר לגיטימי בליגה הזאת, לא כל פרנצ'ייז פלייר הוא גם השחקן הכי טוב בליגה או פיינלס MVP.

שאלה שלישית, בעצם, הכי מעניינת: לדעתך הוא סוחב קבוצה לגמר איזורי?
תקרא את ההודעה שלי בדיון תחת הכותרת "לדעתי לאב הוא סופרסטאר", אני מאמין שהיא עונה על השאלה.
 

rapgamer4ever

New member
לדעתי לאב הוא סופרסטאר

אני בכלל לא מסכים עם הטענה שסופרסטאר הוא שחקן שמסוגל לסחוב קבוצה לבד. מי כן יכול? הרי אין טעם להזכיר כל פעם את לברון ודוראנט, הם שתי מפלצות שלא שייכות לליגה הזאת בכלל.

אם מינסוטה הייתה משחקת במזרח לאב היה בפלייאוף וועוד איך, אולי גם עם יתרון ביתיות. זה כן היה הופך אותו לסופרסטאר? אני חושב שהרבה יותר נכון לנתח את השחקן לפי היכולות שלו ולאו דוקא לפי ההישגים שלו בסיטואציה הנוכחית (המערב הקשוח) והקבוצה הנוכחית.

ובכן- אם לאב ומלו לא סופרסטארים בליגה הזאת, אז מי כן? וויד וקובי כבר זקנים. פול ג'ורג' קולע ב-40% מהשדה. הארדן, קרי וטוני פארקר לא עושים הגנה. ווסטברוק מקבל החלטות גרועות. אפילו כריס פול שנמצא בלב הקונצנזוס האמריקאי מעולם לא הגיע לגמר האזורי.
האמת היא שכל החבורה הזאת סופרסטארים ולדעתי לאב גם נמצא בה איפשהו (בחלק התחתון). אף אחד מהשחקנים האלה לא יכול לקחת את מילווקי לפלייאוף ואף אחד מהם לא מושלם או קרוב למושלם. כולם יכולים להצליח מאוד בסיטואציה מסוימת ולהצליח פחות בסיטואציה אחרת. הם השחקנים הכי טובים בליגה שלא שייכים לקבוצת העל של דוראנט ולברון.

שחקנים על סף האולסטאר הם ג'ון וול, דמיאן לילארד, אל הורפורד. לאב הוא בבירור שחקן יותר טוב מהם.

אני אגדיר סופרסטאר בצורה קצת אחרת. סופרסטאר הוא שחקן שיכול להיות השחקן הכי טוב בקונטנדרית. לדעתי בסיטואציה הנכונה לאב יכול להיכנס לנעליים האלה. שימו אותו בשיקאגו, תחליפו אותו בלמרכוס בפורטלנד, תחליפו אותו בראנדולף בממפיס- בכל הסיטואציות האלה לאב יהיה השחקן הכי טוב בקבוצה חזקה מאוד.
אתה צודק בכל החסרונות שלו- הוא לא אתלטי, הוא לא מגן על הטבעת. לגבי משחק האול אראונד אני לא מסכים, בהתקפה הוא ה-PF הכי מגוון בליגה. בכל אופן אם הוא היה משחק בקבוצה אחרת אין לי ספק שהוא היה נחשב לסופרסטאר ואין לי ספק שהוא היה משחק בפלייאוף ולפעמים גם עובר סיבוב או שניים. הוא סובל מכך שמינסוטה קבוצה טובה אבל לא טובה מספיק לפלייאוף במערב, הוא סובל מכך שהסנטר שמשחק לצידו מדגיש את החסרונות שלו בהגנה. עדיין אי אפשר לקחת ממנו את כל התכונות הנהדרות- הוא קולע מצוין, יש לו משחק פוסט, הוא יודע ליצור מגע, הוא חיה בריבאונד, הוא אחד הביג מן המוסרים הטובים בליגה. אין לי ספק שהוא אחד מ-15 השחקנים הטובים בליגה, אולי אפילו אחד מהעשרה (לא עשיתי רשימה). מבחינתי הוא סופרסטאר שנמצא בסיטואציה שרחוקה מלהיות אידיאלית עבורו.
 

