קובץ פעולות

tuty fruty

New member
קובץ פעולות

תקשיבו יש לי רעיון גדול ואני מקווה שתשתפו איתו פעולה אני יעלה את האותיות א' ב' וכל מונח שיש לכם באות הזאת שקשור לתנועה תעלו עם הסבר על זה ואם יחש לכם קבצים על זה אז מעולה נגיד ושמתי את האות מ' אז אפשר לשים קובץ משחקים וכו'. ואז אפשר לעלות את זה לטאגליינס ולאתר של התנועה וככה למי שיצטרך עזרה יוכל ללכת לשם כדי לחפש ברור? עכשיו אני ירשום את כל האותיות ולכל אות שיש לכם משהו תשרשרו כבר לאות הזאת לא להודעה הזאת.

אוטובוס!

הפעלות אוטובוס:
משפטלפון - "טלפון שבור" רק באוטובוס, מתחילת הטור ועד סופו. אפשר לעשות מזה תחרות, טור נגד טור.
טלפון מתוקן - הראשון לוחש לזה שיושב לידו מילה כלשהי, השני חושב על מילה שמתקשרת או ממשיכה את המילה שזה עתה שמע ולוחש אותה לבא בתור וכן הלאה עד לאחרון. בסוף המשחק כל אחד אומר את המילה שלו בקול רם לפי הסדר וכולם מקשיבים למה שנוצר. (ניתן לשחק את זה גם עם משפטים, במקום מילים בודדות)
שירים לפי אות - מתנדב (או מדצ) מכריז על אות כלשהי ושאר החניכים צריכים למצוא שיר שמתחיל באותה האות.
חידון מילים מסובכות - המדריך מכין לעצמו מראש רשימת מילים מסובכות שהחניכים לא מכירים. על המדריך להציג את המילה + פירוש אחד נכון למילה ופירוש אחד לא נכון. החניכים צריכים לנחש מהו הפירוש הנכון למילה. (אפשרות נוספת היא שכל מדריך מציג פירוש אחר ומנסה לשכנע את החניכים שהפירוש שלו הוא הנכון, על החניכים לגלות את הפירוש האמיתי).
סיפור עם הפעלה - לכל דמות בסיפור יש תנועה מסויימת שאותה עושים כל החניכים כל פעם שמוזכרת הדמות. לדוגמה - אריה, כולם שואגים.
סיפור הפוך - נותנים למתנדב סיפור קצר אותו הוא צריך להגיד הפוך (פיכה דאומה להכה להכה). המנצח הוא זה שהצליח לספר את הסיפור הפוך בלי לעצור ולהגיד אההה...
תחרויות בין הטורים - -העברת חפצים -חידות ציורים -חידון ידע כללי -שירה -בדיחות
סיפור בלי מילות קישור -נותנים למתנדב לספר סיפור קצר בלי להשתמש במילות קישור כמו: כמו, אז ו... אחר כך.
קזבובו לאן נוסעים - עוברים באוטובוס ושואלים חניכונים שאלות לגבי היעד (לאן נוסעים? לכמה ימים? מה עושים שם? מה מיוחד במקום? וכו) ומי שלא מצליח לענות מקבל מכה "עדינה" בראש. יש לוודא לפני תחילת המשחק שכולם יודעים את התשובות ולא שואלים שאלות שאין לחניכים את התשובות עליהן.
חידות - אני ארחיב על זה תחת האות ח'.

tuty fruty

New member
איידס- פעולה

נושא הפעולה:איידס מטרה:לימוד על המחלה,מודעות משחקים:כל חניך טובל את האצבע שלו בצבע גועש אחר והמטרה שלו לגעת אם אותו האצבע בצבע של ילד אחר עד שהוא משיג את כל הצבעים וזה מתקשר לנושא בכך שדנים איתם אחר כך על איך הצבע עבר בדיוק כמו המחלה. מחלקים לכל חניך כרטיס שאלה וכרטיס תשובה כל אחד צריך למצוא את התשובה לשאלה שלו מי שמצא יושב ואז בסוף מקריאים את השאלות והתשובות. מכינים לוח גדול כמו מונופול שם יש דילמה שאלה והידעת ואז פשוט משחקים כמו מונופול. (חלק זה מתאים יותר לכיתות ז-ח) מכיוון שאנחנו מדברים איתם על מודעות גם לשים קונדום זה חשוב אז לוקחים מלפפון וקונדום ומדגימים להם איך שמים קונדום.

כמה הערות שלדעתי ממש חשובות

1. בקטע של הצבע, אם מדברים על איך המחלה מועברת אז צריך ממש להבהיר לילדים שהמחלה לא מועברת במגע!!! אנחנו לא רוצים שהם יתחילו לפחד שמא כל אדם נגוע באיזו מחלה שיכולה לעבור אליו דרך האצבעות בדיוק כמו הצבע, נכון? רק להסביר איך זה באמת עובר, בדם, במין.. ברוק זה לא עובר!! 2. בקשר לקונדום והמלפפון - זה לא מתאים לז'-ח'. לפחות לא אצלי ביישוב. לדעתי חשוב להתאים את זה לפי רמת הקבוצה. אני בטוחה שהמדריך ידע אם הקבוצה שלו מוכנה להדגמה של איך שמים קונדום, ואפילו שלנו עשו את זה בכיתה ח', אני לא כ"כ בטוחה שאני הייתי עושה את זה לחניכים שלי.. לפחות לא בקבוצה גדולה, כי יש כמה שהם לא כ"כ בוגרים לעבור כזו פעולה. הבנות כן... וזהו.

