קוד לבוש בכנס

קוד לבוש בכנס

אני אמורה להרצות בכנס שיתקיים בארץ, ותוהה לגבי קוד הלבוש. נכחתי בעבר בכנסים אבל מסתבר שלא שמתי לב לנושא שלא היה לי רלוונטי בזמנו. אשמח לקבל תגובות מנסיונכם בין אם כמשתתפים או כמציגים. אני יודעת שמכיוון שמדובר בישראל, לא צריך להתרגש, אבל הייתי רוצה לנסות להתאים את עצמי לנורמות. נראה לי שתשובה מקובלת תהיה מכנסיים מחוייטים, חולצה מכופתרת ונעליים נאות. אבל: מה לגבי חולצה נאה שאינה מכופתרת? אביזרים, תכשיטים? חצאית? ג'ינס כהה בגזרה מחוייטת, אפשרי? ז'קט יהיה טו מאץ'? אפשר להסתפק בסוודר פתוח? צבעים? תודה רבה!

k ah

New member
אני לא בטוחה שיש באמת קוד לבוש

ראיתי אנשים מגעים בצורות שונות. והגישה שלי היא שצריך לבוא כשנוח לך. הלכתי פעם לבושה ממש מסודר (למי שלא מכיר אותי כאן, אני חסרת יכולת בסיסית בהתאמת צבעים, בגדים, ובטוח נעלים, אחותי אמרה לי מה ללבוש). הרגשתי כמו תחפושת. כל הזמן דאגתי שהחצאית קצרה מדי/משונה מדי/ שמסצתכלים עלי. בקיצור היה לא נוח. אז אני לא הולכת כמו שאני הולכת ביום יום (בגדים לא תואמים/חסרי קשר וכו'), אבל גם ממש לא מחוייט. בעיניי מכנסיים זה בסדר גמור. גם ג'ינס יכול להיות בסדר אבל אין לי אומץ כי אני באמת נראית מבולגנת ועם ג'ינס אני מרגישה נוח מדי. וחולצה או מכופתרתף או לא מכופתרת אבל לא טישרט רגיל שלא ברור מה הצבע שלו. מעבר לזה צריך לחושב על שיקולים פרקיים, איםה יהיה הכנס? סביר שימזגו יותר מדי/מעט מדי, את נוטה להזיע בהרצאות? אולי להביא איתך חולצה נוספת אם כן? לגבי ענליים, אני הולכת עם נעלי ספורט וזהו, לא מעניין אותי הצבע שהלם, צריכה שיהיה נוח אחרת שבוע אני אסבול מכאבי גב. המכנסיים (כמו שבטח כבר ברור) בלי מכפלתף, במילא לא רואים מה יש על הרגליים שלי
תהני מהכנס

ספסי י

New member
מנסיוני יש כמה קודים תלוי

בכל מיני פקטורים, למשל מקצוע הכנס, בפסיכולוגיה כשמדובר בכנס מקומי בין אם הוא מאורגן על ידי האקדמיה ובין אם הוא מאורגן על ידי מכון טיפולי או משרד הבריאות, קוד הלבוש הוא בדרך כלל קז'ואל מסודר. כלומר לא ג'ינס, לא טישירט, לא נעלי ספורט, כן מכנסיים מחוייטים או חצאית מסודרת וחולצה שיכולה להיות לא מכופתרת אבל עם גזרה מעניינת, ומצד שני בשום פנים לא להגזים לכיוון המחוייט מידי. כשהכנס הוא בינלאומי בין אם הוא בארץ ובין אם בחו"ל קוד הלבוש מחייב הרבה יותר ומחוייט יותר. יצא לי גם לתת כמה פעמים הרצאות בכנסי רפואה בעיקר קרדיולוגיה, גם אם הם בארץ כשהם מאורגנים על ידי החברה הקרדיולוגית הם מאוד מכופתרים ומחוייטים. אני חושבת שכל הכנסים ברפואה הם כך. הכנס הכי פחות מחוייט שיצא לי לתת בו הרצאה היה כנס אקדמי בספרות משווה ודווקא שם היה לי הכי קשה לבחור בגד, מצד אחד חופשי ומצד שני כי נורא רציתי להיות הכי יפה שאני יכולה :) לאור זאת אני חושבת שכדאי שתבדקי בעיקר מה מקובל בתחום שלך.

לגמרי תלוי תחום

אצלנו קאז'ואלי לגמרי (גם מחוץ לישראל), ובתחומים אחרים - חליפה היא מאסט. אני לא זוכרת, לצערי, מאיזה תחום את מגיעה, ולכן העצה הטובה ביותר שלי - תשאלי מישהו מהמחלקה שלך, כזה שכבר הציג בכנס כזה או שמכיר את הקהילה האקדמית המדוברת.

לשאלת התחום קשה לענות

כנס בינלאומי, מאוד רב-תחומי. אני מכירה אנשים שיציגו שם וכל אחד מהם בא מתחום אחר, אף אחד לא בא מהמחלקה שלי. נראה לי אחד מהשניים - או שאסתמך בסופו של דבר על שיקול הדעת האישי - הבחירות היומיומיות שלי הן סבירות (כלומר, בימים בהם שיקול הנוחות לא גובר ואני נראית פשוט כמו אמא... מייצגת את העיסוק שלי היטב) או שאנסה בכל זאת, למרות המבוכה, לגשש בעדינות ולשאול. בעיקר קיוויתי לתשובה חיובית על שאלת הג'ינס הכהה ושלילית לשאלת הז'קט, כדי שלא אאלץ לצאת ולחפש בגדים במיוחד עבור הכנס. תודה עבור הטיפים.

