אתה כל פעם מצליח להפיל אותי בפח
להיכנס איתך לוויכוחים.
אז לצורך העניין - לא מכיר את הכותב מאמר הזה אבל הנה בריפרוף כמה דברים
" כאן תפקידם של שרירי הבטן הוא לתמוך בשרירי זוקפי הגב כשהתמיכה מגיעה הן מקדימה והן מהצד" נכון מאוד בדיוק מה שאני אומר.
רק שחשוב להבין כי התמיכה היא נוגדת עקרון פעולה רגיל כלומר היא אנטגוניסט מסייע מה שנקרא וזאת תוך מה שציינתי כבר פעולת "הכיווץ ביחד"
הוא התבלבל שם עם המונח של היפראסטנשיין והיפרפלקשיין - בתרגילים המדוברים יש חשש למצב של היפראקסטנשיין.
"לעומת זאת, שרירי הבטן מתפקדים בעיקר בצורה איזומטרית, מאחר שייצוב עמוד השדרה מהווה את תפקידם המרכזי. " שוב בדיוק מה שאמרתי לך קודם.
"נכון אמנם לקבוע שניתן גם להפעילם בצורה אקסצנטרית/קונצנטרית במהלך כפיפות בטן, אבל לא לשם כך הם התפתחו בתהליך אבולוציוני שארך מיליוני שנים" זה כבר רבע כוח
כי לצורך העניין כמעט כל התרגילים שאתה עושה בחדר כושר הם לא תרגילים "פונקציונאלים", אני מסכים שלבטן יש תפקיד פונקציונאלי חשוב יותר
אך אין זה אומר כי אין לבצע תרגילים כאלו או אחרים - כל דבר תלוי במטרה או במקרה של האדם.
לצורך העניין ישנם פציעות או מצבי אנך עמוד שדרה שכן כדאי לעבוד בצורה קונצנטרית על הבטן גם. כך שבגדול אני מסכים אבל זה הכללה קצת גדולה מידי
מה גם שעל האבולוציה אנחנו לא יודעים באמת כלום, למעשה יש דעה מתרחבת בזמן האחרון שהתורה הזאת היא לא בדיוק נכונה ולכן לא הייתי נוטה להגיד שאפשר להבין
מדוע הם התפתחו ואיך הם התפתחו - לצורך העניין לך להודעה שכתבתי בנוגע לצורה של הקוביות.
שוב אני מסכים איתו עם הרוב שקראתי (ושוב אני אומר שלא קראתי את הכל) בנוגד לספונדליידיסט שהוא הכניס שם, הכללה מאוד מטורפת
יש מצבים שבהם פעילות קונצנטרית כן תסייע למעשה, זה שוב כמו שאמרתי מיליון פעם תלוי באדם עצמו.
"גם אני סבלתי מבעיות גב במשך שנים, ורק לאחרונה הבנתי שרובן היו כתוצאה מניסיונות שגויים לשמור על שרירי בטן חזקים." בדיוק מה שאמרתי
בכל אופן עד כאן העצלות שלי הספיקה לקרוא, ולכן אני אעשה לך סיכום:
שרירי הבטן הם שרירים יצוביים בעיקר, ואין ספק כי זוהי המטרה החשובה ביותר שלכם. - אך אין זה אומר שלאדם רגיל אין כל סיבה להתאמן בצורה קונצנטרית זה הכל תלוי במקרה.
קבוצת שרירי הבטן בתרגילים המדוברים עובדת הפוך למנח התנועה הקונצנטרי שלהם - ומונעת היפראסטנשיין, אין ספק כי זה חשוב אך לא בלבד.
בנוגע לשכיבות שמיכה שלך - אני באומנה גדולה כי אנשים הם רציונאליים ולפיכך אתה תעשה מה שאתה מרגיש שטוב לך וזה מצויין, חושב שהתרגיל טוב לך?
מי אני שיעצור אותך תעשה כל שעולם על רוחך, אני רק נותן לך דעה מהצד, אתה מעוניין לקבל? עשיתי את עבודתי, אתה לא מעוניין לקבל? גם כן עשיתי את עבודתי
כך שבכל מקרה אני מבחינתי מרגיש בסדר עם עצמי - ההמשך הוא עלייך.