tuty fruty

New member
איכות הסביבה - פעולה

נושא: איכות הסביבה. מטרה: שמירה על איכות הסביבה דברים שצריך להכין לפני הפעולה: *ביצה/ים – יוצרים בחדר פינה שנראית כמו ים או ביצה , אפשר להשתמש בנייר קרפ , נייר צלופן... *חכות – לוקחים מקל של מטאטא וקושרים אליו חוט שבקצהו יש וו (אפשר להכין מחוט ברזל). מתודה: מחלקים את החניכים למספר קבוצות , ושולחים כל קבוצה לאסוף כמה שיותר זבל בזמן מוגבל. אחר-כך כל קבוצה בתורה צריכה ללכלך את הביצה (לפזר בה את הזבל שהם אספו). אחרי שהם לכלכו את הביצה הם צריכים לדוג/להוציא את הזבל בעזרת החכות. * אפשר למדוד זמן ולראות כמה זמן לוקח להם ללכלך את הביצה וכמה זמן לנקות אותה , מנצחת הקבוצה שעשתה הכול יותר מהר. דיון סיכום:שואלים את החניכים מה היה יותר קל , ללכלך את הביצה או לנקות אותה?? מגיעים למסקנה שיותר קל ללכלך מאשר לנקות , והפתרון הוא פשוט לא ללכלך!

tuty fruty

New member
אחריות

נושא: אחריות. מטרה: שהחניך ילמד לקחת אחריות. דיון בקבוצה: מה זה אחריות? מה זה חוסר אחריות? מתי בפעם האחרונה לקחת אחריות על משהו? מתי בפעם האחרונה נתקלת בחוסר אחריות? ... מתודה:מחלקים לכל חניך ביצה. במהלך הפעולה כל חניך מקשט את הביצה שלו , בונה לה בית , נותן לה שם ... המשימה שמוטלת על החניכים היא להיות אחראים על הביצה במשך שבוע (עד הפעולה הבאה) , כלומר לשמור עליה , ללכת איתה לכל מקום... אחרי שבוע ,בפעולה הבאה, הם צריכים להביא את הביצה איתם ואז רואים מי שמר על הביצה שלו והיה אחראי ומי לא.

