קוביות בבטן

meny33

New member
קוביות בבטן

האם יש קשר לסקוואט ודדליפט לבטן ?
ואם אני מבצע את שני סוגי התרגלים האילו, אין צורך לעשות תרגלי בטן בכלל ?

בטן זה חלק אחד ממכלול

נראה לך הגיוני לחזק רק אותו ולהזניח את הייתר?
מה זה יתן לך?

"קוביות בבטן" זה בעיקר קשור לאחוז שומן שמסתיר אותם.
יורדים במשקל והם נחשפים. תרגילים כמו כפיפות בטן מאמנות את השריר מבחינת פעולה לטווח הקצר. כי אין בתרגיל הזה שום פעולה אמיתית של עומס והתנגדות והוא גם עלול להזיק לגב בגלל התנועה שלו.

בסקוואט ודדליפט ועוד תרגילים מורכבים יש עומס אמיתי ובעבודה עליהם גם הבטן מקבלת עומס , כי יש לה תפקיד בפעולות האלה.
ואז כתוצאה מזה השרירים מקבלים התנגדות אמיתית מתחזקים ואפילו גדלים יותר.

meny33

New member
תרגלים העיקריים

אז לפי מה שהבנתי ממך שסקוואט ודדליפט התרגלים המרכזים והחשובים לקוביות ובטן שטוחה
ובתוספת אימוני בטן רגליים כמו כפיפות בטן המסורתי זה רק קשור לסיבולת ,
הבנתי נכון את כוונתך ?
בכל זאת אני מודה לך תשמת הלב

כל תרגיל כזה עובד על הבטן מזוית אחרת

לא יודע אם יש תרגיל אחד שהוא הכי חשוב. מה שחשוב זה המכלול של התרגילים.

"קוביות" זה הצורה של שריר הבטן. בשביל בטן שטוחה הכי חשוב זה מסת שומן נמוכה.

מעולה

RozwareZ

New member
לא ממש

לכל תרגיל יש את המהות שלו, המהות של סקוואט/דדליפט היא בדיוק הפוכה מפעולת הבטן.
מנך עמוד השידרה רוצה לבצע פשיטה ולא כפיפה, לפיכך השרירים שיעבדו בעיקר חזק יהיו קבוצת הE.S
הפעולה של הבטן היא למעשה עניין די מעניין במקרה הזה, שכן הוא לא "אמור" לעבוד שכן היא אנטגוניסט לפעולה המקורית - אז מדוע כן מרגישים אותה?
תפקיד הבטן הוא יציבתי, לצורך העניין גם כאשר אתה יושב הבטן עובד ביחד עם הE.S הרי משהו מונע מכך שעמוד השידרה לא יפול לא?
הבטן וE.S עובדים במה שנקרא cocontraction, בתירגום שרירותי זה כיווץ משותף (מאמין שיש מונח עברי יותר הגיוני לכך).
וזאת בדיוק העניין בסקוואט/דדליפט מופעל כח חזק מאוד על עמוד השידרה ולכן הבטן מצטרפת לחגיגה על מנת למנוע מצבי פשיטת יתר למניהם.
כך שהתפקיד שלה הוא בעיקר יציבתי.

האם זה מספיק לאימוני בטן? סביר להניח שכן, כמו שציינו מה שאתה רוצה להשיג באימוני בטן זה סביר להניח "קוביות" זה תשיג דרך ירידה באחוזי שומן.
אך אין זה אומר שאין חשיבות לבטן, זוהי קבוצת שירים חשובה מאוד - אך כן יש לשמור על יחסיות בין E.S לקבוצת הבטן כדי למנוע מנחי גב/גו לא טובים.

עניין הטווח הקצר, פעולות העומס ודברים כאלה - אין לי מושג מאיפה הבאת.

בקיצור, מה שנאמר זה שהבטן תפקידה

הוא ליצב במצב סטטי כשמרימים משקל כבד. ובגלל זה היא עובדת הכי טוב ומתפתחת הכי טוב שעושים תרגילים מורכבים כמו דדליפט, סקווט, שכיבות סמיכה עם משקל, עליות מתח עם משקל, קלין.

RozwareZ

New member
אני באמת מצטער על העצלות שפיתחתי אבל

אני מודה שאין לי כח לקרוא את המאמר הזה.
תפקיד הבטן כפי שכבר אמרתי הוא לא לייצב במצב סטטי כשמרימים משקל כבד.
הוא לייצב את עמוד השידרה חד וחלק.
כאשר תרים משקל כבד כמו שאמרתי בגלל עבודה בצמד הכוחות תפקיד הבטן ימנע מצב של היפר אסטנשיין.
אני לא יודע מאיפה אתה או כותב המאמר שיתכן שציטטת מסיק כי כך "הבטן" תתפתח בצורה הכי טובה, בוא לא נשכח שמה שאתה קורא בטן, זו קבוצה של כמה שרירים
ולא רק הR.A.

