קובץ פעולות

bobby6killer

New member
חורף

לפזר על הרצפה מזרונים ושקי שינה,ואז לתת להם שוקו חם ולספר להם סיפור. @כל הזכויות שמורות לנגה חשישה.

חידות!

הוא-היא: 1. הוא: מדינה באירופה. היא: מגישת חדשות בערוץ 2. (יון-יונית) 2. הוא: קצה. היא: רהיט בסלון (סף-ספה) 3. הוא: יש לו שימושים ומשמעויות שונות, אבל בעיקר שמים בו דברים כמו ספרים של בית ספר. היא: גם בתוכה שמים דברים רק מסוג קצת שונה כמו דפים, עבודות ומכתבים. (תיק-תיקיה) 4. הוא: ההפך מחום. היא: חלק ממשקוף דלת או שער. (קור-קורה) 5. הוא: מאיר בשמיים בשעות היום. היא: החלון הקדמי של מכונית (שמש-שמשה) 6. הוא: זכר של פרה. היא: חפצים או אנשים המסוגרים אחד ליד השני לאורך החדר (שור-שורה) 7. הוא: מקום שבו בדרך כלל עוסקים במשהו מסויים. ____ כושר. היא: רכב. (מכון - מכונית). 8. הוא: שם פרטי של ילדה. היא: מלמדת ומחנכת בבתי ספר. (מורה-מורה). 9. הוא: עף בשמיים. היא: כשהיא על היד היא נמרחת בלק וכשהיא על הרגל היא לרוב קטנה. (ציפור-ציפורן). 10. הוא: כלי בישול. היא: שטה על המים. (סיר-סירה) 11. הוא: נמצא בחוף הים כל הזמן. היא: לא חשה בטוב. (חולה-חולה). 12. הוא: חניית הספינות. היא: בע"ח קטנטן הנושא מזון על גבו. (נמל-נמלה). 13. הוא: איבר בגוף שיש שניים כמוהו. היא: משמשת לפתיחת דלתות, לרוב מסובבים אותה. (יד-ידית) 14. הוא: שם נוסף למפלגת השמאל הגדולה ביותר. היא: לפיה אנו יודעים את תכנית הלימודים שלנו. (מערך-מערכת). 15. הוא: חרד. היא: מביאה ילדים לעולם. (חסיד-חסידה). 16. הוא: הולך לפני המחנה. היא: חולות בנגב. (חלוץ-חלוצה). 17. הוא: ירח. היא: המדבר הגדול בעולם (סהר-סהרה) 18. הוא: חלק מהתורן. היא: מפיצה אור. (מנור-מנורה). 19. הוא: חוד של מחט. היא: חיה מבדחת. (קוף-קופה). 20. הוא: מאמינים בו. היא: עץ יער. (אל-אלה) 21. הוא: פרי אלון. היא: איבר ההפרשה. (בלוט-בלוטה) 22. הוא: השמיע קול של שריקה. היא: שם של עץ (צפצף-צפצפה).
קפד ראשו / קפד זנבו: 1. סוג מחבר שאנו משתמשים בה לרוב בבית הספר. (ספירלה) קפד זנבו - ותקבלו שם של ילדה (ספיר) 2. החלון הקדמי של מכונית (שמשה) קפד ראשו - ותקבלו את שם משחרר בני ישראל ממצרים (משה) 3. אחד מצורות ההתיישבות של תחילת המאה. נהלל הוא הראשון כמוהו. (מושב) קפד ראשו - ותקבל מילה נרדפת לחזר (שב) 4. אחד משני המינים של בני האדם (גבר) קפד זנבו - ותקבלו את החלק האחורי של הגוף (גב) 5. מכשיר סלולרי (פלאפון) קפד זנבו - ותקבלו קסם, משהו מפתיע (פלא) 6. דמות שמנה בסדרה מצויירת (קרטמן) קפד ראשו - ונשארה מילה נרדפת לדחף, שם (טמן) 7. פרח אדום (שושנה) קפד ראשו - וישארו 365 ימים (שנה) 8. הדבר הישר ביותר (סרגל) קפד ראשו - וקיבלנו נחשול (גל) 9. ההפך משמחה (עצב) קפד ראשו - והוא יהלך לאט (צב) 10. ההפך מישן (חדש) קפד זנבו - והנה להב חותך במיוחד (חד) 11. שמים על האצבע כהכרזה על נישואין (טבעת) קפד זנבו - והתקבל הדבר הכי אמיתי וראשוני שקיים (טבע) 12. נמצאת במנזר (נזירה) קפד ראשה - ויתאבקו עליה (זירה) 13. מטפל בצמחים (גנן) קפד זנבו - שם הוא עובד, עם צמחים ועצים (גן) 14. מילה נרדפת לטיפשות (בורות) קפד שנבה - ישאר חור באדמה (בור) 15. דממה (שקט) קפד זנבה - ותוכל לסחוב עימו דברים (שק) 26. משהו רגיל, מקובל חברתי (נורמה) קפד ראשו - ויתווצר מקום גבוה ושטוח בצפון מזרח הארץ (רמה).
