קדמונים ומוסריות

kinspirit

New member
קדמונים ומוסריות

אנחנו יודעים שהקדמונים עזבו את גלקסית פאגסוס בגלל הריית'. ברמת העיקרון אין בעיה עם זה - הם עמדו בפני הפסד במערכה נגדם והחליטו להגן על עצמם בדרך היחידה שהם ידעו. אבל אנחנו שוכחים משהו (וכנראה שגם הם שכחו) - כל בני האדם האחרים בגלקסיה. הקדמונים היו אלה אשר הפיצו את החיים בגלקסית פאגסוס, כך לפחות ע"פ דברי ההולוגרמה מהפרק הראשון. הם אלו אשר "הביאו" את בני האדם לשם.זה עושה אותם אחראים לאותם אנשים. סוג של הורים בשבילם, לפחות מבחינה מוסרית - הם הביאו אותם לשם, לכן הם צריכים לדאוג להם. אז איפה המוסריות שלהם? הם עזבו את הגלקסיה, מצילים את עצמם, והשאירו את כל בני האדם לחסדיהם של הריית'. ואנחנו הרי יודעים מה עלה בגורל אותם בני אדם וכיצד הם חיו את חייהם (עמה של טיילה הוא דוגמה אשר תחזור לאורך הפרקים בכוכבים אחרים - חיים של פחד מתמיד ונסיונות להסתתר מהריית'. נסיונות שלא עזרו במרבית המקרים.) מה זה אומר על המוסריות שלהם? לקראת סוף העונה השמינית של SG1 אנחנו לומדים עוד על חוסר המוסריות שלהם (Threads). זה בהחלט יכול להיות חלק מהדיון, אולם מאחר וזה נחשב לספוילר, כל מי שמתייחס לכך - לא לשכוח לשים סימן של
!!!
kinspirit

koroo

New member
איזה מוסר?

בזמן האחרון יותר ויותר אנשים מדברים על מוסר "איך הוא הרג אותו זה נוגד את אמנת ז'נבה" מה הקשר אני אומר? נכון הם הביאו אותו אותם לפגסוס אבל אני לא יודעים למה, של מי הייתה היוזמה של בני האדם או של הקדמונים? בנוסף לכך אני מאמין שכל אחד ואחד פה ברגע שהוא ידחק לפינה המוסר יעלם, אני אישיתי מאמין במשפט הבא " הקם להורגך השקם להורגו ואת כל בני משפחתו" . אחרי שאמרתי את כל זה אני מזכיר לפה שזו רק תוכנית טלויזיה.

Echelon

New member
לדעתי הם היו עושים זאת ../images/Emo58.gif

בתנאי שהם היו יכולים.. והם די נלחמו על חייהם. הקדמונים שהתעלו זה כבר סיפור אחר, באמת למה שיטריד אותם מה שקורה לא בעולם שלהם? כמו שלא מטריד אותך הרעב העולמי.

koroo

New member
אתה צודק

למה שבאמת ידאיג הרעב העולמי יש לי מספיק בעיות במדינה שלי מבלי לדאוג לכל העולם ואשתו, אני לא אומר שלא צריכה להיות עזרה מסוימת אבל עד גבול מסוים לפני שדואגים לרעבי העולם כדי מאוד שנדאג קודם לילדים הרעבים שיש לנו במדינה.

kinspirit

New member
טוב, לפני שזה יגלוש כאן לדיונים על

רעב עולמי... ההבדל הוא שלנו אין אפשרות לפתור את הכל בנקישה אחת של האצבע, להם יש (לפחות עכשיו כאשר הם ישות עליונה). השאלה היא האם הם ניסו בכלל להציל חלק מתושבי הכוכבים בפאגסוס. למה הם לא עברו בין הכוכבים ואספו איתם אנשים לקחת איתם לכדור הארץ? זה כמו שהקפטן נוטש את הספינה הטובעת בסירת ההצלה היחידה.

koroo

New member
זה מפני

בהניגוד להשוואה לקפטן והצוות שלו או אחד שנוטש את הספינה שלו הם לא חייבים לנו או לאף אחד דבר, כי אם הם ידחפו את האף שלהם לכל דבר ודבר שיש בו בני אדם הם לא יסיימו עם זה. אני משווה את המצב לילד שההורים שלו לא נותנים לפרוש כנפים ולעוף וככה בחיים האמיתיים איך הוא יסתדר עם כל פעם מישהו יגן עליו.

kinspirit

New member
סליחה...

