קובוטן.

קובוטן. ../images/Emo41.gif

שלום, איפה אני יכולה להשיג קובוטן באיזור חיפה\\ירושלים? תודה מראש, אנה.

Boogieman

New member
קובוטאנים בירושלים.

צריכים להיות קובוטאנים בחנות לציוד למטיילים ולצבא ברח' בן יהודה קצת מעל תחילת המדרחוב.

כמה חזק הוא צריך להיות?

הוא לא אמור לשרוד מאות שנים של קרבות מול סמוראים ללא שריטה. אני מעריך שב"מקרה אמת" אם יישבר - נחליף. גם כרית אוויר ברכב היא חד-פעמית, ויקרה הרבה יותר ממאגלייט...

ננדין

New member
אני גם חושב שפנס מאג לייט מספיק טוב...

אגב, יש פנסים טאקטיים שמיועדים בדיוק למטרה הזאת...אם אני לא טועה, אפשר להשיג כאלו אצל גיא רפאלי...

Boogieman

New member
לא שאלתי על עמידות, אלא על חוזק.

בפנס יש נקודה חלשה, וזה החיבור בין בית המנורה לשאר הפנס. אם הנקודה הזאת יכולה להכנע כשמפעילים עליה לחץ מהצד, כמו שיקרה בכל מנוף, ריתוק וכל מכה שאיננה ישרה, יש כאן בעיה. לי, אישית, יש בעיה להסתובב עם כלי שאני לא בטוח שאני יכול לסמוך עליו, גם אם אני חושב שלעולם לא אשתמש בו.

המאגלייט שהיה לי חטף לא מעט מכות בלי שום

סימן לבעיה, אבל כתוצאה מנפילות וכדומה ולא ממכה ישירה. אולי צריך לעשות ניסוי טאקטי עם קרש ולראות מה התוצאה, אבל חבל לי על שלי (כמעט בטוח שהזכוכית והנורה יישברו, גם אם הגוף לא)...

Tonjin

New member
כפי שננדין אמר, ישנם מאגלייטים שמיועדים

לשימוש הזה בדיוק, ובהם הנורה וכפתור ההפעלה מחוזקים, שקועים ומוגנים ע"י טבעת מתכת מסביבם שמשתלבת כחלק מהעיצוב הכללי של הפנס, אני מבין שלדגמים החדשים ישנו גם גם מצב הפעלה סטרובוסקופי בו ההבהוב הבלתי סדיר של אור חזק המכוון ליריב גורם לו להתקשות בהערכת הזמן והתנועה שלך במרחב...

Boogieman

New member
מגניב! איפה משיגים אחד כזה?

(על מי אני עובד? אין לי כסף לאוכל...)

יש אלות טלסקופיות משולבות / מוסוות בפנס LED

אלה סגורה יכולה לשמש כקובוטן. לעומת זאת אלה פתוחה... יכולה לשמש כאלה. אפשר להשיג כאלה אצל גיא רפאלי. הן עשויות מחומרים איכותיים (קלים וחזקים).

פנסים טקטיים והגנה עצמית

יש מתח מעניין בין השימושיות של כלי ככלי להגנה עצמית, בין היכולת לשאת אותו יום יום פרקטית, ובין ההשלכות החוקיות, קרי ה-post fight, שלו. כמובן, שגם היעילות של הכלי חשובה. במסגרת הפתרונות האפשריים, אני מצאתי שלושה יעילים במיוחד, אשר עונים על כל הפרמטרים הנ"ל, מי יותר טוב ומי פחות: 1. תרסיס פלפל - יעיל, חוקי למדי, אבל קצת מפדח להסתובב עם אחד כזה, אפילו עם קליפס. 2. קובוטן - יעיל, חוקי, ופרקטי, רק שלעיתים קבור, יחד עם כל שאר הדברים, בתיק. כפי שכתבו בבלייזר פעם, ב"חוקים" - מבחינה אקרובטית יותר קל לזכות במדליית זהב בהתעמלות קרקע מאשר לשלוף את הפלאפון מהכיס של הג'ינס... 3. פנסים טקטיים. יש פנסים, כמו למשל של surefire, שהם קטנים, חזקים כמו וולורין, ובאים עם קליפס. מעבר לשימוש שלהם ככלי אימפקט מעצים כוח, יש להם כוח סינוור מטורף, גם באור יום, שגם עוזר לא מעט במקרה שהמצב לא נעים. אף אחד לא ירים גבה יותר מדי אם תסתובב עם פנס בכיס. טבימינה, למשל, מסתובב עם זה ולא יותר, במיוחד בגלל שהוא מודע להשלכות החוקיות של, נגיד, לשאת סכין. הבעיה הקטנה היא המחיר - מאה דולר פלוס, אבל זה מסוג הדברים ששורדים הרבה זמן, וכשמשווים את זה למחיר של סכין טקטית, זה אפילו לא כל כך יקר. שלי בדרך...