קפד ראשו - בעלי חיים וצמחים: 1. בן זוגה של הכלה (חתן-תן) 2. צמח או אדם החיים על חשבון מישהו אחר (טפיל-פיל) 3. פעולת הדברה (ריסוס-סוס) 4. מוכר בשר (קצב-צב) 5. יום שיורד בו גשם הוא... (גשום-שום) 6. העיניים של המדינה (חרמון-רימון) 7. גולגולת (קרקפת-רקפת) 8. נפלא! יוצא מן הכלל! (נהדר-הדר) 9. אישה המרבה לדבר על זולתה (רכלנית-כלנית) 10. אוגר אנרגיה חשמלית (מצבר-צבר) 11. הצד הקדמי של הבית (חזית-זית)
מקומות מבולבלים 1. הצל הר (הרצליה) 2. התנין (נתניה) 3. סיריקה (קיסריה) 4. תת יעל (עתלית) 5. פה חי (חיפה) 6. השקרן ראה (ראש הנקרה) 7. הר יהן (נהריה) 8. בו לעג (גלבוע) 9. הד ניר (הירדן) 10. טיב הר (טבריה)
מי אני? 1. אני מכסה טפח ומגלה טפחיים, אני אביזר נחוץ מאוד בעת חופשה, לאחר שימוש אני רטוב (בגד-ים) 2. אני מוכן לפעולה גם מאחורי הספה, אני נסחב אחרייך בלי ברירה, לפעמים את שומרת לי יום מיוחד לפעולה (שואב אבק) 3. לעיתים תזדקקי לשניים כמוני, לא תוכלי לשכב לי בתירוץ של כאב ראש, אחרי משקה חריף תרצי בי ביתר קלות (אקמול) 4. כשתלחצי קצת - תהיינה תוצאות. יותר מדי ממני משאיר טעם לא טוב, יש לי בליטה קטנה בקצה ואומרים עליי שאני מוסיף המון (לימון) 5. ככל שהוא גדל הוא נעשה עבה וקשה יותר. הוא בדרך כלל זקוף, ויש תקופות שבהן הוא קירח (עץ.) 6. לפעמים היא פוזלת לעברך, לפעמים היא קורצת לך, ובלילה היא עצומה (עין) 7. לרוב גברים מסתירים אותי. יש גברים שחושבים שאני סמל לגבריותם, יש גברים שדואגים בקשר לצמיחה שלי, ולפעמים מכסים אותי בכיפה (קרחת) 8. אני תמיד תלוי, אך לפעמים ארוך ולעיתים קצר. משתמשים בי בעיקר ביום להסתיר את אור השמש (וילון) 9. תצטרך לטפס עליי לפני שתהנה. אני נעימה כי אני חלקלקה, תוכל לעלות ולרדת כרצונן, ולילדים אני הכי טובה (מגלשה) 10. אני נפעם כשאני מתלהב, מסאז' יחזיר אותי לחיים ודפיקות זה העסק שלי (לב) 11. אני רוטט. כשאני בין רגלייך אני מזנק. אני דיי מסוכן אבל יש כאלה שנהנים ממני (אופנוע) 12. אני מתחיל בז' ונגמר בנ', יש נשים שאוהבות שאצל הגברים שלהן אני ארוך (זקן) 13. אני שוכבת על הגב ומדגדגים לי בבור. צלילים נפלאים בוקעים מתוכי (גיטרה)
מילה מקשרת: 1. כרוב, גדול, סיכה, שועלים (ראש) 2. ראשון, הולדת, כיפור, טוב (יום) 3. ים, חם, זהב (לב) 4. גנבים, הלב, סול, שוודי (מפתח) 5. סערה, רפאים, פרצים (רוח) 6. אהבה, ירח, שימורים (ליל) 7. עליון, אצבע, נייר טואלט, מרום (גליל) 8. ילדים, ציבורי, חיות, שעשועים (גן) 9. אסיפה, סגולה, בית (עם) 10. ראשוני, מורכב, טבעי, רציונאלי (מספר) 11. אם, ידיים, גוף, זרה (שפה) 12. עבודות, תק, פלילי (תיק) 13. משפט, בן, תרבות, כנסת, שלום, משק, בעל (בית) 14. צדק, חצי, אפשר (אי) 15. עלייה, דגניה, שמואל (א') 16. שעה, נחמה, חינם, מלכות (חצי) 17. עץ, אדמה, זהב (תפוח) 18. פשוט, כלי (שבר) 19. לילה, פלא, לחץ (סיר) 20. קול, צחוק, שבע (בת) 21. בטל, אורח, ושב (עובר) 22. כלה, מס, אורחים, שבת (הכנסה) 23. צבי, אור, קיימת (קרן) 24. דרישת, מגדל, עכשיו (שלום) 25. שבת, קהל, פנים (קבלה) 26. בת, באר, ברכות, מינים (שבע) 27. ערוך, אוכל, פינג-פונג, מנהלים (שולחן) 28. סוס, אדם, תחנה (כוח) 29. בית, נוח, מתקפל (כסא) 30. תובלה, נוסעים, ריסוס (מטוס) 31. בוקר, תעופה, חרוש (שדה)
חידות בציורים