נ ו ם

New member
אינטיליגנציה - משהו נחמד

לא יודעת אם אפשר להפוך את זה לפעולה בעיקרון זה סתם נחמד גם בשבילכם עכשיו סתם לנסות בעצמעם. למטה יש כלמיני משפטים לפי תחומים. צריך לסמן כל משפט שהוא נכון לגביכם (כמה שרוצים), א"כ לספור באיזה תחום יצא לכם הכי הרבה - וזאת האינטיליגנציה החזקה שלכם. אם רוצים לעשות מזה פעולה אפשר למצוא חומר ממישהו שלומד פסיכולוגיה או באינטרנט על מה היא אינטיליגנציה, איך מודדים אותה וכו', (אולי אפילו לספר איזה ניסוי מגניב שעשו), להביא דוגמא לשאלות של מבחן אינטיליגנציה (כמו במבחן של המדינה לדעתי יש אפילו אתר לתכנית), נושא תורשה מול סביבה, כשנותנים לחניכים למלא (מצלמים לכל אחד כרטיסיות) לא אומרים להם מה הנושא של כל כרטיסיה, א"כ שואלים אותם מה לדעתם הנושא של כל אחד, א"כ הם סופרים, מספרים איזה סוג יצא להם וכו'. אפשר לעשות איזה דיון על האם אינטיליגנציה היא משהו תורשתי או שאפשר לשפר אותה עם הזמן. 1. לוגית מתמטית. ___ אני מחשב/ת מספרים בקלות. ___ מתמטיקה ו/או מדעים היו המקצועות האהובים עלי בבית הספר. ___ אני אוהב/ת משחקים וחידות שדורשים חשיבה לוגית. ___ אני אוהב/ת לערוך ניסויי "מה יהיה אם" קטנים (למשל, "מה יהיה אם אכפיל את כמות המים של הורדים שלי מדי שבוע?") ___ אני תר/ה אחרי תבניות, סדירויות או סדרות לוגיות בכל דבר. ___ אני עוקב/ת אחר התפתחויות מדעיות חדשות. ___ אני סבור/ה שלכל דבר יש הסבר רציונלי. ___ לפעמים אני חושב/ת במושגים בהירים, מופשטים, נטולי מילים ודימויים. ___ אני אוהבת למצוא פגמים לוגיים במה שאנשים אומרים ועושים בבית ובעבודה. ___ אני מרגישה יותר בנוח עם דברים שנמדדו, נותחו או כומתו בדרך כלשהי. 2. לשונית: ___ ספרים חשובים לי מאד. ___ אני שומע/ת מילים בראשי כאשר אני קורת אותן או לפני שאני אומר/ת אותן או כותב/ת אותן. ___ אני מפיק/ה הנאה מהאזנה לרדיו או לקלטת מלל יותר מאשר מצפייה בטלוויזיה או בסרטים. ___ אני אוהב/ת משחקים מילוליים כמו שבץ נא. ___ אני אוהב/ת לשעשע את עצמי ואחרים בלשון נופל על לשון (גנן גידל דגן בגן), בחרוזי אי-גיון או במשחקי מילים. ___ לפעמים אנשים נאלצים לעצור אותי ולבקש ממני להסביר משמעות של מילים שאני משתמש/ת בהן בכתיבה ובדיבור. ___ מקצועות הלימוד האהובים עלי בבית ספר היו ספרות, אזרחות והסטוריה, יותר מאשר מתמטיקה, פיזיקה וביולוגיה. ___ כאשר אני נוהג/ת בכביש המהיר, אני שמ/ה לב למילים הכתובות על לוחות המודעות והשלטים יותר מאשר לנוף. ___ במהלך שיחה אני נוהגת להתייחס בתכיפות לדברים שקראתי או שמעתי. ___ לאחרונה כתבתי משהו שהייתי גאה בו במיוחד או שזיכה אותי בהערכתם של אחרים. 3. מוסיקלית: ___ יש לי קול ערב. ___ אני יכול/ה להבחין בזיוף. ___ אני מקשיב/ה בתכיפות למוסיקה ברדיו, תקליטים, קלטות ותליטורים. ___ אני מנגן/ת על כלי מוזיקלי. ___ חיי היו אומללים ביותר ללא המוזיקה. ___ לפעמים אני תופס/ת את עצמי מזמזם/ת לפי תומי ג'ינגל או נעימה אחרת. ___ אני יכול/ה להתחבר למקצב של יצירה מוסיקלית תוך שימוש בכלי הקשה פשוט. ___ אני מכיר/ה מנגינות רבות ושונות של שירים ושל יצירות מוזיקליות. ___ אני מסוגל/ת לחזור בצורה מדויקת למדי על קטע מוזיקלי לאחר שמיעה אחת בלבד. ___ לרוב אני משמיעה קולות תיפוף או שירה תוך כדי עבודה, או לימוד של דבר חדש. 4. מרחבית: אני משתמש/ת בתדירות במצלמה או במצלמת וידאו כדי לתעד את מה שאני רואה מסביב. ___ אני אוהב/ת תצרפים, מבוכים ומשחקים חזותיים אחרים. ___ יש לי חלומות מפורטים וחיונייים. ___ אני מסוגל/ת באופן כללי, למצוא את דרכי במקום לא מוכר. ___ אני אוהב/ת לשרבט או לצייר. ___ בבית הספר התקשתי באלגברה הרסבה יותר מאשר בגיאומטריה. ___ אני יכולה לדמיין בקלות איך משהו יראה ממעוף הציפור, למשל. ___ אני מעדיף/ה לעיין בחומר קריאה מאויר. ___ לעיתים קרובות אני רואה דימויים חזותיים ברורים בשעה שאני עוצם/ת את עיני. ___ אני רגישה לצבע. 5. גופנית-תנועתית: ___ אני עוסק/ת בספורט באופן קבוע לפחות בענף ספורט אחד או בפעילות פיזית אחת. ___ אני מתקשה לשבת במקום אחד בלי לעשות כלום במשך הרבה זמן. אני אוהב/ת לעבוד בידיים - לתפור, לרקום, לגלף, לנגר, לבנות דגמי בניינים וכדומהה. ___ הרעיונות הטובים ביותר עולים בדעתי בשעת הליכה, ריצה או פעילות פיסית אחרת. ___ לרוב אני מכלה את שעות הפנאי שלי מחוץ לבית. ___ בעת שיחה אני משתמש/ת בתחיפות בתנועות ידיים או בתנועות של חלקי גוף אחרים. ___ אני מוכרח/ה לגעת בדברים כדי לדעת עליהם יותר. ___ אני אוהבת הרפתקאות שונות ומשונות והתנסויות פיסיות מסוכנות. ___ הייתי מתאר/ת את עצמי כבעל/ת קואורדינציה טובה. ___ אני מוכרחה לתרגל מיומנות חדשה ולא סתם לקרוא עליה או לראות סרט וידאו התאר אותה. 6. בין אישית: ___ אנשים בעבודה ובשכונה נוטים להתייעץ איתי בנושאים שונים. ___ אני מעדיף/ה ענפי ספורט קבוצתיים, כגון כדורסל או כדורעף, על פני מקצועות סולניים, כגון שחיה או ריצה. ___ כאשר אני נתקל/ת בבעיה, לרוב אני נועצ/ת במישהו ולא מנסה לפתור אותה לבדי. ___ יש לי לפחות שלושה חברים/ות טובים/ות. ___ אני מעדיף/ה משחקי חברה, כגון מונופול או ברידג', על פני עיוקי פנאי יחידניים, כגון משחקי וידאו או ___ אני אוהב/ת ללמד דברים שאני מיטיב/ה לעשותם, ליחידים כמו גם לקבוצות. ___ יש לי כושר מנהיגות (לדעתי ו/או בעיני אחרים) ___ אני מרגיש/ה בנוח בין אנשים. ___ אני אוהב/ת להיות מעורבת בפעילות חברתית הקשורה לעבודה או לקהילה. ___ מוטב לי לבלות את שעות הערב במסיבות עליזות, מאשר להישאר לבדי בבית. 7. תוך אישית: ___ אני נוטה לבלות זמן רב בהרהורים ובמחשבות על נושאים חשובים. ___ השתתפתי, או אני משתתף/ת, במפגשי ייעוץ או בסמינרי גדילה כדי ללמוד יותר על עצמי. ___ אני מסוגל/ת להתאושש במהירות מכשלונות. ___ יש לי תחביב או תחום ענין שאני שומר/ת לעצמי. ___ יש לי כמה מטרות חשובות בחיים ואני מרבה לחשוב עליהן על בסיס קבוע. ___ אני רואה נכוחה את יכולותי ואת חולשותי (ומקבל/ת אישור לכך ע"י משוב ממקורות אחרים). ___ הייתי מעדיף/ה לבלות סופ"ש בבקתה בהרים לבדי יותר מאשר באתר נופש מלוקק בחברת אנשים רבים. ___ אני תופסת את עצמי כבעלת כוח רצון ומחשבה עצמאית. ___ אני מנהל/ת יומן אישי למעקב אחר עולמי הפנימי. ___ אני עוסף עצמאי, או לפחות שקלתי ברצינות לנהל עסק משלי.

נ ו ם

New member
סיכומון

אנשים המתבררים שחזקים מבחינה... ... לשונית: חושבים במילים. אוהבים לקרוב, לכתוב, לספר סיפורים, לשחק במשחקים מילוליים וכדומה. ... לוגית-מתמטית: חושבים בצורה סדירה ומושכלת. אוהבים לנסות, לשאול ולחקור, לפתור חידות ובעיות לוגיות, לחשב חישובים וכדומה. ... מרחבית: חושבים בדימויים ובתמונות. אוהבים לעצב, לצייר, לשרבט, וכו' ... גופנית-תנועתית: חושבים באמצעות תחושות סופטיות (גופניות). אוהבים לרקוד, לרוץ, לקפוץ, לגעת, לחוות וכדומה. ... מוסיקלית: חושבים דרך מקצבים ומנגינות. אוהבים לשיר, לשרוק, לבמבם, לתופף בידיים וברגליים, להקשיב וכדומה. ... בין-אישית: חושבים באמצעות משיעה של אעיונות מאנשים אחרים. אוהבים להנהיג, לארגן, לקשר, לתפעל, לתווך, לקבץ סביבם אנשים וכדומה. ... תוך אישית: חושבים עמוק בתוכן. אוהבים להציב מטרות, להרהר, לחלום, להיות בשקט, לתכנן תוכניות.