לא יודעת, הג'ינס הכהה לא נראה לי מתאים

אפילו אצלנו, כשלא ממש מתייחסים לביגוד (ובוודאי לא מחויט) אנשים לא מגיעים בג'ינס. אלא אם הם סטיב ג'ובס. אבל כאמור, זה תלוי תחום.

מתי הכנס?

אני מרצה בחולצה מכופתרת ומכנסיים מחוייטות. אם חורף אז סריג יפה מעל. לארה"ב נסעתי עם ז'קט ולא הוצאתי מהמזוודה- הרגיש אוברדואינג מטורף. אבל אני מניחה שזה תלוי תחום- יצא לי לראות פיזיקאים מרצים בפני אולם מלא בכפכפי אצבע וטישרט קרוע. חצאית לא הייתי לובשת- לא הייתי רוצה שהקהל שלי יחשוב יותר מדי על זה שאני אישה (אבל שוב, זה בפיזיקה...) צבעים- ניטרליים, שלא ימשכו את העין יותר מדי ויאפשרו התרכזות במה שאת אומרת (נניח, הייתי פוסלת פוקסיה, צהוב, ירוק זרחני, אדומים בולטים מדי וכו') תזמיני אותי לשמוע?

הרגעת אותי מאוד

סריג נראה לי מתאים. משהו שאפשר להסיר או ללבוש לפי הצורך. לשאלת ההזמנה, תני לי לחשוב. חוששת מהסחות דעת. אני חוששת אפילו להעביר למשפחה את הלו"ז, אמא שלי עוד עלולה לראות בזה הזמנה אישית... ואז פשוט מרוב שזה יהיה לי מוזר, יקשה עלי להתרכז.

שלייבלה

New member
אצלי הם לא ממש שאלו...

כאשר העברתי הרצאה בארץ, ההורים שלי התעקשו להגיע (יחד עם הדוד שלי, כן כן), כמו גם בעלי וכמה מחבריו. וכן, זה היה קצת מביך. אבל לא היה לי לב לאסור עליהם להגיע (ובכל מקרה, זה היה פחות מביך מאשר הפעם שבה ההורים באו לשמוע אותי טוענת כעו"ד בבימ"ש עליון. *שם* זה היה מביך.)

אוי, אלוהים, זרקת אותי אחורה

אני אסרתי על אמא שלי להגיע לעליון, על אף שהיא רצתה כל כך להיות שם (הספיק לי לראות את הבוס שלי יושב מאחורי ונושף בעורפי). גם להרצאה שנתתי בארץ לאחרונה אסרתי עליה להגיע. לעומת זאת, להרצאה של המנחה שלי בארץ היא הגיעה ועוד איך (אבל רק אחרי שהיא קיבלה תדרוך ממני איך להמנע מפדיחות). (גם לחדר לידה אסרתי להגיע. אז אולי הם כבר התרגלו לזה...).

את מחזקת את נטייתי

להעביר את תוכנית הכנס ביום בו מסתיים הכנס... אני בטוחה שאמא שלי תעביר לכל מי שהיא מכירה. אז יותר בטוח שתעביר כשהכל הסתיים, לא? ולי יהיה שקט נפשי. אני מבינה את הרצון של אנשים להגיע. אולי מהכנס הבא.

polinomialy

New member
את רצינית?

היו לי הרצאות שהעברתי בקמפוס הבית שלי אליהם הגיעו בעלי וסבא שלי (טוב נו, סבא שלי עובד בקמפוס ובעלי סטודנט שם). ממש לא מפריע לי שיהיו קרובי משפחה. הרבה יותר מפריע לי שיהיו אנשים שבאמת מבינים בתחום עליו אני מרצה

למה שלא תרצי שיחשבו על זה שאת אישה?

וככה אני לבושה כשאני מרצה (התמונה הספציפית מכנס בגנט, בלגיה).

tulkin

New member
לא משהו אישי

אבל כנסים של מתמטיקאים הם לא דוגמא לשום קוד לבוש (לא לחיוב ולא לשלילה) אנשים שמסוגלים לדבר באינטיליגנטית על בעיות הילברט השונות הם way beyond הצורך בקוד לבוש.

דווקא שם הרגשתי מה זה מחוץ לשיחה...

כולם דיברו על בעיית הילברט ה10... (אבל הם היו כאלה מאגניבים שהם רק עוררו אצלי את החשק ללמוד יותר דברים שרלוונטיים לתורת המספרים)

הרהרתי ביני לבין עצמי

שלמיטב ידיעתי את מהמתימטיקאים. וטולקין אישש. דווקא לא הייתי מצליחה לזהות שאת מתמטיקאית (וכי הייתי מימי בכנס של מתמטיקאים?). זכרתי. אבל אני משוכנעת שאדרש לקוד לבוש מחמיר יותר. חבל שעכשיו חורף - אחרת הייתי בודקת אם מישהו בכנס "שלנו" הגיע בחולצה ללא שרוולים. אוכל לבדוק בקיץ

למעלה