קדמונים ומוסריות

subatoi

New member
מישהו אמר שלכל האתוסיים חייב

להיות גן הקדמונים? זה לא סותר בכלל.

Enderew

New member
יש משהו בדבריך, אבל...

למרות שזה טיעון חזק, אף אחד לא אומר שהרייט' לא תקפו כשטיילה הייתה ילדה, ואז היה לה את התליון. אבל מאז היא איבדה אותו, ואי אפשר להיות בטוחים שהוא לא פעל גם כשהיא הייתה ילדה. אמרו ששפרד הפעיל אותו כי הוא נגע בו ראשון, לפני טיילה... אז זה אכן מערער בצורה רצינית את התיאוריה שלי, אבל לא מפיל אותה לקרשים.

AtlantiX

New member
הקדמונים - מלאכים או שטנים ?

למרות כל הרמזים הידועים לנו עד כה, עדיין איננו יודעים מיהם הקדמונים; הסבר הגיוני אחד הוא שלמרות החיץ המלאכותי שהם יצרו בין שני מישורי הקיום – לא נותק הקשר הרגשי והדאגה לבני האדם אותם השאירו מאחור. ולכן – כאשר פרטים בודדים מהקולקטיב שועים לצו לבם ומנסים לעזור לבני האנוש, שהשאירו מאחור, הם נתקלים בהבנה שקטה מצד חבריהם. הסבר הגיוני אחר – אם נקבל את הסברה שבני האדם הושארו מאחור עקב הזנחה פושעת. הפעולות של אומה דסאלה ואורלין יכולות להיתפס כניסיון לכפר על מעשיהם בעבר. וכמובן – קיים הסבר הגיוני נוסף – אם נקבל את הסברה שהם גזע חסר רחמים ומתנשא, אזי ניתן יהיה להניח שרק מעטים מביניהם אינם מסכימים להתנהגות הקולקטיב ופועלים נגד הזרם. כתבת השבוע באתר שלי היא בדיוק בנושא זה (בהשראת הצעתה של Sedna מלפני כמה ימים). את הכתבה המלאה תמצאו באתר המקושר - מהאתר הראשי בחרו "סטארגייט אטלנטיס" ומשם בחרו את הכתבה בצד שמאל למעלה.

AtlantiX

New member
חוקי מרפי

בדיוק נפל השרת...
אוף.

subatoi

New member
לא, לא, יקירתי,

חוקי מרפי לעולם לא מתבטלים. הם אולי מרפים קצת את אחיזתם (נשיכתם) בנו, אבל הם לעולם לא נעלמים לחלוטין...

Crichton

New member
תגיד

אין "יום חוקי מרפי" בין לאומי ? צריך להיות... לחגוג את היווצרותם של חוקי מרפי שהרבה יותר מדוייקים מכול נוסחה בפיזיקה !

subatoi

New member
אל"ף... לא צריך לעודד אותו.

יום מיוחד על-שמו רק יעודד אותו והוא יעשה לנו עוד צרות. בי"ת, אתה לא יודע כמה שאתה צודק. לכל חוק שלמדתי במתמטיקה, פיזיקה, כימיה ושאר השטויות יש יוצא מן הכלל. היחידים שעובדים תמיד עובדים זה חוק מרפי והגרביטציה (שהם קשורים אחד לשני, אז זה מסביר למה החוק הפיזיקלי הזה כן עובד - דברים שנופלים, נשברים וכאלה).
(ליתר בטחון
)

subatoi

New member
אל תסמוך על זה. אני למדתי לא לסמוך

עליו. יותר בטוח
.

Crichton

New member
קיבלתי השראה לחתימה ../images/Emo13.gif

דווקא יותר בטוח כן לסמוך עליו. כי כאשר אתה עושה משהו, ולוקח את חוקי מרפי בחשבון, אז הסיכויים שלך גודלים בהרבה.

subatoi

New member
אני לא ממש זוכר את הספר, אבל נשאר

לי הרושם שהנעת אי-ההסתברות אצל דאגלס אדאמס עובדת בצורה דומה

AtlantiX

New member
צודק ../images/Emo9.gif

גם העובדה שהשרת חזר לתפקד שתי דקות אחרי שהודעתי שהוא למטה זה חוק מרפי...

Sedna

New member
אני הצעתי? ../images/Emo9.gif

מגניב!!!! אהמ. מה בדיוק הצעתי?

subatoi

New member
אני לא ממש מבין...

כולה ראינו סצינה אחת בפיילוט (אלא אם כן זה דובר קצת בפרק משבת האחרונה, שטרם ראיתי), ולפיה אי-אפשר להבין הרבה. יש שתי אפשרויות, שאני רואה. בעצם שלוש: 1. הם פיזרו את בני האדם, ואח"כ ברחו, ובאמת לא היה אכפת להם מבני האדם שהם הביאו. 2. הם פיזרו את בני האדם, אבל כשהם נאלצו לברוח לא היה להם זמן, או לא היתה להם הזדמנות לדאוג ל"חיות המחמד שלהם". אם אני אהיה בקצה אחד של הטיטאניק, והעכבר שלי, או הכלב שלי בקצה השני, ואני חייב לברוח כדי להציל את עצמי, אני אעשה את זה. עם המון כאב, אבל אני אעשה את זה. אם זה היה בנאדם אחר, אז אני מניח (רוצה להאמין) שלא. שהייתי מנסה לעזור. אבל עם כל הכאב, זו רק חיה. אולי הם עשו אותו דבר. 3. האופציה הקלה מכל הנ"ל - הם פיזרו את בני האדם, אם בתור בני אדם ואם בתור סתם חומר גנטי שהתפתח לבד (אין לי מושג כמה זמן הם היו שם ואם זה סותר את התיאוריה שלי), אבל בכל מקרה הם לא נקשרו אליהם רגשית, ככה שהם לא ממש חשבו עליהם כשהם ברחו. לאו דווקא מרוע לב או חוסר רגישות, אלא פשוט לא חשבו עליהם. כמו שאנחנו נשאיר חיידקים מאחור. זה לא שלא אכפת לנו שהם נורא אינטיליגנטיים והם ימותו, אנחנו פשוט לא יודעים על זה, או לא חושבים על זה. הערה: למרות שנראה כאילו ההודעה הנ"ל נכתבה בהומור, היא לא.

למעלה