כחילה

New member
במעלה יוסף קוראים

לזה "זונת מטודות", אבל אני לא אמרתי כלום..

tuty fruty

New member
ט"ו בשבט- פעולה

נושא:פעולות ט"ו בשבט מטרה:הכרת החג, הכרת הצומח בארץ ישראל. מתודה:מחלקים את הקבוצה לשתיים ונותנים להם כל מיני משימות ומי שמצליח לעשות את רוב הדברים ניצח. הדברים הם: תפזורת של שמות של צומח. חידות ציורים של ט"ו בשבט. חידות הוא והיא, חידות רגילות וכו'.. ועכשיו כמשחק סיום אפשר לעשות להם בינגו...

tuty fruty

New member
כבוד הדדי - פעולה

הנושא:כבוד הדדי מטרות: שיכבדו את חבריהם לקבוצה המתודה: מכינים לפני הפעולה קבובות, עוגה וניירות לעטיפה ופתקים עם שמות של החניכים. מהלך הפעולה: נותנים לכל חניך פתק עם שם של מישהו מהקבוצה ואז קוראים לכל אחד בנפרד ושואלים אותו מה אתה רוצה לתת לילד זה קבובה או עוגה. דיון:אחרי זה עושים סבב של מה שכל אחד קיבל הרוב כמובן מקבלים קבובה ואז דנים עם הקבוצה למה דווקא רצית לתת לחבר שלך קבובה וכו'..

