והנה מה שאני סימנתי
סתם כי בא לי להראות לכם: 1. לוגית מתמטית.
אני מחשב/ת מספרים בקלות.
מתמטיקה ו/או מדעים היו המקצועות האהובים עלי בבית הספר. ___ אני אוהב/ת משחקים וחידות שדורשים חשיבה לוגית.
אני אוהב/ת לערוך ניסויי "מה יהיה אם" קטנים (למשל, "מה יהיה אם אכפיל את כמות המים של הורדים שלי מדי שבוע?")
אני תר/ה אחרי תבניות, סדירויות או סדרות לוגיות בכל דבר. ___ אני עוקב/ת אחר התפתחויות מדעיות חדשות. ___ אני סבור/ה שלכל דבר יש הסבר רציונלי. ___ לפעמים אני חושב/ת במושגים בהירים, מופשטים, נטולי מילים ודימויים.
אני אוהבת למצוא פגמים לוגיים במה שאנשים אומרים ועושים בבית ובעבודה.
אני מרגישה יותר בנוח עם דברים שנמדדו, נותחו או כומתו בדרך כלשהי. _____________________________ 6 2. לשונית:
ספרים חשובים לי מאד.
אני שומע/ת מילים בראשי כאשר אני קורת אותן או לפני שאני אומר/ת אותן או כותב/ת אותן. ___ אני מפיק/ה הנאה מהאזנה לרדיו או לקלטת מלל יותר מאשר מצפייה בטלוויזיה או בסרטים.
אני אוהב/ת משחקים מילוליים כמו שבץ נא.
אני אוהב/ת לשעשע את עצמי ואחרים בלשון נופל על לשון (גנן גידל דגן בגן), בחרוזי אי-גיון או במשחקי מילים.
לפעמים אנשים נאלצים לעצור אותי ולבקש ממני להסביר משמעות של מילים שאני משתמש/ת בהן בכתיבה ובדיבור. ___ מקצועות הלימוד האהובים עלי בבית ספר היו ספרות, אזרחות והסטוריה, יותר מאשר מתמטיקה, פיזיקה וביולוגיה. ___ כאשר אני נוהג/ת בכביש המהיר, אני שמ/ה לב למילים הכתובות על לוחות המודעות והשלטים יותר מאשר לנוף.
במהלך שיחה אני נוהגת להתייחס בתכיפות לדברים שקראתי או שמעתי.
לאחרונה כתבתי משהו שהייתי גאה בו במיוחד או שזיכה אותי בהערכתם של אחרים. _____________________________ 7 3. מוסיקלית:
יש לי קול ערב.
אני יכול/ה להבחין בזיוף.
אני מקשיב/ה בתכיפות למוסיקה ברדיו, תקליטים, קלטות ותליטורים. ___ אני מנגן/ת על כלי מוזיקלי. ___ חיי היו אומללים ביותר ללא המוזיקה.
לפעמים אני תופס/ת את עצמי מזמזם/ת לפי תומי ג'ינגל או נעימה אחרת. ___ אני יכול/ה להתחבר למקצב של יצירה מוסיקלית תוך שימוש בכלי הקשה פשוט.
אני מכיר/ה מנגינות רבות ושונות של שירים ושל יצירות מוזיקליות.
אני מסוגל/ת לחזור בצורה מדויקת למדי על קטע מוזיקלי לאחר שמיעה אחת בלבד. ___ לרוב אני משמיעה קולות תיפוף או שירה תוך כדי עבודה, או לימוד של דבר חדש. _____________________________ 6 4. מרחבית:
אני משתמש/ת בתדירות במצלמה או במצלמת וידאו כדי לתעד את מה שאני רואה מסביב. ___ אני אוהב/ת תצרפים, מבוכים ומשחקים חזותיים אחרים. ___ יש לי חלומות מפורטים וחיונייים.
אני מסוגל/ת באופן כללי, למצוא את דרכי במקום לא מוכר.