אבל אם היית נותן לבן שלך לעזוב את הבית ולפרוש כנפיים ואז הוא היה במצב של סכנת חיים לא היית עוזר לו?

koroo

New member
לא בכל מצב

אני התכוונתי להורים שחייבים לדעת בכל שנייה איפה הילד מה הוא עושה, ואם הוא עושה משהו שלא מוצא חן בעיניהם הם מנסים לתקן את זה כך שיתאים להם. אני מדבר על ילדים שמגיעים לבגרות ולא יודעים לעשות כביסה ,כלים ,להכין אוכל לא יודעים מה זה הערך של כסף איך משלמים חשבונות בקיצור לא יודעים איך זה לגור לבד להתסדר לבד מבלי שמישהו כל שנייה ישגיח עליך וידאג לך עם תטעה.

Echelon

New member
תראי

קודם כל ראינו שהם עוד לא התעלו בתקופה ההיא. לפחות לא כולם עד כמה שידוע לנו. אלו שכן התעלו בטח לא הזיז להם ואלו שלא בטח היו ללא האמצעים להציל את כולם, זה היה אפשרות שללכת לכדור הארץ או לטבוע עם הספינה (עיר במקרה הזה)

lenin972

New member
אני לא חושב שיש להם זכות

להתערב אחרי שהם התעלו. כשהם היו גשמיים המלחמה שלהם עם הריית' הייתה מלחמת קיום, אם הם יתערבו אחרי שהם יתעלו הם יבחרו פשוט איזה גזע להשמיד. ולא לשכוח, כשהם עזבו את אטלנטיס הם היו חסרי סיכוי לנצח את הריית', אבל הם השאירו אותה כמקום נוח להתקיף ממנו את הריית' ליום שבו הם יוכלו לבוא שוב במספרים גדולים ולנצח.

4Z7GBA

New member
אני חושב שהקדמונים

במצב הגופני שלהם הפסידו לרפאים אני חושב שאחרי שהם היתעלו הרפאים בכלל לא הזיזו להם

../images/Emo58.gifכמו שאמרת לגבי...../images/Emo58.gif

העונה השמינית שם באמת מתברר שהקדמונים הם לא היצורים הכי אכפתיים בעולם הם יכלו להציל את הגלקסיה כולה אבל נמנעו. בכלל מציגים אותם כ הקדמונים הגדולים החכמים אבל תמיד מתברר שההחלטות שלהם מתעסקות רק בעצמם. אבל בכל פעם שפוגשים קדמון אמיתי יחיד, מסתבר שהוא דוקא נחמד, אומה דסאלה, ד"ר ויר בפרק שהיא חוזרת בזמן אל נטישת אטלנטיס ע"י הקדמונים
, וגם הקדמונית שמגנה על הכוכב לכת בפגסוס איפהשהוא בסוף העונה.
זהו.

Sedna

New member
איזון

שאלה: אם הייתם מוצאים מחר תרופה או פתרון לכל המחלות בעולם, לרעב, לעוני, למלחמה - ממש הכל, האם הייתם חולקים אותה עם שאר העולם? אני לא. ולא מטעמי אנוכיות, אלא בגלל שצריך להיות איזון מסוים. בני אדם חייבים למות כדי לפנות מקום על פני כדור הארץ (ובתמונה הגדולה יותר, גם בגלקסיה כולה) לדורות הבאים. תסתכלו על מה שקורה לכוכב שלנו ממש בשנים האחרונות - טמפרטורות עולות, משאבים מדולדלים, מינים של בע"ח נכחדים כל הזמן בלי שאנחנו אפילו יודעים. וזה רק יהיה יותר גרוע. ודווקא משום שיש בי רחמים וחמלה כלפי בני אדם, אני חושבת שבמקום לשבור את הראש איך להאכיל מיליארדי בני אדם, צריך לשבור את הראש איך מחלקים לכמה שיותר מהם קונדומים
. בקשר לקדמונים - קודם כל אני לא חושבת שהם יכלו לעזור לבני האדם שהביאו לפגסוס, גם אם רצו. בפרק Before I Sleep רואים שהם ניסו להציל את עצמם ולמצוא דרך להילחם ברפאים ממש עד הרגע האחרון. אולי לא היה להם זמן, ואולי דברים שקרו לאחר מכן מנעו מהם לחזור ולסייע לבני האדם שחיו על שאר הכוכבים בגלקסיה הזו. לגבי אלו שהתעלו - יש להם כל מיני חוקים שקשה לדעת בדיוק מה מניע אותם, ואולי לשאר הקדמונים שהתעלו, מלבד אומה דסאלה וקבוצתה, פשוט כבר לא אכפת. ואולי גם הם מבינים שצריך להיות איזון. אם הם באמת כל כך נעלים אולי הם מכירים בזכותם של הרפאים לצוד את בני האדם, כמו שלרוב בני האדם אין בעיה מוסרית עם ציד בעלי חיים. ואנחנו הרי מחשיבים את עצמנו ליצורים הכי נבונים ומפותחים, גם מבחינה מוסרית, על פני הכוכב הקטן שלנו.

