קוביות בבטן...

• פותח הנושא T 1
  • פורסם בתאריך

zizu10

New member
תראה...

התכוונתי להגיד שכדי להבליט את שרירי הבטן אתה תעבוד הרבה יותר על הורדת אחוזי שומן מאשר חיזוק השריר (אירובי+תזונה+אימון אנאירובי=להוריד אחוזי שומן) עכשיו תשווה את כמות העבודה להורדת אחוזי שומן לכמות העבודה לעבודה על הבטן...

פלטרון

New member
לא קונה את זה

כבר קראתי כאן יותר מפעם אחת שלא ניתן לבצע היפרטרופיה ( רבה ) בשריר הבטני . אז תסבירו לי בבקשה ( וזיזו - סליחה שנטפלתי דווקא אליך ) איך זה שבחוברות האלו שיש בחדרי כושר רואים אנשים ענקיים ( מסת שריר עצומה.. שרירי ידיים כמו הראש שלי , גב כמו חומה ... ) ושרירי הבטן שלהם בולטים כמו ... לא יודע מה . מה שאני מנסה לומר זה - לא הגיוני שאנשים אלו נולדו עם שרירי בטן כאלו , ואיך שהרזו , ראו להם את הגורדי שחקים בבטן . נראה לי שהם ניפחו את השרירים האלו ( בטן ) בדיוק כמו כל שריר אחר בגוף . משהו מוכן להסביר ??

zizu10

New member
עוד רעיון ../images/Emo6.gif

אחוזי השומן בתחרויות האלו מגיעות ל3 אחוז!! נראה לי שככל שיש באזור פחות שומן ככה רואים את השרירים יותר גדולים לא נראה לך? פשוט רואים יותר את כל השריר מאנשים בעלי אחוזי שומן גבוהים יותר

sowhatt

New member
ת--ש--ו--ב--ה כללית להכל ! ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif

תראה, בלי לבאס אותך, התוכנית שלך עכשיו כנראה לא טובה בשביל המטרה שלך. אם הבנתי אותך נכון אתה רוצה "להתנפח" , נכון? אם אתה רוצה "ניפוח" שרירים, עליך לבצע תרגילים כנגד התנגדות של משקולות 8-15 חזרות, במשקל יחסית גבוה. התרגילים שאתה מבצע בבית הם תרגילי התנגדות גוף [מתח, מקבילים, שכיבות שמיכה, סקוואט אם זה רק משקל גוף וכו´...], לכן אם אתה רוצה להתנפח, 2 אפשרויות: 1- להירשם לחדר כושר, בו מצויים שפע של מכשירים ואפשרויות לתרגילים. 2- לקנות משקולות וכדומה לבית. אני ממליץ על חדר כושר, יש שם מכשירים רבים, משקולות רבות, וגם מדריך כושר שיכול לעזור לך בשאלות... שפע של תרגילים, מה שלא תמיד ניתן לעשות בבית אלא אם כן יש לך גם משקולות, גם ספות , וזה כבר מתחיל להיות יקר. בנוגע לקוביות בבטן, הקוביות בבטן מושפעות בעיקר מאחוזי השומן בגוף, ככל שאחוז השומן יהיה נמוך יותר כך הקוביות יבלטו יותר. כמובן שעבודה על הבטן להבלטה בסופו של דבר, ואולי תעצב ותחזק את "הריבועים" אבל הדבר שיותר משפיע על הריבועים הוא השומן בגוף. [אגב , אני חושב שגם פה גנטיקה לוקחת חלק, אבל לא בטוח]. אם אתה כבר רזה, ואתה מתאמן בשביל "ניפוח" , כל השמירה על "איזון קלורי שלילי" יורד מהפרק, אתה צריך לאכול הרבה חלבונים ופחמימות כדי להתפתח, ועם איזון קלורי שלילה אני חושב שיהיה מאוד קשה "לנפח" את השרירים.

sowhatt

New member
אגב, עוד דבר

בעבודה על השרירים, קבוצת שרירים גדולה [חזה,גב,רגליים] -9-12 סטים. קבוצת שרירים קטנה [יד קדמית/אחורית, כתפיים,בטן] - בערך 6 סטים. [אגב, הכוונה היא, שיהיו כמה תרגילים לכל קבוצת שרירים כדי לגוון ולגרות את השריר, לכן עבודה של 9 סטים בדיוק על אותו התרגיל היא לא עבודה טובה במיוחד] לדוגמא לחזה או לגב, מומלץ לבצע 3-4 תרגילים בכל תרגיל 3-4 סטים, לכן העבודה שלך לא מספיקה בשביל ניפוח. בנוסף, אם אין לך אימון ישיר לידיים, כלומר באמצעות משקולות, רק שכיבות שמיכה או חזה לא יפתחו מהר את שרירי הידיים. אני מקווה שעזרתי לך... אם יש שאלות שאל אני אנסה לענות...