נ ו ם

New member
והנה מה שאני סימנתי

סתם כי בא לי להראות לכם: 1. לוגית מתמטית.
אני מחשב/ת מספרים בקלות.
מתמטיקה ו/או מדעים היו המקצועות האהובים עלי בבית הספר. ___ אני אוהב/ת משחקים וחידות שדורשים חשיבה לוגית.
אני אוהב/ת לערוך ניסויי "מה יהיה אם" קטנים (למשל, "מה יהיה אם אכפיל את כמות המים של הורדים שלי מדי שבוע?")
אני תר/ה אחרי תבניות, סדירויות או סדרות לוגיות בכל דבר. ___ אני עוקב/ת אחר התפתחויות מדעיות חדשות. ___ אני סבור/ה שלכל דבר יש הסבר רציונלי. ___ לפעמים אני חושב/ת במושגים בהירים, מופשטים, נטולי מילים ודימויים.
אני אוהבת למצוא פגמים לוגיים במה שאנשים אומרים ועושים בבית ובעבודה.
אני מרגישה יותר בנוח עם דברים שנמדדו, נותחו או כומתו בדרך כלשהי. _____________________________ 6 2. לשונית:
ספרים חשובים לי מאד.
אני שומע/ת מילים בראשי כאשר אני קורת אותן או לפני שאני אומר/ת אותן או כותב/ת אותן. ___ אני מפיק/ה הנאה מהאזנה לרדיו או לקלטת מלל יותר מאשר מצפייה בטלוויזיה או בסרטים.
אני אוהב/ת משחקים מילוליים כמו שבץ נא.
אני אוהב/ת לשעשע את עצמי ואחרים בלשון נופל על לשון (גנן גידל דגן בגן), בחרוזי אי-גיון או במשחקי מילים.
לפעמים אנשים נאלצים לעצור אותי ולבקש ממני להסביר משמעות של מילים שאני משתמש/ת בהן בכתיבה ובדיבור. ___ מקצועות הלימוד האהובים עלי בבית ספר היו ספרות, אזרחות והסטוריה, יותר מאשר מתמטיקה, פיזיקה וביולוגיה. ___ כאשר אני נוהג/ת בכביש המהיר, אני שמ/ה לב למילים הכתובות על לוחות המודעות והשלטים יותר מאשר לנוף.
במהלך שיחה אני נוהגת להתייחס בתכיפות לדברים שקראתי או שמעתי.
לאחרונה כתבתי משהו שהייתי גאה בו במיוחד או שזיכה אותי בהערכתם של אחרים. _____________________________ 7 3. מוסיקלית:
יש לי קול ערב.
אני יכול/ה להבחין בזיוף.
אני מקשיב/ה בתכיפות למוסיקה ברדיו, תקליטים, קלטות ותליטורים. ___ אני מנגן/ת על כלי מוזיקלי. ___ חיי היו אומללים ביותר ללא המוזיקה.
לפעמים אני תופס/ת את עצמי מזמזם/ת לפי תומי ג'ינגל או נעימה אחרת. ___ אני יכול/ה להתחבר למקצב של יצירה מוסיקלית תוך שימוש בכלי הקשה פשוט.
אני מכיר/ה מנגינות רבות ושונות של שירים ושל יצירות מוזיקליות.
אני מסוגל/ת לחזור בצורה מדויקת למדי על קטע מוזיקלי לאחר שמיעה אחת בלבד. ___ לרוב אני משמיעה קולות תיפוף או שירה תוך כדי עבודה, או לימוד של דבר חדש. _____________________________ 6 4. מרחבית:
אני משתמש/ת בתדירות במצלמה או במצלמת וידאו כדי לתעד את מה שאני רואה מסביב. ___ אני אוהב/ת תצרפים, מבוכים ומשחקים חזותיים אחרים. ___ יש לי חלומות מפורטים וחיונייים.
אני מסוגל/ת באופן כללי, למצוא את דרכי במקום לא מוכר.
אני אוהב/ת לשרבט או לצייר. ___ בבית הספר התקשתי באלגברה הרסבה יותר מאשר בגיאומטריה. ___ אני יכולה לדמיין בקלות איך משהו יראה ממעוף הציפור, למשל.
אני מעדיף/ה לעיין בחומר קריאה מאויר. ___ לעיתים קרובות אני רואה דימויים חזותיים ברורים בשעה שאני עוצם/ת את עיני.
אני רגישה לצבע. _____________________________ 5 5. גופנית-תנועתית: ___ אני עוסק/ת בספורט באופן קבוע לפחות בענף ספורט אחד או בפעילות פיזית אחת.
אני מתקשה לשבת במקום אחד בלי לעשות כלום במשך הרבה זמן.
אני אוהב/ת לעבוד בידיים - לתפור, לרקום, לגלף, לנגר, לבנות דגמי בניינים וכדומהה. ___ הרעיונות הטובים ביותר עולים בדעתי בשעת הליכה, ריצה או פעילות פיסית אחרת. ___ לרוב אני מכלה את שעות הפנאי שלי מחוץ לבית. ___ בעת שיחה אני משתמש/ת בתחיפות בתנועות ידיים או בתנועות של חלקי גוף אחרים.
אני מוכרח/ה לגעת בדברים כדי לדעת עליהם יותר.
אני אוהבת הרפתקאות שונות ומשונות והתנסויות פיסיות מסוכנות.
הייתי מתאר/ת את עצמי כבעל/ת קואורדינציה טובה.
אני מוכרחה לתרגל מיומנות חדשה ולא סתם לקרוא עליה או לראות סרט וידאו התאר אותה. _____________________________ 6 6. בין אישית: ___ אנשים בעבודה ובשכונה נוטים להתייעץ איתי בנושאים שונים. ___ אני מעדיף/ה ענפי ספורט קבוצתיים, כגון כדורסל או כדורעף, על פני מקצועות סולניים, כגון שחיה או ריצה.
כאשר אני נתקל/ת בבעיה, לרוב אני נועצ/ת במישהו ולא מנסה לפתור אותה לבדי.
יש לי לפחות שלושה חברים/ות טובים/ות. ___ אני מעדיף/ה משחקי חברה, כגון מונופול או ברידג', על פני עיוקי פנאי יחידניים, כגון משחקי וידאו או
אני אוהב/ת ללמד דברים שאני מיטיב/ה לעשותם, ליחידים כמו גם לקבוצות.
יש לי כושר מנהיגות (לדעתי ו/או בעיני אחרים) ___ אני מרגיש/ה בנוח בין אנשים.
אני אוהב/ת להיות מעורבת בפעילות חברתית הקשורה לעבודה או לקהילה. ___ מוטב לי לבלות את שעות הערב במסיבות עליזות, מאשר להישאר לבדי בבית. _____________________________ 5 7. תוך אישית:
אני נוטה לבלות זמן רב בהרהורים ובמחשבות על נושאים חשובים. ___ השתתפתי, או אני משתתף/ת, במפגשי ייעוץ או בסמינרי גדילה כדי ללמוד יותר על עצמי. ___ אני מסוגל/ת להתאושש במהירות מכשלונות.
יש לי תחביב או תחום ענין שאני שומר/ת לעצמי. ___ יש לי כמה מטרות חשובות בחיים ואני מרבה לחשוב עליהן על בסיס קבוע.
אני רואה נכוחה את יכולותי ואת חולשותי (ומקבל/ת אישור לכך ע"י משוב ממקורות אחרים).
הייתי מעדיף/ה לבלות סופ"ש בבקתה בהרים לבדי יותר מאשר באתר נופש מלוקק בחברת אנשים רבים. ___ אני תופסת את עצמי כבעלת כוח רצון ומחשבה עצמאית. ___ אני מנהל/ת יומן אישי למעקב אחר עולמי הפנימי.
אני עוסף עצמאי, או לפחות שקלתי ברצינות לנהל עסק משלי. _____________________________ 5 יצא לי לשונית!!!