Puskas

New member
כמה שאלות ותהיות

1. כריס פול כן נכנס עם ניו הורלינס לפלייאוף במערב, האם לאב יוכל לעשות את זה עם מינסוטה בהנחה שהוא יחתום מחדש לעוד נניח 4 שנים?

2. האם פארקר/ווסטברוק/לאב הם באמת בליגה של קובי/ווייד/מייקל/דוראנט/לברון/דאנקן? כי אין לי בעיה לבוא ולהגיד שיש בליגה רק שני סופרסטארים וזה יהיה נכון (היו שלושה אבל רוז גמור), פשוט יש הרבה אולסטארים.

3. האם אתה באמת חושב שלאב יכול להיות כוכב ראשי בקונטנדרית? בוא נניח שהוא חותם באוקלהומה במקום דוראנט אבל ווסטברוק ואיבאקה עדיין שם והוא הכוכב הראשי, הם שווים אליפות? מועמדים בכלל?

4. לצורך העניין, קח קבוצות שנמצאות קרוב מאוד למעמד של קונטנדריות כמו פורטלנד, יוסטון או גולדן סטייט ותכניס את לאב במקום הכוכב הראשי שלהם, האם עכשיו הן הפכו לקונטנדריות? האם הן טובות יותר? ויודע מה, בוא נשחק אחרת עם יוסטון, לאב לא מחליף את הארדן אלא את הווארד, האם הקבוצה טובה יותר?


אני נוטה להסכים שהוא אולסטאר לגיטימי ושחקן מעולה (טופ 15 בליגה נשמע לי הגיוני אני חושב, אולי טיפה מתחת) אבל סופרסטאר? כוכב מוביל בקונטנדרית? לא יודע.. לא חושב.
 

rapgamer4ever

New member
המחשבות שלי

1. כריס פול שחקן ענק, יותר טוב מלאב לפי דעתי. הכנסתי את שניהם לאותה הרשימה אבל לאב נמצא בתחתית שלה ופול בצמרת. לדעתי פול הוא השחקן השלישי בליגה (וזהו, יש רק שלושה) שבאמת יכול לסחוב קבוצות בינוניות ומטה לפלייאוף המערבי. בעונה שבה ניו אורלינס עברה סיבוב פלייאוף פול היה טוב ברמה היסטורית, לא פחות.
עד פה על כריס פול. האם לאב יוכל לעשות פלייאוף עם מינסוטה? בוא נגיד שהם לא פייבוריטים אבל סך הכל אני חושב שכן. דאלאס תדעך, ממפיס במקרה הכי טוב תדרוך במקום ולוולבס יש איפה להשתפר. אם רוביו היה מפתח את הקליעה היינו היום ממש על סף הפלייאוף לפי דעתי.
בכל אופן בסיטואציה הנוכחית בוולבס אני חושב שקווין לאב לא יכול למצות את היכולות שלו וזה עובד לשני הצדדים. הוא כן שחקן *מספיק טוב* בשביל לקחת קבוצה כמו מינסוטה לפלייאוף אבל אם הוא יחתום עכשיו לעוד 4 שנים והסגל ישאר פחות או יותר אותו הדבר אני לא צופה שמינסוטה תבקר בפלייאוף יותר מפעם-פעמיים.