אני אוהב/ת לשרבט או לצייר. ___ בבית הספר התקשתי באלגברה הרסבה יותר מאשר בגיאומטריה. ___ אני יכולה לדמיין בקלות איך משהו יראה ממעוף הציפור, למשל.
אני מעדיף/ה לעיין בחומר קריאה מאויר. ___ לעיתים קרובות אני רואה דימויים חזותיים ברורים בשעה שאני עוצם/ת את עיני.
אני רגישה לצבע. _____________________________ 5 5. גופנית-תנועתית: ___ אני עוסק/ת בספורט באופן קבוע לפחות בענף ספורט אחד או בפעילות פיזית אחת.
אני מתקשה לשבת במקום אחד בלי לעשות כלום במשך הרבה זמן.
אני אוהב/ת לעבוד בידיים - לתפור, לרקום, לגלף, לנגר, לבנות דגמי בניינים וכדומהה. ___ הרעיונות הטובים ביותר עולים בדעתי בשעת הליכה, ריצה או פעילות פיסית אחרת. ___ לרוב אני מכלה את שעות הפנאי שלי מחוץ לבית. ___ בעת שיחה אני משתמש/ת בתחיפות בתנועות ידיים או בתנועות של חלקי גוף אחרים.
אני מוכרח/ה לגעת בדברים כדי לדעת עליהם יותר.
אני אוהבת הרפתקאות שונות ומשונות והתנסויות פיסיות מסוכנות.
הייתי מתאר/ת את עצמי כבעל/ת קואורדינציה טובה.
אני מוכרחה לתרגל מיומנות חדשה ולא סתם לקרוא עליה או לראות סרט וידאו התאר אותה. _____________________________ 6 6. בין אישית: ___ אנשים בעבודה ובשכונה נוטים להתייעץ איתי בנושאים שונים. ___ אני מעדיף/ה ענפי ספורט קבוצתיים, כגון כדורסל או כדורעף, על פני מקצועות סולניים, כגון שחיה או ריצה.
כאשר אני נתקל/ת בבעיה, לרוב אני נועצ/ת במישהו ולא מנסה לפתור אותה לבדי.
יש לי לפחות שלושה חברים/ות טובים/ות. ___ אני מעדיף/ה משחקי חברה, כגון מונופול או ברידג', על פני עיוקי פנאי יחידניים, כגון משחקי וידאו או
אני אוהב/ת ללמד דברים שאני מיטיב/ה לעשותם, ליחידים כמו גם לקבוצות.
יש לי כושר מנהיגות (לדעתי ו/או בעיני אחרים) ___ אני מרגיש/ה בנוח בין אנשים.
אני אוהב/ת להיות מעורבת בפעילות חברתית הקשורה לעבודה או לקהילה. ___ מוטב לי לבלות את שעות הערב במסיבות עליזות, מאשר להישאר לבדי בבית. _____________________________ 5 7. תוך אישית:
אני נוטה לבלות זמן רב בהרהורים ובמחשבות על נושאים חשובים. ___ השתתפתי, או אני משתתף/ת, במפגשי ייעוץ או בסמינרי גדילה כדי ללמוד יותר על עצמי. ___ אני מסוגל/ת להתאושש במהירות מכשלונות.
יש לי תחביב או תחום ענין שאני שומר/ת לעצמי. ___ יש לי כמה מטרות חשובות בחיים ואני מרבה לחשוב עליהן על בסיס קבוע.
אני רואה נכוחה את יכולותי ואת חולשותי (ומקבל/ת אישור לכך ע"י משוב ממקורות אחרים).
הייתי מעדיף/ה לבלות סופ"ש בבקתה בהרים לבדי יותר מאשר באתר נופש מלוקק בחברת אנשים רבים. ___ אני תופסת את עצמי כבעלת כוח רצון ומחשבה עצמאית. ___ אני מנהל/ת יומן אישי למעקב אחר עולמי הפנימי.
אני עוסף עצמאי, או לפחות שקלתי ברצינות לנהל עסק משלי. _____________________________ 5 יצא לי לשונית!!!