בוקר!

הפעלות לבוקר:
התעמלות בוקר - לעשות לחניכים מתיחות ולהריץ אותם קצת כדי שיתעוררו ויכנסו למרץ.
מעגל כוח
מכבש שקי שינה - לפני שמקפלים את שקי השינה - מתגלגלים בשקי שינה אחד על השני.
משחקי אמון - מטוטלת, קפיצת בנג'י לידיים של הקבוצה, ריצ'רץ'...
הוקי פוקי
I want to dance like...
משחקי משימות - ליצור ריבוע של חבל על האדמה בעיניים עצומות, הרחקת כדור בזמן מוגבל ע"י מסירות בלבד, במרחק מהקבוצה יש מעגל מלא דיסקיות ממוספרות וכל חניך בתורו רץ ודורך על מספר דיסקיות - המטרה לדרוך על כל הדיסקיות ולא לדרוך על דסקית פעמיים (הזמן מוגבל...) וכו'.
מרוצי שליחים - -מרוץ שקי שינה -מרוץ מריצות -מרוץ טנק -מעבר שטח-אש -מרוץ שליחים לשיטפת הפנים
טעם - זיהוי צ'ופר שהחניכים מביאים: חניך עוצם עיניים. נותנים לו לטעום צ'ופר ועליו לזהות מה הוא אכל. (אפשר גם לכסות לחניך המזהה את האץ שכן חוש הריח מסייע מאוד בזיהוי טעמים)
מישוש - -פרה עיוורת -חניך עוצם עיניים ובעיניים עצומות עליו לזהות פצים שמוגשים לו (אפשר להכין סדרת חפצים בעלת מכנה משותף אשר קשורה לנושא הטיול או המחנה. על הממשש לגלות מהו המכנה המשותף. לדוגמה: במחנה בעקבות לוחמים ניתן לתת: תרמיל ריק, נעל עבודה, דגל, רגב-אדמה, כומתה וכו'...)
ריח - זיהוי חפצים, צמחים, מזונות וכו'.
תצפית - -תצפית בזריחה -תצפית בציפורים -תצפית על המחנה: איך הוא נראה בבוקר. -תצפית מן הקרוב אל הרחוק: שוכבים על הבטן כשראשם מורם באמצעות ידיהם, מסתכלים קרוב קרוב ולאט לאט מרחיקים את המבט. (אפשר גם מן הרחוק אל הקרוב)
האזנה לקולות - החניכים עוצמים עיניים ולאחר מספר דקות כל אחד אומר מה הוא שמע, איזה קולות זיהה.
סיפור בהמשכים - המדריך קורא פרק מסיפור כל בוקר או כל הפסקה במשך היום.
הרכבת משפט - המדריך מחביא לפני השינה אותיות שיוצרות בסוף משפט והחניכים צריכים בבוקר למצוא את האותיות ולהרכיב את המשפט (מומלץ שהמשפט יהיה קשור לנושא המחנה / הטיול)
תופסות למיניהן
מעגל תסרוקות - כמו מעגל מסאז'ים רק בתסרוקות.
פענוח חלומות - כל ילד מספר חלום שהוא חלם והחניכונים צריכים לפענח אותו.
שירי בוקר עם מים בפה
משחקי כדור עם סבון
ציפיות ליום החדש
פוני או בולדוג
קווקווה - רק שלכל חניך יש קצת סבון על הידיים.
תחרויות: -מי קם ראשון -קיפול שקי שינה
מבחן טעימה של משחות שיניים
מעגל מורל - שירי בוקר!!! כמו: -"בו בו בו בוקר טוב": עומדים במעגל. המדריך מתחיל לשיר - "בו בו בו בוקר טוב", והחניכונים עונים לו - "בו בו בו בוקר טוב", ככה פעמיים, שלוש. ואז המדריך שר לפי הסדר ולפי שמות החניכים, הוא מתחיל מהחניך שמימינו, ואז לחניך שמימין ואז לחניך שמימין וכן הלאה... הוא שר: "ובוקר טוב ל... (לשם השיר)רועי", והחניכים עונים: "בוקר טוב לרועי", והמדריך שר: "ובוקר טוב לחן", והחניכים: "בוקר טוב לחן". ככה 4 חניכים כל פעם, ואז שוב "בו בו בו בוקר טוב". עד שמסיימים את כל המעגל. -"בוקר טוב ל.. (שם של חניך)": לשם השיר נקרא לחניך הראשון אופיר ולחניכה השנייה הדר ולחניכה השלישית מירית. מתחילים לשיר, כולם ביחד לפי סדר החניכים: "בוקר טוב לאופיר... בוקר טוב לאופיר... או או או פיר פיר פיר.. או או או פיר פיר פיר... בוקר טוב ל..." וכאן נכנס שם החניך שאחריו, וממשיכים: "הדר... בוקר טוב להדר... ה ה ה דר דר דר ה ה ה דר דר דר.. בוקר טוב למירית.. בוקר טוב למירית... מי מי מי רית רית רית מי מי מי רית רית רית.. בוקר טוב ל..." והבנתם את העיקרון. -"שבת בבוקר יום יפה.." -וכל שיר בוקר אחר!

