קודם כל בשעה טובה

קודם כל בשעה טובה

סגרנו חוזה עם הבית וסוף סוף ירד עול ממני. וגם פה נכנסת החמה. ביום שישי שום דבר לא היה ברור ההיא הלכה לארוע משפחתי ביום שישי וסיפרה לכל העולם שקנינו בית שרק היום סגרנו חוזה אנשים מתקשרים אליי לאחל לי מזל טוב על הבית אנשים שלא רציתי שידעו ומאיפה הם שמעו? כן ביום שישי היא לא שכחה לספר ל100 איש שם על הבית. אני פשוט בהלם. במצב כזה להגיד לה משהו??? עוד כזכור לכם שלפני כשבועיים התלוננה על זה שאנחנו לא מספרים לה כלום, עכשיו היא מבינה למה לא מספרים? באלי להכניס לה איזה משפט כזה, אבל מצד שני אני אומרת אני לא ארד לרמה שלה, זה פשוט מרתיח אותי, מה יקרה כשאני אכנס להריון? כל העולם ידע? אמרתי לבעלי עד שאני לא יולדת אמא שלך לא תדע

jesenia

New member
להבא, תיידעי אותה

ו/או שבעלך יידע אותה. אפילו אם זה ברור *לך* שלא כל דבר מספרים, יש אנשים שלא יכולים לשתוק. תני לה את הקרדיט ותחשבי שזה מרוב שמחה והתרגשות...אני למשל לא רוצה שידעו מה המשכורת שלי - אז אני מתחמקת משאלות כאלה. ואם אני בסוף אספר, אני אאלץ לבקש לא להפיץ.

אנילה1

New member
מרין למה את רוצה להסתיר שקניתם

בית? זה הרי כבוד גדול. למה את צריכה להסתיר שיהיה לך ילד, הרי במילא יראו את זה. את מאמינה בעין הרע? אם כן תגידי לה שאת מאמינה בעין הרע, ושלא תספר. את זה היא תבין.

אני לא מפחדת מעין הרע

אלה מכישלון של הדבר כשראינו בית לפני זה ואהבנו היא הלכה וסיפרה שקנינו אותו, אחרי כשובע הבן אדם מכר את הבית אני הרגשתי חרא, אנשים באו ושאלו אותי נו מה קורה? אין לי עצבים לזה אני טיפוס מאוד סגור שלא אוהבת שמספרים משהו בלי הרשות שלי. אני גם לא סיפרתי לה על הבית אלה חמי סיפר לה, והיא עם הפה הגדול שלה. זה כמו שאני אהיה בהריון והילד חס וחלילה לא יחזיק מעמד זה יהיה עצוב עם כלא חד יבוא וישאל נו איך ההריון? אני צודקת?

אנילה1

New member
מרין את צודקת מנקודת מבט שלך.

אבל אם תאמרי לגיסתך שאת פוחדת מעין הרע, היא לא תספר.

jesenia

New member
יש אנשים שלא אוהבים להיות נושא שיחה

זה יפה מאוד, לדעתי. בסביבה הקרובה שלי זה כמו הכנה לשעשועון ידע - כמה זה מרוויח, האם אלו קנו דירה, כמה הם שילמו, כמה ההורים נתנו, כמה החותנים נתנו......וזה נושא שיחה מספיק לשבוע.

jesenia

New member
מי אני?

לא תודה :) אני מעדיפה לדבר על ספרים. ואני לא משתפת פעולה עם השיחות האלה. מחר זו יכולה להיות אני, וגם אני לא אוהבת שמדברים עלי - מטוב ועד רע.

TJSBZ

New member
ניני, יקרה, באמת לא שמעת

על המושג "פרטיות"? בלי קשר לעין הרע, בלי קשר לבושה, סתם אפשר להבין אם מרין לא רוצה שכל העולם ואשתו ידעו כל דבר שקורה בחייה. מרין, להבא, תסתירו ממנה כל מה שאפשר. מנסיוני.