2. ברור שפארקר/ווסטברוק/לאב לא ברמה של קובי/וויד/מייקל/דוראנט/לברון/דאנקן. כל אחד מהרשימה הזאת שציינת היה (או עודנו) אחד מ-3 השחקנים הכי טובים בליגה במשך כמה עונות טובות. אתה לא יכול להשוות כל כוכב גדול לאגדות NBA.
אגב אני לא מבין איך אתה משייך את רוז לרמה של החבר'ה שציינת פה ברשימה. הוא שחקן מעולה ואולי בעתיד באמת היה ממשיך להתפתח ולהצטרף לרשימה אבל מבחינת היכולת שהוא הציג עד היום- ממש לא.
אתה יכול לומר שיש רק שני סופרסטארים בליגה, אני חושב שיש הבדל מהותי בין שחקנים כמו הארדן וסטפן קרי לבין שחקנים כמו ג'ון וול והורפורד. לברון ודוראנט הם יותר מסופרסטארים, הם all time greats שכרגע משחקים ברמה הכי גבוהה שהגיעו אליה ever פחות או יותר.

3. שוב עניין של הגדרות. אני חושב שלאב יכול להיות כוכב ראשי בקבוצה טובה מאוד, קונטנדרית זו כבר הגדרה מחייבת מדי. אני לא יודע אם פול פירס היה מספיק טוב כדי להיות כוכב ראשי בקונטנדרית ועובדה שהוא לקח פיינלס MVP. כנ"ל טוני פארקר ב-2007 (היום הוא בהחלט מספיק טוב). אני חושב שגם לאב כיום וגם פירס בזמנו הם שחקנים מצוינים אבל כאלה שצריכים את הסיטואציה המתאימה כדי להצליח. קשה לי לדמיין את לאב לוקח מחר פיינלס MVP אבל גם היה קשה לי לדמיין את פירס.

עכשיו לסיטואציה בה לאב מחליף את דוראנט באוקלהומה-
ברור שאוקלהומה לא שווה אליפות. אני בספק אם היא שווה אליפות כיום. המערב עכשיו צפוף מאוד, קבוצות כמו גולדן/יוסטון/פורטלנד/ממפיס יכולות להגיע לגמר המערב אבל סביר לא פחות (ואפילו יותר) שהן יעופו בסיבוב הראשון. הייתי מצרף את אוקלהומה של קווין לאב לחבורה הזאת- קבוצה חזקה שכנראה תעשה סיבוב ראשון או שני. בתנאי שתביא לה איזה שחקן נורמלי בכנפיים, לא צריך להיות שחקן טוב אבל רול פלייר סביר.

4. לאב לדעתי טיפה יותר טוב מאלדריג' אבל לא מספיק כדי לקחת את פורטלנד לנקסט לבל. למרות שנכון להיום אני צופה שהם יעופו בסיבוב הראשון ועם לאב הייתי שוקל ברצינות להמר עליהם מול יוסטון.
אם אני אכניס את לאב במקום סטפן קרי ברור שתיווצר עכשיו קבוצה לא הגיונית. בכל אופן אני לא חושב שיש סיבה לחשוב שהם ישתפרו, קרי שחקן לא פחות טוב מלאב ואפילו יותר.
גם אם תחליף את דוויט בלאב אני לא חושב שיוסטון משתפרת. דוויט גם כן ברמה דומה ללאב לפי דעתי והוא מתאים יותר ליוסטון.

בקיצור- אני ממש לא חושב שלאב יותר טוב מקרי או הארדן. אני חושב שגם הוא, גם קרי וגם הארדן הם סופרסטארים אבל עדיין לא מספיק טובים כדי לקחת את הקבוצות הנוכחיות שלהם לאליפות.

