קודים חברתיים וADHD

הילדים ממש לא רוצים להעליב אותנו

לרינה שלום רב, קצת על הנושא של מיומנויות חברתיות, גם אצל בנך (בעיקר אצלו) וגם אצל בתך ובכלל. א. הילדים לא רוצים להעליב אותנו, אנחנו יכולים לבחור להעלב או לבחור לא להעלב, הם מגיבים כמו שהם מגיבים לטוב או לרע בגלל דברים שקורים להם.... ב. יש ילדים או מצבים או גילאים שההתפתחות של המיומנויות החברתיות אצל ילדים / נערים בעיקר היא איטית יותר מזו האינטלקטואלית. זאת עובדה שצריך לדעת אותה. ג. עלינו להתייחס כהורים וכמטפלים לטעויות בהתנהגויות החברתיות כמו למשל שאנחנו מתיחסים לטעויות בחשבון...האם תעלבי אם תשאלי את בנך שאלה בהיסטוריה או בחשבון והוא לא ידע לענות עליה? אני מניחה שלא....שתתקני אותו או תסבירי לא כי תצאי מתוך הנחה צודקת שהוא לא יודע את התשובה. אני מציעה שאותו דבר תעשי לגבי התנהגויות חברתיות לא מקובלות : אם הוא או היא עושים משהו שלא נראה לך נכון בביתכם העירי להם עניינית והסבירי להם למה את מצפה....גם אם לרגע יהיה נדמה לך שהוא לא שומע...האמיני הוא שומע...היי עקבית ועניינית ד. כמו עם השאלה בחשבון או בהיסטוריה יש להגיב לעניינים התנהגותיים חברתיים עד כמה שאפשר קרוב לארוע ולא יום או שבוע לאחריו.... ה. פרט לכל מה שכתבתי עד כאן את מוזמנת להתיעץ עם אחד מאתנו פעם או פעמיים, יש להניח שנוכל להדריך אותך קצת בעניין. ו. והכי חשוב האמיני שילדך רוצה להיות בסדר כמו שתמיד היה , לפי מה שאת אומרת, עזרי לו בכך. בברכה ובהצלחה נעמי

תודה לך הדס

תשובתך ממש במקום וצודקת, עזר לי מאוד ההקבלה למטמ שם אני מתגייסת בקלות לעזור ולא מערבת רגשות.תודה רבה

למעלה