tuty fruty

New member
בלונים- פעולה

שם הפעולה:פעולת בלונים מטרה: כיף, התפרקות והנאה ציוד: בלונים, סיכות, שיפודים, חוטים, חיצים. מהלך הפעולה: רצף של משחקים עם בלונים. רשימת משחקים: . • כדורגל בלונים. • מחניים בלון. • הגנה על בלון- לכל קבוצה בלון- אסור להחזיקו ואסור שייפול על הרצפה , המטרה לפוצץ את הבלון של הקבוצה השנייה. • זנבות בלונים- קושרים לכל חניך חוט ובלון לזנב. המטרה לפוצץ לאחרים ולהישאר אחרון עם בלון מנופח. • תחרות הזוג המנופח- חלוקה לזוגות, מקבלים איבר בגוף אחד אחרי השני וצריך לעבור כברת דרך כאשר הבלון מוחזק בין הזוג על ידי איבר זה. ( הקודקוד של הראש, הבוהן, הלחי, התחת, הברך וכו' ) • 21 עם בלון מלא מים ( בשל מצב המים במדינה ,לדבר עם החניכים קודם ולמנוע מלחמת מים כוללת! ) • קליעה למטרה על בלונים- בתוך הבלונים לשים פתקי משימות אישיות ו/ או קבוצתיות. • בלון בתוך בלון- מרחיבים את הבלון החיצוני על ידי ניפוח קל ומתיחתו. מגלגלים לאורך את הבלון הפנימי לרצועה דקה (כמו סיגריה) ומכניסים אותו לתוך הבלון החיצוני כך שרק מילימטר של הפיה יוצא החוצה. מנפחים את הבלון הפנימי על ידי חניך בעל ראות חזקות, לכדי בלון קטן וקושרים את הקצה. מנפחים את החיצוני ומשחררים לתוכו את הבלון הקטן- רצוי להתאמן בבית כדי להימנע מפדיחות- הראשון שמצליח לבצע מנצח. • בלון משופד- מנפחים בלון לגודל קטן/בינוני. משפדים אותו בתנועות סיבוביות מקצה אחד לשני ( מהקצה מול הקשירה לקצה של הקשירה- ממש צמוד אליה), הראשון שמצליח מנצח! • אפשר לעשות חלק מהמשחקים עם מעט מים או חול בתוכם- זה משנה את המשחק!

tuty fruty

New member
הסמלה- פעולה

שם הפעולה:הסמלה מטרות:שיכירו את סמלי התנועה ובכלל את הסמלים של הדברים האהובים עליהם דיון:מבקשים מכל אחד להביא סמל שהוא אוהב או שמאפיין אותו כמו למשל של סדרות טלוויזיה ,קבוצת כדורגל וכו'... אחרי זה שואלים כל אחד למה הוא הביא את זה ולמה זה חשוב לו.. משחקים:תופסים קו- חושבים מראש על כל מיני סמלים ומדביקים להם את זה על דפים נפרדים או שפשוט מראים להם את זה ככה והם צריכים לגלות של מה הסמל הזה סמלים שאפשר להביא: של חברות מסוימות, קבוצות כדורגל ,פלאפונים וכו'.. טרוויה+פאזל- מאחורי הפאזל ציירו סמל או של הקבוצה או של התנועה או של הסניף. ותשאלו כל מיני שאלות שקשורות לסמל אם ידעו את התשובה תתנו להם חלק מהפאזל עד שהם יצליחו לעשות פאזל שלם.

tuty fruty

New member
הידברות- פעולה

נושא הפעולה:הידברות מטרות:לדעת להקשיב לדעות של אחרים,להיות פתוח לדעות של אחרים. מתודה:מחלקים את הקבוצה לשתיים לכל אחד נותנים סיפור שונה לקבוצה אחת נותנים סיפור על זה שהם שטו באונייה והלכו לאיבוד והגיעו לאי שם הם מתחילים חיים חדשים הם צריכים להחליט על בגדים לבוש תקנון שמות וכו' הקבוצה השנייה מקבלת את אותו סיפור רק שהיא חברה דתית גם הם צריכים להחליט את אותם החלטות. אחרי כמה דקות של דיון בניהם כל קבוצה מציגה את האי שלה אחרי זה המדריך נונן להם בקבוק שנסחף מן הים שבו רשום שהם צרכים לחיות ביחד ושוב להחליט מה החוקים לבוש אוכל ובילויים בחלק זה אמורה הקבוצה להקים יחד אי כשמטרת כל קבוצה לשמור על עקרונתייה. דיון:על מה היו מוכנים לוותר? על מה לא ויתרו ולמה?