שכיבות סמיכה עם משקל זה אחת התרגילים הגורעים ביותר שאני יכול לחשוב עליהם (בהנחה שהמשקל יושב על הגב), העומס המופעל על עמוד השידרה נוגד כל מצב
הגיוני בו הוא יהיה ביום יום.
בנוגע לסקוואט ודד ליפט כבר כתבתי אז אין חשיבות שאני אכתוב שוב. (כנ"ל בקלין/ג'רק).

אתה חייב לעשות לעצמך סדר, קבוצת שרירי הבטן היא קבוצה עם מטרה יצובית יום יומית, לכן זוהי החשיבות הגדולה ביותר שלהם.
אין זה אומר שאין סיבה לאמן את הבטן בצורה כזו או אחרת, זה כבר תלוי מטרה של המתאמן - נכון שלמרבית המתאמנים אין טעם בכך אבל זה לא אומר דבר.
דבר נוסף - רובנו בעקבות הצבא/הכנות לצבא/הרצון להיות חתיכים, עבדנו בחיינו פי כמה וכמה על שרירי הבטן בצורה קונצנטרית הרבה מעבר לE.S וכמו שאמרתי קודם
בעקבות החשיבות בפעילות המשותפת שלהם, יש חשיבות גדולה אצל מרבית האוכלוסיה לחזק את E.S

נ.ב - שלא כל כך קשור אבל קח לחיים - לא מכיר אותך, בטוח שאתה לא מכיר אותי, אתה לא יודע מה הידע שלי, אני בעצמי לא יודע מה הידע שלי.
לכן תלמד לעד אל תשפוט בן אדם שאינך יודע מי/מה הוא.
לא אמרתי שאני לא יכול לטעות, אני טועה הרבה - אך כמו שבוב דילן אמר "אל תמתח ביקורת על מה שאינך מבין בו".

RozwareZ

New member
בעניין החד וחלק זה כמובן החשיבות לסטטי, בהחלט

יש תפקידים נוספים - לדוגמא מלבד מהלכים פונקציונאלים/קונצנטריים תפקיד חשוב מאוד שאנחנו לא נוטים לחשוב עליו הוא "הגנה" על האיברים הפנימיים.

אז תקרא אותו קודם ואחרי זה תגיב

נראה שאיפה שהוא הלכת לאיבוד בכל ערמת החומר.
זה ברור שדדליפט וסקווט ושאר תרגילים מורכבים עובדים הייטב על הבטן, מחזקים אתה ומגדילים אותה בנפח ככול שהמשקלים עולים.
זה משהו שכל מי שמתאמן רואה אותו. זה גם כתוב במאמר.

ושכיבות סמיכה עם משקל זה תרגיל מעולה שאני כבר עושה זמן רב וזה לא גורם לשום נזק או כאבים לגב.

RozwareZ

New member
אתה כל פעם מצליח להפיל אותי בפח

להיכנס איתך לוויכוחים.
אז לצורך העניין - לא מכיר את הכותב מאמר הזה אבל הנה בריפרוף כמה דברים

" כאן תפקידם של שרירי הבטן הוא לתמוך בשרירי זוקפי הגב כשהתמיכה מגיעה הן מקדימה והן מהצד" נכון מאוד בדיוק מה שאני אומר.
רק שחשוב להבין כי התמיכה היא נוגדת עקרון פעולה רגיל כלומר היא אנטגוניסט מסייע מה שנקרא וזאת תוך מה שציינתי כבר פעולת "הכיווץ ביחד"
הוא התבלבל שם עם המונח של היפראסטנשיין והיפרפלקשיין - בתרגילים המדוברים יש חשש למצב של היפראקסטנשיין.

"לעומת זאת, שרירי הבטן מתפקדים בעיקר בצורה איזומטרית, מאחר שייצוב עמוד השדרה מהווה את תפקידם המרכזי. " שוב בדיוק מה שאמרתי לך קודם.