אנילה1

New member
TJSBZ, אני חושבת שגם אני לא טיפוס

פרטי. לא שאני כל היום הולכת ומספרת, אבל לא ממש שותקת, גם ביחס לתוכניות שלי. או של הילדים שלי. ואם זה לא יוצא אז לא? מה קרה? ככה החיים, לפעמים יוצא לפעמים לא. היא בסה"כ מספרת דברים טובים, לא רעים. אני חושבת שגם כלתי היא טיפוס פרטי כזה. אנחנו במשפחה מדברים אני וגיסתי על כל מיני תוכניות של הילדים ושלנו, ופעם סיפרתי לה על משהו שכלתי רוצה לעשות וזה לא יצא. אז אני חושבת שמאז היא לא מספרת. מה שיוצא זה שאין ביננו שיחה. אז מה אם זה לא יצא, על תוכניות אפשר לדבר. מה קרה? זאת לדעתי גישה מאוד סגורה לחיים. מה שטוב בלדבר על דברים זה שעולים דברים חדשים ואז אפשר לעשות שינויים בתוכנית. אם לא מדברים הכל נשאר בפנים, והחיים נשארים מצומצמים.

TJSBZ

New member
למה אי אפשר לכבד את הפרטיות

של אחרים? מי נתן לה או לך או לכל אחד אחר הזכות לדבר על החיים של מישהו אחר בלי רשות? זה שאת לא אדם פרטי, לא אומר שאת רשאית להפוך מישהו אחר לאדם לא פרטי. זכותך לדבר על שלך, לא על של אחרים. גם לא אם הם הילדים שלך.

TJSBZ

New member
שכחתי עוד משהו

החיים לא מורכבים מ"לספר" ו"לא לספר". יש בחירה למי לספר. זה שלא מספרים למי שאת רוצה לספר, לא אומר שלא מדברים ו"החיים נשארים מצומצמים". זכותי המלאה לבחור לדבר עם חברים שלי, ולא עם חברים של חמותי על ענייני הפרטיים. החיים לא נשארים מצומצמים, כי כן דנים בדברים, אבל גם לא הופכים לנושא עיתונאי. זכותו של כל אדם לבחור עם מי הוא מדבר, ולא זכותו של אף אדם להרחיב את המעגל בלי רשות. בנזוגי ואני מזמן סיכמנו שאם וכאשר נרצה להיכנס להיריון, לא נספר לאמא שלו עד אחרי טרימסטר ראשון, כשמתחילים לראות ואין ברירה אלא לספר. כי כשבן דוד שלו ואשתו ניסו, ידענו על הנסיונות, הטיפולים, ההיריון, ההפלה של עובר אחד מהתאומים, הכל בשידור חי. ואני די בטוחה שהם לא התכוונו שזה יגיע אלינו, כי הם לא סיפרו לנו...

