קווים שברו כל שיא

בדן קו 8 (היום 62) היה כל 10 דקות. בקווים

באופן רשמי הוא כל 20 דקות. לכו תדעו אם באמת הוא יוצא כל 20 דקות. אז איפה ההבטחה של קווים לשפר את השירות? הם רק צימצמו את הקו הזה בדן קו 8 היה לפעמים מפרקי/אקורדיון בבקרים. בקווים אין דבר כזה ופשוט אנשים עומדים ונמחצים.

Octavarium

New member
...

כנראה שהיום הם החליטו שלא בא להם להוציא את קו 46 כי הוא דילג על 2 יציאות שלו

tuvia k

New member
הם עושים מה שהם רוצים ../images/Emo70.gif

לא אומדים בשום זמנים גם בלו"ז שהם הצמם פירסמו
ועם תסמו לב תמיד מגיעים שניי אוטובוסים יחד במקום לבוא בהפרש של כמה דקות אחד מהשני לדוגמה בקו מבי"ח שניידר לכיוון העיר קווים 16,62 תמיד יבואו יחד ואז צריך לחכות לפחות 15 דקות עד לצמד אוטובוסים הבא. וזה בקו עירוני שבאותו זמן כבר עוברים שניי אוטובוסים של 82 חברת דן [קו בין עירוני] זה נראה לכם נורמלי ?

האם יש אפשרות...

ואני שואל ברצינות גמורה ומקווה שיש בפורום גם אנשי מקצוע, קרי עורכי-דין, להגיש עתירה לבג"צ, לא פחות, שיחייב את משרד התחבורה להפר את המכרז הקיים ולקיים אחר... והפעם תוך הקפדה על תנאי המכרז ומעקב שגרתי שהם מקוימים? הזלזול, גועל הנפש המילולי (והפיזי) של החברה הזו בנו, הלקוחות שלה, הלקוחות השבויים שלה כפי שזה נקרא בענף הפרסום חוצה כל גבול וכל זה בפחות משנתיים של קיום (ב-1.4, תאריך הולם למדי, הם יציינו שנתיים להשתנה שלהם עלינו בקשת). כולנו קראנו עליהם עשרות כתבות בעיתונות המקומית ואפילו בארצית. בפורום תחבורה ציבורית הם מככבים תדיר (גם בשאר האזורים שהם מתפעלים לא רק גוש פ"ת/ראש-העין). אפילו ב"ידיעות אחרונות" עשו עליהם כתבת תחקיר פעם. כולנו זוכרים, אני מניח, את תגובת המנכ"ל, מנכ"ל לא פחות, לטענות שהופנו כלפיו. על זה נאמר שאם הראש מסריח מה אנחנו באים בטענות לשאר הגוף שמתנהג כמו הראש? אני רציני לגמרי... האם מבחינה חוקית אפשר לפנות לבג"צ בנושא, ואם כן האם צריך להקים לשם כך עמותה או משהו בסגנון? ואם אכן אפשר... פניה לבג"צ עולה כסף, הרבה כסף, ועו"ד עולים גם הם כסף. יש פה אנשים שמלבד לדבר פה בפורום יסכימו לתרום אפילו כמה שקלים לטובת העניין? אני למשל מודיע ומתחייב פה לתרום ככל שמשכורתי תאפשר לי אם אכן תוקם קבוצת עניין שכזו. יאללה, חבר'ה, יש פה מישהו שמרים את הכפפה?

tuvia k

New member
רעיון נוסף

מה אתם אומרים על חרם צרכנים פשוט ניפתח בחרם על החברה לא מישתמשים בשירות שלא מוכן לתת שירות אולם ! עם הארעש הציבורי לא יבוא מהאזרחים היה קשה מעוד ליתמודד מולם . כמו כן שווה ליכתוב מיכתב לראש העירייה להסביר לו שהמצב הקיים לא יכול לימשך ושחייבים שנוי מיידי בעניין . יחד יש ליפעול בציבור ולהשפייה על כל האזרחים ליפעול נגד רק כך יתכן והמצב ישתנה .

פ י נ ק ל

New member
נוח להציע חרם צרכנים, אבל

אתה שוכח שמראש משתמשי התח"ץ הם אולוסיה שבויה. הרי אם הייתה להם אפשרות הם לא היו נוסעים בתח"ץ (למי שיש כסף, בהזדמנות הראשונה קונה רכב, ואני לא מדברת על ילדים, נוער וזקנים). מי שנוסע בתח"ץ - לא יכול להחרים אותה.

חרם ציבורי הוא בלתי-אפשרי.