עכשיו לגבי האולסטאר:
תשמע, נבחרים לך 24 אולסטארים כל שנה. הרבה פעמים זה 25 או 26 בגלל פציעות. כמובן שלא כל שנה נבחרים אותם השחקנים אז בסופו של דבר יש לך 30-35 שחקנים בליגה שמגיעים לאולסטאר מדי פעם. לדעתי זה לא הגיוני לומר שכל ה30-35 שחקנים האלה הם אולסטארים או שכולם ברמה דומה כי ברור שהם לא. עכשיו אני אשאל אותך משהו- מי הם השחקנים בליגה שהם כן כוכבים מובילים בקונטנדריות? לברון ודוראנט זה ברור. פול ג'ורג' הוא השחקן הכי טוב באינדיאנה, פארקר השחקן הכי טוב בספארס ובוא נניח שגם הקליפרס של פול קונטנדרים. זה יוצא לך 5 שחקנים בליגה. אני לא חושב שלאב הוא אחד מ-5 השחקנים הכי טובים בליגה או שיש הרבה אנשים שחושבים כך (סימונס וג'יילן דוקא כן ואני ממש לא מסכים איתם). אבל גם לא על זה מתנהל הדיון כי אני חושב שיש קונצנזוס רחב בפורום על כך שלאב הוא לא טופ 5 בליגה. אז על מה אנחנו מדברים בעצם?
 

בן הNלך

New member
לגביי סעיף 3 שלך

אני מצטט: 3". שוב עניין של הגדרות. אני חושב שלאב יכול להיות כוכב ראשי בקבוצה טובה מאוד, קונטנדרית זו כבר הגדרה מחייבת מדי. אני לא יודע אם פול פירס היה מספיק טוב כדי להיות כוכב ראשי בקונטנדרית ועובדה שהוא לקח פיינלס MVP. כנ"ל טוני פארקר ב-2007 (היום הוא בהחלט מספיק טוב). אני חושב שגם לאב כיום וגם פירס בזמנו הם שחקנים מצוינים אבל כאלה שצריכים את הסיטואציה המתאימה כדי להצליח. קשה לי לדמיין את לאב לוקח מחר פיינלס MVP אבל גם היה קשה לי לדמיין את פירס."

גם לברון או דוראנט צריכים את הסיטואציה המתאימה כדי להצליח, גם ג'ורדן היה צריך.
ואם כבר מדברים על פירס, יש לו משהו שאין ללאב וזה מנהיגות והוא גם שחקן קלאץ' יותר טוב.
אבל בקיצור הנקודה שלי היא שכל שחקן צריך את הסיטואציה המתאימה וכרגע ללאב אין את הסיטואציה המתאימה במיניסוטה ולכן קשה לשפוט.
 
בשורה התחתונה

גם לפי מה שאתה כותב, קבוצה שבונה על לאב ורוצה טבעת תצטרך לפחות עוד כוכב אחד בקליבר של מה שאתה קורא לו סופרסטאר (אגב, אהבתי את ההגדרה שלך), וקבוצה של משלימים חזקים (פירס היה צריך עוד שני סופרסטארים לצידו), או קבוצה של משלימים ממש חזקים, עם מאמן ושיטה, שרק חסר להם סופרסטאר כדי להפוך לקבוצה לאליפות (מה שמוזר, זה שלכאורה אם היית מוריד את לאב מהסגל של מיני, והיית בוחן אותו, יש סיכוי לא רע שהיית אומר שהם מרחק סופרסטאר מלהיות קבוצה מאד חזקה, והם לא).
כלומר, אלא אם לקבוצה כבר יש סגל חזק ומוכן, אין לה באמת מה לבנות עליו. לכן אין ללייקרס סיבה לחכות לקיץ הבא. קבוצה שמתכננת בניה מחדש וחושבת על לאב כעל אופציה צריכה פשוט לבנות את עצמה - דרך הדראפט והשוק החופשי, ולהיות מספיק טובה בסוף שנה הבאה בכל מקרה.
מבחינתי, כרגע, אין סיבה לאף קבוצה "לחכות ללאב". מי שתחכה ותנסה להשאיר ספייס מתחת לתקרה גם לא תקבל אותו בסוף העונה הבאה, וגם אם כן - הם כנראה לא יצליחו להגיע רחוק אם יתבססו רק עליו.

איזו חפירה יא אללה - אין פה נפט?
 

rapgamer4ever

New member
אני חושב שזה ברור

הקבוצה היחידה בשנים האחרונות שלקחה אליפות בלי שני שחקנים טופ 15 בליגה היא דאלאס. והאליפות של דאלאס יוצאת דופן מהרבה בחינות.

