קובץ פעולות

לילה!

הפעלות לילה:
סיכום היום והסבר על היום שיבוא
שרשרת גילגולים בשקי שינה או על שקי שינה
סיפור בהמשכים: לקרוא פרק בכל ערב לפני השינה (רצוי סיפור מפחיד או מותח).
צ'יזבטים (ליד המדורה...)
ארוחת שחיתות: חאפלה ענקית לכל הקבוצה יחד. (או לחלופין: פונדו, מרשמלו על האש, או כל מה שעולה לראש או שהתקציב מרשה)
הרפייה: שוכבים על הגב בעיניים עצומות ומרפים את איברי הגוף. (או לחלופין: דמיון מודרך)
תחרויות: -פתיחת שקי שינה -פתיחת שקי שינה ללא ידיים -להסתדר בתוך השק"שים לפי תאריכי לידה, גובה וכו'.
מעגל מסאז'ים
תיבת החלומות: כל חניך מקבל דף ועט וכותב את החלום שהוא רוצה לחלום בלילה. בבוקר קמים וקוראים את הפתקים ובודקים מי חלם מה.
סיפור: -ציפור הנפש

מילון המתודות השלם!

כמובן שאם יש לכם רעיונות להוסיף אתם יותר ממוזמנים... זה רק כמה הצעות שהעלינו במדמים.. אם למישו יש שאלות, משו לא ברור, צריך הרחבה בנוגע למשו.. הוא יותר ממוזמן! א: אמת ושקר, ארץ עיר בנושא, ארנבת שחורה, ארוחה, אסוציאציות, אמבה, אנדרלמוסיה, א"ש לילה. ב: בינגו, בית משפט, בולדוג, בישולי שדה, בצל ג: גיחה, גלגל המזל ד: דג מלוח, דגליים, דמיון מודרך, דיון, דילמות, דוור, דרמה, דומינו ה: המלך אמר (או הרצל אמר, לפעולה על ציונות.. :)), הצגה, הרוצח בהליכה (לפי המדריכה שלנו, שנונית, הרוצח זה לא מתודה), הרוח נושבת, הרקדה, הפנינג ו: וידויים ז: זיכרון ח: חידות / חידונים, חתול ועכבר, חבילה עוברת, חפש את המטמון ט: טקס, טיול, טמפה-טמפה, טלפון שבור / מתוקן, טנק י: ים יבשה, יום הולדת למישהו / משהו, יצירה כ: כיסאות מוזיקליים, כדור (משחקים שונים בכדור), כן ולא, כן/לא/שחור/לבן, כפיות ל: לשבור את הבובה, לוטו, לא נפסיק לשיר מ: מי אני?, מלאך ושטן, מלפפון, מטוטלת, משיכות שבדיות, מסיבה, מיומנה, מחנאות, מונפול, מאפיה נ: נמלה, נבר (אף פעם לא, חמש אצבעות, השפלות, never, איך שלא תקראו לזה...) ס: סרט, סיפור בהמשכים, סלטרון, סולמות ונחשים, ספורט טבלאי |הדגש:ע: עיתון, ערב חברתי, עצם (חפץ), עיתון קיר פ: פיצוחים, פנטומימה, פיו-פיו, פלקטי התייחסות, פסטיבל צ: צ'יזבט, צפיפות אוכלוסין ק: קונטקט, קריוקי, קיר גרפיטי, קרוסלה, קלפים, קומזיץ ר: ראיונות, רמיקוב ש: של מי השורה הזאת, שמש אסוציאציות, שירים (שירה בציבוא), שבלול ת: תן שם של..., תפזורת, תופסת, תחפושות, תחרויות

tuty fruty

New member
סובלנות

שם הפעולה: סובלנות מטרות הפעולה: - שהחניכים ילמדו מהם סטיגמות, איזה סטיגמות קיימות בחברה כיום, ושילמדו להתעלם מהן. - שהחניכים ילמדו שסטיגמות לא מעידות על האופי של האדם ומה שהוא באמת. א. משחקי פתיחה: 1. מי אני? לוקחים מדבקות ועליהם רושמים אפיונים של כל מיני אנשים ותרבויות, למשל: ערבי, פרחה, תימני, חרדי, ערס, צפונית, מתנחל, רוסיה, וכד'. מדביקים כל מדבקה על מצח של חניך אחר, שצריך לנחש בעזרת שאלות של כן ולא את הדמות שכתובה לו על המצח. 2. משחק זיכרון מכינים זוגות של כרטיסיות, למשל: בלונדינית- טיפשה; ערבי- מחבל; רוסיה- קופאית. וכד'. 3. הרוח נושבת משחקים את המשחק, ע"פ המשפטים הבאים (כל מי שמסכים עם המשפט צריך לקום ולנסות לעבור כיסא): - הייתי מוכן לגור בהתנחלות. - הייתי מוכן ללמוד במכללה שנמצאת בהתנחלות. - הייתי מוכן ללמוד עם נכה בכיתה. - הייתי מוכן לגור בשכונה של אתיופים. - הייתי מוכן לאכול עם ערבי. - הייתי מוכן לשים כיפה אם הייתי לומד בבי"ס דתי. - הייתי מוכן ללחוץ יד לאדם חרדי. ב. מחלקים את הקבוצה לכמה קבוצות קטנות (5-6 ילדים בכל קבוצה). 1. נותנים לכל קבוצה תמונה או ציור של איש/אישה, והקבוצה צריכה לכתוב לו תעודת זהות, על פי הקריטריונים הבאים: מקצוע, מקום מגורים, מספר ילדים, תחביבים, השכלה וכד'. 2. שמים כרטיסיות על הרצפה. על הצד שמופנה אל הקבוצה כותבים שם ומאפיין של איש (למשל- מוחמד- ערבי), ובצד השני כותבים את תעודת הזהות שלו (ע"פ הקריטריונים שהחניכים מילאו במשימה הקודמת). על פי הקבוצות שחולקו בהתחלה, כל קבוצה צריכה להתייחס לכרטיסיה מסוימת, ולנחש את הקריטריונים של האדם שכתוב בה (הדמויות בכרטיסיות צריכות להיות כאלה שישברו את הסטיגמה, למשל: אם בצד אחד כתוב "מוחמד- ערבי", בצד השני אפשר לכתוב שהוא רופא, גר בת"א, יש לו 3 ילדים והשכלה אקדמאית). ג. עורכים דיון: (הדיון יכול להתבצע בצורה של "החבילה עוברת"- כל שבכל שלב כותבים שאלה שהחניכים מקריאים). שאלות אפשריות: - איך החלטתם מהם אפיוניו של האדם רק על פי תמונתו או השם שלו? - למה לדעתכם קיימות סטיגמות? - איך סטיגמות מתפתחות? - איזה סטיגמות אתם מכירים? - האם יש עליכם סטיגמה? - האם כדאי להתעלם מסטיגמות, או להתייחס אליהם? - האם רושם ראשוני תורם להיווצרות סטיגמות? - האם אתם מכירים אנשים ש"שוברים" סטיגמות מסוימות? - איך הסטיגמות משפיעות על חייכם? - האם אתם מתייחסים לרושם ראשוני שאתם מקבלים מאדם, באופן משמעותי?