היכרות

קרוסלה
מספר המשתתפים: 6 ומעלה
הכישור העיקרי הנדרש: יכולת לספר בצורה מעניינת
מטרת המשחק: היכרות בין חברי קבוצה חדשה
הכנה: פתקים שעליהם רשומים נושאים אישיים שונים, כגון: "התחביב שלי", "למה באתי לכאן", "המשפחה שלי", "הישוב שבו אני גר", "הבית שבו אני גר", "החדר שלי", "שטחי ההתעניינות שלי, "מה אני חושב לעשות אחרי הצבא", "מקרה מעניין שקרה לי, "מה אני עושה בשבתות", "הספרים שאני אוהבת לקרוא", וכן הלאה. סביב פתקים אלה יכול כל אחד לספר על עצמו וסביבתו.
מהלך המשחק: המשתתפים יושבים בשני מעגלים, מעגל בתוך מעגל. כל משתתף במעגל הפנימי יושב מול משתתף במעגל החיצוני. באופן כזה נוצרות מספר תחנות שבכל אחת מהן זוג משתתפים (אחד מן המעגל החצוני והשני מן המעגל הפנימי). לכל תחנה ניתן פתק. פתק זה נשאר צמוד לתחנה במשך כל זמן המשחק. לאחר מתן הפתק כל משתתף מספר לבן זוגו על עצמו בהתאם לפתק של התחנה. לאחר מספר דקות, משתתפי המעגל הפנימי יעבור לתחנה הבאה, בכיוון סיבוב השעון, ומשתתפי המעגל החיצוני יעברו לתחנה הבאה נגד כיוון השעון. כך נוצרים זוגות חדשים וכל משתתף יימצא בתחנה שעדיין לא היה בה. (אפשרות: רק המשתתפים שבמעגל החיצוני זזים כל פעם כיסא אחד ימינה, וכל פעם מצהיר המדריך על נושא אחר, וכך אין צורך בפתקים ותחנות. אפשרות נוספת: לעשות זאת בהליכה, רק שבמקום שני מעגלים יש שני טורים ובאחד הטורים מתחלפים המשתתפים - הראשון עובר להיות אחרון וכן הלאה. מתאים לטיולים. ) המשחק מסתיים לאחר שכולם עברו בכל התחנות. אם המשתתפים רוצים להמשיך - אפשר לחלק מחדש למעגל חצוני ולמעגל פנימי. כרטיסי היכרות
מספר המשתתפים: 5-20.
הכישורים העיקריים הנדרשים: גילוי לב, יכולת לספר בצורה מעניינת
הכנה: פתקים בכמות גדולה ממספר החניכים. על כל פתק כתוב משפט היכרות שאינו גמור. לדוגמה: "התחביב שלי הוא...", "אני אוהב...", "אני בת...", "אני גרה ב...", "האוכל האהוב עליי הוא...", "אני טובה ב...", "אני לא אוהבת...", וכן הלאה.
מהלך המשחק: המשתתפים יושבים על הארץ במעגל. במרכז המעגל מונחים הפתקים ופניהם כלפי מטה. כל משתתף מרים פתק, לפי רצונו ובזמנו החופשי, מקריא אותו ומשלים את המשפט. על יד כך הוא מספר משהו על עצמו.
הערה: יש להיזהר שהשאלות לא תהיינה אישיות מדי. משתתף שאיננו רוצה לענות על השאלה - אינו חייב לעשות כן.
גירסאות אחרות: 1. אם יש חשש לאי-סדר, או לכך שהמשתתפים ישתמטו מלהרים פתקים - ייערך המשחק לפי סדר הישיבה. 2. על הפתקים אפשר לרשום שאלות או משימות לסיפור כגון: "ספר על מאורע מפחיד שקרה לך", "ספר על התחביב שלך", "אמור שלושה משפטים המתחילים במילה אני", וכן הלאה. החפץ שלי
מספר המשתתפים: 6-20.
הכישורים העיקריים הנדרשים: יכולת לספר בצורה מעניינת. זיכרון, גילוי לב.
מטרת המשחק: המשחק יכול לשמש להכרת חברי קבוצה חדשה או להיכרות עמוקה יותר של קבוצה שחבריה כבר מכירים זה את זה.
מהלך המשחק: יושבים במעגל. כל משתתף, לפי התור, מניח חפץ אישי במרכז המעגל ומספר מספר פרטים על עצמו - שם, גיל, מקום מגורים, תחביבים וכו'. בתום הסיבוב, לאחר שכל המשתתפים השתתפו, לוקח כל משתתף חפף שאיננו שלו. מתחילים בפדיון החפצים: חפף נפדה, אם בעל החפץ ידע להגיד למחזיק בחפץ שלו, פרט אחד מאלה שהמחזיק אמר בתחילת המשחק. אם בעל החפץ זוכר נכונה, הוא מקבל את החפץ בחזרה ועוברים לבא אחריו בתור. אם לא זכר פרטים על המחזיק בחפץ שלו, הוא נותן חפץ נוסף ליושב מימין למשתתף שמחזיק בחפץ שלו. לאחר סיבוב ראשון של פדיון החפצים, אלה שלא הצליחו בסיבוב הקודם מנסים לפדות את שני חפציהם. עבור כל חפץ יש לציין פרט אחד. מי שלא הצליח - מוסר משכון נוסף. המשחק מסתיים כשכל החפצים נפדו.
גירסאות אחרות: 1. כל משתתף שם במרכז המעגל חפץ שיש לו חשיבות בעיניו; לדוגמה - שעון שנקנה ביום הולדת, טבעת שניתנה ע"י חבר וכו'. כל משתתף מספר את סיפור החפץ שלו. אחר מחלק המדריך חפצים, כך שכל משתתף מחזיק בחפץ שאיננו בעליו. כל משתתף מספר את סיפור החפץ של המחזיק בחפץ שלו וכך פודה אותו. 2. כמו גירסה 1, אך המשחק נגמר לאחר שהחפצים מרוכזים במרכז ולא פודים אותם. בתנאים מסויימים עשוי להיווצר כך קשב רב יותר, מכיוון שאין צורך להתאמץ ולזכור בעל פה. 3. המשתתף הראשון מספר בקיצור פרט אחד אישי על עצמו (למשל - תחביב). כל שאר המשתתפים, על פי סדר ישיבתם, מספרים על עצמם את אותו פרט אישי. המשתתף אחריו בוחר פרט אישי אחר וכן הלאה. חברים מספרים
מספר משתתפים: 6-20
הכישורים העיקריים הנדרשים: רגישות לזולת, זיכרון.
מטרת המשחק: ליצור היכרות עמוקה יותר בקבוצות שחבריהן מכירים כבר זה את זה.
הכנה: יוצאים מספר זוגות חברים, הטוענים שהם מכירים היטב זה את זה.
מהלך המשחק: אחד מבני הזוג נשאר בחדר ושואלים אותו מספר שאלות על בן זוגו, תחביביו, הרגליו וכו'. בגמר השאלות מכניסים את בן זוגו לחדר ושואלים אותו את אותם שאלות. הזוג מקבל נקודה עבור תשובה זהה; הזוג אשר קיבל את מספר הנקודות הגדול ביותר יוכתר כ"צמד חמד". השאלות צריכות להעיד על הכרת בן הזוג, אך כדאי לשאול שאלות מעניינות ולא שגרתיות, כגון: מהו הדבר הראשון שעושה בן זוגך בקומו בבוקר? אילו היה נאלץ לגור באי בודד, איזה חפץ היה לוקח איתו? וכדומה. את השאלות אפשר להכין מראש ואפשר גם ששאר המשתתפים יוכלו לשאול בחופשיות.
גירסאות אחרות: 1. בקבוצות חדשות, שבהן החניכים אינם מכירים היטב זה את זה, אפשר להתחלק לזוגות באופן אקראי. במשך 5 דקות מספרים בני כל זוג על עצמם זה לזה, ולאחר מכן נשאלות השאלות. 2. כאשר ניתן לחלק את כל הקבוצה לזוגות חברים, משאירים אחד מכל זוג חברים והמדריך מציג בפני כולם שאלות זהות על בני זוגם. אח"כ מכניסים את בני זוגם ושואלים אותם את אותן שאלות.