"נכון אמנם לקבוע שניתן גם להפעילם בצורה אקסצנטרית/קונצנטרית במהלך כפיפות בטן, אבל לא לשם כך הם התפתחו בתהליך אבולוציוני שארך מיליוני שנים" זה כבר רבע כוח
כי לצורך העניין כמעט כל התרגילים שאתה עושה בחדר כושר הם לא תרגילים "פונקציונאלים", אני מסכים שלבטן יש תפקיד פונקציונאלי חשוב יותר
אך אין זה אומר כי אין לבצע תרגילים כאלו או אחרים - כל דבר תלוי במטרה או במקרה של האדם.
לצורך העניין ישנם פציעות או מצבי אנך עמוד שדרה שכן כדאי לעבוד בצורה קונצנטרית על הבטן גם. כך שבגדול אני מסכים אבל זה הכללה קצת גדולה מידי
מה גם שעל האבולוציה אנחנו לא יודעים באמת כלום, למעשה יש דעה מתרחבת בזמן האחרון שהתורה הזאת היא לא בדיוק נכונה ולכן לא הייתי נוטה להגיד שאפשר להבין
מדוע הם התפתחו ואיך הם התפתחו - לצורך העניין לך להודעה שכתבתי בנוגע לצורה של הקוביות.

שוב אני מסכים איתו עם הרוב שקראתי (ושוב אני אומר שלא קראתי את הכל) בנוגד לספונדליידיסט שהוא הכניס שם, הכללה מאוד מטורפת
יש מצבים שבהם פעילות קונצנטרית כן תסייע למעשה, זה שוב כמו שאמרתי מיליון פעם תלוי באדם עצמו.

"גם אני סבלתי מבעיות גב במשך שנים, ורק לאחרונה הבנתי שרובן היו כתוצאה מניסיונות שגויים לשמור על שרירי בטן חזקים." בדיוק מה שאמרתי

בכל אופן עד כאן העצלות שלי הספיקה לקרוא, ולכן אני אעשה לך סיכום:
שרירי הבטן הם שרירים יצוביים בעיקר, ואין ספק כי זוהי המטרה החשובה ביותר שלכם. - אך אין זה אומר שלאדם רגיל אין כל סיבה להתאמן בצורה קונצנטרית זה הכל תלוי במקרה.
קבוצת שרירי הבטן בתרגילים המדוברים עובדת הפוך למנח התנועה הקונצנטרי שלהם - ומונעת היפראסטנשיין, אין ספק כי זה חשוב אך לא בלבד.

בנוגע לשכיבות שמיכה שלך - אני באומנה גדולה כי אנשים הם רציונאליים ולפיכך אתה תעשה מה שאתה מרגיש שטוב לך וזה מצויין, חושב שהתרגיל טוב לך?
מי אני שיעצור אותך תעשה כל שעולם על רוחך, אני רק נותן לך דעה מהצד, אתה מעוניין לקבל? עשיתי את עבודתי, אתה לא מעוניין לקבל? גם כן עשיתי את עבודתי
כך שבכל מקרה אני מבחינתי מרגיש בסדר עם עצמי - ההמשך הוא עלייך.

RozwareZ

New member
אבל הפעם זה באמת האקורד סיום שלי איתך.

אם אתה לא מסכים - נסכים על כך שאנחנו לא מסכימים.
אתה מאוד נעול במחשבות שלך וזה לא התפקיד שלי לנסות לשנות אותם.

אז מה שורה תחתונה?

זה נושא שנידון כאן רבות וכבר הוחלט (גם על ידי מנהל הפורום) שלמתאמנים מתחילים כפיפות בטן זה לרוב מיותר.
יש תרגילים אחרים שאפשר לעשות ספציפית לבטן (יש פו שרשור בסביבה שדן בזה) אבל גם זה זה לרוב מיותר למתאמנים מתחילים.
תרגילים מורכבים עובדים על הבטן מספיק טוב ואין סיכוי שהבטן תוזנח ותישאר מאחור כשמתאמנים ככה.

RozwareZ

New member
אצלי לעומת כותב המאמר (ששוב לא קראתי את כולו)

פערים זניחים.
אצלי ואצל הכותב בפורום בעיקר בהודעה הראשונה שלו - בעניין הטווח קצר, פעולת עומס, נזקים לגב, עבודה אמיתית, מתחזקים יותר וגדלים וכו

RozwareZ

New member
אמרתי לך כבר פעם, ואמרתי את זה גם בשירשור הזה

אני מאמין ברציונאליזם של אדם - לפיכך אני לא אגיד לך מה לעשות, אלא אציג לך דעה משלי.
אתה בסופו של דבר תבחר מה לעשות.

רוצה את דעתי? למרבית האנשים בעקבות מצב היום יום ישנה בעייה חמורה בהשוואת הכוחות בין E.S לקבוצת הבטן.
לפיכך יש חשיבות גדולה יותר לחזק את E.S גם בצורה קונצנטרית!
תפקיד הבטן הוא חשוב מאוד בצורה איזומטרית ולכן תרגילים שדיברת עליהם בהחלט יסייעו לפעולה איזומטרית (לא בדיוק ההגדרה הנכונה אלא אנטגוניסט מסייע אבל מילא)
וזאת בעקבות העומס הגדול שמופעל עליהם, שוב אני חוזר ואומר בעקבות חוסר ההשוואת כוחות התרגילים הללו מבלי שהגענו למצב של איזון בין הכוחות
אפילו יכולים לגרום לנזק בשל מנחי מצב גב שינסו לפצות על החוסר בכוח ותנועות לא נכונות.