tuty fruty

New member
פצצת זמן - פעולה

שם הפעולה:פצצת זמן מטרות: גיבוש הקבוצה, שיתוף פעולה המשחק: פצצת זמן: נותנים להם משימות שמגבשות וגורמות לשיתוף פעולה בניהם. כמו למשל:מכינים פאזל ואת החלקים שלו מחביאים כולם צריכים לחפש את החתיכות תוך זמן מוקצב. אפשר לבקש מהם לרשום את שם הקבוצה מדברים בטבע. לעשות פירמידה אנושית. וכו'... זה תלוי כמובן לאיזה כיוון את/ה רוצה להביא אותם ומה המטרות במשחק!

tuty fruty

New member
קטעי קריאה

1.אי אפשר לחנך לאהבה, לא לאהבת הארץ ולא לאהבת הנוף. באהבה אפשר לדבוק את הזולת, אהבה אפשר לשמר לפעמים אבל לא ביד רמה ולא בזרוע נטויה. עמוס עוז. 2.חמסין של ניסן - לאה גולדברג: אכן אדע זה יום ללא תמורה. ולא נפל דבר ולא ארע ולא יבדיל בינו לבין ימים ציון ואות אש מטוב עד רע. ורק לשמש ריח של יסמין, ורק לאב קול של לב פועם, ורק לערב צבע של תפוז, ורק לחול שפתיים מנשקות. איך אזכרנו, אלמוני, סתמי, איכה אשמור מסדו הפתאומי, איך אאמין שיום אחד היה כל ניד וריח עצם מעצמי? כי כל אילן היה מפרש רוטט, ולדממה עיניים של ילדה, ולדמעות ניחוח הלבלוב, ושל העיר כשם אהבתי. 3.הבטח לעצמך: להיות חזק כל כך שדבר לא יוכל להפר את שלוותך. לדבר עם כל מי שנקרה בדרכך על בריאות, עושר ושגשוג. לגרום לכל ידידיך להרגיש שיש בהם משהו בעל ערך. לראות את הצד החיובי בכל דבר, ולתת לאופטימיות שלך להגשים את עצמה. להתלהב מהצלחתם של אחרים כשם שאתה נלהב מהצלחתך. לשכוח את שגיאות העבר ולהביט קדימה אל הישגי העתיד. להיות רחב דעת מכדי לדאוג, אצילי מכדי לפחד ומאושר מכדי לתת לצרות כלשהן לשכון בצל קורתך. חשוב רק על הטוב ביותר, פעל למען הטוב ביותר, צפה לטוב ביותר." 4. אם אתה הולך לחפש את האוצר של האי איתקה, לך לאט. אם תראה נערה יפה בדרך-התאהב בה. אם תפגוש אנשים-דבר איתם. אם תראה נוף-עצור והתבונן בו. אם אחרי כל אלו תגיע לאיתקה, ולא תמצא אוצר, אל תתאכזב, גם הדרך היא אוצר... 5. הדברים מהילדות שרוצים לחזור אליהם: * קבלת החלטות נעשתה בעזרת אן-דן-דינו. * התגובה לטעויות שבוצעו הייתה- נסה שוב. * בעיות כספיות יוחסו למשחק מונופול. * שלוש חברות לא נראה כדבר מוזר... * זקן היה מי שעבר את גיל 20. * הרשת במגרש הטניס שימשה כרשת כדור עף. * בלוני מים היו הנשק המושלם. * גלידה נחשבה כאחד מאבות המזון. * הדבר הכי גרוע שהמין השני יכול היה להעביר לך היה כינים. * קניות לא נסתיימו בלי צעצוע בעגלה.