כתיבה

צרופי מילים
מספר המשתתפים: עד 15.
הכישורים העיקרים הנדרשים: אוצר מילים, מחשבה מהירה.
הכנה: נייר וכלי כתיבה לכל משתתף.
מהלך המשחק: המדריך קורא מילה (רצוי שתהיה בת ארבע אותיות). מצירופי האותיות של מילה זו מרכיבים המשתתפים מילים רבות ככל האפשר. למשל - מן המילה "רחוק": רוח, חוק, קו, קח, קר וכו'. בתום הזמן המוקצב, חדלים מכתיבה וכל אחד מקריא את מילותיו. כל משתתף מקבל נקודות כמספר המילים שכתב.
גירסאות אחרות: 1. לפי החלטת הקבוצה עשויות המילים המותרות לכלול גם שמות, מילים שונות משורש אחד (קח, לקח, קחי) או רק מילה אחת מכל שורש. על המדריך להודיע על חוקים אלו מראש, כדי למנוע אי-הבנות. 2. המדריך צריך להודיע מראש אם מותר להשתמש בכל אות פעמים אחדות בכל מילה (לדוגמה: מן המילה "רחוק", אפשר לכתוב: רחרח, חוקק, רקק וכו') 3. כדי להגדיל את מספר המשתתפים, משחקים בצוותים שבהם עד 4 חניכים. חברי כל צוות מנסים ביחד למצוא מילים מתאימות. דמויות
מספר משתתפים: 5-50
הכישורים העיקרים הנדרשים: כושר חשיבה, עבודת צוות.
הכנה: 1. קובעים את מספר הקבוצות המשתתפות. לכל קבוצה - דף ובו כתוב תיאור של דמות אנושית כלשהי. התיאור כולל כשישה סעיפים. כל סעיף מורכב מ"פרט אישי" של אותה דמות, כגון: המאכל האהוב עליה, גובהה, מקצועה, עיר המגורים שלה, הספורט האהוב עליה, צבע השיער שלה, המוזיקה האהובה עליה, ספר שקראה לאחרונה וכיו"ב. הסעיפים בכל התיאורים יהיו זהים. אך בכל סעיף יופיעו פרטים אישיים שונים לכל דמות. הצעה לשש דמויות (נא לקחת אותן בערבון מוגבל מאוד!!) א. סשה - רוסיה, עיניה כחולות, שיערה אדום בוהק, זונה, גר בפינת רחוב דיזינגוף ואלנבי בת"א, הספורט האהוב עליה - להזדיין, תחביבה - אלכוהול. ב. עובד - מזרחי, עיניו חומות, שיערו שחור, סרסור, גר בעיר התחתית בחיפה, הספורט האהוב עליו - מכות, תחביבו - קעקועים. ג. יהורם - אשכנזי, עיניו כחולות, שיערו שחור, סוכן מס הכנסה, גר בכרמיאל, הספורט האהוב עליו - לגלוש באינטרנט, תחביבו - ספרים. ד. אינגה - שוודית, עיניה ירוקות, שיערה בלונדיני, מתנדבת בקיבוץ, גרה במעגן מיכאל, הספורט האהוב עליה - שיזוף בעירום, תחביבה - ישראלים (גברים). ה. אניס - בדואי, עיניו חומות, שיערו חום, מגדל עיזים, גר באוהל בנגב, הספורט האהוב עליו - לברוח מישראלים, תחביבו - להכין תה ולארח עוברי אורח. ו. מאיר - צבר, עיניו חומות, שיערו חום, מובטל, גר בקרית ים, הספורט האהוב עליו - לגרבץ, תחביבו - לפצח גרעינים. ז. מריו - ארנטינאי, עיניו ירוקות, שיערו חום, לא בעל כישורים, הספורט האהוב עליו - לחשוב במה הוא יכול לעבוד בארץ ולמה הוא מוכשר, תחביבו - לא לעשות כלום, אין לו כישורים. סתם, סתם. אלה לא הדמויות (שעה מאוחרת, אתם יודעים...). הנה הדמויות האמיתיות שצריך להשתמש בהן, כמובן בהמלצה בלבד: א. יוסי - נגר, עיניו ירוקות, גר בירושלים, הספורט האהוב עליו - כדורגל, תחביבו - ציור. ב. דני - רופא, עיניו ירוקות, גר בת"א, הספורט האהוב עליו - טניס, תחביבו - ציור. ג. משה- נגר, עיניו כחולות, גר בירושלים, הספורט האהוב עליו - כדורסל, תחביבו - טיולים. ד. גיורא - מורה, עיניו חומות, גר בחיפה, הספורט האהוב עליו - טניס, תחביבו - טיולים. ה. אבנר - מורה, עיניו חומות, גר בת"א, הספורט האהוב עליו - כדורסל, תחביבו - בולים. ו. יצחק - רופא, עיניו כחולות, גר בחיפה, הספורט האהוב עליו - כדורגל, תחביבו - בולים. (שמתם לב שכולם גברים נורא משעממים? עדיף, לדעתי, לעשות בני נוער ולעשות אותם מעניינים) ובכן: כל סעיף בכל תיאור דמות, יכיל רק אחת משלוש האפשרויות. 2.דף שבו מתוארות כל הדמויות בפרטיהן. לכל דמות נתון שם, אך לא מצויינת הקבוצה שבידיה דף הדמות (רצוי להכין כשלושה דמים כאלו). 3. כלי כתיבה ודפי נייר לכל הקבוצות. 4. פיסות נייר קטנות - פתקי שאלות.