T 1

New member
נו זה מה שאני עושה...

אני מבצע מגוון של תרגילים כל כל קבוצת שריר מסויימת... בעיק לחזה ולבטן.... לדוגמא לבטן אני מבצע כפיפות בטן, כפיפות אלכסוניות וכ´ו... לחזה אני מבצע שכיבות שמיכה (ידיים רחבות, צמודות, רגליים על מיטה וכ´ו).. בקיצור.. אני מגוון פחות או יותר בין התרגילים...

sowhatt

New member
שכיבות שמיכה לא יכולות לפתח ולעבות

את שרירי החזה באופן יעיל ומהיר כמו שמכשירים ותרגילים שמתבססים על משקולות. וזה היה העיקר בדברים שלי... אגב, איזה תרגילים אתה מבצע לגב ולידיים?

T 1

New member
תשובה

לחיזוק הגב אני עובד על מתח (אחיזה צרה, אחיזה רחבה, ומאחורי עורף) לחיזוק הידיים אני עובד כל מתח כשהאצבעות מופנות אליי, מקבילית בקרוב, שכיבות שמיכה עם ידיים צמודות. מה אתה אומר ?

sowhatt

New member
מה שאני אומר הוא ככה:

אמרתי שהם לא תרגילים יעילים לניפוח שרירים. למה? בגלל שהם תרגילים שמסתמכים על התנגדות גוף, וזה לא מספיק! דבר שני, אתה לא תקבל ניפוח משמעותי בידיים רק מעבודה על מתח, מקבילית והדברים האחרים משום שברוב התרגילים האלה, היידים הם רק שרירים מסייעים ואין עבודה ישירה עליהם. העבודה הכי טובה על הידיים היא באמצעות משקולות ובאמצעותם עבודה ישירה על הידיים! אם אתה רוצה רק "חיזוק" אז תמשיך בתרגילים האלה, אבל אם אתה רוצה ניפוח שרירים אין טעם בכל התרגילים האלה, ויש לבחור באחת האפשרויות שציינתי באחת ההודעות הקודמות!

crackerz

New member
אז אם אני רזה ...

אז אם אני רזה , ואני רוצה שיראו את הקוביות יותר טוב אני צריך פשוט לאכול הרבה ולעבוד על השרירים ולשלב אירובי , או שלמרות שאני רזה אני צריך לאכות פחות ?

sowhatt

New member
זו בעיה

אני גם רזה, מה שאני עושה זה קודם כל לנפח את השרירים ולאכול הרבה. לקוביות ואחוזי השומן אני אדאג אח"כ.... אם לא תאכל הרבה, לא תצליח להעלות מסת שריר מהר, ואם לא מתאמנים על ניפוח שרירים ולא אוכלים טוב אולי זה מזיק.[אלי?]

zizu10

New member
אם אתה רזה לא צריכה להיות לך

בעיה גדולה עם אחוזי שומן. תפתח שרירי בטן במקביל לעלייה במשקל. כמה שומן כבר יכול להיות עליך אחרי עליה במסת שריר אם אתה אוכל נכון (הרבה אבל לא באופן מוגזם)....אחוזי שומן זה לא הכל צריך גם שרירים חזקים בבטן. אתה יכול גם להוריד אחוזי שומן וללהישאר באותו משקל...פשוט תתחיל לרוץ לעשות קצת אירובי במקביל לעלייה במשקל...השומן כבר ירד מעצמו ואתה תעלה במסת שריר ולכן תשאר באותו משקל בערך אבל עם אחוזי שומן נמוכים יותר. מה שחשוב אם אתה עושה דבר כזה הוא לאכול בצורה נכונה ולא שטויות כמו שכתבתי בהודעה למטה

crackerz

New member
מ.......

אז לא הבנתי .. אני קודם צריך להתאמן ולאכול הרבה ורק אחר כך להתחיל לעשות אירובי , או שאני צריך להתאמן ולאכול הרבה ולעשות אירובי במקביל ?

zizu10

New member
תלוי מה יותר חשוב לך

לנפח שרירים או להוריד אחוזי שומן ולראות ריבועים...

crackerz

New member
מ....

לנפח שרירים אני כרגע לא יכול , כי אין לי אפשרות ללכת למכון כושר , ובבית אין דברים שיספקו התנגדות בשביל ניפוח... אז אני מניח שכרגע עדיף בשבילי להוריד אחוזי שומן

למעלה