tuty fruty

New member
המשך

6. מיכאל הוא אדם שאוהב לאהוב. אחד שתמיד יש לו משהו חיובי להגיד: כשמישהו שואל אותו מה שלומו הוא עונה: "אם מצבי היה טוב יותר, הייתי שני אנשים". פשוט טיפוס חיובי ואופטימי. כשעל אחד העובדים היה עובר יום רע, מיכאל היה שם בשביל לומר לו להביט על הצד החיובי במצבו. סגנונו המיוחד עורר בי סקרנות ולכן יום אחד ניגשתי אליו ושאלתי אותו: "אני פשוט לא מבין. אי אפשר להיות חיובי כל הזמן. אז איך אתה בכל זאת מצליח?". מיכאל ענה לי ברוגע: "כל בוקר אני מתעורר ואומר לעצמי כי עומדות בפני שתי אפשרויות. אחת- להיות במצב רוח טוב, והשנייה- להיות במצב רוח רע. אני בוחר להיות במצב רוח טוב. בכל פעם שדבר רע קורה, אני יכול לבחור להיות קורבן או לבחור ללמוד מהניסיון. אני בוחר ללמוד מהניסיון. כאשר מישהו מגיע אלי בתלונה, אני יכול לקבל את תלונתו או להצביע על נקודת האור בבעייתו. אני בוחר בנקודת האור". "כן בטח, זה לא ממש קל", מחיתי בתסכול. "זה קל מאוד" אמר מיכאל. "החיים הם למעשה מקבץ של בחירות. כשאתה מוציא מהם את כל השאר הטפל והשולי, כל מצב ומקרה הוא בחירה. אתה בוחר איך להגיב במצבים שונים ומגוונים. אתה בוחר איך אנשים ישפיעו על מצב רוחך. אתה בוחר אם להיות במצב רוח טוב או רע. ובשורה התחתונה: זו הבחירה שלך איך לחיות את חייך". כשיצאתי ממשרדו של מיכאל הרהרתי על מה שאמר. למרות שלא המשכנו להיות בקשר, חשבתי רבות עליו כאשר בחרתי בחירות בחיי במקום להגיב אליהם. שנים אחדות מאוחר יותר, שמעתי כי מיכאל היה מעורב בתאונת עבודה קשה, בה נפל מגובה 30 מטר בעת שעבד על מגדל תקשורת. לאחר 18 שעות ניתוח וטיפול נמרץ, שוחרר מיכאל מבית החולים כשלגבו הוכנס מוט ברזל. ראיתי אותו שישה חודשים לאחר התאונה. כששאלתי אותו מה שלומו, הוא השיב" "אם מצבי היה טוב יותר, הייתי שני אנשים. רוצה לראות את הצלקות מהניתוח?". החלטתי לראות אותן אך שאלתי אותו, מה עבר בראשו בזמן התאונה. "הדבר הראשון עליו חשבתי, היה שלומה של ילדתי-לעתיד שעדין לא נולדה". ענה מיכאל. " לאחר מכן, ששכבתי על הקרקע, אני זוכר שעמדו בפני שתי אפשרויות. יכולתי לבחור בחיים ויכולתי לבחור במוות. בחרתי בחיים". "לא פחדת? לא איבדת את ההכרה?" שאלתי אותו נפעם. מיכאל המשיך, "...החובשים היו נפלאים. הם המשיכו לומר כך הזמן שהכל יהיה בסדר. אך שהם הכניסו אותי לחדר מיון, ראיתי את הבעות הפנים של הרופאים והאחיות וממש פחדתי. בעיניהם ראיתי את מה שחשבו- "הוא גמור". ידעתי שאני חייב לעשות משהו". ומה עשית?" שאלתי. "הייתה שם אחות גדולה ששאלה אותי שאלות", אמר מיכאל. "היא שאלה אם אני אלרגי למשהו. "כן" עניתי לה. הרופאים והאחיות הפסיקו את עבודתם וחיכו לתשובתי. לקחתי נשימה עמוקה וצעקתי "לכוח המשיכה". בזמן צחוקם, המשכתי ואמרתי להם: "אני בוחר לחיות. נתחו אותי כמו אדם שעתיד לחיות ולא כאדם מת". מיכאל חי תודות לכישורי רופאיו, אך גם בגלל גישתו המדהימה לחיים. למדתי ממנו כי כל יום אנו בוחרים לחיות בצורה מלאה. גישה, היא בסופו של דבר, הכול. "לכן, אל תדאגו למחר. מחר כבר ידאג לעצבו לבדו. לכל יום יש מספיק צרות לעצמו". אחרי הכול, היום הוא המחר בו תדאג לאתמול... 7. בכסף אפשר לקנות דירה אבל לא בית בכסף אפשר לקנות מיטה אבל לא שינה בכסף אפשר לקנות שעון אבל לא זמן בכסף אפשר לקנות ספר אבל לא ידע בכסף אפשר לקנות מעמד אבל לא כבוד בכסף אפשר לקנות תרופה אבל לא בריאות בכסף אפשר לקנות סקס אבל לא אהבה.... 8. החיוך הוא בחינם, אז חייך! בחייך תהיה בן אדם. חייך בעיניים חייך בכל פה חיוך מלבב שאינו מרפה הוא מרפא הכול ומגיע לכל לב ומוחה דאגות וחימה וכאב כי בניגוד לפסוק המוכר לאמור "המתחיל במצווה אומרים לו גמור" אצלנו אומרים במבט מחייך "המתחיל המצווה אומרים לו המשך". 9. לאדם תווים יפים בפנים אחד התווים היפים אצלו זהו החיוך. כשאדם מחייך כמה שצובט בלב יפתח שפתיו ויחייך וזה מביא לאדם אושר ושמחה לו רק ידעת כמה זה היית מחייך כל ימי חייך אדם אשר צרות בביתו החיוך משכיח ומעלה ערכו אדם אשר נכשל בבחינה לרגע החיוך משכיח כל צרה ורעה אדם אשר רק אתמול אהב ונכשל החיוך מביא לו מזל חדש ומואר כי אם נסתכל על החיוך מבפנים נראה כמה הוא עוזר לאדם מבין.