מהלך המשחק: מתחלקים לשש קבוצות (לפי מספר הדמויות). 1-5 משתתפים בכל קבוצה. לכל קבוצה פינת ישיבה משלה. כל קבוצה מקבלת דף דמות (פריט 1) שרק חבריה רשאים לראותו. הדפים המתארים את כל הדמויות (פריט 2) מונחים בחדר כך שהכל יוכלו לראותם. לכן כל קבוצה מכירה את כל שש הדמויות ופרטיהן, אך אינה יודעת לאיזו קבוצה שייכת כל אחת מן הדמויות.
מטרת כל קבוצה: לגלות איזו דמות נמצאת בידי כל אחת מן הקבוצות. כל קבוצה רשאית לשאלו את כל אחת מן הקבוצות האחרות שאלות העוסקות בפרטי הדמות שבידיה בתנאים הבאים: א. כל שאלה תהיה כזו שהתשובה עליה היא "כן" או "לא". למשל: "האם הדמות שלכם היא מורה?", "האם עיניה ירוקות?" וכו'. ב. כל שאלה תהיה כתובה על פתק (פריט 4) שיימסר לקבוצה הנשאלת. אחד מחברי הקבוצה הנשאלת ירשום "כן" או "לא" על הפתק בהתאם לדמות שקיבלו, ויחזיר אותו לשואלים. ג. השאלות תכתבנה ותמסרנה בזמנן החופשי של הקבוצות, ללא תור, ודרך המדריכים. על כל קבוצה לזהות את הדמות של כל אחת מיתר הקבוצות, בהתאם למידה שבדפים המפוזרים בחדר (פריט 2). זיהוי זה ייעשה בשם שהוענק לכל דמות. למשל - הדמות "יוסי" נמצאת בקבוצה מספר 2. הדמות "גיורא" נמצאת בקבוצה מספר 5, וכן הלאה. מנצחת הקבוצה שזיהתה ראשונה את הדמויות של כל יתר הקבוצות. יש להמשיך במשחק כך שקבוצות נוספות תוכלנה לסיים. כך ייקבעו מקומות שני, שלישי וכו'.
גירסאות אחרות: המשחק קל יותר אם נתונות רק שתי אפשרויות לכל "פרט אישי". (למשל: הסעיף "מקצוע" יכלול: א. נגר, ב. רופא. כל אחת מהדמויות מקצועה יהיה נגר או רופא) המשחק קשה יותר אם תקבענה יותר משלוש אפשרויות ל"פרטים אישיים" שבכל סעיף ויהיו יותר דמויות. (המשחק הוא סטייל "נחש מי" רק בקבוצות) סיפור בהמשכים
מספר המשתתפים: 5-25
הכישורים העיקריים הנדרשים: דמיון, חוש הומור.
הכנה: כלי כתיבה וניירות.
מהלך המשחק: יושבים במעגל. אחד המשתתפים כותב בראש דף נייר משפט (או חלק ממשפט), הפותח בסיפור. את המילה האחרונה ואת סימן הפיסוק שאחריה (נקודה, פסיק או לא כלום), יכתוב בשורה נפרדת. המשתתף יקפל את הנייר כך שרק המילה האחרונה גלויה והשאר מוסתר. אחר כך יעביר את הנייר לבא אחריו. הלה, שרואה רק מילה אחת, מוסיף לסיפור משפט או חלק ממשפט בהתאם למילה הגלויה לעיניו. גם הוא ישאיר מילה אחת גלויה, יסתיר את השאר ויעביר את הדף הלאה. כשעבר הנייר את ידי כל המשתתפים, פותחים אותו ומקריאים את הכתוב, שהוא, בדרך כלל, משעשע מאוד. כדי שלא ישתעממו המשתתפים כשאינם כותבים, כדאי להעביר ביניהם מספר דפים. כל משתתף יתחיל בדף חדש. הדפים יסובו במעגל בכיוון אחד.
גירסאות אחרות: 1. אם ברצונך ליצור סיפור הגיוני ועקבי, יכתוב כל אחד משפט ארוך או מספר משפטים וישאיר יותר ממילה אחת גלויה (חלק ממשפט). 2. כל אחד מהמשתתפים קורא את כל מה שכתב המשתתף הקודם לו, אחר כך מסתיר זאת על ידי קיפול הדף, מוסיף משפט שלו ומעבר את הדף הלאה.

למעלה