היכרות 2

שכנים
מספר המשתתפים: 6-15
הכישור העיקר הנדרש: רגישות לזולת.
מטרות המשחק: א. ליצור היכרות עמוקה יותר בקבוצות שחבריהן מכירים זה את זה. ב. לקבל תגובות והתייחסויות של חברים זה לזה.
הכנה: פתקים וכלי כתיבה.
מהלך המשחק: כל משתתף כותב על פיסת נייר את הנוסח "זה שמימיני הוא..." ומציין תכונה של שכנו מימין, כגון: נחמד, עצלן, פיקח וכו'. הוא ממלא פתקה נוספת המתייחסת לשכנו משמאל: "זה שמשמאלי הוא...". מרכזים את כל הפתקים המתייחסים לשכן שמימין בערימה אחת ואת כל הפתקים על השכן שמשמאל בערימה שנייה. אח"כ מתחילים לקרוא בצוותא את הפתקים מאחת הערימות. כל הקבוצה מחליטה למי מתאים כל פתק, והמשתתף מחזיק בפתק שהותאם לו עד לסוף המשחק. כל משתתף מקבל רק פתק אחד. לאחר מכן, עושים אותו הדבר עם ערימת הפתקים השנייה. לסיכום, כל משתתף קורא את שני פתקיו ומציין עד כמה הם מתאימים לו, לפי דעתו.
גירסאות אחרות: אם המשחק עלול לפגוע ברגשות, כדאי לשנות מעט את הנוסח ל: "תכונתו הטובה של היושב מימיני היא..." פתקי השכן שמשמאל יכולים להיעשות באותו האופן או בניסוח הפוך: "תכונתו המרגיזה (או השלילית) של היושב משמאלי היא...". בסוף המשחק יקבל כל משתתף פתק תכונה טובה ופתק תכונה רעה. קצב-קצב
מספר המשתתפים: 6 ומעלה.
הכישור העיקרי הנדרש: חוש קצב.
מהלך המשחק: יושבים במעגל. המשתתפים מבצעים את התנועות הבאות בקצב אחיד: טופחים פעם אחת בידיים על הברכיים, מוחאים כף פעם אחת ונוקשים פעמיים באצבעות (סה"כ 4 מקצבים). כשנכנסו כולם לקצב, קורא הראשון את שמו פעמיים (פעם אחת עם טפיחת הברכיים ופעם אחת עם מחיאת הכף) ופעמיים את שמו של משתתף אחר (פעם אחת עם כל נקישת אצבעות). המשתתף ששמו נקרא עושה אותו הדבר: קורא את שמו פעמיים ופעמיים את שמו של משתתף אחר. וכך הלאה. משתתף שנכשל נותן ערבון (או מקבל "נקודה רעה"). אפשר לשחק גם ללא ערבונות או נקודות.
גרסאות אחרות: משחקים ללא טפיחות וללא קצב אלא בנוסח "יעקב קורא למרים", "מרים קוראת לשרה" וכן הלאה. הטועה, או מי שלא מגיב בזמן קצר - נותן ערבון.

למעלה