tuty fruty

New member
המשך

10.זוהי הארץ היחידה בעולם שמשלמי מסיה בחוץ-לארץ הקימו אותה. .זוהי ארץ בעלת גבולות בלתי-מוגבלים .זוהי הארץ הצרה ביותר בעולם, זוהי ארץ הצרות .זוהי ארץ בה לומדת האם את שפת האם מפי בניה .זוהי ארץ בה אכלו האבות בוסר, ושיני הבנים מצוינות זוהי ארץ בה כותבים עברית, קוראים אנגלית .ומדברים יידיש ,זוהי ארץ בה לכל אזרח זכות לומר את דעתו .אך אין בה חוק המחייב מישהו להקשיב .זוהי הארץ המתקדמת ביותר במזרח הקרוב - אודות לערבים זוהי ארץ בה כל ההון נמצא בידי יהודים .ורבה ההתמרמרות על כך - .זוהי ארץ שהפרידה בין הדת למדינה, ומאז שולטת בה הדת לבדה .זוהי ארץ בה יש כור אטומי, אבל טלפון רק בעוד שנתיים .זוהי ארץ בה רשאי כל תינוק לבחור בזרם של אבא שלו .זוהי ארץ של בחירות, שאין בה כל ברירה .זוהי ארץ שהיא חלק בלתי נפרד מן האיגודים המקצועיים שלה .זוהי ארץ שהתגברה על החרם הערבי, אך לא על שביתות הנמלים ,זוהי ארץ שהצליחה להפיק מי-שתייה מן הים .אבל הרחיצה עוד אסורה בו ,זוהי ארץ בה אין איש רוצה לעבוד לכן בונים עיר חדשה תוך שלושה ימים - והולכים .בטל עד סוף השבוע זוהי ארץ המייצרת פחות ממה .שהיא אוכלת, ודווקא בה טרם מת איש מרעב .זוהי ארץ בה לא מצפים לנסים, אלא מתחשבים בהם .זוהי הארץ היחידה באזור, שמשטרה המדיני אוטובוסקואופרטיב ,זוהי ארץ שקיומה בסכנה מתמדת אך תושביה מקבלים אולקוס דווקא מן השכנים .הגרים למעלה .זוהי הארץ שאינה מקבלת אוויר, אבל נושמת חירות .זוהי ארץ בה כל אדם חייל, ובכל זאת כל חייל אדם זוהי ארץ כל-כך קטנה, ששטחה על מפות העולם אינו מספיק רק מאז הגענו "ISR" כדי לכתוב את שמה בתוכו. תמיד כתבו .לתעלה כותבים את שמה המלא .זוהי הארץ היחידה בעולם שאני יכול לחיות בה .זוהי הארץ שלי (אפרים קישון) 11. היה הייתה משימה שעל (כולם) לבצע. המשימה הייתה קשורה באדם שהיה יקר ל(כולם), (אף אחד) לא פקפק בכך. (כל אחד) יכול היה לבצע אותה, אבל (אף אחד) לא עשה שום דבר. (כל אחד) חשב ש(מישהו) יעשה אותה אבל }אף אחד{ לא עשה. (כולם) כעסו על (מישהו) כי (אף אחד) לא ביצע את המשימה. כאשר (כולם) הבינו שטעו ו(כל אחד) חשב שהוא היה צריך לקחת יוזמה כבר היה מאוחר... 12. הסיפור על האיש הירוק/ יונתן גפן היו היה פעם, בעיר ירוקה, גר לו איש אחד, איש ירוק. האיש הירוק גר בבית ירוק עם דלת ירוקה וחלונות ירוקים. הייתה לו אישה ירוקה ושני ילדים ירוקים. ובלילות היה יושב במיטה הירוקה שלו וחולם חלומות ירוקים. יום אחד קם האיש הירוק בבוקר ירוק, נעל נעליים ירוקות, לבש חולצה ירוקה ומכנסיים ירוקים ויצא החוצה. האיש הירוק נסע באוטו הירוק שלו ונסע בכביש הירוק. מצד אחד של הכביש ראה האיש ים ירוק ומהצד השני פרחים ירוקים. זה היה יום יפה. והאיש הירוק שמח ושר שירים ירוקים, ועישן סיגריה ירוקה עם עשן ירוק. ואז ראה האיש הירוק שעל הכביש עומד איש כחול. האיש הירוק עצר את האוטו הירוק שלו ושאל את האיש הכחול: "הי, איש כחול, מה אתה עושה פה?" "אני?", אמר האיש הכחול, "אני מסיפור אחר". 13. אגדת הצ'קבומבומים או- מדוע יש סימון שבילים? מתוך אגדות אלף לילה ולילה היה הייתה פעם ממלכה ענקית ושמה צ'יקבומבום. הממלכה הייתה בנויה מהמון יצורים קטנים ושמם כמובן היה צ'קבומבומים. לצ'קבומבומים הקטנים היה תחביב מוזר- הם אהבו לעשות מין בשלישיות. רוב היום הם היו עסוקים בתחביב הזה והתרבו במהירות מדהימה. בכדי להבחין בין זכר לנקבה היו צבועים הצ'קבומבומים בצבעים שונים- כל הזכרים בלבן והבנות צבעוניות: אדומות, שחורות, כחולות וירוקות. וכך התבצע הדבר: שני בנים לבנים היו בצדדים ונקבע צבעונית באמצע. וכמו בכל האגדות הטובות, מת המלך הטוב של בממלכה ובמקומו בא מלך אכזר יותר כמובן שהתחביב של הצ'קבומבומים לא מצא חן בעיניו והוא החליט לחסל את הדבר. הוא הוציא כרוזים, הביא ציידים, הוריד גשם חומצי, אבל שום דבר לא עזר- הצ'קבומבומים הסתתרו מתחת לסלעים ולא ויתרו. בצר לו בנה המלך מכבש, הושיב פועל וציווה עליו לעבור בכל הממלכה בכל חור על כל צ'קבומבום העוסק בתפקיד הנלוז..... וכך נמרחו כל הצ'קבומבומים וכל מה שנשאר מהם כיום הם סימוני השבילים, זכר לתחביב שלהם. 14. השבר הסורי אפריקאי השבר הסורי אפריקאי, מתוך השמים הוא ברור וחד. אתה יכול להביא אלף הסברים גיאולוגים. לדבר על לבה, על שכבות בזלת שנלחצו זו בזו, על תזוזת היבשות ונסיגת הים, אבל הכול שטויות, זה נראה כמו דבר אחד: מישהו כעס על העולם, הנחית בו את אגרופו וסדק אותו. 15.שלושת הנחלים – מקורות הירדן בימים משכבר בימים קדומים שלושה נחילים היו לרגלי החרמון הלבן חצבאני בניאס ודן פרצה מריבה באחד הימים בין שלושה נחלים כחולים וזכים לרגלי החרמון הלבן חצבאני בניאס ודן אז נשא החצבאני קולו וירעם אני הגדול והחשוב מכולם וחזר עוד שנית ויזעם אני הגדול מכולם ענה הבניאס באף וחימה הן אני הגדול והחשוב פי כמה אז זעף גם הדן והמהם אני החשוב משניהם היתה המריבה כה קשה ומרה ודין ודברים הדהדו ברמה מי מהם הגדול מכולם פנו אל ריבון העולם וישב על תל בין שלושת הנחלים ופסק את דינו ואמר יתלכדו השלושה לנהר לעצת אדונם שמעו הנחלים ליכדו את מימהם הצלולים והזכים והיו לירדן האיתן חצבאני בניאס ודן מאז נקרא תל אלקאדי המקום ששימש כס לבורא ממרום כאשר הוא ישב שם ודן בין חצבאני בניאס ודן.