ניסו את זה כבר... זה לא החזיק מעמד אפילו לא יום אחד, אפילו לא מספר שעות קצרות ומסיבות טובות וברורות. אני למשל נאלץ, ממש כך נאלץ, להשתמש ב"קווים" כדי להגיע ליעדי. אני לא גר במרכז העיר ויכול להגיע לכל הקווים בהליכה. כמוני שאר שוכני השכונות, הזקנים שלא מסוגלים ללכת ויש עוד. שירות תחבורה ציבורית חייב להתקיים בכל הזמן. מה שצריך לקרות הוא שהשירות הנוכחי, חברת "קווים" תוחלף בהקדם. מה שמביא אותי לסעיף השני של התגובה שלך... בהתחשב בכך שראש העיר דהיום הוא אותו ראש עיר מאתמול, ובעשר השנים האחרונות, מר איציק אוחיון לא נראה לי שמכתב לראש העיר שבו התושבים מגוללים את סבלם יעזור. אוחיון הוא בין התומכים החזקים ביותר של "קווים" בעיריה, מי שאומר בכל הזדמנות ולכל מיקרופון שהוא, אישית הוא, לא יסבול את התעללות החברה באזרחי העיר שאותה הוא "מנהל", אבל בפועל מי שמשאיר אותה על כנה ולא נוקף ולו אצבע אחת, ובתור ראש העיר יש לו משקל רב ואמירה רבה בנושא, כדי לסלק את המחדל הזה מהעיר שלנו ולהציב במקומו חברה בעלת יכולת.

חבל ש"אגד" לא פועלים אצלנו

תאמינו לי אין, הנהגים שם ברובם נורמאלים. יוצאים בזמן,מגיעים בזמן. מתאמים זמנים עם רכבות. מה הביאו לי את קווים שהולכים עם ראש בקיר היום ד"א חזרתי שעה וחצי ברגל מהרכבת, כי התחייבתי לעצמי לא לנסוע בקווים לעולם

באגד הנהגים הכי נחמדים, אבל למרות שאגד

היא החברה הכי טובה אין סיכוי ואפילו קטן שהיא תגיע לפ"ת. בדומה למה ששוים לדן בגוש דן עושים לאגד בהרבה מקומות בארץ. אם כבר יעיפו את קווים- יחזירו את דן או ימשיכו את הרפורמה ויביאו חברה קטנה ועלובה אחרת לעיר.

לצערי אין דרך...

חרם צרכנים- כבר ניסו וזה לא הצליח. כי תמיד יהיו את האנשים שלא יכולים לזוז בלי אוטובוס. הפגנה-גם לא הלך, אם אני זוכרת נכון. הדבר היחידי שיכול להעיף אותם מכאן זה אולי רק העירייה והם לא יעשו את זה. ככה שאנחנו נתקעים איתם. מתי נגמר להם החוזה או מה שזה לא יהיה?

בשנת 2012 יש לנו עוד כמעט 4 שנים לסבול. מה

שחשוב זה שנבהיר לערייה שב-2012 קווים עפה ולא מקבלת עוד מכרז! וגם שאנחנו לא רוצים עוד חברה קטנה ועלובה כמו קווים שתיכשל אנחנו רוצים חברה גדולה ואחראית! מה היה רע בדן? מה רע באגד? יש עוד חברה בארץ עם נהגים אדיבים ונחמדים כמו באגד? אבל כמו שכבר אמרתי אין סיכוי שיביאו את אגד. נשאר רק דן אני מקווה שלא נבכה עוד 4 שנים אם אוחיון ישאיר את קווים או לחילופין יביא חברה קטנה ולא מולצחת כמו קונקס.

Hermione1382

New member
לפי מה שידוע לי באשדוד דיי מרוצים מהם

ויש גם את חברת מטרופולין וחברת נתיב אקספרס שהן די בסדר

Hermione1382

New member
מה היה רע עם דן? בדיוק מה שרע עם קווים

פרט לקו 8 ו9 כל שאר הקווים הפנימיים היו בתדירות נמוכה ואיזורים כמו אם המושבות בכלל לא היה אליהם שירות פרט אולי לקו 12 שגם הוא היה לא תדיר בכלל. ורוב הקווים לא פעלו בצאת השבת. הדבר היחיד שניתן לומר על דן הוא שלפחות הם עמדו יותר בזמנים. הקווים הבינעירוניים שלהם היו דיי בסדר תמיד. יחד עם זאת בגלל קווים המעצבנים הם הורידו הרבה אוטובוסים כפולים -בצדק כי הם חשבו שהנוסעים בהם יפחתו (הרי הם לא היו אמורים להסיע נושעים בתוך פ"ת רק את אלו היוצאים/נכנסים) אבל זה לא היה ככה והם עדיין לא נותנים אוטובוסים כפולים.

במודיעין קונקס נחלה כישלון גדול,גם שם עשו חרם

ואם תכתוב בפורום באר שבע גם שם יאמרו לך שקווים הצליחו יפה בגוש דן כי זה מה שראשי הערים משדרים וזה מה שמשרד התחבורה מדגיש.

Hermione1382

New member
תודה שהארת את עיני :)

את המידע קיבלתי מאנשים שאינם ראשי ערים - אך יחד עם זאת על החרם במודיעין לא ידעתי. נקווה באמת שנוכל לקבל את אגד בתור החברה - כי זו החברה היחידה שיכולה באמת לתת שירות כמו שצריך (וזאת למרות שמחיר הנסיעה באגד גבוה יותר מזה של דן באיזור המרכז)

אין כמו אגד

אז נשלם קצת יותר.. לא ביג דיל. אבל לפחות נקבל חברה טובה ולא איזה חברה קטנה ועלובה.

למעלה