אני לא הייתי מגדיר את הסגל של מינסוטה בלי לאב כמרחק סופרסטאר אחד מלהיות קבוצה ממש חזקה. רוביו רכז ממוצע בליגה במקרה הטוב, מרטין ופקוביץ' מעל הממוצע לעמדות שלהם. חוץ מזה יש לנו חור בעמדה 3 וגם ספסל חלש. במזרח אנחנו קבוצת סיבוב ראשון-שני, במערב למרבה הצער זה לא מספיק לפלייאוף (בדיוק כמו ששיקאגו או ברוקלין לא היו מגיעות לפלייאוף במערב).

אני חושב שבלי קבוצה טובה והרבה עזרה אין מה לבנות על לקחת אליפות עם פול ג'ורג', הארדן, טוני פארקר או סטפן קרי. ברור שהם חייבים עוד שחקנים טובים כדי להצליח אבל עדיין הם הבסיס של קבוצות טובות מאוד. להארדן יש את דוויט ופרסונס, לקרי וג'ורג' יש את שתי החמישיות הכי נוצצות בליגה, לטוני יש את דאנקן ואת אחד המאמנים המבריקים אי פעם.

אני גם לא חושב שקבוצות צריכות לנהל את עצמן מתוך תקווה להחתים את לאב ב-2015, זו כמעט תמיד טעות כפי שלמדנו מסאגת לברון. מצד שני יש עוד הרבה שחקנים טובים שיהיו זמינים ב-2015 יחד עם לאב שהוא ללא ספק אחד הדגים הגדולים בשוק.
 

Executioner

New member
צריך להסתכל על התמונה השלמה

סאן אנטוניו היא קבוצה של פארקר ודאנקן עם משלימים נהדרים כמו ג'ינובילי, גרין, לאונרד ועם מאמן כמו פופ
לאוקלהומה יש את דוראנט, ווסטברוק ואיבאקה
לקליפרס יש סגל בלתי נגמר שכולל את פול, גריפין, קראופורד
יוסטון זה הווארד, הארדן ופארסונס
פורטלנד זו אולי הקבוצה היחידה שיושבת בקנה אחד עם מינסוטה ועדיין יש שם את אולדריג', לילארד ובאטום
בג"ס יש את איגואדלה, קארי ובוגוט
דאלאס של נוביצקי ואליס
ממפיס עם גאסול, ראנדולף וקונלי

לקווין לאב יש את פקוביץ' ורוביו, שניהם לא טובים יותר מכל שחקן אחר ברשימה הזו לעמדה שלהם. מינסוטה גם לא בנויה סביב לאב, למשל אם לאב לא עושה הגנה אולי היה כדאי להביא לידו סנטר שיכול לסגור את הצבע או הגנתי יותר. אפשר לצפות מלאב ליותר אבל אי אפשר להתאכזב כשמסתכלים על התחרות.
 

fatnoam

Active member
בדר"כ ב-NBA שיש מן שיוויון כוחות כזה,

אז מי שמנצח בסופו של יום זו הקבוצה עם הכוכב הגדול יותר.

לא חושב שבפורטלנד, דאלאס, ממפיס או פניקס יש סגל יותר טוב או מאמן יותר טוב מאצל הוולבס. בטח שאין כוכב בסדר גודל של לאב (דראגיץ' ואולדרידג' נחשבים מתחתיו, דירק זקן), אז זה מראה כנראה שלאב הוא לא כוכב ענק כמו שחושבים. אולסטאר טוב.
 
זה קצת פשטני, לא?