tuty fruty

New member
המשך

16. גבע חובב טבע/ עמוס בר "משוגע מה אתה עושה?" אתמול נודע לי שאתה משוגע. טיילתי עם החברים שלי. ופתאום ראיתי עטיפה של מסטיק על המדרכה. מישהו שכח שיש פח אשפה וזרק שיש פח אשפה וזרק סתם, כדי ללכלך. אני יודע שהעטיפה שעוטפת את הארטיק במקרר, היא צבעונית ויפה מאוד אבל, כשהיא זרוקה על המדרכה היא הופכת לסתם לכלוך התכופפתי הרמתי את הלכלוך וזרקתי אותו לפח האשפה. ואז התנפלו עלי החברים שלי וצרכו: "משוגע, מה אתה עושה?" "פראייר אתה משרת את כולם!" "בשביל מה לדעתך יש פועלי ניקיון?" אבל אני צפצף על כולם. אני לא מתבייש לאסוף לכלוך, גם שאחרים פיזרו. אני יודע שיש בארץ יותר ממיליון ילדים. אם כל אחד מהם ירים לכלוך אחד ביום יכניס אותו לפח האשפה, יהיו בארץ מליון לכלוכים פחות. אבל הילדים קוראים לי "משוגע" והם צודקים- אני משוגע לניקיון אני אוהב שארצנו תהיה נקייה. לכל דבר יש מקום: לעפרון – קלמר, למחברת – עט, וללכלוך ופסולת - פח אשפה. אם אני שב בערב אני שם כל דבר במקומו כדי שאמצא אותו בבוקר, הרי שאת הלכלוך אני שם במקום כדי שאני לא אראה אותו יותר...... 17.לשבת זו שטות/ סלבירטון לשבת זו שטות ומעייף לעמוד לרוץ זו טיפשות ומטופש זה לצעוד לזחול זה נורא לקפוץ עוד יותר לרקוד מגוחך ונמאס די מהר לכרוע מכאיב ואם זה המצב עדיף כבר לחזור ולשכב על הגב. 18. חור התחת כאשר סיים הבורא ליצור את האדם, דנו כל איברי הגוף מי צריך להיות הבוס..? המוח הסביר בלהט שמאחר והוא שולט, הוא מוביל את כל האיברים בגוף, הוא צריך להיות הבוס. הרגליים טענו מאחר והן לוקחות את האדם לכל מקום, מן ההיגיון שהן תהינה הבוס. הקיבה הדגישה כי היא זאת שמעכלת את המזון ולכן רצוי מאוד שהיא תהיה הבוס. העיניים הסבירו שהן המועמדות הטובות ביותר, מאחר שבלעדיהן האדם היה עיוור לגמרי. ואז הציע חור התחת את מועמדתו לתפקיד, וכולם פרצו בצחוק גדול. חור התחת נעלב ומתוך עלבון התכווץ לשבוע ימים. ומאז.. המוח נהיה מעורפל... הרגליים רעדו... הקיבה כאבה וסבלה מלחץ.. הידיים נחלשו.. והעיניים פזלו ולא ראו את שלפניהם. לקראת היום השישי, בהחלטה פה אחד הם בחרו את חור התחת למנהל הכללי, כלומר הבוס. וכל זה מסביר שאינך חייב להיות מלפנים, כי זה שמוביל מאחור (החור) יכול לדחוף קדימה. 19. שיר האומץ/ר' קיפלינג אם תחשוב כי תיפול, כבר נפלת, אם תחיה בלי היסוס וניצלת. אם תרצה לנצח אך תאמר לא אוכל, הן ברור שבחרת בקל שבקל. אם תאמר כי תאבד, הן תאבד בוודאי, כי כל איש בעולם התוסס והחי הרוצה להגיע לתרועת ניצחון לא יגיע אליה בלי תרועת הרצון. זהו חוק עולמים לנמשל ולמושל ופשוט הוא החוק ואיתן מברזל: החלט כי תוכל - רצונך אז מושל, עליך יגן, חוק איתן מברזל. מלחמות החיים לא תמיד מבקשות, את האיש החזק וכתפיו הנוקשות. אם יתמיד, אז תמיד ינצח בכול, רק אותו האדם החושב כי יכול. אז פשוט תאמינו בעצמכם תציבו מטרות ותגיעו אליהם, מאחל לכם הצלחה במימוש החלום הבא שלכם. 20. "דרכים לדעת את המדבר" דרכים רבות לדעת את המדבר: יש ההולך ועיניו באדמה, מחפש הוא אחר זוטות קטנות, מרים כל אבן, מתפעל ונעצר בפליאה על יד צמחים עם פירות סגולים או זחל ססגוני. חברו ההולך מאחוריו, מסביר לו שהאבן שהרים היא אבן מטמורפית מתקופת ה]רה-קמבריום, ולצמח קוראים יפרוק תלת קרני, ומזחל זה יגדל בבוא היום פרפר לבנון הכרוב המצוי. את השלישי תמצא תמיד על פסגות ההרים, בוחן הכול מגבוה, פסיעותיו גדולות ואין הוא שם לב למה שעובר תחת כפות רגליו אלא למה שנמצא שם, הרחק מעבר לאופק. ובסוף הטור מזדנב החוקר. הוא מרים את האבן שהראשון הרים, שובר אותה ובודק את תכנה. הוא שואל "מדוע גדל צמח זה דווקא בערוץ ולא בראש ההר ?" כנגד ארבעה בנים דיברנו: תם, חכם, נביא ושיודע לשאול. והחמישי ? החמישי יודע את המדבר בייסורים, בחום הגדול, במעלות הקשים, בצפייה המתמדת שיגיע כבר הסוף. אין הוא שם לב למה שמתרחש סביבו. בשבילו המדבר הוא מקום אותו צריך לעבור כדי להגיע למקום אחר. עכשיו אנחנו יוצאים לדרך וכל אחד צריך לבחור איך הוא רוצה לדעת את המדבר: בחכמה, בנבואה, בשאלות או בייסורים ואולי אף כמה מהם יחד... 21. "שיר ההד" בין הרי הנגב יש עמק מופלא ההד עולה מתוכו ועונה על כל שאלה ומשאלה. אל העמק הגיע עלם צעיר לשאול מה יעשה בנערתו והרי השיחה בין ההלם וההד: • הד יקר, מזמן אני רוצה לדבר איתך, אתה יודע ודאי על מה (עלמה...עלמה...) • צדקת הד, פגשתי נערה, בחורה נאה (אה...אה...) • אך אמור לי הד יקר, כיצד עושה עצמה יפה מקודם (אודם...אודם...) • ומה רוצה היא להשיג בצום ובסיגוף (גוף...גוף...) • ומה תאמר יום יום כשנתחתן (תן...תן...) • ומה רוצה היא שאביא לה ? (וילה...וילה...) • וכיצד אוכל לעמוד בכל הדרישות ? (שוט...שוט...) • ומה אעשה כנגד כל ההנמקות ? (מכות...מכות...) • והאם כדאי בכלל להינשא ? (נסה...נסה...) • ומה אעשה אם לא אשכח אותה ? (קח אותה... קח אותה...) • תאמר לי הד איך זה להיות נשוי (אוי...אוי...) • שאלה אישית הד, בחיי הנישואין במה אתה מאמין ? (מין...מין...) • ואיך זה להיות מדריך ? (איח...איח...)