לכן כן, אני מסכים כי זה תרגילים שלמתאמנים הרגילים הם יותר חשובים, אך אין להוציא את החשיבות לגמרי מתריגלים אחרים כפי שאמרתי עשרות פעמים
הכל תלוי במצב או במטרת האימון.

למעשה אפילו הייתי אומר שתרגילים קונצנטריים יותר מיותרים למתאמנים מתקדמים מאשר מתחילים שכל אצלהם בדרך כלל כבר פער הכוחות מתחיל להיסגר.

בנוסף - אני מודה על בורתי בנושא הבא (ואשמח למי שיכול לסייע במאמר רציני לכך): אני לא מכיר אף בדיקה מספיק רצינית שבוחנת איזה תרגיל עובד יותר טוב על שריר
למעשה גם לא נראה לי שזה קיים משום ששוב זה הכל תלוי בפעולה וברצון לצורך העניין EMG אולי יגיד לנו מה מעוצבב יותר חזק אך אין זה אומר לנו דבר עדיין. (למתאמן בחדר כושר, לאדם שנפגע ורוצים לדעת עם השרירי פעיל זה דווקא אומר הרבה).

לכן שלסיכום הכל תלוי ולא ניתן לתת תשובה חד משמעית.
אך דבר אחד נוסף בשבילך אישית - אם אתה כל כך בעד אימונים פונקציונאלים (וגם אני שלא תבין לא נכון) אז תנסה לחשוב מתי במהלך יומך הרגיל
אתה נמצא בתנוחה בה על עמוד השידרה מופעל לחץ נקודתי לגמרי לרוב רק על החלק הלומברי/טורוקלי.
לצורך ההדגמה - תחשוב על כך שאתה עומד, אך מאחורייך ישנו שד שכל תפקידו ביום יום הוא לדחוף אותך בחלק הלומברי של עמוד השידרה קדימה, כאשר אתה מתנגד ועומד במקום.
לי אישית לא עולה הרבה מצבים כאלו. ולכן אני לא רואה שום יתרון פונקציונאלי לשכיבות שמיכה עם משקל, רק נזק פוטנציאלי.

הא?

"למעשה יש דעה מתרחבת בזמן האחרון שהתורה הזאת היא לא בדיוק נכונה ולכן לא הייתי נוטה להגיד שאפשר להבין
מדוע הם התפתחו ואיך הם התפתחו"

- האם הכוונה הייתה לאבולוציה כמיכלול?
אם כן, אשמח לראות את ה"דעה המתרחבת הזו". אנא לא להפנות אותי לאתר "כיכר השבת" ודומיו.

RozwareZ

New member
אתה חכם מספיק בשביל למצוא בעצמך אמרתי לך כבר

שהתפקיד שלי הוא לא להעביר אותך לצד שלי אלא לתת לך קווי מחשבה אחרים.

יש עשרות חורים בתאוריה של דארווין ויש עשרות מאמרים על כך, מאמין שתצליח למצוא לבד. - אני לא יודע אם היא נכונה, אבל למעשה גם אתה לא יודע אם היא נכונה
לכן יש לך לקחת צד, אני די באמצע בנוגע לכך אבל גם מתעניין בכל הכיוונים.
הסיבה המעניינת יותר לשלילית התאוריה היא מדוע בני האדם במהלך נגיד ה1000 שנה האחרונים קפצו קפיצת מדרגה מטורפת ואילו חיות אחרות לא.
באתר כיכר השבת יש כתבה נרחבת בנוגע לכך תתחיל את החיפוש שם.

אם אני זוכר נכון אתה לומד רפואה, לכן תמיד תזכור שלכל תורה יש 2 צדדים, גם הדבר שנראה טרוויאלי ביותר.
מה שאתה לומד היום יפסל מחר, ואם לא אז מצויין אנחנו בדרך אך תסתכל על הרפואה כיום לעומת הרפואה לפני 100 שנה מבחינת תפיסות ותבין שכנראה זה
גם מה שיהיה עוד 100 שנה.
לאיזה תבחר להאמין? זה כבר עלייך.

קטונתי מלהיות ביולוג ואין לי גם רצון כזה, רק מציד דרכי מחשבה אחרים.

למעלה