Boogieman

New member
אני מצאתי את הקובוטאן כאידיאלי.

אלה טלסקופית שווה אמנם פי עשר מקובוטאן במונחים של הגנה עצמית, אבל גם שוקלת כמו עשרה קובוטאנים ומסורבלת לנשיאה. גם אלה קצרה כמו שיש לי. קובוטאן, למרות שאין לו קליפס, מתאים לשפע פתרונות נשיאה. עשיתי בדיקות, ואני מצליח לשלוף קובוטאן מהר יותר מאשר אלה או סכין. קובוטאן גם לא מחשיד. כלומר, אנשי ביטחון תמיד תוהים מה זה הדבר הזה, אבל בגלל שהם לא יודעים הם נותנים להכנס אתו (הקטע המצחיק זה כשהם בודקים אם הוא נפתח). מה שכן, קובוטאן הוא בסך הכל קצת אקסטרה ליד ריקה, לא בדיוק נשק אימתני. לגבי פנס, לדעתי אין לו חשיבות. אני בספק אם בזמן קרב אמיתי אני אקדיש אפילו חצי תא אפור ללחיצה על איזה כפתור כדי לסנוור את היריב. זה נחמד שיהיה קובוטאן שהוא פנס כי זה פחות מחשיד (ויום אחד למאבטחים שלנו ייפול האסימון) וזה שימושי בפעמים האלה שאין אור בשירותים (אם היה לי דבר כזה לפני 15 שנה, זה היה חוסך לי סיפור ממש טפשי). מספריי פלפל אני, אישית, הייתי מתרחק. הבעיה בנשק כימי היא שאף פעם אי אפשר לדעת על מי הוא יעוף יותר, ואת זה גילו כבר במלחמת העולם הראשונה. קובוטאן משולב בספריי פלפל זה כבר רעיון לא רע, ויש כאלה אצל גיא רפאלי. אני לא הייתי משתמש בזה בגלל שאני דינוזאור שמרן. עם קובוטאן+פנס אני יכול לחיות, קובוטאן+ספריי פלפל זה כבר מתוחכם מדי בשבילי.

Boogieman

New member
מאבטחים.

דיברתי על משרדי ממשלה, כנסת, בית המשפט העליון ושדות תעופה.

ננדין

New member
הבעיה בסכין היא לא רק הנשיאה

כלומר, אני פחות מפחד שיתפסו אותי עם סכין עלי ואני יותר מפחד למה שיקרה לי, ברמה המשפטית, באם אני אשתמש בסכין בסיטואציה של תקיפה...

Boogieman

New member
שמעתי על סיפור דפוק לגמרי.

היה מקרה בו אדם מסויים, שטען להגנה עצמית, הורשע ברצח או הריגה. אני לא יודע אם הטיעון שלו להגנה עצמית היה מוצדק או לא, אבל מה שמעניין זה הנימוק של השופטים. מסתבר שאותו אדם דקר את התוקף לכאורה חמש פעמים, והשופטים טענו שעובדה זו מוכיחה שהוא התכוון להרוג ולא להגן על עצמו, שכן אם היה מתכוון להגן על עצמו, היה מסתפק בדקירה אחת. מה שמעלה את השאלה על איזו פלנטה, לעזאזל, חיים השופטים האלה ולמה בתי המשפט לא עושים שימוש באנשי מקצוע שמתמחים במצבי הגנה עצמית כדי ללבן מצבים כאלה. הרי אם היה מדובר על שאלה רפואית, היו מביאים מומחה, למה כשמדובר בהגנה עצמית לא?

ננדין

New member
השאלה מה זה מומחה בהגנה עצמית?

איש א"ל או מישהו שהתנסה בהרבה סיטואצית של הגנה עצמית?

Boogieman

New member
שאלה טובה.

אני מתאר לעצמי שאיש מקצוע בעל שם שעוסק בלחימה בסיטואציות אזרחיות יוכל להיות מתאים. מן הסתם, צריכים להיות קריטריונים כאלה ואחרים אבל העניין פתיר. אני חושב שבתי המשפט בהחלט יכולים לגבש רשימה של עדים מומחים שאפשר לזמן.

למעלה