tuty fruty

New member
המשך

22. השקט והשלווה כשברא אלוהים את כל היצורים הוא שם כל יצור במקום המיוחד לו, את האדם – בבית, את הצמחים בטבע וכו'. ואז ביום שבת כשהוא לקח ת'עיתון וניכנס למיטה לנוח, פתאום הוא שומע קול דק, דק, שאומר "אלוהים, אלוהים". אלוהים הסתכל ימינה שמאלה ולא ראה דבר ושוב שמע קול "אלוהים, אלוהים". ואז פתאום ראה אלוהים יצור דקיק וקטן בצבעים תכלת וורוד. הרים אלוהים את היצור ושאל "מי אתה ?" ואז אמר היצור "אני השקט והשלוה". "טוב" אמר אלוהים ושאל " אז למה את הפה, פה לא מקומך" ואז אמר היצור הדקיק כשדמעה זולגת על לחיו "אין לי מקום, לא שמת אותי בשום מקום !". הרים אלוהים את היצור הקטן למיטתו ונתן לו כוס מיץ והבטיח שביום ראשון בבוקר הוא לוקח אותו ומניח אותו במקומו, וכך היה... ביום ראשון לקח אלוהים את היצור הקטן ושם אותו בשדה, אבל אחרי כמה ימים בא טרקטור והתחיל חרוש והשקט ברח מהר בחזרה לאלוהים. אחר כך שם אלוהים את היצור בים אבל באותה שבת באו כל המתרחצות עם הסלים, התינוקות והמנגלים והשקט נבהל כל כך עד שלא יכול היה לדבר, ונימלט לנפשו וחזר לאלוהים. וכך נמשך עד הדבר עד ש...לבסוף הציב אותו אלוהים במקום הזה ומאז ועד היום הוא חי לו בשקט השקט. ואם תהיו מספיק שקטים אולי תוכלו לשמוע אותו, את השקט המיוחד ואולי אפילו תזכו לראות אותו, רק אם תהיו ממש בשקט... 23. לילה: ברוכים הבאים לעולם הקסום והנפלא של המדבר בלילה: אם ביום, האבק והעננים והחום הסתירו לכם קצת את יופיו של המדבר, והשמש המסנוורת גרמה לרבים מכם להרכיב משקפי שמש או ללכת עם עיניים אשר מביטות אל האדמה – ליל ירח מלא קורא לנו ואומר: בואו, הקשיבו, הסתכלו, חפשו, כל מה שאי פעם רציתם, כל מה שאי פעם הצטרכתם, נמצא כאן ממש. המסע שתעברו הלילה, אולי ידמה לכם כמסע רחוק, מפחיד ומשונה אך ככל שתתקרבו, תגלו שבעצם רק התקרבתם לעצמכם. כי כאן הכול התחיל וכאן גם הכול ייגמר ! 24. המדבר אינו יכול להחליט: המדבר אינו יכול להחליט אם ישאר מדבר או לא. רק האדם יכול להחליט על כך. ירצה האדם, יהפוך ארץ נושבת למדבר שממה. ירצה – יהפוך את המדבר לגן פורח. לי אין ספק שהמדבר, על אף היותו חסר אונים מול האדם, יודע היטב את מה שהוא רוצה. אני משוכנע שהמדבר היה רוצה להישאר כפי שהוא. 25. "יש אנשים שאינם יכולים להיות במקום הזה, צהוב להם מידי, שקט שאפשר להשתגע. יש אנשים שאלוהים גדול עליהם במדבר הזה. אנשים נבהלים כשהם שומעים את הכוכבים בלילות. אבל יש גם אנשים שנדבקים לשקט הזה. ואינם יכולים לשוב ולהיפרד ממנו. אלה, ישארו כאן". חיים גורי. 26. לשם מה קיימים יתושים בעולם / נתן אלתרמן לשם מה קיימים יתושים בעולם יתושים לשם מה קיימים מטרידים ועוקצים, דם אדם מוצצים, מן הדם מתקיימים ורק גרוד גורמים לשם מה בכלל קיימים ? יתושים קיימים רק בשביל צפרדעים ובשרם לחיכם הוא ערב וטעים קיימים הם בשביל צפרדעים. לשם מה קיימות צפרדעים בעולם ? צפרדעים לשם מה קיימות ? בביצה הן עומדות, מקרקרות כבר צרודות מיתושים מתקיימות ולרעש גורמות. לשם מה הן בכלל קיימות ? צפרדעים קיימות בשביל חסידות שאותן הן בולעות ועל רגל אחת עומדות – קיימות הן בשביל חסידות. לשם מה קיימות חסידות בעולם ? חסידות לשם מה קיימות ? הן תמיד נודדות, משחיתות השדות גם אינן חכמות רק להרס גורמות לשם מה הן בכלל קיימות ? חסידות זה ברור מביאות ילדים אשר יהיו אנשים נחמדים חסידות מביאות אנשים ... לשם מה קיימים אנשים בעולם ? אנשים לשם מה קיימים ? הם הופכים עולמות ועושים מלחמות לשם מה הם בכלל קיימים ? קיימים הם בשביל יתושים אשר מדם מתקיימים ! לכן אל תתגאה אדם, אל תרבה קושיות, לכל יצור כאן בעולם יש סיבה לחיות ואל נא תפגע ביתוש שעל אפך עומד יבוא יום ובגללו עוד ילד יוולד... 27. אם יוצאים, מגיעים למקומות נפלאים / ד"ר סוס הגיע היום, אתה יוצא למקומות נפלאים. אז שלום ! עם רגלים בנעליים, עם שכל בראש, תמצא את הדרך שלך – אל תחשוש ! אתה יכול ויודע, מוכן ומזומן אתה הוא זה שיחליט לאן. תסתכל ברחובות מלפנים ולאחור, ויש רחוב שאולי תחליט "לא כדאי לי לבחור". עם רגליים טובות ועם שכל לחשוב, תיזהר לא ללכת ברחוב, קצת לא טוב, אם בכלל לא תמצא, אף רחוב שתאהב – תעזוב את העיר ותצא למרחב, אל שטח פתוח, לאור ולרוח – שם קורים הדברים, שתדע לך – למטיילים עם רגליים וראש כמו שלך. וכשיקרה הדבר, אל תפחד, אל תזיע תמשיך חזק ותראה שתגיע ! כי אם יוצאים לדרך, מגיעים למקומות נפלאים.