Enderew

New member
למיטב הבנתי הם הביאו קדמונים

כמו שאני מבין את זה (בלי לראות מה שלא שודר) הקדמונים לקחו איתם קדמונים, ולא בני אדם רגילים. זה גם מתאים לכך שמי שהם פוגשים מדברים על הקדמונים כאבותיהם--->הם צאצאים ישירים של הקדמונים... לפי דעתי פשוט לא כל הקדמונים הספיקו להגיע בזמן או משהו כזה...

Sedna

New member
רגע.................

הקדמונים, הם היו בני אדם כמונו, או שהיו שונים, למשל מתקדמים יותר מבחינה אבולוציונית? בפרק Frozen (עונה 6, פרק 4) העלו את התיאוריה שלאבולוציה של בני האדם היה יותר מגלגול אחד והשקדמונים היו שיאו של השלב הקודם. אם כך, איך יכול להיות שבני אדם בשלב האבולוציוני "שלנו", כולל האתוסיים, רואים בקדמונים אבותיהם, אלא אם כן הם חושבים עליהם ככה כי הם הביאו אותם לגלקסית פגאסוס? הזמנים לא ממש מסתדרים לי.....

Enderew

New member
נראה לי שזה נושא טוב לשרשור

אבל אומר כאן בקצרה את דעתי. אני אישית כבר ממזמן (לפחות מהפרק עם הקדמונית שהם מצאו באנטרטיקה אם לא קודם) חושדתי שבני האדם הם למעשה קדמונים. כעת מכל הקטע עם הגן הקדמוני מאטלנטיס אני מבין שבני האדם והקדמונים הם גזעים מאוד מאוד דומים (כמו הומו סאפיינס וניאנדרטלים נניח), אבל עם טיפה הבדלים, והקדמונים היו קודם אבולוציונית. או שאנחנו התפתחות שלהם שהיא מעיין מעבר אחורה באבולוציה. חזרה מהתאמה לטכנולוגיה להתאמה לטבע, בעקרבות קדמונים שהיו צריכים לשרוד בטבע או משהו. זה לא הכי ברור לי... שנית, לדעתי האתוסיים אינם בני אדם כמונו אלא קדמונים ששרדו את מתקפות הרייט' ופשוט נאלצו לנטוש את העיר ולעבור להתחבא בטבע. או משהו כזה. ולכן הקדמונים הם אכן אבותיהם. השאלה היא אם הם גם אבותינו?

subatoi

New member
לפי מה אתה אומר שהאתוסיים הם גם כן

קדמונים ולא בני אדם "רגילים"? סתם חשד או משהו שראינו בפרקים (שכבר שודרו, כמובן)?

Enderew

New member
חשד מושכל

קודם כל כי מי אמר שהיו בכלל בני אדם רגילים בזמן הקדמונים? שנית, לא יותר הגיוני שהקדמונים יקחו איתם את בני מינם? והרי הם גם אמרו שהקדמונים נפוצו על פני כל גלקסיית פגסוס... ובנוסף זה מתחבר עם זה שהם דיברו על הקדמונים כעל אבותיהם = הם אמרו שהם קדמונים...

DNile

New member
לא מושכל ולא בטיח :)

אם ראית את הפרק האחרון, Suspicion, ודאי שמת לב למכשיר "איכון קדמונים" שטיילה הפכה לתליון. הוא הופעל רק בעת מגע עם שפרד(בעל גן הקדמונים), ולא בעת מגע עם טיילה. מסקנה - אתוסיים לא קדמונים.

למעלה