יש גם שאלה מה הסגל, מה הסיטואציה, וכו'. שים לב שליד אולדרידג' יש גם את ליליארד, שטוב בהרבה מרוביו - עם כל הכבוד. לייד דירק יש צוות משים חזק וגם אליס לא קוטל קנים (מה זה בעצם אומר?).
לאב נמצא בקבוצה עם הגנה בעייתית וגבוה שבדיוק כמוהו בעייתי בהגנה, וחי כמעט רק בצבע בהתקפה. יש לו רכז מלהיב אבל מאד בעייתי, ואם איני טועה גם לא מעט פציעות בסגל העונה (אם כי זה יש לכולם).
מה שנתת הוא כלל אצבע, לא בטוח שהוא תמיד עובד.
 

fatnoam

Active member
פורטלנד אולי זו דוגמא לא טובה

כי אני באמת אוהב את החמישיה שלהם (והאמת שגם מהספסל מו וויליאמס עושה עבודה לא רעה).

אישית אני חושב שרוביו, מרטין, לאב ופקוביץ' הם רביעיה מאוד חזקה, ושאר הסגל של הוולבס לא נוראי.
 
אפשר להפוך את הטענה שלך

ולטעון שלאב טוב כמו אולדרידג', ויותר מדירק או מדראגיץ', ואם מינסוטה לא מצליחים סימן שהרביעיה המשלימה לא טובה כמו שנדמה...
 

Puskas

New member
זו אשליה

רוביו רכז מתחת לממוצע בליגה כי מלבד חטיפות הוא לא משהו בכלום בתאכלס.. ובהתקפה הוא אסון.
מרטין הוכיח לאורך הקריירה שהוא לכל היותר משלים טוב וזה מה שהוא השנה, משלים טוב אבל לא הכי טוב.
פקו סנטר מעולה אבל כפי שהעירו לי פה, בהגנה הוא מכה שחורה.
ומי החמישי מעבר ללאב? ברואר? שחקן בינוני מאוד.. מי הספסל? באדינגר/בראה/דיאנג/טוריאף/שבד/שבאז? ספסל שאני כמעט מתפתה להגדיר אותו חלש..
במקרה הטוב זה ספסל בינוני מינוס, יש בוודאי לפחות 23-24 ספסלים טובים יותר או באותה רמה בליגה.
למעשה מלבד פילי, בוסטון, יוטה והלייקרס אני לא מצליח לחשוב על ספסל חלש מזה באופן מובהק..
אולי גם המג'יק וזהו.
 

rapgamer4ever

New member
בוא לא נגזים לגבי רוביו

אולי הוא מתחת לממוצע (אני אוהב יותר להגדיר אותו ממוצע אבל שיהיה). זה ממש לא נכון שהוא לא משהו בכלום חוץ מאשר בחטיפות. הוא טוב בהגנה והוא פליימייקר נהדר, בין הטובים בליגה. כמובן שחוסר היכולת שלו לעשות נקודות זו מכה להתקפה ואם הוא היה אפילו מתחת לממוצע בתחום הזה אז הוא היה מזנק קדימה מבחינה אישית. כמו רונדו לדוגמה.
אני לא יודע אם זו אינדיקציה אבל בזמן האחרון רוביו קולע טוב יותר ואפילו היו לו שני משחקים של 20 נקודות. נראה אם הוא יצליח לשמור על העקביות הזאת.

וכן, הספסל שלנו חלש. חמשת הבכירים מהספסל הם בראה, באדינגר, מבאה-מוטה, קנינגהאם וטוריאף. יש הרבה ספסלים בליגה שרוב החבר'ה האלה היו נקברים בהם ולא מקבלים דקות בכלל.
 

rapgamer4ever

New member
וג'ורג'י דיאנג

מקבל צ'אנס במשחקים האחרונים ונראה כמו המחליף הגבוה הבכיר. לדעתי שווה לשתף אותו יותר על חשבון קנינגהאם וטוריאף שאנחנו יודעים מה הם שווים (לא הרבה).
 

Puskas

New member
לדיאנג היה משחק פסיכי לפני כמה ימים

22 ו-21 נגד יוסטון.. אז אמנם הווארד לא שחק אבל אלו מספרים מרשימים.
 
למעלה