tuty fruty

New member
המשך

28. על חמישה יהודים עומד העולם: משה אמר שהכול חוק פרויד אמר שהכול סקס ישו אמר שהכול אהבה מרקס אמר שהכול כסף ואיינשטיין אמר שהכול יחסי 29. "ברגע שגילית איזו מכפות הרגליים היא הרגל הימנית, כבר אין לך הרבה התלבטויות בקשר למי מהן היא הכף השמאלית. ואז נותרת רק הבעיה: באיזו מהן להתחיל לצעוד..." פו הדוב 30. תשעה כללים לחיים שלווים: 1. "היה קשה לכעוס ונוח לרצות" (פרקי אבות) 2. מהר לסלוח 3. פתח הערכה עצמית גבוהה 4. אל תתווכח – לך לבורר 5. אל תאשים – קח אחריות 6. "אתה לא נענש על זה שאתה כועס, אתה נענש על ידי הכעס" (חז"ל) 7. אל תעביר ביקורת – תן הערכה 8. אל תדרוש – בקש 9. עשה שימוש בהומור 31. משל החבל: שני חבלים כי ירצו להתחבר על כל אחד מהם יהיה לוותר כל אחד יאלץ לוותר על מידה מאורכו כדי שיווצר הקשר. אם אף אחד לא יהיה מוכן לוותר, לעולם לא יתקדם הקשר. יפה שבמקום בו היה הוויתור – נוצר הקשר. 32. רק אחרי שתכרות את העץ האחרון רק אחרי שתרעיל את הנהר האחרון רק אחרי שתתפוס את הדג האחרון רק אז תגלה שאי אפשר לאכול כסף !!! 33. אילו ידעה העז שהיא עז, היו רגליה מסתבכות זו בזו. אילו ידע הדג שהוא דג, היה שוקע למעמקי הנהר כגוש עופרת. העז, ההר והדג והנהר יודעים עצמם בידיעה שאינה יודעת. רק האדם מנסה לדעת" בידיעה היודעת ועל כן אין האדם מצליח להיות אדם כשם שהעז היא עז, הדג הוא דג, ההר הוא הר והנהר הוא נהר.

tuty fruty

New member
המשך

.34 רקפת: בימי המלכות ציווה אלוהים על שלמה: "לך עשה לך כתר מלכות כיאה לכל מלך" שלח המלך את שריו למצוא דוגמא הולמת לכתר שלו – מהצומח בארץ ישראל. הביאו השרים מספר דוגמאות: ברוש...כלנית...חצב... אך שלמה פסלם, למעט הרקפת, בה ראה סמל הטוהר והזכות, גאווה ועצמאות בעלי הכותרת הזקופים וקשר וזיקה לארץ בהיצמדותה לסלעים. וכך עשה שלמה את כתר המלכות כדמות עלי הרקפת וקרא שמה "נזר שלמה". משחרב בית המקדש ונלקח הכתר בשבי כופפה הרקפת את ראשה ולכן היא כפופה עד עצם היום הזה. 35. לוטם: שר היער הזמין את כל הפרחים למסיבת הגן השנתית. ביניהם הזמין את האחים לוטם. אחד האחים קם השכם בבוקר, לבש חולצה לבנה מגוהצת, גילח את זקנו והיטיב את פניו ב"אפטר שייב". הלך בניחותא למסיבה והתקבל בכבוד רב. האח השני שהיה עצל מטבעו הקיץ ברגע האחרון, קטף בחופזה חולצה מקומטת סגלגלה, לא התגלח ולא התבשם ורץ מהר לנשף. מובן שאיחר ואחיו בא להגן עליו מפני שר היער. זה התעצבן מאוד והטיל עליהם עונש "כפי שהגעתם למסיבה – תופיעו מעתה בטבע". האח המסודר הוא הלוטם המרווני – עליו לבנים ומתוחים וריחו נעים. האח השני – העצל, הוא הלוטם השעיר, מופיע תמיד אחרי המרווני, עלי הכותרת סגולים ורדרדים ומקומטים והוא חסר ריח. 36. צלף קוצני: מלך הצמחים עשה משתה גדול והזמין אליו את כל הצמחים, בעודם חוגגים, נתקעה עלוקה בגרונו של המלך. הוא החל משתעל ומשרתיו מיד ניצבו לידו, מנסים לעזור למלכם. המלך עוד הצליח הבטיח בכוחות אחרונים, כי הצמח אשר יצליח להוציא את העלוקה מגרונו – יזכה בבתו, הנסיכה היפה. כל הצמחים עשו דרכם אל הארמון אך לא הצליחו להציל את המלך. לפתע הגיע צמח קוצני ופשוט שקוציו מאונקלים ופונים לאחור. ניגש אל המלך והחל משיר את עליו. מיד אחר כך את קוציו, נשאר עירום לגמרי ו... רק קוץ אחד בקצה גבעולו. נכנס הצלף הערום לגרונו של המלך, תפס את העלוקה בקוצו החד, וחיש קל שלפה. מובן שהשמחה הייתה רבה אך כשדרש הצלף את אשר הובטח לו החל המלך לגמגם. יתן את בתו היפהפייה לצמח מדברי שכזה ? אך הבטחה חייבים לקיים, מה עשה ? כלא את בתו במגדל בצוק הגבוה ביותר בממלכה. הצלף המאוהב טיפס וטיפס על גבי המצוק – הכול יעשה למען הנסיכה היפה. ואכן, את הצלף נוכל למצוא בגבהים, בתהליכי טיפוס נואשים... 37. הזית: שלמה המלך החכם באדם, ידע לשוחח בחופשיות עם צמחים ובעלי חיים. מכולם אהב הכי את הזית. כשמת המלך השירו כל העצים את עליהם לאות אבל ורק הזית לא השיר את עליו ולא הקמיל ענפיו. התמרמרו העצים: "כיצד זה הצמח האהוב ביותר על שלמה אינו מראה סימני אבל ?" ענה להם הזית: " אתם יקירי, מפגינים את אבליכם כלפי חוץ, ואילו אני עצוב וליבי נאכל בקירבי". ומאז – גזעו של הזית חלול... 38. קיסוסית: קיסוסיה היתה נערה מבוגרת ומכוערת מאוד (שמנה, פוזלת, זרוקה, יבלות, שערות...) אך היה לה כסף רב... היא גרה בארמון מפואר בלב היער ורצתה להתחתן עם בן מלך בלבד. יום אחד עבר כרוז בממלכה והודיע: "בנשף ענק תימצא כלה למלך וכל היפהפיות מוזמנות". קיסוסיה רואה בזאת הזדמנות חייה ומתחילה לטפח את עצמה (דיאטה, נימוסים, פדיקור – מניקור, איפור, ניתוח או שניים). ואכן, היא הצליחה והפכה להיות חתיכה אמיתית ! בערב הנשף, נכנסה קיסוסיה לארמון ונשמתם של כולם נעצרה, היא הקסימה את הנסיך והוא רקד איתה שני ריקודים רצופים ו... צמודים ! תם הנשף והנסיך עומד להכריז על החלטתו והוא צועד לכיוון קיסוסיה... ומושיט ידו לעלמה שישבה לידה. מיד הבינה קיסוסיה מה קרה וברחה מהר ליער. שערותיה הסתבכו בעצים ועד היום אנו מוצאים אותה ביער עם לב שבור (עלים בצורת לב) תלתליה הסבוכים (קנוקנות) וטיפות הדם שנזלו מהחתכים שנגרמו לה במהלך הריצה (הפירות האדומים). הקוצים הם השיערות לרגליה שאותם שכחה קיסוסיה להסיר...