אנילה1

New member
TJSBZ אצלינו במשפחה, אף פעם לא

שמרנו כלום בסוד. סיפרנו את חיינו לכולם גם אם דברים לא הצליחו. כך שאני רגילה להגיד לאנשים שהעניין לא הצליח. ונעשה משהו אחר. גם אחי וגיסתי לא שומרי סוד. כשגיסתי חלתה בסרטן השד כל העולם וגיסתו ידעו על זה, כולל טיפולי ההקרנות. ככה טוב לנו וככה אנחנו חיים את חיינו בכייף ובפתיחות. כשכלתי נכנסה למשפחה, פתאום גילנו שיש דבר כזה שנקרא סודות. אצלם במשפחה אסור לספר דברים "רעים". אז עכשיו אני צריכה לחשוב 10 פעמים, מה לספר, למי לספר איך לספר אם בכלל לספר. כתוצאה מהבלבול, אני לא מספרת כלום לאף אחד כל מה שנוגע לכלתי, רק פה בפורום אני מדברת עליה בעילום שם. לגבי בני אין בעיה, לא איכפת לו שיודעים, הוא אפילו שמח שדברים עוברים הלאה מבלי שיטרח לספר בעצמו, חוסך לו זמן. גם מהסיבה הזאת כלתי מודחקת מהתודעה שלי. היא בשבילי יצור אנונימי שאף פעם לא מדברים עליו. כל השיחה עליה עם גיסתי למשל, היא 3 משפטים. למשל, "כלתי התחילה לעבוד". "איך היא מרגישה בעבודה?" "היא אומרת שטוב" זאת כל השיחה עליה. אז אני אומרת לגיסתי יאללה נעבור לנושא אחר. כלתי סתם משעממת. כשהיא מגיעה לשמחות משפחתיות מהצד שלנו, היא אף פעם לא פותחת את הפה. אנחנו לא יודעים מה היא חושבת על דברים אם בכלל. אני חושבת שכבר התרגלנו שהיא נבלעת בקיר. אפילו לא שואלים אותה מה דעתה. הבן שלי מתווכח מדבר, בעלי מדבר המון, אחי וגיסתי יש להם מה לומר וגם לי כמובן. אבל היא כלום, נאדה, ריצרץ על הפה. היא רק שומרת שהנכדים יאכלו ויהיו כל הזמן נקיים. כל הזמן מנגבת אותם במגבונים. תאמינו לי אני רואה אותה 7 וחצי שנים ואני לא יודעת מי היא. הבן שלי אומר שהיא אישה טובה. הוא נראה מאושר. אז אולי הוא מכיר אותה. הם מדברים המון ביניהם. היא גם מדברת עם הוריה מיליון פעם ביום. כנראה שרק עם המשפחה שלנו היא נאלמת דום, אולי היא לא מרגישה בנוח? אז אתן אומרות שכדאי לפתוח את הנושא איתה. אבל ניסיתי כמה פעמים לשוחח איתה, ולא הייתה שיחה. אני דברתי והיא ענתה בכן ולא וזהו. תודה על ההקשבה. ככל שאני מדברת יותר ככה דברים נעשים ברורים לי, והכל אודות לכן.

אנילה מהסיפורים שלך

אני מבינה שאני כמו כלתך אוהבת את השקט שלי ולא אוהבת לדבר על דברים שלא מעניינים אותי, כי אני לא מרגישה בנוח, ולא רוצה סתם לפלוט משהו לא במקום. אבל עם משפחתי זה אחרת, הם מבינים אותי וכשאני מבקשת לא לספר משהו אימי לא מספרת היא כמו קבר שומרת על סוד. אצלה זה אחרת. אני פשוט רוצה לשתף את האנשים רק בדברים הטובים לא ברעים רק כשהדבר בטוח והוא טוב אני מספרת.

אנילה1

New member
מרין, אי אפשר לצפות שהורי בעלך

יהיו כמו המשפחה שלך. את בסה"כ מכירה אותם זמן קצר לא כמו הוריך שגידלו אותך והתרגלו אליך.

TJSBZ

New member
מה הקשר?

היא לא מצפה שהם ינהגו כמו הוריה, היא רק מבקשת קצת כבוד לפרטיות שלה. זה לא יכאב אם גם הורי הבעל יכבדו את הכלה מדי פעם, ולא רק להפך, כמו שאת היית רוצה.

sovlanit

New member
TJSBZ,אמת.והכי

מרגיז אותי,שכשאני מבקשת לשמור משהו בסוד למחרת כ ל העולם יודע. וכשאני יודעת שסיפרתי רק לאדם אחד אני מבינה מי הפיץ את השמועה. ובבירור-מכחישים ו/או ממעיטים מהחשיבות של הבקשה שלי. אז,למדתי את הלקח... כל טוב

שש שבע

New member
חז"ל אומרים שאין הברכה שורה אלא

בדבר הסמוי מהעין... הם ידעו על מה הם מדברים, היה לנו פה שכן שנורא רצה לקנות מגרש מסוים, ברגע האחרון הקדים אותו מישהו וקנה את המגרש, למרות שהוא כמעט סגר עם בעל הבית חוזה, אבל אחרי זמן הוא רכש מגרש אחר במיקום הרבה יותר מוצלח, נכון ששמר את הפרטים עד לרגע האחרון, אבל כל העיסקה היתה שווה יותר.

למעלה