קהס 43 למי שמבין...

Something Blue

New member
קהס 43 למי שמבין...

פגשתי קב"ן לפני כמה ימים. בסיום הפגישה הוא אמר שהוא ממליץ על קה"ס 43 והוא הסביר שזה אומר ת"ש 3, קרוב לבית, פוסל קצונה וקרבי ועוד כמה דברים כאלה. אך הוא אמר שכרגע אני חוזר כרגיל ליחידה שלי, ואקבל תשובה בתוך חודש פחות או יותר על הקהס אם זה אושר או לא. כששאלתי אותו למה תשובה הוא אמר שהוא רק ממליץ ורושם חוות דעת ומעביר לגורם מעליו והוא צריך לאשר את זה. השאלה שלי היא מי זה הגורם מעליו? ומה הסיכויים שיאשרו או לא יאשרו? ואם הוא לא יאשר מה אפשר לעשות? אפשר לערער או משהו? ובכלל זה הגיוני שהגורם הזה מי שלא יהיה לא יאשר ויתעלם מחוות דעת של קבן בלי אפילו לראות את החייל? כי הקבן אמר שהוא לא צריך לראות אותי אלא הוא רק מקבל את החוות דעת וההמלצה. תודה מראש.

אושי231

New member
הגורם מעליו הוא פסיכיאטר

שבודק את המלצת הקב"ן ויכול להיות שגם יזמן אותך לשיחה אצלו. מבחינת סיכויים- קשה לדעת. אנחנו לא קב"נים ולא מכירים את המקרה שלך. אם הוא לא יאשר? אפשר להיפגש עם הקב"ן שוב ולבקש הסבר מדוע לא אושר, להמתין כ- 3 חודשים, במהלכם להמשיך להיפגש עם הקב"ן ואז לבקש שוב את ההמלצה. יכול להיות שהפסיכיאטר יבקש לראות אותך ויכול להיות שלא. לפי הסיכום של הקב"ן והאיבחון שלו, הפסיכיאטר יכול לקבל את המלצת הקב"ן או לדחות אותה. שאלת ההגיון לא רלוונטית פה כי אלו הנהלים בצה"ל וכפי שציינתי אם תרגיש לאחר קבלת התשובה שהיא לא הולמת את המצב שלך, תוכל לפנות שוב לקב"ן.

לא רק פסיכיאטר רשאי לקבוע/לבטל קה"ס

יש גם קב"נים מסויימים, בעיקר המפקדים של המרפאות הברה"ניות הבסיסיות שהם מורשי קה"ס. יכול להיות שמי שאמור לקבוע לך את הקה"ס יתחשב בחוות הדעת של הקב"ן, ואולי יבקש להיפגש איתך כמו שכתבה לך אושי.

אושי231

New member
נכון- אבל אם הקב"ן שלו אמר שהוא צריך

להעביר את ההמלצה לגורם שמעליו זה בד"כ יהיה פסיכיאטר. אכן גם קב"נים שהם מורשי קה"ס יכולים לבצע קביעת קה"ס- זה נדיר יותר.

סביר להניח שבמקרה הנ"ל זה פסיכיאטר שיקבע

ודרך אגב זה לא כזה נדיר, אני אישית נתקלתי בכמה קב"נים מורשי קה"ס במהלך השירות שלי.

למעלה