tuty fruty

New member
המשך

39.האלה והאלון: לזאוס שהיה מלך האלים נמאס לחיות חיים בטלים הוא החליט לרדת מההר, ולבדוק בכל עיר וכפר מה טיבם של האנשים – האם טובים הם או קשים? עטה על עצמו שק איפר את פניו באבק ירד אל הכפר והלך אל הבית הכי מפואר ושם ביקש בסך הכל שיתנו לו משהו קטן לאכול. אבל – גרשו אותו וחבל. ניסה מזלו בבית אחר וגם משם גרשו אותו מהר וזאוס כבר כעס להחריד והחליט את כל הכפר הזה להשמיד. אך פתאום רחוק משם ראה הבהוב והבחין בבית דל ועלוב ולפני שהספיק לומר "הו אמא" נפתחה הדלת, וזוג זקנים הכניס אותו פנימה. נתנו לו כל אשר להם (וזה היה די מעט) וזאוס הרגיש שטוב לו והא לגמרי לא לבד. ואז החליט על טוב לבם לזוג לגמול ולמלא כל מה שיבקשו – פשוט הכל. והם הזוג – בקשו לא כסל ולא זהב כמו כולם אלא רק – לא להיפרד לעולם וכך, כשהגיע יומם הרגישו שניהם איך גופם הולך ומתקשה, ואנ'לא מתלוצץ איך גופם הופך לעץ וכך עומדים הם עד היום זוג הזקנים – האלה והאלון. 40. הרדוף פעם היו שני אחים, הר ואיציק. איציק היה קטן רזה, גמיש מאוד וקפיצי. ואילו הר גדול מימדים, ענק כבד ומגושם. לאיציק היה פגם דיבור מיילדות, הוא לא יכול היה להגות את האות ב', במקומה יצא לו פ'. במקום בית = פית, במקום אבטיח = אפטיח וכו'… תחביב משותף היה לשנים. שניהם אהבו מאוד את ארץ ישראל, ובמיוחד אהבו לטייל בה. כל שבת נהגו לקחת תרמילים ולצאת לטייל באיזשהו ואדי. שבת אחת בעודם מטיילים, וכהרגלם רץ איציק ומקפץ קדימה, והר מתגלגל באיטיות מאחור, נתקל איציק הקטן בדוב. הוא כל כך נבהל, שהחל לקרוא לאחיו הגדול והחזק. הר יש פה דפ, הר פוא מהר, יש פה דפ ענק – הר שיה רחוק לא שמע את קריאות העזרה של איציק. והדוב מתקרב, ומסכן, את חייו של איציק. ואיציק קורא, הר – דפ, בוא מהר הר, דפ, הר שמע מרחוק את קריאותיו של איציק, ומהר לקראתו. כשהגיע הר למקום, לא מצא את איציק, הדוב כבר גמר לחסל אותו, הד קריאותיו נשמע בואדי, הר – דפ הר – דפ, ובמקום בו עמד צמח שיח שפרחיו ורודים מדמו של איציק, ועד היום נקרא שמו של הצמח הר – דפ הרדוף. 41. שלוות הנפש תמה הבריאה, יש לו אלוהים במשכנו הרם בשמים. ונח מנוחה קלה. והיינה נשמעה נקישה חלושה בדלת, מי מעיז להפריע לאלוהים הרחום והחנון במנוחתו?! הנקישה הייתה הססנית ומתביישת קמעה, שהחליט אללה להגשת ולרואת מי בפתח. פתח את הדלת. ומולו עמד יצור קטן מחוד ובישן. נפנה אליו אלוהים ושאל: "מי אתה?" והיצור ענה "אי שלוות הנפש" "ומה רצונך שלוות הנפש?" אז פתח היצור פיו הקטן וסיפר – "בראת, אלוהים הרחום והחנון, עולם גדול ונפלא, ולכל דבר שבראת נתת מקום לחיות בו. ורק לי שכחת לתת מקום ומאז אני בעולם חסר מנוחה ומרגוע. "חייך אלוהים והבין שאותו יצור קטן צודק והחליט למצוא לו מקום. לקח את ידו הקטנה ויצאו שניהם לסייר בעולם. עברו בתל אביב, לא בהחלט אין זה מקום לשלוות הנפש (פרט, אם ברצונכם עוד מקומות שעברו בהם יחד…) עד שהגיעו לכאן, הסתכלו זה על זה, ושניהם שלוות הנפש ואלוהים ידעו שזהו בדיוק המקום המתאים לשלוות הנפש. חזר אלוהים למשכנו, ושלוות הנפש נשאר פה, ואם תהיו רגע בשקט, תוכלו להרגיש את שלוות הנפש חוזרת ומשפיעה עליהם. 42.יש דברים בעולם ש.. יש דברים בעולם שלא עולים אגורה אך הם שווים את כל ההון שבעולם חיוך רחב חיבוק חזק מילה טובה יש דברים שלא גוזלים כמעט זמן מחייו של האדם אך הם שווים את כל הזמן שבעולם חיוך רחב חיבוק חזק מילה טובה יש דברים שלא צריך לנסוע רחוק בשבילם אך הם שוים כל מרחק שיש חיוך רחב חיבוק חם מילה חמה ומעודדת אז אם כל כך פשוט לעשותם אז למה כל כך קשה לאנשים לחייך חיוך רחב, לחבק חיבוק חזק ולהגיד מילה חמה?

למעלה